HABERLER>POLİTİKA
24 Kasım 2015 Salı - 15:38

CHP’li İnce: 177 imzayla 415 oy alınıyorsa…

CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, olağanüstü kurultay için yaklaşık 500 imzanın toplandığını belirterek, "Eylül 2014'te 177 imzayla 415 oy aldım. 177 imzayla 415 oy alınıyorsa 500 imzayla kaç oy alınacağını siz tahmin edin" dedi.

CHP’li İnce: 177 imzayla 415 oy alınıyorsa…

TBMM'de gazetecilerin sorularını yanıtlayan İnce, "Türkiye'nin başı beladayken, dertlerinin kurultay, koltuk değil, ülke, çocuklar ve umut olmak olduğunu" söyledi.
 
İnce, Eylül 2014'te 177 imzayla 415 oy aldığını, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun 944 imzayla 740 oy aldığını anımsattı. İnce, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Bugün sadece benim değil başka arkadaşlarımızın da eski il başkanlarımız başta olmak üzere hepsinin topladığı imzalar yaklaşık 500 civarında oldu. Neden yaklaşık diyorum; şu anda buraya gelirken 4 imza daha geldi. Onun için net birşey söylemiyorum. Postada olanlar, bugün gelenler var. CHP geleneklerinde imza toplayarak olağanüstü kurultay pek yoktur. 500 kişi işini gücünü bırakıp, notere gitmişse, noterde 100 liranın üzerinde para harcamışsa, bunu kargoya verip göndermişse ciddi bir problem var demektir. Bundan önceki olağanüstü kurultay da benim bir sözüm üzerine toplanmıştı. 'Olağanüstü kurultay gereklidir' demiştim, Sayın Genel Başkan da 'Madem öyle gelin olağanüstü kurultaya' demişti. O gün bir sözü olağanüstü kurultay için yeterli görenler, bugün noterden gelen 500 imzayı yeterli görmüyorsa ortada ciddi bir sorun var demektir."
 
"Konu mankeni yerine konulması..."
İnce, kurultay tarihini 16-17 Ocak şeklinde duyurmanın, PM'yi saf dışı etmek, PM'nin önünü kesmek olduğunu savundu. İnce, CHP'nin il, ilçe kongreleri bitmeden, PM kararı olmadan 17 Ocak'ta kurultay yapılacağını söylemenin PM'ye hakaret olduğunu öne sürdü.

İnce, "Yarın yapılacak olan PM'nin kararı belli olmadan kurultay açıklanması, herhalde o PM üyeleri kendilerinin konu mankeni yerine konulmasına, devre dışı bırakılmasına tepki göstereceklerdir diye düşünüyorum" dedi.
 
"CHP de AKP'ye benziyor"
Rus uçağıyla ilgili açıklamanın Cumhurbaşkanlığından geldiğine işaret eden İnce, başkanlık sistemine geçmediklerini, açıklamanın Başbakanlık'tan yapılması gerektiğini savundu.
 
İnce, "CHP de AKP'ye benziyor, fiili olarak başkanlık sistemi var Türkiye'de, başkan gibi yönetiyor Türkiye'yi, anayasayı taktığı yok. CHP'nin bundan farkı ne? PM kararı almamış, il, ilçe kongreleri bitmemiş, kurultay tarihi açıklıyorsunuz, kendinizi PM yerine koyamazsınız" dedi.
 
"Yenileri de sizi yenecektir"
Parti tabanının bu gidişten rahatsız olduğunu ileri süren İnce, şunları kaydetti:
"177 imzayla 415 oy alınıyorsa 500 imzayla kaç oy alınacağını siz tahmin edin. Eğer 500 kişi notere gidip, imza veriyorsa, 'ben bu işten rahatsızım' diyorsa, bir 300, 400 de 'gidemem şimdi notere uğraştırma beni, daha sonra bu hesabı görürüz' diyenler var. Ne yaparsa yapsınlar bu delegeler mevcut yönetimi seçmiştir, eğer yetkiyi bunlar vermişse hesabı da bunlara vermek lazım. 'Olmadı bunlar beni yener, yendirir, o zaman delegeleri değiştireyim, yenileriyle yarışayım.' Bu doğru değil, yenileri de bu partinin evladıdır. Göreceksiniz yenileri de sizi yenecektir. Geçmiş yıllarda bin oy alıp, genel başkan olup sonra salona giremediğiniz durumlar bile olabilir. Onun için bu değişimin önünde durulamaz."
 
Muharrem İnce, bir soru üzerine imzaları genel merkeze vermeyeceklerini, aksi halde o kişileri afişe etmiş olacaklarını sözlerine ekledi.

 
En güzel öyküleri İzmir'in kızları yazdı
 
Yeni kabineye İzmir iş dünyası bakışı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Davutoğlu’ndan düşürülen uçakla ilgili ilk açıklama
Başbakan Ahmet Davutoğlu düşürülen Rus uçağı hakkında konuştu.
Yeni kabinede 'damat' var, Babacan yok!
Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun açıkladığı 64. hükümette AK Parti Ankara ...
İzmir’de ‘Yıldırım’ sevinç: Kim/ne tepki verdi?
AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından ...
 
Flaş! Davutoğlu kabineyi açıkladı: İzmir’den tek isim
Başbakan Davutoğlu Beştepe zirvesi sonrası kabineyi açıkladı. 64.Hükümette ...
Başak’tan Ankara’ya ‘zafer’ çıkarması
Konak İlçe Başkanı Mehmet Şakir Başak ikinci kez başkan seçildikten sonra ...
Başkan Şenol önce oynadı, sonra adayını açıkladı!
Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol ilçe kongresi öncesinde ...
 
Beştepe’de kritik zirve: Yeni kabine belli oluyor
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nu kabul ...
Başkan’ın ‘Buca mesajları’na AK Partili Dağ’dan yanıt!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun Buca’daki fidan dikim ...
CHP'li Çam'dan öğretmenleri sevindirecek teklif!
CHP İzmir Milletvekili Musa Çam, tüm emekçi, fedakar öğretmenlerimizin ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Polis kurşunu ile ölen ilk üniversiteli!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva