HABERLER>POLİTİKA
24 Kasım 2015 Salı - 12:26

Başkan’ın ‘Buca mesajları’na AK Partili Dağ’dan yanıt!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun Buca’daki fidan dikim töreninde AK Parti cephesine verdiği toplu yanıtlara ve yaptığı sert eleştirilere MKYK Üyesi İzmir Milletvekili Hamza Dağ’dan yanıt geldi.

Başkan’ın ‘Buca mesajları’na AK Partili Dağ’dan yanıt!

Yazılı bir açıklama yapan İzmir Milletvekili Dağ şu ifadeleri kullandı:
AK Parti’nin 1 Kasım seçimlerinde yüzde 49,5 oy alması ve bu tarihi oy oranı ile tekrar tek başına iktidara gelmesi, muhalefet partileri temsilcilerinin psikolojilerini bozmuştur. 1 Kasım seçimleri sonrası oluşan siyasi tablo CHP içinde koltuk savaşları başlattı ve CHP İzmir Milletvekillerinden an itibari ile 2 kişi Genel başkanlık koltuğuna aday olduğunu duyurdu. Aday olmayı düşünen ve nabız yoklayan milletvekilleri de pusuda gelişmeleri takip etmektedirler. Yaşanan bu süreç Sayın Kocaoğlu’nun ciddi manada kafasını karıştırmış olsa gerek ki İzmir’in Büyükşehir Belediye Başkanı sıfatını taşıyan bir kişiye hiç de yakışmayacak bir tarzla ve tehditvari bir üslupla söylemlerde bulunmak suretiyle bir konuşma yapmıştır. Sayın Kocaoğlu yerelde muhalefet olan ve bu bağlamda İzmir’de muhalefet görevini hizmet odaklı yerine getirmeye çalışan Milletvekillerini, belediye meclis üyelerini ve parti yöneticilerini tehdit edercesine bir konuşma yapan Sayın Kocaoğlu’na tavsiyemiz üç dönemdir bu şehrin belediye başkanlığını yürütmektedir, artık siyasi polemiklerle değil yaptığı hizmetlerle gündeme gelmesidir. Sayın başkan milletten almış olduğu yetki ile 2019 yılına kadar bu şehrin belediye başkanıdır. Bizim kültürümüzde belediye başkanına şehrül-emin denir, bir şehrin emini gibi davranmak suretiyle şehirde bulunan herkesin belediye başkanı olması ve herkese hizmet götürmesi hizmet de ayrımcılık yapmaması uygun olacaktır.
İzmir CHP’den bu dönem bir genel başkan, bir genel başkan adayı ve genel başkan aday adayları olmak üzere 14 milletvekilini TBMM’ye göndermiştir. Siyaseti ilgilendiren yerel ve genel konular hususunda mutlaka kendilerinin beyanatları ve düşünceleri vardır, olmalıdır, ancak sayın başkan yaptığı bu açıklamalarla öncelikle genel başkanı olmak üzere kendi milletvekillerine de haksızlık etmektedir.
 Sayın başkanın yapması gereken hizmetlerden ziyade periyodik olarak yaptığı bu açıklamalar ve il-ilçe kongrelerine yaptığı müdahaleler ile gündeme gelmesi doğru değildir. Her ne kadar Aziz bey kadar siyasi tecrübemiz olmasa da genç ve tecrübeli bir İzmirli siyasetçi olarak sayın Kocaoğlu’na tavsiyem bu siyasi gerginliğini ve stresini atması, CHP içi siyasi kavgalardan uzaklaşması için İzmir’in köylerine yolculuk yapmasıdır. Hem bu sayede hayırlı bir iş yapmış olur. İzmir’in köy yollarının da ne halde olduğunu görmüş olur.
Sayın Kocaoğlu 2019 yılına kadar İzmir’in Büyükşehir belediye başkanıdır, bu bağlamda üzerinde önemli bir görev ve bu görevin getirdiği bir ağırlık da bulunmaktadır. Bunun üstüne bir de CHP Milletvekillerinin tamamına yakınının ithal olduğunu düşündüğümüzde Aziz beye yardımcı olmamız gerektiğini Ak Parti İzmir Milletvekilleri olarak bizler farkındayız. Bu bağlamda kendilerine her daim tavsiyelerde bulunmaya ve yardımcı olmaya da hazırız. İzmir’e hizmet noktasında her zaman sonuna kadar var olduğumuzu ve bunu en iyi bilen kişi olarak Aziz beye de bu konuda bir hatırlatma yapmamıza gerek olmadığını düşünüyoruz.

 
Flaş! Genelkurmay ihlallerin radar izini paylaştı
 
Beştepe’de kritik zirve: Yeni kabine belli oluyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'li Çam'dan öğretmenleri sevindirecek teklif!
CHP İzmir Milletvekili Musa Çam, tüm emekçi, fedakar öğretmenlerimizin ...
Flaş! Davutoğlu’ndan NATO ve BM talimatı
Başbakan Davutoğlu, Suriye sınırında düşürülen uçakla ilgili NATO, BM ...
CHP İzmir’de kongre mesaisi tam gaz: 3 günde 9 seçim!
Konak ve Urla’da ‘iktidarın’ zaferiyle sonlanan seçimlerin ardından maraton ...
 
Meral Akşener'den MHP'lilere mesaj var!
MHP'de ismi genel başkan adayları arasında geçen Meral Akşener, sosyal ...
Türkiye-AB zirvesinin tarihi belli oldu
Görüş ayrılıkları nedeniyle zirvenin ertelenmesi gündeme gelen Türkiye ...
Flaş! Erdoğan-Davutoğlu görüşmesi yarına kaldı
Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Başbakan Davutoğlu arasında bugün yapılması ...
 
CHP Buca’da belediye-yönetim işbirliği adayını buldu
Buca’da 6 Aralık’ta gerçekleştirilecek ilçe kongresi öncesinde belediye-ilçe ...
CHP İl Eski Başkan Yardımcısı’nın acı günü
İl Eski Başkan Yardımcısı Serdar Sandal’ın babası Hıdır Sandal geçirdiği ...
Flaş! Yüksekdağ: Demirtaş’a yönelik açık bir suikast!
Selahattin Demirtaş'a, dün Diyarbakır'da suikast girişiminde bulunulduğu ...
 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bir Mayıs, çok renk…
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
47 yıldır karanlıktaki 'katliam!'
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva