HABERLER>SEÇİM 2015
22 Mayıs 2015 Cuma - 10:06

CHP’li Çıray’dan sert sözler: Ülkeyi yönetenler…

CHP İzmir Milletvekili ve yeni dönem adayı Aytun Çıray, “Türkiye'yi yönetenler bir azgınlık içerisindeler. Bir şımarıklık bir nankörlük içerisindeler. Sürekli geçmişle hesaplaşıyorlar” dedi.

CHP’li Çıray’dan sert sözler: Ülkeyi yönetenler…

AK Parti’nin başkanlık sistemi adı altında dikta rejimini hayata geçirme çabasıyla aslında ateşle oynadığını ileri süren CHP İzmir Milletvekili ve PM Üyesi Dr. Aytun Çıray, yurttaşların Cumhuriyetine sahip çıkarak seçimde kendisini yok sayanlara iyi bir ders vereceğini söyledi.

Çıray, "Emeklisini, emekçisini, esnafını, işçisini, köylüsü ve çiftçisini kucaklayan bildirgesiyle CHP seçim galibiyetini ve iktidarını ilan etmek üzere… Korku ve zorba siyasetiyle elindeki imkanları kaybetmek istemeyen iktidar, Cumhuriyet rejimini kaldırmayı kendisine son şans olarak görüyor. Ama yurttaş Cumhuriyet ve değerlerine sahip çıktığını 7 Haziran’da bir kez daha gösterecek. Karanlıkları aydınlatacak" dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Dr. Aytun Çıray, 2. bölgedeki seçim çalışmalarına bir gün ara vererek örgütün ısrarlı isteği üzerine seçim çalışmalarını 1. bölgede sürdürdü.

Milletvekili Çıray önce Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, CHP Buca İlçe Başkanı Bektaş Gül ve örgüt yöneticilerinin hazır bulunduğu İlçe Başkanlığındaki koordinasyon toplantısına katıldı. Selanik Türkleri ve Buca Yaylacıklılar Eğitim ve Kültür Dayanışma Derneği (SELTÜRK), Yaylacık Gençlik Derneği, Buca Avcılık ve Dağcılık Spor Kulübü, İzmir Balkan Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği Buca Şubesi'ni ziyaret eden Milletvekili Çıray sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin faaliyetleri ve istekleri konusunda bilgi aldı.
 
Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk'ün hemşerisi olmanın ağır sorumluluğunu üzerlerinde taşıdıklarını hatırlatan SELTÜRK Başkanı Makine Mühendisi Ali Kara, "Tüm görüşlere açık bir sivil toplum kuruluşuyuz. 7 Haziranda önemli bir seçim gerçekleşecek. Hemşerimiz Atatürk'e karşı cüretkar duruşların farkındalığıyla gerekeni sonuna kadar yapacağız" dedi. 

Bunun üzerine CHP İzmir Milletvekili Dr. Aytun Çıray, "Türkiye'yi yönetenler bir azgınlık içerisindeler. Bir şımarıklık bir nankörlük içerisindeler. Sürekli geçmişle hesaplaşıyorlar. Cesaretleri yetmiyor direkt Atatürk diyemiyorlar. Milletleri birlikte tutan Bayrak gibi Ezan gibi kurucuları gibi değerleri vardır. Bunları yok ederseniz birliğimizi ve bağımsızlığımızı yok edersiniz. Rahmetli annemin dediği gibi Ay aydın yol meydanda. Bunlar bir başkanlık sistemi adı altında dikta rejimini getirmek istiyorlar. Bunlar Cumhuriyet rejimi için, esnaf, emekçi, işçi, köylü ve çiftçi için krizin ta kendisi. Bu güne kadar farklı partilere oy vermişsinizdir. Saygımız var. Ama bu seçimde Cumhuriyete sahip çıkacağınızdan, gereğini yerine getireceğinizden eminim" şeklinde konuştu.
 
CHP'nin açıkladığı yüzyılın prestij projesi Merkez Türkiye için seçmenlerden bol bol övgü alan Milletvekili Çıray, "CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu milletimizin iyiliği ortay paydasında güçlü bir ekibi bir araya getirdi. Bu ülkeyi yönetebilecek devlet terbiyesi görmüşlerden bir takım kurdu. Yurttaşlarımızın bildirgesini ve ideallerini hayata geçirmek için gecemizi gündüzümüze katarak çalışıyoruz. Milletin zenginliğiyle zengin olan bir devlet, Yaşanacak Bir Türkiye arzusuyla yolumuza devam ediyoruz. Milletimiz artık kandırmaca kişi başına düşen milli gelir, enflasyon hesaplarını yemiyor" diye konuştu.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Cemil Şeboy'a sevgi seli: Yollarına gül döktüler
AK Parti İzmir Milletvekili adayı Cemil Şeboy, 15 yıl belediye Başkanlığı ...
Syriza’dan HDP’ye İzmir desteği!
Gündoğdu Meydanı’ndaki mitingine; Syriza MYK Üyesi Yiannis Bournous’un katılacağı öğrenildi.
AK Parti Adayı Sürekli’den Karşıyaka’da muhtar zirvesi
AK Parti İzmir Milletvekili Aydın Şengül ve AK Parti İzmir Milletvekili ...
 
Bakan Eroğlu vapura bindi, Kocaoğlu’na seslendi!
Orman ve Su İşleri Bakanı ve AK Parti İzmir milletvekili adayı Eroğlu, ...
CHP İzmir adayı Balbay’dan Londra çıkarması
CHP İzmir Milletvekili ve Yeni Dönem Milletvekili Adayı Mustafa Balbay ...
Kocaobıyık ‘başkanlığı’ anlattı: Daha özgür olacağız
AK Parti İzmir 1. Bölge Milletvekili Adayı Hüseyin Kocabıyık, kadının ...
 
CHP İzmir’den vapur mesaisi!
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanlığı, genel seçimler öncesi, her ...
Bakan Eroğlu iş dünyasına seslendi
Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, TUMSİAD İzmir Şubesi’nin ...
Vatan adayı Cevizoğlu'na Kiraz'da büyük destek
Vatan Partisi İzmir 2 Bölge Milletvekili adayı usta gazeteci Hulki Cevizoğlu ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Polis kurşunu ile ölen ilk üniversiteli!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva