HABERLER>POLİTİKA
6 Aralık 2013 Cuma - 09:52

CHP’li Başkan’dan kaymakam isyanı: AK Parti Başkanı gibi!

Gaziemir CHP İlçe Başkanı Umut Tekin, İlçe Kaymakamı Şeraffettin Tuğ’a yüklendi. Kaymakamın AK Parti ilçe başkanı gibi davrandığını ifade eden Tekin, “Benim önerim kaymakam ile ilçe başkanı yer değiştirsin. Kaymakam istifa edip siyaset yapsın. İlçe başkanı da görevi bıraksın. Bir camiye imam ya da din görevlisi olarak atanırsa zaten iki hafta içinde görevde yükselir ve kaymakam olur” dedi.

CHP’li Başkan’dan kaymakam isyanı: AK Parti Başkanı gibi!

Fatih YAPAR/EGEDESONSÖZ - Gaziemir’de Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol’un uzun süredir şikayet ettiği İlçe Kaymakamı Şerafettin Tuğ’un uygulamalarına siyasi kanattan sert açıklamalar geldi. Başkan Şenol’un “sürekli müfettiş görevlendiriyor, memurları muhakkik tayin ederek baskı yapıyor” dediği Kaymakam Tuğ’a CHP İlçe Başkanı Umut Tekin tepki gösterdi. Tekin, kaymakamın AK Parti ilçe başkanı gibi çalıştığını söyledi.
 
Tekin, “Bir partinin ilçe başkanı ile kaymakamlık yer değiştirmiş durumda. Birisi kaymakamlık yaparken diğeri de ilçe başkanlığı yapıyor. Aslında fiili olarak ikisi de gerçek işini yapmıyor. Her ikisi de yerinden memnun değilse yapacakları çok açık ve nettir. Birisi kamu görevinden istifa edip aday olabilir, göreve getirilebilir. Diğeri de aynı şekilde bir bürokrat olarak çalışabilir. Artık herkesi istedikleri yere alabiliyorlar. Bir iki hafta sabretmesi lazım. Bir camiye imam da ya din görevlisi olarak atasınlar. Hemen kısa zamanda yükselir ve kaymakam olur. Ben böyle bir şey görmedim. Bundan önce Gaziemir’de siyasi böyle bir üslup yoktu. Daha önce MHP pankartımızı aracına alır getirir, AKP’nin eski ilçe başkanlığına pankart yeri ayırırdık. Şimdi bir horoz dövüşü yapılıyor” dedi.
 
GİT İŞİNİ YAP!
Tekin, Kaymakamın kendisine ait olan görevleri yapması gerektiğini söyledi. Birçok konunun ilçede eksik halde bulunduğunu anlatan Tekin, “Git ilçeye kaymakamlık binası kazandır. Hastane yapılsın. Okul alanları boş duruyor. Oralar eğitim yuvası olsun. Git Sarnıç’ın 2B sorununu çöz. Kurşun Fabrikası ile ilgili 50-60 yıldır sorunlar var. Başka işin mi yok? İş yoksa ben sana çok iş bulurum.  Belediye binası 250 bin vatandaşa hizmet edecek. Başlarını yere eğmeleri gerekiyor. İlçenin yerel yönetimleri çalışıyor ama kamu kurumlarında iş yok. Savcılar, kaymakamlar, valiler hükümetin adamı olmayacak. Okullara gidin bakın. Yerel yönetimler, belediye el atmasın kapıları kırık, çatıları akıyor. Boyaları bile yok. Biz kazan dairelerinde anasınıfları gördük. Yapılanlar için ‘teşekkür ederiz’ bile demediler. Ortak kullanım alanlarına engel oluyorlar. Hükümetin değil Cumhuriyet’in kaymakamı olacaksınız. Kurşun fabrikası ile ilgili toplantı yapılıyor ama belediye başkanına bilgi verilmiyor. Valilik, kaymakamlık aracılığıyla mektupla iletişim kuruyor. Askerde bile mektup kalmadı. Birçok ilçede kaymakamlar konuşuyor, etkinliklere katılıyor. Hizmetin seni beni olur mu? Seçim biter, artık hizmet için çalışılır. Biz bunu yaşayamadık. Öğretmenler günü kokteyli yapıyoruz ama milli eğitim müdürü yok. Kaymakam çerezcinin, mobilya mağazasının açılışına giderken belediyenin faaliyetlerine katılmıyor” diye konuştu.


 
İLÇE BAŞKANI ENGELLİYOR
Belediye tarafından yapılan ve önümüzdeki günlerde açılışı gerçekleştirilecek olan Seydibaba Rekreasyon Alanı’na türbenin taşınması için gereken iznin kaymakamlık tarafından verilmediğini belirten Tekin, “Bu alana yaparken işin içinde dernekte var. Kaymakamlık da aktif olarak görev yapıyordu. Biz üzerimize düşeni yaptık. Tam 7 dönümde Selçuk mimarisine uygun çalışma yapıldı. Protokolde ‘inşaat biterse taşıma işlemi olur’ deniliyor. Ama bir yıl geçmesine rağmen işlem yapılamadı. AKP imza kampanyaları yaptı. Onlar da ‘taşıtmayız’ diyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı ‘taşınabilir’ demesine rağmen kaymakam elinden geleni yapıyor. Bize çok yardımcı oluyor ama bir türlü taşıyamıyoruz.  Biz Cuma günü açılışını yapacağız. Bizim için problem yok. AKP ilçe başkanı ‘bak taşıttırmadım’ demek için elinden geleni de yapıyor. Bunu siyasi olarak yapıyorlar. Kaymakam da bu siyasal engellemeler karşısında dimdik ayakta duruyor! Olanları Gaziemir halkının takdirine bırakıyoruz” dedi.
 
ÇELENK KRİZİ’NDE “UYARI” YAZISI
CHP İlçe Başkanı Tekin, Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın’ın da katıldığı ilçe meydanında yaşanan çelenk krizine de değindi. Çelengin sivil polisler tarafından götürülmesine engel olan ve yaşanan kargaşada çelenge sarılmış halde fotoğrafları yansıyan Tekin, olayın ardından kabahatler kanununa göre gençlik kolları ve araç anons ekibinde yer alan kişilere ceza kesildiğini söyledi. Savcılığa yapılan suç duyurusunun ardından kaymakam imzalı gelen yazıda ‘bir daha yapmayın, düzeltin’ uyarısında bulunulduğunu dile getiren Tekin, “Biz ortaya çıkan manzaraya gerçekten üzülüyoruz. Sanki her şeyimizi hallettik de bu sorunlar kaydı. Emniyet de gereken talimatı yerine getiriyor. Hiç yaşanmaması gereken olaylar yaşandı. Biraz rahatlamışlardır. Ayrıca kaymakamlık 10 Kasım’da izin verdi ama ilçe başkanı suç duyurusunda bulunduğunu sosyal medyadan açıkladı. Çıkıp ‘CHP’nin çelengi yasadışı’ dedi. Bunlar kimin terörist, kimin yasa dışı, kimin kanunla iş yaptığını çok iyi biliyorlar. O yüzden hemen hüküm verebiliyorlar.  Çelengin üzerinde Atatürk ve Türk bayrağı var. Orada ne var. Biz AKP gibi 10 Kasım’da beyaz çiçekli çelenk mi gönderseydik?  Kaymakamlığın sözde uyarısını dikkate tabi ki almayacağız. Aynı çelenk ve bayrak yine yerinde olacak. Kimse kusura bakmasın” diye konuştu.
 
GAZİGEM’E ENGEL OLDULAR
Tekin,  yılda 3 bin öğrencinin ücretsiz faydalandığı Gaziemir Belediyesi’nin dershanesi GAZİGEM nedeniyle kriz çıkartıldığını söyledi. Tekin, kaymakamlığın halk eğitimi gerekçe göstererek tanıtım ve broşürlere kendi adının da yazılması istediğini ifade etti. Bunun için uzun süre onay imzasının atılmadığını anlatan Tekin, “Kaymakamlık ‘halk eğitimin de katkısı var’ diyor. Aslında hiçbir katkıları yok.  GAZİGEM’de bir tane tebeşir aldıysa bu dershaneyi kapatmak için başkanla konuşurum. Aldığının faturasını çıkarsın. Böyle bir şey kesinlikle yok. Bütün her şey belediyeye ait. Personelinden araç gerecine kadar hepsini belediye yaptı. Onlar ‘benim de adım olsun’ diyor. Tamam olsun, bizim için sorun yok. Bizim öyle bir derdimiz yok. İstiyorsa kaymakamın fotoğrafını da basarız. Önemli olan hizmetin getirilmesidir” dedi.
 
MECLİSTE SADECE BEŞ ÜYELERİ OLUR
CHP İlçe Başkanı Tekin konuşmasında,  yerel seçimlerde AK Parti’nin hiç şansının olmadığını söyledi. Tekin, “Seçim sürecinde herkes CHP’den kavga bekliyordu. Bu beklentileri birilerinin boşa çıktı. Herkes her yerde partisini, çalışmalarını anlatıyor. Gaziemir’in beş yılda ufku değişti. Yıllar sonra kazanılan bir iktidar var. Herkes çalışmalarını yerine getiriyor. Muhalefet partisinde çok aday çıkması kazanacakları anlamına gelmiyor. Kendi aralarında ekip ve kişi ayrışması var. Onların 12 adayı var. Toplansa 12’si bir araya gelse bir dev adamı yıkamazlar. O dev adam da CHP çınarı ve göstereceği adaydır. Bana göre bu yerel seçimde 4 meclis üyeleri ancak olur. Çok çalışırlarsa ancak bir kişi arttırır ve 5’e çıkarlar. Başka da bir şey olmaz” ifadelerini kullandı.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
megaköylü 6 Aralık 2013 Cuma 14:34

yapamayınca karalamaya başla.kaymakam bu demecinizi suçunsuru ve kişilik haklarına saldırı olarak kabul edip haklkınızda suç duyurusu yapması lazım aslında.

Yorumu oyla      18      8  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Atila'dan belediyecilik hizmetlerine 'yenileşme' formülü
Belediyelerin verdikleri hizmetlerde inovasyon olarak ifade edilen yenileşme ...
Başbakan onu değiştirmek zorunda kaldı
Deniz Feneri davasına adı karışan ve anketlerde sonuncu çıkan, Kırıkkale ...
Pakette Öcalan ve namaz saati tartışması
Partilere üyelikle ilgili yasakların kaldırılması ‘Öcalan da üye olabilir’ ...
 
YSK kararını verdi: Kürtçe restleşmesi
YSK, seçimlerde adayların sadece Türkçe propaganda yapabileceklerine karar ...
Davutoğlu Ermenistan yolcusu
Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Karadeniz Ekonomik İşbirliği Örgütü ...
Emekliler Derneği’nden Buca aday adayı Uludağ’a destek
Cumhuriyet Halk Partisi Buca Belediye Başkan Aday Adayı Avukat Ali Hıdır ...
 
Çelik’ten ‘MİT’ çıkışına ‘kurumsal’ parantezi!
NTV'nin sorularını yanıtlayan Hüseyin Çelik, "fişleme" adı altında yayınlanan ...
Gaziemir aday adayı Kar'dan 'engelsiz kürsü'
CHP Gaziemir Belediye Başkan Aday Adayı Fikret Kar; Dünya Engelliler Derneği ...
Ve Erdoğan 21 adayını daha açıkladı: İstanbul’da…
Erdoğan aralarında İstanbul’un da bulunduğu 21 ilin belediye başkanı adayını ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Polis kurşunu ile ölen ilk üniversiteli!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva