HABERLER>POLİTİKA
6 Aralık 2013 Cuma - 09:44

Atila'dan belediyecilik hizmetlerine 'yenileşme' formülü

Belediyelerin verdikleri hizmetlerde inovasyon olarak ifade edilen yenileşme konusuna önem vermesi gerektiğine işaret eden CHP Bornova Belediye Başkan Aday Adayı Olgun Atila, “Günümüzde yurttaşlara yönelik hizmetlerin hem içerik hem de işleyiş süreci yönünden yeniden ele alınması; inovatif bir yaklaşımı gerektiriyor. Belediyelerin hizmetlerinde bu yaklaşımın benimsenmesi hem zamandan hem de kaynaklardan tasarruf sağlıyor. Biz Bornova'ya bu yaklaşımı kazandıracağız” diye konuştu.

Atila dan belediyecilik hizmetlerine  yenileşme  formülü

İZMİR - Dünyada her geçen gün önem kazanan inovasyon konusunda yerel yönetimlerin de harekete geçmesi gerektiğini kaydeden CHP Bornova Belediye Başkan Aday Adayı Olgun Atila, sunulan hizmetlerin hem içerik hem de işleyiş yönünden yeniden ele alınması gerektiğini kaydetti.

Seçim çalışmaları kapsamında Bornova Çamdibi'nde düzenlenen 9. Balkanlılar Halk Dansları Festivali'nde vatandaşlarla bir araya gelen Atila, belediyecilik hizmetlerinde akla ve bilime dayanan, sonuç odaklı bir yaklaşım sergilenmesi gerektiğini kaydetti. Atila, “Bizim Bornova Belediyesi'nde öngördüğümüz hizmet anlayışı inovatif, yani yenileşme sağlayıcı, bir yaklaşımla olacak. Yurttaşlara yönelik bütün hizmetler hem içerik hem de işleyiş süreci yönünden gözden geçirilerek, bilimsel veriler ışığında değerlendirilecek. Daha sonra mevcut aksaklıklar tespit edilerek, daha farklı nasıl hizmet üretilebilir bu araştırılacak. Elde edilen sonuçlara göre, belediyecilikle ilgili akla gelebilecek bütün hizmetler yenilenecek” diye konuştu.



Türkiye'de inovasyon konusunda bazı eksikliklerin bulunduğuna dikkat çeken Atila, “İnovasyon denildiği zaman akla gelen ilk şey, sanayi sektörü oluyor. Bir anlamda inovasyon denildiğinde sadece buradaki ürün ve üretim süreçlerindeki yenileşme anlaşılıyor. Halbuki, inovasyon bir yaklaşım biçimi ve daha iyisine yönelik yenileşmeyi ifade ediyor. Dolayısıyla hizmet verilen her alanda bu kullanılabiliyor. Belediyelerin Türkiye'nin en büyük inovasyon merkezleri olması gerekiyor. Sonuçta sunduğunuz hizmetin etki alanı o kadar geniş ki, bunu yapmamanız yurttaşların daha iyi bir hizmet alamamasına neden oluyor” ifadesinde bulundu.
 
BELEDİYECİLİKTE İNOVASYON ETKİSİ
Belediyeciliğe yönelik inovatif yaklaşımı bir örnekle açıklayan Atila, “Vatandaş ruhsat işlemi için belediyeye geldiği zaman birçok bürokratik işlemle uğraşmak zorunda kalıyor. Ya sıraya giriyor ya da birçok evrakı toplamak zorunda kalıyor. Basit bir imza için oradan oraya koşturup duruyor. Halbuki, bu süreç belli bir plana bağlansa bunların hiçbiri olmayacak. Farklı katlarda bulunan ama aynı işte çalışan memurları, tek bir katta toplamak bile zaman kazandırabilir. Böylece hem vatandaş hem de memur için kolaylık oluyor. Önemli olan yenileşmeyi nasıl yapacağınız. 'Bizim inovasyonluk bir hizmetimiz yok; herşeyin en iyisini yapıyoruz' düşüncesinden kurtulmak gerekiyor. Çünkü her zaman bir şeyin daha iyisi yapılabilir” dedi.
 
ÇALIŞANLARA YALIN YÖNETİM EĞİTİMİ
Göreve gelmeleri durumunda,  belediyenin her kademesinde çalışanlara yönelik 'yalın düşünce' eğitimi vereceklerini ifade eden Atila, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu inovatif yaklaşımı destekleyen bir düşünce şekli. Bu anlayış, örneğin iş hayatınızla ilgili yaptığınız bütün uygulamalar basit ve sade bir şekilde gerçekleşmesini öngörüyor. Örneğin memurların masa düzeninden oturma yerlerine kadar, her şey bu bakış açısıyla yapıldığı zaman önemli sadeleşmeler sağlanabiliyor. Bu durum, çalışan üzerinde olumlu etki yapıyor dolayısıyla onun sunduğu hizmete yansıyor. Vatandaş da bunu görerek hizmet alıyor. Amacımız, karmaşıklıktan uzak durmak ve olabildiğince sade bir hizmet anlıyışını Bornova'ya kazandırmak.”

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 10 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Sabri aktas 7 Aralık 2013 Cumartesi 10:00

Olgun Bey 'in projeleri söylemleri Bornova mız için en doğru projeler ve söylemler kendisini tebrik ediyoruz ve destekliyoruz. Seninleyiz Olgun Başkan...

Yorumu oyla      20      9  
ŞİRİNYERLİ 7 Aralık 2013 Cumartesi 01:41

BORNOVADA DOĞMUŞ BÜYÜMÜŞ,,KALEKTERİSTİK ÖZELLİĞİ..AKADEMİK KARİYERİNİDE EKLEYİNCE **KUSURSUZ**BAŞKAN ADAYI...BAŞARILAR..TEBRİKLER..

Yorumu oyla      21      18  
haluk oden 6 Aralık 2013 Cuma 21:18

Samimiyet olculebilen bir degerdir.tipki bilgi birikimi ve sorunlari cozme becerisi gibi.bu niteliklere sahip olmasindan ben demeyip biz demesinden dolayi olmazsa olmazimiz Olgun Atila.

Yorumu oyla      43      27  
Ali Rıza Yılmaz 6 Aralık 2013 Cuma 20:01

GENÇ BORNOVA YA OLGUN BAŞKAN

Yorumu oyla      43      27  
bornova yakası 6 Aralık 2013 Cuma 18:43

sadece oy telaşına düşüp nufüs yoğunluğunun fazla olduğu yerlere gitmeyip köylerimizi de dolaştığınız oya değil halka önem verdiğiniz için teşekkür olgun atila yüreğimizle seninleyiz

Yorumu oyla      58      31  
ULAŞ ERDOĞAN 6 Aralık 2013 Cuma 17:38

İnovatif anlayışın Belediye Başkanından en tabandaki çalışanına kadar yönetim felsefesi olarak benimsenmesi hizmet anlayışına yeni bir soluk getiren heyecan verici bir yaklaşımdır. Halka sunulan hizmetlerde köhneleşmiş bürokratik anlayışın halka dayattığı zorlukları en asgariye indirilmesi verilen hizmetin kalitesini artıracağı gibi soruna yerinde çözüm ise hem hizmet veren belediye açısından hem de hizmet alan halk açısından da zorlayıcı bir yapı olmaktan çıkıp memnuniyet verici bir yapıya bürünecektir. Böyle bir anlayışı benimseyerek yola çıkmakta donanım gerektiren bir vasıftır ki Sayın Olgun ATİLA'nın da bu vasıfa sahip olduğu düşüncesindeyim. Aksi taktide yenilikçi bir anlayışı cesaretle dile getirmek donanımsız başkan adaylarının cesaret edemeeceği bir anlayıştır. bu konuda Olgun ATİLA'ya güvenimiz ve desteğimiz tamdır.

Yorumu oyla      59      39  
Çamdibililer 6 Aralık 2013 Cuma 15:57

Gezi sonrası oluşan algı ve beklenti siyasetin pas tutmuş ötekileştiren ve samimiyetsiz yaklaşımının yerini, aktif paylaşımcı toplumsal hassasiyetlere önem veren tabana yakın dinamik siyasetçilerin olması yönündedir. CHP yönetimi ve karar vericilerin bu beklentilere cevap vereceğini umarak Sayın ATİLA'ya çıkmış olduğu bu yolda başarılar dileriz. Kendisini canı gönülden destekliyoruz.

Yorumu oyla      69      45  
Deniz Dayangaç 6 Aralık 2013 Cuma 15:19

Sayın Atila'nın Bornova için yapacağı projeler kadar, bu projeleri gerçekleştirme yöntemleri ve belediye işleyişi ile ilgili de yenilikler ve iyileştirmeler düşünüyor olması sebebiyle kendisini kutluyor ve başarılar diliyorum.

Yorumu oyla      73      52  
rukiye feride tekeli 6 Aralık 2013 Cuma 15:19

Olgun atila nin bornova ve mahallelerine eski samimiyetleri gercek hizmeti getireceginden adil olacagindan eminiz prensipli ve ilkeli olmasi ayrica bir avantajimiz olacaktir

Yorumu oyla      73      49  
Bornovalı 6 Aralık 2013 Cuma 15:06

Yüksek Mimar Olgun Atillanın Bornova Belediye Başkan Adaylıgı tüm Mahallelerdeki tanıtım toplantılarında hemen her kesimden büyük bir begeniyle devam ediyor Gerek aldıgı egitim gerekse insanlara yaklaşımı seçilmesi halinde sunacagı projelerle Önümüzdeki dönemde Bornovada ve Türkiyede ses getirecegini inancımız çok yüksek kendisine ve ekibine başarılar diliyoruz.

Yorumu oyla      75      49  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başbakan onu değiştirmek zorunda kaldı
Deniz Feneri davasına adı karışan ve anketlerde sonuncu çıkan, Kırıkkale ...
Pakette Öcalan ve namaz saati tartışması
Partilere üyelikle ilgili yasakların kaldırılması ‘Öcalan da üye olabilir’ ...
YSK kararını verdi: Kürtçe restleşmesi
YSK, seçimlerde adayların sadece Türkçe propaganda yapabileceklerine karar ...
 
Davutoğlu Ermenistan yolcusu
Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Karadeniz Ekonomik İşbirliği Örgütü ...
Emekliler Derneği’nden Buca aday adayı Uludağ’a destek
Cumhuriyet Halk Partisi Buca Belediye Başkan Aday Adayı Avukat Ali Hıdır ...
Çelik’ten ‘MİT’ çıkışına ‘kurumsal’ parantezi!
NTV'nin sorularını yanıtlayan Hüseyin Çelik, "fişleme" adı altında yayınlanan ...
 
Gaziemir aday adayı Kar'dan 'engelsiz kürsü'
CHP Gaziemir Belediye Başkan Aday Adayı Fikret Kar; Dünya Engelliler Derneği ...
Ve Erdoğan 21 adayını daha açıkladı: İstanbul’da…
Erdoğan aralarında İstanbul’un da bulunduğu 21 ilin belediye başkanı adayını ...
Tanju Tosun yazdı: Sosyolojik yokluk, merkez sağ ve CHP
“Türkiye siyaseti üzerine çalışan araştırmacı ve akademisyenlerin üzerinde ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Şimdi ne olacak?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Yazık olmuş geçen yıllara'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Siyasette yumuşama devrimi mi başlıyor?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İtiraz seven kadınların kenti: İzmir
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Türkçem benim
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva