HABERLER>POLİTİKA
7 Nisan 2012 Cumartesi - 17:01

CHP Bornova'da üçüncü aday sürprizi

Mevcut Başkan Dündar ve muhalif aday Karlıdağ'ın ardından yine 'muhalif' fraksiyonlu bir birleşme doğdu... Ali Yaşar Çalışkan diyalog arayışlarından sonuç alamazsa ilçe başkanlığına aday olacak.

CHP Bornova da üçüncü aday sürprizi

Can ÖZLÜ/EGEDESONSÖZ - Başkanlar kenti Bornova'da ilçe kongresine hazırlanan CHP Örgütü yarışa iki adayla gitmeyi düşünürken üçüncü ihtimali patlak verdi. Mevcut Başkan Enver Dündar ile yaklaşık bir yıldır kendisine bayrak açan Okan Karlıdağ'ın adaylıklarını açıklamalarının ardından şimdi de Ali Yaşar Çalışkan ismi üçüncü aday olarak ön plana çıktı.
 
Çamdibi-Altındağ-Bornova Derneği eski Başkanı Ali Yaşar Çalışkan'ın Çiçekliköy'de bu sabah yapılan kahvaltılı delege toplantısında adaylık için yeşil ışık yaktığı ve çalışmalara başladığı öğrenildi. 

Toplantıya Mevlana, Doğanlar, Evka 4, Zafer, Merkez, Gaziosmanpaşa, Yıldırım Beyazıt, Yeşilova, Çamkule, Yeşilçam, Kızılay, Naldöken, Serintepe ve Çınar Mahallelerinden çok sayıda delegenin katıldığı ve üçüncü aday girişimlerinin de startının verildiği ifade edildi. Yaklaşık 140 delegenin desteği ile yola çıktığı ifade edilen Ali Yaşar Çalışkan çarşamba gününe kadar diğer iki adayla diyalog arayışına girecek. İlkelerini paylaşacak Çalışkan'ın çabaları sonuçsuz kalırsa CHP Bornova Örgütü seçime ilçe kongresine üç adayla gidecek.

Ağırlıklı olarak Dündar'a muhalif olan cephe tarafından hazırlanan beyaz listenin kazandığı mahallelerden destek gören Çalışkan'a, Meclis Üyesi Mehmet Aksu ve Çeto Çamlıbel gibi önde gelen partililerin de destek verdiği dile getirildi.

Sürpriz adaylık girişimi ile ilgili konuşan Çalışkan, "Bugün faydalı bir toplantı yaptık. Partimizin özlediği bazı ilkeleri ortaya koyduk. Bu doğrultuda mevcut adaylar ile diyalog arayacağız. Seçim kazanmak için hak etmeyen kişilerin yönetime alınmasına karşıyız. İl delegesi pazarlıklarının kurban pazarlığına çevrilmesini kabul etmiyoruz. Tabanı kucaklayacak ve belediye ile partiyi barıştıracak bir aday istiyoruz. Eğer bunlara karşılık vermezlerse, 'Dediğimiz dedik, çaldığımız düdük' derlerse sorumluluk almaktan kaçmayacağız. Partimiz için boynumuz kıldan ince... Çarşamba gününe kadar anlaşma sağlanır ancak son gece bile ayak oyunları ile gol yersek kaybetmeyi göze alarak da olsa aday olacağım ve bu fikrimden geri adım atmayacağım" diye konuştu.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 19 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
özgür altop 8 Nisan 2012 Pazar 23:49

sevgili partili arkadaşlarım ve abilerim şu aşağıdaki yazıları tekrar gözden geçirdiğinizde nekadar yakışıksız bir durum olduğunu göreceksiniz bakın ali yaşar çalışkan abim tel numarısını vermiş varsa takıldığının bir konu açıp sorun ve biz partililer haftanın,günün,değişik saatlerde bir araya geliyoruz birbirimizle herşeyi konuşabilecek nitelikte insanlarız birbirimizle uğraşmayı bırakıp bütün gücümüzü akp zihniyetiyle mücadele verelim bizbirbirimi sevmek zorundayız başka partililerden faydayok

Yorumu oyla      18      5  
parti önderlerine 8 Nisan 2012 Pazar 22:08

140 delegeyle yola çıkan adayın dikkatine!,diğer adaylarla neyin diyaloğunu hangi ilkeleri paylaşır.adaya destek veren parti önderlerin ilkeleri neymiş söylesinler,bir duyalım.parti ilkelerimi,kendi ilkelerimi?14 mah sayıyorlar hepsi 140 delege etmez,etse de hepsini bir arada tutmak insanlığa aykırı.diktatörlükte bile herkesi aynı yere koyamazsın.günümüz koşullarında bir mah. tam sayıyı bir yerde tutmak imkansızdır.

Yorumu oyla      16      9  
bornovalı 8 Nisan 2012 Pazar 20:24

Biri iki dönemdir ilçe başkanı başarısı ortada, biri iki dönemdir yönetimde sürekli sorun yaratan başarısız bir yönetici, örgütün çoğunluğu her iki adayı da tasvip etmiyor, üçüncü aday Sn.Çalışkan gerçekten bilgisi ve birikimiyle Bornova örgütünü kucaklayabilecek tek aday

Yorumu oyla      26      10  
çeto çamlıbel 8 Nisan 2012 Pazar 20:00

gözlem rumuzuylan yazan korkak insan bizim omurgamızın ne kadar dik olduğunu izmir bilir yaşamımız şoven ve ırkçılarlan mücadele etmeklen geçti bu mücadele devam ediyor istediğiniz ortamda kamu oyuönünde sizinle omurga dahil herşeyi tartışalım burası siyaset arenası hergele meydanı değil buyur bekliyorum

Yorumu oyla      23      11  
Kadın Delege 8 Nisan 2012 Pazar 18:30

Çok şükür koskoca Bornova'da üçüncü aday çıktı.Yolunuz açık olsun Sayın Ali Yaşar Çalışkan. Bizi iki yıldır yönetimde olup ta bir fark yaratamamış insanlara muhtaç etmediğiniz için.Seçilirseniz partide çalışmak isteyipte çalıştırılmayan,küstürülmüş kadınlarada yer açın lütfen.

Yorumu oyla      28      9  
ALİ YAŞAR ÇALIŞKAN 8 Nisan 2012 Pazar 15:34

saygıdeğer bornovalı arkadaşlarım telefon numaram 0532 4513567 lütfen benimle ilgili ne öğrenmek istiyorsanız bana sorun ,ben bir kimsenin yüzüne söyleyemiyeceğim şeyleri arkasından söylemem.geldiğimiz noktanın vehametine bakarmısınız insanlar aynı partideki arkadaşlarına selam veremiyecek hale gelmiş ,birbirlerini karşı guruplar diye niteliyor ben bu durumun düzelmesine bir katkı koyabilirmiyim diye çırpınıyorum bunun için bu partideki bütün arkadaşları anlayışlı olmaya çağırıyorum saygılarımla

Yorumu oyla      30      8  
GAZİ AYDOĞAN 8 Nisan 2012 Pazar 14:39

dikkatimi çeken birşey oldu sayın ali ÇALIŞKAN,ın adı ne zaman geçse internette izlenme ve yorum rekorları kırıyor.sevgili bornovalıkardeşlerim sevelim veya sevmiyelim ali beyin ilginç bir karizması var kendisinin ağzından hiç adayım diye bir söylem duydunuzmu,ama herkes hakkında atıp tutuyor arkadaşlar ali bey gerçekten çok iyi bir insan eminim o atıp tutanlar tanısa çok sever ve herkesten daha çok sahip çıkar.emin olun keşke aday olsa ve ilçe başkanı olsa bundan bornova kazanır

Yorumu oyla      35      8  
GÖZLEM 8 Nisan 2012 Pazar 12:04

Sayın erdoğan sayban Olay ali yaşar beyin kişiliği değildir.konu siyasetin zor ve dik yokuşundan çıkarken yanındaki insanların onu nereye sürüklediği ve onlara karşı nasıl bir duruş sergileyeceğidir.Ali yaşar beyin adını deklare eden isimlerde ne kadar dik omuga olduğu bellidir bırakın dikliği omurga bile yoktur. Benim size nacizane bir önerim olacaktır.Sevdiğiniz ve değerli insanların kişiliklerini siyasetin değersiz kişiliklerinin egolarını tatmin etmek için harcanmasına müsade etmeyin.

Yorumu oyla      15      31  
çamdıbılı 8 Nisan 2012 Pazar 10:34

o kahvaltıya katılan delegelerın ORNEGIN yıldırım beyazıt mah barbaros mah rafetpasa mah yesılova mah den kımler katıldı bence katılan yok dıkkat senı cok kotu kaza getırıyorlar bu ıs cocuk oyuncagına benzemez bılgı bırıkım ıster saygılarımla

Yorumu oyla      17      31  
GÖZLEM 8 Nisan 2012 Pazar 09:20

Bornovanın tek adayı vardır.O kişi ise ADAM GİBİ ADAM olan OKAN KARLIDAĞ.

Yorumu oyla      15      34  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Sürpriz hamle: Yerel seçimler öne mi alınıyor?
AK Partin’nin cumhurbaşkanlığı ve belediye başkanlığı seçimleriyle ilgili ...
Güler: Kocaoğlu'ndan çete lideri olmaz!
CHP Genel Başkan Yardımcısı Birgül Ayman Güler, haftayı dava nöbetiyle ...
Bakandan ilginç açıklama: Gaz sağlığa zararlı değil
İçişleri Bakanı Şahin, polis tarafından, laboratuvar testleri sonucunda ...
 
Başbakan Erdoğan: 'Karşımızda iki İran var'
Başbakan Erdoğan'ın masasındaki nükleer raporunnda "İran’daki siyasi gelişmelere ...
Başbakan Erdoğan'a bir acı haber daha
Başbakan Erdoğan’ın ölen ağabeyi Mehmet Erdoğan’ın eşi olan ve bir süre ...
Yıldırım: Danıştay kararı otoyol inşaatını durdurmaz
Bakan Binali Yıldırım, yürütmeyi durdurma kararının, ek tesisler için ...
 
Ak Parti Aydın'da taciz iddiası
Sözcü Gazetesi bugün manşetinden AKP'nin Aydın teşkilatında çalışan bir ...
Cemil Çiçek: Anayasa treni kaçmasın!
Cemil Çiçek, ESİAD’ın YİK toplantısında konuştu, “Türkiye bu anayasayı ...
CHP Gaziemir'e gençlerin adayı Tekin
CHP Gaziemir’de gençlik kolları başkanlığı dahil bir çok görevlerde bulunan ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Polis kurşunu ile ölen ilk üniversiteli!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva