HABERLER>EKONOMİ
22 Temmuz 2014 Salı - 10:21

Aslan: zeytinlikleri imara açmak cinayettir!

25 dönümden küçük zeytinliklerde maden ve enerji yatırımlarına izin veren yasa tasarısına bir tepki de Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan’dan geldi. Çoğunluğu Ege Bölgesi’nden olmak üzere Türkiye’de 500 bin ailenin geçim kaynağının zeytincilik olduğuna dikkat çeken Aslan, “ Bu konu doğrudan ve dolaylı olarak 10 milyon insanın geleceğini ilgilendiriyor. Mevcut yasa tasarısı örtülü bir amaç ve hedef ile hazırlanmıştır. Bu yasa zeytinliklerin ölüm fermanıdır” dedi.

Aslan: zeytinlikleri imara açmak cinayettir!

Genetik anavatanı Türkiye olan zeytinin tarımsal, ekonomik ve sosyal yönlerden büyük öneme sahip olduğunu vurgulayan Aslan, zeytinciliğin Türkiye tarımının yüzde üç buçuğunu oluşturduğunu, bu rakamın küçümsenmeyecek ölçüde olduğunu söyledi. Zeytinin başta Ege Bölgesi olmak üzere Türkiye için stratejik bir ürün ve geçim kaynağı olduğunu belirten Aslan, “ Elektrik Piyasası Kanunu ile Zeytinciliğin ıslahı ve Yabanilerin Araştırılması Hakkında Kanun Değişikliği’ne Dair Kanun Tasarısı’nın dördüncü maddesi gizli ve örtülü bir amacı güdüyor. Bu gizli amaç, zeytinlikleri ‘madenlere, enerji yatırımlarına, nükleer santrallere, konut ve AVM inşaat alanlarına açmak, bu alanları TOKİ’ye tahsis etmek’ şeklindedir. Çünkü tasarıya göre 25 dönümden küçük zeytinlikler sıradan arazi kabul edilecek. Ülkemizde zeytinliklerin ortalama büyüklüğü 10 dönüm olduğuna göre, zeytinliklerin çok büyük bir bölümü sökülecektir. Bu kanun tasarısı zeytinciliğin ölüm fermanıdır” dedi.

MÜSTEŞAR YARDIMCISININ SÖZLERİ…
Tasarının meclis komisyonunda görüşülmesi sırasında Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı İlker Sert’in “ Zeytinlikler nedeniyle 20 milyar dolarlık Akkuyu Nükleer Santrali’ne ruhsat alamama riskiyle karşı karşıyayız” sözlerinin hedeflenen amacı net bir şekilde gözler önüne serdiğine işaret eden Aslan, “ Oysa Türk zeytinciliği son yıllarda büyük bir gelişme içinde. 2000 yılında 97 milyon 770 bin olan zeytin ağacı % 70’lik bir artışla 167 milyon 30 bine ulaşmıştır. Son iki yıllık ortalamaya göre zeytinyağı üretimi 165 bin ton zeytin üretimi 450 bin tondur. Bunların toplam üretim değeri ise 1 milyar 500 milyon dolardır. Türkiye’de en büyük döviz harcamalarından birini bitkisel yağ ithalatı için yaptığımızı düşündüğünüzde hem bu açığın kapatılmasında hem de ödediğimiz döviz miktarının azaltılmasında zeytinyağı önemli bir üründür” ifadelerini kullandı.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Ufuk Mertcan 22 Temmuz 2014 Salı 13:40

Son oniki yılda AKP iktidarı ülke doğasını ölçüsüz şekilde tahrip etmiştir.Kıyılan ağaçlar sadece şehir içi parklarda değil ülkenin her yanında, sahilde, içeride,dağda,yaylada. Bu ne yeşil, ağaç,doğa,kuş,balık, hayvan düşmanlığıdır anlamak mümkün değil. Ülke işgal edilseydi düşman bunların yaptığını yapmazdı. Yalnız doğa kendine yapılanı affetmez. Bu temel kuraldır. Bu tahribatı hepimiz bir gün ödemek zorundayız ve ödemeye başladık bile. İşte şehirlerdeki seller, Palandöken'de kayakla atlama tesisinin hali ve nice diğerleri. Görün artık bunları, kör vicdanlarınızı açın. Zeytinliklere kıymaya niyetlenen eller kırılsın, Allah hepsini gazabında boğsun.

Yorumu oyla      14      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Coca-Cola'dan boykota neden olan iddialara yanıt
Coca-Cola Türkiye, İsrail'in Gazze saldırısı nedeniyle boykot edilmesine ...
Aliağa Ticaret Odası’ndan üyelere EKAP uyarısı
İzmir’in Aliağa İlçesi'ndeki Aliağa Ticaret Odası (ALTO) Yönetim Kurulu ...
Pasaportunu yenilemek isteyenler dikkat!
Pasaportunu yenilemek üzere emniyet müdürlüklerine giden vatandaşlar kötü ...
 
Barçın Spor Manisa’da
Başta İzmir ve İstanbul olmak üzere Türkiye’nin birçok bölgesinde açtığı ...
İzmir 83.gurur yılına hazırlanıyor: İşte fuar haritası
Türkiye’nin uluslararası nitelikteki ilk fuar organizasyonu; İzmir Enternasyonal ...
‘Amansız’ rekabet üzümün tadını kaçırdı!
Sezon başında 5 liranın üzerine çıkan çekirdeksiz kuru üzüm fiyatı, başaşağı ...
 
Kadifekale'deki evlere antik tiyatro piyangosu!
Kadifekale eteklerinde ortaya çıkartılan antik tiyatronun çevresindeki ...
Rakamlar netleşti: Petkim Aliağa Limanı’nı kaç paraya satacak?
Petkim'in Aliağa'daki limanının Amerikalılara satışında rakamlar netleşmeye ...
TMSF'den Show TV kararı
Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), Show TV'nin Turgay Ciner'e iadesine karar verdi.
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva