HABERLER>EGE
4 Ocak 2023 Çarşamba - 12:42

Arka ayakları felç olan 'Karam'a yardım eli!

Aydın'ın Kuşadası ilçesinde araç çarpması sonucu arka ayakları felç olan ‘fino’ cinsi sokak köpeği, Kuşadası Evcil Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi ile özel bir veteriner kliniğinde yapılan 8 haftalık fizik ve ilaç tedavisi sonrası yürüteçle tekrar yürümeye başladı. Tüylerinin renginden dolayı 'Karam' adı verilen köpeği, Kuşadası Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü çalışanı Ali Genç sahiplendi.

Arka ayakları felç olan  Karam a yardım eli!

Kuşadası'nın Türkmen Mahallesi'nde 8 hafta önce yol kenarında yaralı sokak köpeğini görenler, durumu Kuşadası Belediyesi'ne bildirdi. İhbar üzerine bölgeye, belediyenin hayvan ambulansı olan 'Haybulans' ekipleri sevk edildi. Hareket edemediği fark edilen fino cinsi 1 yaşındaki köpek, ilk müdahalenin ardından Kuşadası Evcil Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'ne götürüldü. Merkezde, veterinerler tarafından yapılan tetkikler ve çekilen röntgende köpeğin araç çarpmasına bağlı olarak oluşan omurilik zedelenmesinden dolayı arka ayaklarının felç olduğu belirlendi. Tüylerinin renginden dolayı merkez çalışanları köpeğe 'Karam' adını verdi.

FİZİK TEDAVİ UYGULANDI
Merkezde Karam'a 8 hafta boyunca ilaç tedavisi uygulandı. Aynı anda Karam, veteriner Alper Gören tarafından özel kliniğinde haftada 2 gün fizik tedavi programına alındı. Veteriner Gören, köpeğe arka ayaklarındaki kas güçsüzlüğünü ortadan kaldırmak amacıyla elektroterapi uygulayıp çeşitli fizyoterapi hareketleri yaptırdı. Fizik tedavi sayesinde bir süre sonra Karam'ın arka ayaklarındaki his geri gelmeye başladı. Kısa süreliğine de olsa ayakta durabilen Karam için Kuşadası Belediyesi veterinerleri alüminyumdan özel bir yürüteç tasarladı. Fen İşleri Müdürlüğü demir atölyesinde imal edilen yürüteç, Karam'a takılarak özgürlüğüne tekrar kavuşması sağlandı.

'KARAM'A ÇOK İYİ BAKTIK'
Merkezde veteriner hekim olan Cihan Şengün, Karam'a geldiği ilk andan itibaren çok iyi baktıklarını söyledi. Karam'ın tedavi sürecinin devam ettiğini belirten Şengün, "Karam'a otomobil çarpmış. Yapılan ihbar üzerine haybulans ekiplerimizle Karam'a ulaştık. Daha sonra ilk müdahalesi yapıldı. Röntgenini çekip, muayene ettik. Ardından gerekli tedaviye başladık. Ancak maalesef omurga ve kalçasında kalıcı bir hasar oluştuğu için arka ayaklarını kullanamıyor. Bu nedenle onun için uygun bir yürüteç yaptırdık" dedi.

'ARKA AYAKLARINDAKİ HİS GERİ GELDİ'
Köpeğin fizik tedaviye belirli aralıklarla devam edeceğini belirten veteriner hekim Alper Gören ise "Karam'ın durumunu öğrendiğimde bir hayvansever olarak tedavisine destek olmak istedim. Bu amaçla Karam'ı özel kliniğime getirdim. İlk başta arka ayaklarında his kaybı vardı, fizik tedavi uygulamaya başladık. Bir süre sonra tedavi sonuç verdi. Şu an Karam'ın arka ayaklarındaki his arttı. Ayrıca daha mutlu olduğunu da gözlemliyoruz" ifadelerini kullandı.

YUVASINA KAVUŞTU
Karam'ı Kuşadası Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü Sera sorumlusu Ali Genç sahiplendi. Genç, "Hayvanları çok seviyorum. Burada şantiye ortamı olmasına rağmen kendi imkanlarımızla beslediğimiz kedi ve köpeklerimiz var. Ben Karam'ı Kuşadası Evcil Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'ni ziyaret etmeye gittiğim sırada gördüm. Arka bacaklarının felç olduğunu öğrendiğimde çok üzüldüm. Veterinerlere Karam'ı sahiplenmek istediğimi söyleyip, bakımı hakkında bilgi aldım. Daha sonra onun için şantiyede özel bir alan hazırladım. Ona burada çok iyi bakacağım" diye konuştu. (DHA)

 
Kütahya'da sahte para operasyonu!
 
İki servis minibüsü çarpıştı: 25 kişi yaralandı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kütahya'da sahte para operasyonu!
Kütahya'da alışveriş yaparak piyasaya sahte para sürdüğü öne sürülen şüpheli gözaltına alındı.
Saruhanlı vahşetinde söz kız çocuğunda... Annemin ayaklarının altında bile kesikler var!
Manisa'nın Saruhanlı ilçesinde birlikte yaşadığı kişi tarafından darbedilerek ...
İzmir'de kaçak tütün baskını... 39,6 ton ele geçirildi!
İzmir'in Kemalpaşa ilçesinde, jandarma ekiplerince depoya düzenlenen baskında ...
 
Aydın'da otomobiller çarpıştı: 1 kişi yaralandı!
Aydın'ın Efeler ilçesinde iki otomobilin çarpışması sonucu 1 kişi yaralandı.
KOSBİ ile Yaşar Üniversitesi'nden eğitim işbirliği
Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi (KOSBİ) ile Yaşar Üniversitesi arasında ...
Zehir tacirlerine baskın: 17 kişiye gözaltı!
Manisa'nın Soma ilçesinde 17 adrese düzenlenen eş zamanlı uyuşturucu operasyonunda ...
 
Muğla'da göçmen dramı sürüyor!
Muğla'nın Datça ilçesi açıklarında, Yunanistan unsurlarınca Türk kara ...
Ege Denizi'nde Yunan zulmü... Düzensiz göçmenler kurtarıldı!
Milli Savunma Bakanlığı, Ege Denizi'nde Yunanistan unsurlarının düzensiz ...
Manisa'da PKK şüphelileri tutuklandı!
Manisa'nın Salihli ilçesinde terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda gözaltına ...
 
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Mutluluğun ‘resmi’ budur!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva