HABERLER>POLİTİKA
12 Haziran 2013 Çarşamba - 20:18

Akay çok kızdı: Bunun hesabı sorulacak!

AK Parti İl Başkanlığı tarafından düzenlenen teşkilat toplantısında konuşan İl Başkanı Ömer Cihat Akay, sert konuştu. Balçova Termal Tesisleri’nde gerçekleştirilen zirvedeki katılımın azlığına tepki gösteren Akay, “Bunun hesabı sorulacak” dedi. Yerel seçim öncesinde listeleri ayarlarken meclis üyeleri ve il genel meclis üyelerinin durumunun gözden geçirileceğini anlatan Akay, ilçe başkanlarını dinledi. Toplantıda, Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem’in ‘sağduyu’ mesajı okundu.

Akay çok kızdı: Bunun hesabı sorulacak!

Fatih YAPAR/EGEDESONSÖZ - İstanbul Taksim Gezi Parkı’na AVM yapılması ile ilgili yaşanan tartışmalarda protesto gösterilerinin hedefi haline gelen AK Parti İzmir İl Başkanlığı, teşkilat koordinasyon toplantısı gerçekleştirdi. Balçova Termal Tesisleri’nde ‘basına kapalı’ kapalı olarak yapılan toplantıda seçim işleri ve teşkilat işleri başkanlığı sunumlar yaparak katılımcıları bilgilendirdi. İl yöneticileri, ilçe başkanları, Büyükşehir belediye, il genel meclis üyeleri ve ilçe belediye meclisleri grup başkan vekillerinin katıldığı toplantıya İl Başkanı Ömer Cihat Akay’ın tepkisi damga vurdu.
 
Son günlerde çıkan tartışmalar ve eylemler nedeniyle gerilen parti teşkilatı ile bir araya gelen Akay, toplantıda katılımın az olduğunu görünce sinirlendi. 



Akay, “Kimlerin katılıp katılmadığına bakmadığımı sanmayın. Herkesin isimleri tek tek yazılı. Salona baktığımda birçok arkadaşımızın katılmadığını gördüm. İl genel Meclisi ve belediye meclislerinden gelmeyenler var. Bu arkadaşların hangi toplantıya katılıp katılmadığının notları tek tek tutuluyor. Yerel seçimlere bir yıldan az bir süre kaldı. Eğer ben bu süre içinde il başkanı olarak kalırsam, partiyi seçime götürürsem bunun hesabını soracağım. Bu toplantılara katılmayanlar o zaman ne olduğunu görecekler. Aynı kişilerin il danışma ve ilçelerinin danışma kurulu toplantılarına katılmadığını da görüyorum. Kötü günler yaşıyoruz. Bu günlerde içimizde olup da bize destek olmayanlar var. Bizim kötü günde yanımızda bulunmayanla işimiz yok. Hepsinin durumu o zaman değerlendirilecek” dedi.
 
SAĞDUYU ÇAĞRISI
Toplantıda Teşkilatlanmadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem’in imzasıyla 81 il başkanlığına gönderilen ve parti yöneticilerini sağduyulu davranmaya çağıran yazısı okundu. Mesajın ardından katılanlara sağduyu çağrısı yapan Akay, “Eylemciler alandayken, taşkınlık yaparken siz gruplar halinde dışarı çıkmayın. Provokasyonlara da gelmeyin. Her zaman olduğu gibi sağduyulu davranın. Sosyal medyada ve her yerde partiyi bağlayacak açıklamalarda, anlatımlarda bulunmayın. Zaman zaman tahrik edici paylaşımlar görüyorum. Tuzağa düşmeyin. Eylemler boyunca parti olarak üzerimize çok geldiler. Karşıyaka ve Çiğli İlçe başkanlıklarımız yakıldı. Bu süreci duruşumuz ve sağduyumuz sayesinde atlattık. Gerek genel merkez, gerekse bakanlarımız duruşumuzu takdir etti” dedi.
 
BAŞBAKANIN İZMİR ZİYARETİ
Eylemlerin arttığı zamanda gündeme gelen parti mitingi de toplantıda tartışıldı. İl Başkanı Akay, Başbakan Erdoğan’dan İzmir’de miting yapmasını istediklerini söyledi. Parti MYK’sına talebin iletildiğini anlatan Akay, “Sayın başbakanımızı İzmir olarak en iyi şekilde ağırlamak istiyoruz. Buna hazırız” ifadelerini kullandı.
 
BAŞKANLAR EYLEMLERDEN ŞİKAYET ETTİ
Toplantıya katılan ilçe başkanları konuşmalarında genel durum ile ilgili bilgi verirken İzmir’de yaşanan gelişmelerin masaya yatırılması gerektiğini söyledi. İlçe başkanları Taksim Gezi Parkı’na AVM yapılması ile kararı ile başlayan eylemlerin kamu kurumlarına yansımasından şikayet etti. Başkanların büyük bölümü, “Kamu kurumları yetkilileri zaman zaman personeli ve elemanları kontrol edemiyor. Özellikle okullarda ciddi problem yaşıyoruz. Derslere katılmayan öğrencilere öğretmenler tepki göstermiyor, adeta çanak tutuyor. Liselerde öğrenciler alanlara inip ders saatinde eylem yapıyor. Bu konuda şikayetler var. Bunun masaya yatırılması lazım” açıklaması yaptı. İl Başkanı Akay da konuyu yetkililerle görüşeceğini söyledi.
 
Öte yandan söz alan ilçe başkanları, kendi ilçelerindeki durumu, sandık çalışmalarını, teşkilat faaliyetlerini ve öne çıkan bazı konular hakkında kısa konuşmalar yaptı.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 11 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
hüseyin ahmetoğlu 13 Haziran 2013 Perşembe 13:23

YORUMLAR ÇOK GADDAR DEĞERLİ ARKADAŞLAR ELEŞTİRDİĞİNİZ İNSANLAR BİZİM KADROLARIMIZ.YERELDE ÇALIŞANLARA FAZLA YÜKLENMENİN HİÇ ANLAMI YOK.

Yorumu oyla      11      8  
göçmen 13 Haziran 2013 Perşembe 12:33

para, makarna, kömür v.s ayarlasınız iyi olurdu. :)))

Yorumu oyla      16      5  
karşıyakalı 13 Haziran 2013 Perşembe 11:32

sayın başkan bu salonların neden boş kaldığını sizden önceki il başkanı ve şimdi milletin vekili olduğunu zannedip tombaladan çıkan şahıslara akıl babalarına sor sen de aynı düzen devam ettikçe salonlar çok boş kalır

Yorumu oyla      19      6  
GELECEK 13 Haziran 2013 Perşembe 11:14

Siyasi parti olmayı beceremeyen, parti içi demokrasisi olmayan, Erdoğanın siyasi makinesi olma durumunu sürdürdüğü sürece AKP siyasi tarihin sayfalarında kaybolup gitmeye ve bir çok parti gibi silinmeye mahkumdur...

Yorumu oyla      19      8  
ak emekçi 13 Haziran 2013 Perşembe 09:31

eğer orada 30 ilçe başkanı tam kadro varmı acaba? . önce onlara çeki düzen verin sonra meclis üyelerine

Yorumu oyla      20      6  
Önce Sen .... 13 Haziran 2013 Perşembe 08:47

Sen gitmedikçe İzmir Akparti için Hayal sayın Akay.

Yorumu oyla      19      6  
kemal 13 Haziran 2013 Perşembe 02:57

gelmeyecekler boşuna bekleme.akp bitti.

Yorumu oyla      20      8  
buyuran 13 Haziran 2013 Perşembe 00:41

izmirde teşkilatlar zayıf bunu sağır sultan bile biliyor sebebini hiç araştırdınızmı nerde bu teşkilatın kurucu- ları bugüne kadar özveriyle çalışan mah.temsilcileri yönetim kurulu yürütme kurulu üyeleri nerede hiç onları arayıp sordunuzmu yokk tabikii n gerekvar na- sıl olsa çakma ve paralı yön kur ve meclis üyeleri var sandık tada ONLAR GÖREV alırlar saygılar

Yorumu oyla      24      5  
ergün 12 Haziran 2013 Çarşamba 23:50

sayın akay önce kendini eleştir.partimizi ne kadar ileriye götürdün.ali aşlık bu güne kadar ne yaptı.genel kurulda hiç konuştumu.

Yorumu oyla      21      8  
Nezir 12 Haziran 2013 Çarşamba 23:03

AKP dağılıyor Sayın Akay kabul edin siz de!

Yorumu oyla      39      9  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erdoğan’dan talimat: Bu iş 24 saat içinde bitecek!
Başbakan Erdoğan, Gezi Parkı eylemlerinin İsrail'e yakın kesimleri sevindirdiğini ...
Ve Erdoğan Gezi Heyeti’yle görüşüyor
Ankara'da gündem Gezi Parkı eylemleri. Başbakan Erdoğan, 11 kişilik 'Gezi ...
CHP ‘Gezi için’ bir kez daha meydana iniyor
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanlığı Taksim Gezi parkından başlayan ...
 
Fatih Yapar yazdı: ‘Günay’ın zirvesinde’ neler yaşandı?
Kültür ve Turizm Eski Bakanı, İzmir Milletvekili Ertuğrul Günay’ın İzmir’de ...
Cumhurbaşkanı Gül’den flaş ‘Gezi’ açıklamaları
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Gezi olaylarıyla ilgili açıklamalarda bulundu.
“Başbakan çok tehlikeli şeyler söylüyor”
CHP İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler: Başbakan çok tehlikeli şeyler ...
 
Tanrıkulu: Ekonomi kan kaybetmeye devam ediyor
MHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Ahmet Kenan Tanrıkulu ...
Günay’dan 2 önemli ‘Gezi’ çıkışı: ‘Taban’ ve derin devlet!
Gezi Parkı Direnişi’ne başlangıçtan bu yana attığı twetler ve yaptığı ...
“Gezi’de 4 AK Partili vekilin çocuğu da var”
Gezi Parkı için yapılan eylemlere destek veren BDP Milletvekili Sırrı ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Polis kurşunu ile ölen ilk üniversiteli!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva