HABERLER>POLİTİKA
15 Haziran 2012 Cuma - 12:18

AK Parti İzmir’de flaş gelişme: Tekbaş’tan istifa kararı

AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay'ın seçim kurulu tarafından görevden alınmasıyla başlayan sancılı süreç devam ederken makama atanan yeni İl Başkanı Tekbaş istifa kararı aldığını açıkladı. Tekbaş, “Kurban arıyorlarsa o kişi Abdullah Tekbaş'tır. Kimseyi kurban etmem” dedi.

AK Parti İzmir’de flaş gelişme: Tekbaş’tan istifa kararı

Fatih YAPAR/EGEDESONSÖZ - AK Parti'de Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın katıldığı kongrenin ardıdan yaşanan tartışmalı süreç devam ederken seçim kurulu kararı ile Ömer Cihat Akay'ın yerine atanan Abdullah Tekbaş çarpıcı açıklamalar yaptı.Tekbaş yaşanan süreç sonrasında istifa kararı aldığını söyledi.

- Son kriz 'bakan karşılama': Tekbaş'a protokol by-pass'ı... tıklayınız... 

- AK Parti Karşıyaka'da 'karşı' operasyon... tıklayınız... 

- AK Parti İzmir'deki krize Erdoğan el koydu... tıklayınız...

Ankara'ya gitmek için yola çıkacağını belirten Tekbaş, “Partimizin 2014 ve 2015 seçimlerine hazırlarken geçtiğimiz hafta 9 Haziran günü 4. Olağan Kongremizi yaptık. Hepiniz kongre sürecinden önce ve sonra da bütün her şeye müdahil oldunuz. Kongreden önce 30 Mayıs günü AK Parti İl Başkanlığı’na aday oldum. O gün ve bugün söylediğim tek şey partimizin Türkiye’miz için umut olduğu gibi bugünden sonra da umudu olacağı ve Genel Başkanımız, Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın ülkemiz için yaptıkları ortadayken İzmir’e de daha fazla hizmet edebilmek için, yerel seçimlere iyi hazırlanmak için iyi bir kongre süreci geçirdik. Bunun için aday oldum. Başbakanımızın ve Genel Merkezimizin emrindeyim. Partide çalışmaya başladığım günden itibaren bugüne kadar hiçbir zaman bir ilkemden bu düşüncemden hiç vazgeçmedim. Demokrasilerin ilerlemesi için partiler içi diyaloğun, üstlere saygıonın olması gerekiyor. Partinin her kademesinde olduğu gibi Genel Merkezimize saygılı olduğumu hep söyledim” diye konuştu. 



İÇİNİ DÖKTÜ: SON GÖREV, İSTİFAM CEBİMDE
Tekbaş, “Partimizin adı Adalet ve Kalkınma Partisi’dir, hukuka en fazla saygı duyan, üstünlüğünden en çok bahseden partidir” diyerek devam ettiği açıklamasında şunları söyledi: Mazbatamı almadan önce Genel Merkezimize gerekli bilgileri verdim. Mazbatamı almamamı ve onlardan bilgi beklememi söylediler. Genel Merkezimiz benim istifamı isteği zaman ya çağırdığı zaman hemen gideceğim ve ne istiyorlarsa onu yapacağım. Bu sözün arkasında durdum. Genel Merkezimize doğru bilgiyi vermeyi hiçbir zaman ihmal etmedim. Buraya farklı bir şekilde gelmedim. Burası AK Parti İl Başkanlığı makamıdır. Abdullah Tekbaş ve başka şahısların önemi yoktur. Önemli olan AK Parti'dir. Burası sahipsiz kalmasın diye hukuki süreç devam ederken çalışma yaptık. Ömer Cihat Akay Bey’e saygısızlık olsun diye değil partimizin bu makamınının boş kalmayacağını, partinin önemli olduğunu söylemek için buraya geldim. Genel Merkezimiz buraya geldiğimiz ilk gün bizi arayıp çağırır, biz de onların emirleri doğrultusunda gereğini yapardık. Bilgi kirliliğine engel olmak için partide yapmam gereken son görevi yapıp istifamı cebime koydum. Genel Merkeze gidip onlar ne emredenlerse onu yapacağım. Bugünden sonra Genel Merkezimizin vereceği karar sonrası istifamızın sonucunda birisini görevlendirecektir. Parti makamı boş kalmayacaktır” dedi.
 
DAVET YAZISINI GÖSTERDİ
Genel Merkez ile temas kurmadığını ifade eden Tekbaş, “Bu durumda 'istifa ettim' diyemezsiniz istifanın kabul olacağı ya da isteneceği belli değil... Genel Merkezimiz izin vermezse o mazbatayı almaz bu makama gelmezdim. İstifamı isteseydiler de şu ana kadar vermiştim. Bizim daha öncede 30 Mayıs'tan sonra yürütme kurulunda bulunan birkaç arkadaşımızın medya üzerinde etkisi ve gerekse de ilçelerde olmadık haberler yaymaları üzerine parti disiplinin korumak üzerine gidiyorum. Tek derdim partimin zarar görmemesi… Burada tek kurban benim. Bir kurban arıyorlarsa o da Abdullah Tekbaş'tır. Başka hiçbir arkadaşımı ve partilimi kurban etmem” dedi.

Tekbaş, AK Parti İl Genel Merkezi'nde düzenlenen il başkanları toplantısına davet edildiğine dair Ankara'dan gelen yazıyı da gösterdi. 
 
‘GİDERKEN’ OPERASYON YAPTI!
Tekbaş, eski İl Başkanı Ömer Cihat Akay'ın ekibi ile ilgili de operasyon yaptı. Akay döneminde yürütmede yer alan ve ilçe başkan yardımcılığı yapan herkesi görevden alan Tekbaş, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'ı il başkanlığı adına temsil eden ve Yıldırım'ın yanından ayrılmayan Mahmut Badem'in yetkilerini aldı. Badem'in yerine Siyasi ve Hukuk İşlerinden Sorumlu İl Başkan Yardımcılığı'na eski Teşkilat Başkanı Rahmi Taştan'ı atadı. Tekbaş İl Sekreteri Kemal Erim'in de görevinin devam ettiğini söyledi.

Tekbaş, “Peki yeni görevden Rahmi Taştan'ı haberi var mı?” sorusuna ise “O soruyu kendisine sorun” cevabını verdi.
 
TAŞTAN: YENİ HABERİM OLDU
'Atama'ya ilişkin görüşüne başvurduğumuz Rahmi Taştan ise, "Yeni haberim oldu. Genel Merkez’le görüştükten sonra durum değerlendirmesi yapıp buna göre yol haritası belirleyeceğim" ifadelerini kullandı.



AKAY’DAN HİLTON ÇIKARMASI
Seçim Kurulu'nun hakkında verdiği görevden alma kararının ardından ortalıktan kaybolan ve süreci dışarıdan takip eden eski İl Başkanı Ömer Cihat Akay, Tekbaş'ın 'istifa' açıklamasının hemen ardından Hilton Oteli'ndeki toplantıya geldi. Yıldırım'ın 35 İzmir 35 Proje hakkındaki değerlendirmesini izleyen Akay, arka sıralarda oturdu. Akay'ın Bakan Yıldırım'a süreci anlatacağı ve gelişmeler hakkında bilgi vereceği öğrenildi.

YILDIRIM: BÜYÜK TALİHSİZLİK
Bakan Yıldırım'ın Hilton Oteli'nde programına katılan Ömer Cihat Akay, daha sonra Yıldırım ile kısa süre görüştü. AK Parti İzmir milletvekilleri ile toplantı yapan Yıldırım, seçim kurulu tarafından görevinden düşürülen Akay'ı kabul etti. Uzun süre güvenlik engelini aşamayan Akay içeride 5 dakika kaldı. Yıldırım, AK Parti İzmir İl Başkanlığı'nda yaşanan kriz ve koltuk savaşı ile ilgili de net konuştu. Yıldırım, “Burada değerlendirecek bir şey yok. AK Parti İzmir'de kongresini yaptı. İzmir'e yakışan bir kongre gerçekleştirdi. Bu kongreye gölge düşürmek ve bu yola tevessül etmek(kalkışmak) büyük talihsizliktir. Kısa sürede her şey normale döner” dedi.


ERİM: TEKBAŞ EMRİVAKİ YAPTI
Tekbaş'ın açıklamalarının ardından açıklama yapan İl Sekreteri Kemal Erim, “Şu anda il başkanlığı ile ilgili olarak yürüyen hukuksal bir süreç var. Ben, 2002 yılından bu beri teşkilatın her kademesinde görev yapan bir kişi olarak Sayın Tekbaş'a bu süreç sonuçlanıncaya kadar herhangi bir tasarrufta bulunmasının doğru olmayacağını sürekli hatırlattım.  Ancak bugün, yapmış olduğu açıklamalarda bunu dikkate almadığını üzülerek gördüm. Ortada bir yürütme kurulu olmadığı için yürütmenin görevden alınması da mümkün değildir. Ayrıca, il yönetim kurulu toplantısı yapılmadan yürütme kurulunun oluşturulması mümkün değildir. Benimle ilgili olarak il sekreterliği görevini ise tevdi etmesi görüşüm ve bilgim alınmadan yapıldığı için emrivaki bir hareket olup hiç şık olmamıştır. Sonuç olarak süreç sonuçlanıncaya kadar herkes il yönetim kurulu üyesi olup, ortada bir yürütme kurulu da yoktur" dedi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 39 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
16 Haziran 2012 Cumartesi 18:47

SU SAATE KADAR 8 YILLIK AKP LİYDİM SU SAATTEN SONRA CHP LİYİM SİYASETTE GECMİŞİ TEMİZ İNSANLAR LAZIM GERİŞİ BOS

Yorumu oyla      13      10  
erkan 16 Haziran 2012 Cumartesi 11:35

S A Y I N B A S B A K A N I M !!! ALLAH ASKINA VURUN ŞU NEŞTERİ ARTIK ...YILLARDIR KANDIRILDINIZ İZMİR KONUSUNDA..GÖZÜNÜZÜN İÇİNE BAKA BAKA YALAN SÖYLEDİLER SİZE..ŞUNA KESİNLİKLE İNANIN. BURADA ALINAN OYLARIMIZIN TEK MİMARI SİZSİNİZ..BU MEVKİLERİ İŞGAL EDENLER BU İŞİ KENDİLERİNE MESLEK EDİNMİŞ KİMSELERDİR. BEN HİÇBİRİNİN SADAKATİNE İNANMIYORUM. BÜYÜK USTA SİZE SESLENİYORUM. NE OLUR VURUN ŞU NEŞTERİ. BİZE YENİ KAN LAZIM...

Yorumu oyla      15      5  
YETER KEMAL ERİM BIRAK GİT ... 16 Haziran 2012 Cumartesi 08:33

BIRAK KIN GİDİN ARTIK AK PARTİNİN YAKASINDAN DÜŞÜN YA NE İŞ YAPARSIN SEN MADDI GELIRIN NE ACIKLA BORC BATAGINDAN BIR DALIP BIR ÇIKIYORSUN SİZ PARTİMİZİ BU HALLAERE GETIRDINIZ BIRAKIN GİDİN ÖNÜMÜZÜ ACIN

Yorumu oyla      15      8  
hasan türkkan 16 Haziran 2012 Cumartesi 04:35

Az kaldı az ömer cihat akay o koltuğa oturduğunda kaçacak delik arayacaksınız ak parti siyasetinde böyle bir anlayış yok koltuk sevdası yok makamda fotoğraf vericez diye bir anlayış yok tekbaş isterse 23 nisan 2013 te tekrar o koltuğa oturabilir..

Yorumu oyla      14      9  
Vatandaş 15 Haziran 2012 Cuma 23:16

İleri demokraside demek böyle oluyor. Kaçakçı illaki il başkanı olacak, padişah hazretleri böyle buyurdu. Sn. Tekbaş şimdi partiden de ihraç edilir olur biter, AKP demokrasisinde olağan haller bunlar.

Yorumu oyla      16      8  
ak partılı 15 Haziran 2012 Cuma 20:34

IZMIRDE ARTIK PARTI ICINDE IKTIDAR OLMAK ISTENLER DEGIL PARTISINI IKTIDAR ETMEK ISTEYEN OLAMLIDIR..... SAYGILARIMLA.. AK PARTILI

Yorumu oyla      23      5  
ak partılı 15 Haziran 2012 Cuma 20:30

kendı ıstedıgı gıbı lısteyı duzenlemısdır. sımdıde cıhat baskanın yaptıgı yonetım lsıtesıne bakmadan gerekını genel merkez yapmalıdır.... ızmırde yuku ustelenn mahalle temsılcılerını sandık bakanlarının halını bır dusnn sırf bu vatan ıcın cıarsız ca kostuıryorlar. kımsenın bunu dusnduğu yokk. ya ızmırde chp bu olayı secımlere yakın bır tarıhde kullansaydı ne olurdu bu ak partıye gonul vermıs ınsanların halı soruyorum.... bırde 18 aydır. baskan olan cıhat baskan ne zman azız kocaoğlunu elstırmıs

Yorumu oyla      19      9  
ak partılı 15 Haziran 2012 Cuma 20:28

olanlara ınanmıyorum. cunku ak partıde partı ıcı demokrası varsa tekbası ın yaptı sey normaldır. genel merkez de buna saygı gostermısı gerekır. cunku basından da takıp edıldıgı gıbı.. omer cıhat akay ve ekıbı hakkında bır cok gun ısığına cıkmıs dedıkodular var.para meslesı var. cok ıyı hatırlıytorum mıllet vekılı aday adaylığı surecınde ıken adaylardan alınan paralar oncesınde temayulde fazla para verenın lıstede bırıncı cıkmasıı gıbı.... ama genel merkez buna bakmamıs kendı ıstedıgı gıbı lıste

Yorumu oyla      16      9  
adam haklı 15 Haziran 2012 Cuma 20:26

Mazbatamı almamamı ve onlardan bilgi beklememi söylediler.'...... 'Genel Merkezimiz izin vermezse o mazbatayı almaz bu makama gelmezdim.'..... 'Genel Merkeze gidip onlar ne emredenlerse onu yapacağım.'....açıklama çelişki dolu.Daha kendisi ne dediğini bilmiyor.Öyle de liyakat sahibi ki maşallah;daha yürütme oluşmadan yürütmeyi görevden almış! iş bilmediğine mi yanalım,haketmediği makamda bir de kabadayılık yaptığına mı? Ayıp yahu!

Yorumu oyla      19      7  
NEŞTER 1 15 Haziran 2012 Cuma 20:10

S A Y I N B A S B A K A N I M !!! ALLAH ASKINA VURUN ŞU NEŞTERİ ARTIK ...YILLARDIR KANDIRILDINIZ İZMİR KONUSUNDA..GÖZÜNÜZÜN İÇİNE BAKA BAKA YALAN SÖYLEDİLER SİZE..ŞUNA KESİNLİKLE İNANIN. BURADA ALINAN OYLARIMIZIN TEK MİMARI SİZSİNİZ..BU MEVKİLERİ İŞGAL EDENLER BU İŞİ KENDİLERİNE MESLEK EDİNMİŞ KİMSELERDİR. BEN HİÇBİRİNİN SADAKATİNE İNANMIYORUM. BÜYÜK USTA SİZE SESLENİYORUM. NE OLUR VURUN ŞU NEŞTERİ. BİZE YENİ KAN LAZIM...

Yorumu oyla      21      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Demirtaş'tan Zana'ya: Çözüm Erdoğan'da değil
Bağımsız Milletvekili Leyla Zana’nın “Erdoğan Kürt sorununu çözer” açıklamasına ...
AK Parti İzmir’de bu kez de ‘bakan karşılama’ krizi
Seçim kurulunun verdiği karar nedeniyle koltuk problemi yaşayan AK Parti ...
Meclis tarihinde bir ilk: Balbay soru önergesi verdi!
Silivri cezaevinde tutuklu bulunan CHP milletvekili Mustafa Balbay, 3 ...
 
Çam, Bakan Babacan üzerinde bireysel emekliliğe vurdu!
CHP İzmir milletvekili Musa Çam TBMM Genel Kurulu’nda bireysel emeklilik ...
Türeli Efes'te ağaç dikene cezayı Meclis'e taşıdı
Efes’te 1. Derece Arkeolojik SİT alanı içinde yer aldığı için tapulu tarlalarına ...
Muhsin Yazıcığlu işkenceden davacıydı
12 Eylül işkencecileri için suç duyurusunda bulunan MHP'nin savcılığa ...
 
AK Parti Karşıyaka'da 'karşı' operasyon
AK Parti Karşıyaka İlçe Başkanı Kerem Ali Sürekli yönetim kurulunun tamamının ...
Erdoğan'dan Gülen'e davet: Aramızda görmek istiyoruz
10. Türkçe Olimpiyatlarında bir konuşma yapan Başbakan Erdoğan, "Biz gurbette ...
Meclis'te bu kez de 'azgın' tartışması
Genel Kurulda MHP'li Enver Erdem'in 'İlçe adliyelerini kapatıyorsunuz, ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Polis kurşunu ile ölen ilk üniversiteli!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva