HABERLER>POLİTİKA
26 Aralık 2014 Cuma - 11:25

AK Parti Grubu’ndan Kocaoğlu’na: Köstek olma…

AK Parti Büyükşehir Meclis Üyeleri ortak bir bildiri yaparak Başkan Kocaoğlu’na Karşıyaka’ya yapılması planlanan stat konusunda seslendi.

AK Parti Grubu’ndan Kocaoğlu’na: Köstek olma…

Yazılı açıklamada davalar nedeniyle stadın inşası için ilerleme kaydedilemediği bildirilirken, “Buradan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Aziz Kocaoğlu'na sesleniyoruz. Gelin bu stadı biran önce İzmir'e kavuşturun. Önündeki engelleri kaldırın. Taraftarların ve İzmirlilerin sesine kulak verin. İzmir'i bu belirsizlikten kurtarın. İzmirlinin stadına kavuşmasına artık engel olmayın” ifadeleri kullanıldı.

İŞTE O AÇIKLAMA
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu aylardır Karşıyaka’da yapılması planlanan stadın yapımını engelleyerek İzmir gündemini haksız yere meşgul etmektedir. Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından yaklaşık 70 milyon lira harcanarak hayata geçirilecek stadın ihalesi bilindiği gibi TOKİ tarafından yapılmıştır. Ancak İzmir Büyükşehir Belediyesi'nce açılan davalar sonucunda yapım işi bir türlü başlayamamaktadır. 15 bin kişi kapasiteli Karşıyaka Stadı ve Sosyal Tesisleri inşaatına karşılık bugüne kadar 3 tane farklı dava açılmıştır. Bu davalardan ikisinde mahkeme yetkisizlik kararı vererek davayı Danıştay'a havale etmiştir.
 
Son olarak Ankara 15. İdare Mahkemesi'nde açılan dava yetkisizlik kararı nedeniyle İzmir'e gönderilmiştir. İzmir 4. İdare Mahkemesi 17.11.2014 tarihinde bu davayı da yetkisizlik nedeniyle reddetmiştir. Bunun üzerine davanın hangi mahkemece bakılacağı konusu üzerine yürütmeyi durdurmaksızın dava Danıştay'a gönderilmiştir. Ayrıca Karşıyaka Belediyesi'nce de Ankara 3. İdare Mahkemesi'nce açılan davada da benzer bir karar verilmiştir. Mahkeme, dava dosyasının son olarak açılan dava ile bağlantısı olup olmadığının incelenmesi ve yürütmeyi durdurma hakkındaki karar verilmesi için Ankara Bölge İdare Mahkemesi'ne göndermiştir. Ankara Bölge İdare Mahkemesi yetkisizlik nedeniyle açılan bu davaların İzmir'e gönderilmiş olması nedeniyle incelemeden reddetmiştir.
 
Stat inşaatını engellemek için İzmir Şehir Plancılar Odası İzmir 5. İdare Mahkemesi'ne davanın incelenmesi için başvuru yapmıştır. Ancak hukukçular sonucun daha önce açılan 2 davadan farklı olamayacağı konusunda birleşmiştir.
 
Karşıyaka taraftarları bu stadın mevcut yerinde yapılması için üzerine düşen görevi 15 bin imza toplayarak yerine getirmiştir. Buradan Karşıyaka taraftarlarına statlarına sahip çıktıkları için teşekkür ediyoruz. Taraftarlar bu stadın aynı yerde yapılması konusunda sürecin takipçisi olacaklarında altını kalın çizgilerle çizmişlerdir.
 
Türkiye’nin en uzun görevde kalmış ve en başarılı bakanlarından olan Eski Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanımız, AK Parti İzmir Milletvekilimiz Sayın Binali Yıldırım, AK Parti İzmir Milletvekilimiz Sayın Hamza Dağ, Sayın Aydın Şengül ve diğer milletvekillerimiz konunun yakın takipçisi olarak stadın Yalı'da yapılması konusunda Gençlik ve Spor Bakanımızla görüşmüşlerdir.
 
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu başta İzmirli hemşerilerimizi ve Karşıyaka taraftarlarını yanıltarak yapmayı planladığı stadı Çiğli'de 5 dönümü İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne ait olan, kalan 65 dönümlük hazineye ait kısmın ESHOT Garajı yapılması amacıyla tahsisli alana yapmak istemektedir. Ancak işi bürokrasiye atarak plan, projeler ve imarla ilgili düzenlemeleri de zaman yayarak stat işini savsaklamaktadır. Oysa Çiğlideki statla ilgili olarak ruhsat, plan, proje ve başta Çiğli Belediye ve İzmir Büyükşehir Belediye Meclislerinden geçirmekten hiç söz etmemektedir. Görüldüğü gibi burada da topu taca atarak stat yapımını bir bilinmezlik içerisine atmaktadır. Süreci belli olmayan bir safa ya sokmak istemektedir.
 
Stadın Yalı'ya yapılacak olması ağır borç yükü altındaki Karşıyaka Spor Kulübü’ne ayda 8 – 10 milyon Türk Lirası gelir getirecektir. Stadın kimin tarafından engellendiği açılan davalarla ortadadır. KSK stadın yapımının tamamlanmasıyla şanlı tarihinde olduğu gibi artık Galatasaray, Beşiktaş gibi büyük takımlarla eş çok kısa
 
Ancak görüyoruz ki stadın yapımı Kocaoğlu tarafından açılan davlarla engellenmekte. Burada her ne kadar hükümetin bir icraatı engellenmek istense de başta KSK’liler olmak üzere bütün İzmirlilere zarar verilmektedir.
 
Bütün İzmirlilerin bildiği gibi planda da stat olarak görülen Yalı'da ki arazinin ihalesi zaten yapılmıştır. Konunun bu kapsamda değerlendirilerek açılacak olan davalarında uzun süreceği göz önüne alınırsa en makul olan stadın inşaatının Karşıyaka Yalı’da yapılmasıdır.
 
Buradan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Aziz Kocaoğlu'na sesleniyoruz. Gelin bu stadı biran önce İzmir'e kavuşturun. Önündeki engelleri kaldırın. Taraftarların ve İzmirlilerin sesine kulak verin. İzmir'i bu belirsizlikten kurtarın. İzmirlinin stadına kavuşmasına artık engel olmayın. Yapmış olduğunuz engellemelerle kaybeden İzmir ve İzmirli hemşerilerimiz oluyor. Stadın Yalı'ya yapılacak olması bütün İzmirliler için önemli bir hareket olacaktır. Zaten Avrupa’da da buna benzer birçok stad var. Bu statlar çevreye ekonomik ve sosyal anlamda çok ciddi katkılar koymaktadır. Zaten Karşıyaka taraftarı da kendi stadının burada yapılmasını istemektedir. Aziz Kocaoğlu bugüne kadar algı politikasıyla siyaset üretmektedir. Buna artık yeter diyoruz. İzmir bu uyutmaları ve uzatmaları hak etmemektedir. İzmir artık hak ettiği hizmete kavuşmak istemektedir. Sayın Kocaoğlu Yalıda ki stada İzmir için köstek olma destek ol…

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 16 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
smyrnoff 27 Aralık 2014 Cumartesi 11:03

klasik köy yorumları başlamış gene ! İzmire köy diyenler genelde AKP nin avm ci kafasındaki insanlar! İstinye park,Point bornova ve mavi bahçe bitince bakalım ne bulacaksınız!

Yorumu oyla      13      6  
bülent ışık 27 Aralık 2014 Cumartesi 10:41

Yalı'cılar Diyarbakır Atatürk stadı depreme dayanıksız raporuna rağmen 13 bin kişilik seyirci kapasitesi 4600 kişi ile sınırlandırılıyor.Alsancak stadınında aynı depreme dayanıksız raporuna rağmen stadın kapısına kilit vuruluyor.Alsancak stadının 3100 kişilik kapalı tribünü Karşıyaka'nın maçları için yeterde artar bile.Burada amacın başka olduğu açık.

Yorumu oyla      14      6  
Doğru mu ki? 27 Aralık 2014 Cumartesi 00:10

doğanlar stadıyla ilgili linkteki bilgiler doğruysa 20 bin kişi olacakmış. http://i.imgur.com/M59mGZK.jpg

Yorumu oyla      12      7  
26 Aralık 2014 Cuma 21:50

ben köyümde mutluyum ama istanbulu çok kıskanıyorum resmen paris olmuş yok yok newyork olmuş tokyo olmuş hatta Münih olmuş vs.. ama nedense herkes bu köyün peşinde ve herkes bize iyilik yapma peşinde ne kadar hayırsever mütahit akpliler varmış allah razı olsun

Yorumu oyla      17      6  
kvncozsy 26 Aralık 2014 Cuma 20:00

Köycüler toplanmış gene :) İzmir köy oldugu için türkiyenin dev firmaları yeni kent merkezinden arsa kapma peşindeler.köy müş!

Yorumu oyla      16      8  
Aciz 26 Aralık 2014 Cuma 17:17

Star yapma işini herkes sakız gibi çekiştiriyor, taraftarların homojen bir yspı olduğunu düşünüp siyaseten parsa toplanmaya mı? Çalışılıyor, yoksa yapım işinden yada şerefiye den elde edilecek rant mı? Paylaşılmıyor bilemiyorum. Belediye'nin devasa stad yapmakla ne işi olabilir, yapsa bile işletmez peki o zaman bakanlık yerine belediye Bornova stadı gibi stad yapmaya çalışması büyük hata! ben herkesin kendi işini yapması taftarıyım. Dolduruşa gelip israf yapılmasın.

Yorumu oyla      14      5  
ercan 26 Aralık 2014 Cuma 15:57

evet insanlar hakettigi gibi yaşar.Arkadışıma şunu söyliyeyim megersem istanbulun en merkzezi yeri olan beşiktaşa daha metro ulaşmamış.Hele taksimden metroya binmelrini hiç tavsiye etmem.Güya taksimde Trene ulaşmak için yürüme bantları yapmışlar.Saat ttum 15 dakik sürüyor trene ulaşmak.Köymüş.Sen kurban ol küy degin bu yere.Herkez istnbuldan kaçmaya başladı izmirde yaşasın diye.Ne köymüş ki istnbuldan izmire günde yetmiş uçuş yapılıyor.Aynı senin dedegin gibi Klasık akp yorumları.

Yorumu oyla      20      8  
26 Aralık 2014 Cuma 15:26

işte tipik çakma chp yorumları,izmirimiz koskoca köy oldu halen neyin savunması bu, çıkında halka karışın halk perişan otobüsler, metro tam bir fiyasko halen yaptırmam diyorlar, insanlar hakkettikleri gibi yaşar ve yönetilir.

Yorumu oyla      22      14  
Aydın Aktaş 26 Aralık 2014 Cuma 15:12

Karşıyakalı olarak Stad, Örnekköye yapılması lazım. Mevcut eski stada ise tadilat yapılıp U-21 Futbol, yelken tenis voleybol ve atletizm şubelerine devam etmesi...

Yorumu oyla      20      10  
Tribun adamı 26 Aralık 2014 Cuma 13:33

O arazi şuan yapılan protokol neticesinde Toki'ye aittir.Eğer ki stat yapılmazsa İzmir'in elinde patlar kimse farkında değil. Oraya madem stat yapılmıyor "bu arazi benim Avm dikerim" dendiğinde nasıl çırpınacaksınız kim bilir. Orası stat arazisidir, stat da oraya yapılmalıdır.Ağlama duvarına çevirdiniz burayı akp-chp tartışmasıyla.Bize stadımızı yapın kardeşim!! Ağlamayın burada!Yettiniz artık.

Yorumu oyla      16      19  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'li Yüksel'den yat limanı çıkışı: 18 proje vardı...
CHP İzmir Milletvekili Alaattin Yüksel, “İzmir Büyükşehir Belediyesi için ...
CHP İzmir’de kadın rüzgarı: Kimler yönetime geldi?
Genel seçim öncesinde milletvekili adaylığı için istifa eden İl Başkanı ...
Usta kalemler Soyoğul’un Selahattin Demirtaş röportajını yazdı!
HDP Eşgenel Başkanı’nın Gönül Soyoğul’a verdiği röportaj köşelere taşındı.
 
Demirtaş hükümet-Öcalan görüşmesi için tarih verdi
HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş devletle Öcalan arasındaki müzakerelerin ...
Meclis Başkanı Çiçek: Yüce Divan’a gitmezlerse...
TBMM Başkanı Cemil Çiçek, yolsuzkla suçlanan dört eski bakanın durumuyla ...
Davutoğlu'ndan kritik talep: Kendiniz isteyin!
Başbakan Davutoğlu’nun yolsuzluk ve rüşvet iddiasıyla haklarında Meclis ...
 
Güven: SGK hasta bilgilerini 65 bin liraya sattı mı?
CHP İzmir Milletvekili Prof. Dr. Hülya Güven, hastaların sağlık bilgilerinin ...
Kılıçdaroğlu'ndan hükümete süreç çıkışı
Star Ana Haber Bülteni'nde gündeme ilişkin soruları yanıtlayan CHP Genel ...
AK Parti’de ders Osmanlıca: İlk kursiyer Delican!
AK Parti Konak günlerdir süren tartışmanın ardından flaş bir hamle yaptı. ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Polis kurşunu ile ölen ilk üniversiteli!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva