HABERLER>POLİTİKA
25 Aralık 2014 Perşembe - 18:48

AK Parti’de ders Osmanlıca: İlk kursiyer Delican!

AK Parti Konak günlerdir süren tartışmanın ardından flaş bir hamle yaptı. İlçe Başkanlığında açılan Osmanlıca kursu düzenlenen törenle yola çıktı. Kursun ilk öğrencisi AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican oldu.

AK Parti’de ders Osmanlıca: İlk kursiyer Delican!

Onur DENİZ/EGEDESONSÖZ – 19.Milli Eğitim Şurası’ndan çıkan Osmanlıca’nın zorunlu ders olarak müfredata girmesi tavsiyesi tartışma konusu olmaya devam ediyor.
 
İzmir’de ilk hamle AK Partili Torbalı Belediyesi’nden gelirken CHP’li Konak Belediyesi Halk Eğitim Müdürlüğü ile ortak açtığı Osmanlıca kursunu iptal etmesi yeni bir tartışmanın fitilini ateşlemişti.
 
AK Parti İl Başkanı Bülent Delican tam 4 ilçe kongresinde Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş’a çağrıda bulunarak “Aldığın kararın arkasında dur, o kursu aç, ilk ben kayıt olacağım” ifadelerini kullanmıştı. Delican’a yanıt veren Pekdaş’tan da konunun siyasi malzeme haline geldiği için bu geri adımın atıldığı açıklaması gelmiş, Konak Belediye Başkanı Delican’a “Çok istiyorsa kendisi açsın” çıkışını yapmıştı.
 
Demeç savaşlarının ardından AK Parti Konak İlçe Teşkilatı’ndan flaş bir hamle geldi. AK Parti Konak Osmanlıca kursu açtığını duyurdu.



AK Parti Konak’ın Osmanlıca kursu bugün yapılan toplantıyla yola çıktı. Konak İlçe Başkanlığında başlayan derslerin ilk kursiyeri de İl Başkanı Bülent Delican oldu.

Kurs Pazartesi ve Perşembe günleri iki bölümde verilecek. Saat 15.00 ile 17.00 arası ve 17.00 ile 19.00 arasında hizmet verecek.
 


KEŞKE BAŞKAN DA GELSE
Kursun açılış konuşmasını AK Parti Konak İlçe Başkanı Temel Yıldırım yaptı.

Yıldırım, “Bugün tarihe yolculuğumuzun ilk günü… Tarihle aramızdaki engel kalkıyor. 600 yıllık bilgi havuzundan faydalanmak istiyoruz. Hızlı bir süreç yaşadık. 3 gün de halk eğitim merkezinden hocamız ayarlandı. Burada amacımız siyasi bir çıkar değildir. Kursumuz son talebe kadar devam edecektir. Konak Belediyesi’ne talep edenler taleplerini geri mi çekti ne değişti? Orada Osmanlıca öğrenmek isteyenler de mağdur oldu. Keşke başkan da gelseydi kursumuza katılsaydı” ifadesini kullandı.



OSMANLICA’NIN EKSİKLİĞİNİ HİSSEDİYORUM
Kursun ilk kursiyeri olan Bülent Delican, Osmanlıca’nın eksikliğini kendisinde hissettiğini ifade etti. Delican, “Artık Türkiye yeni Türkiye yolunda büyük adımlar atıyor. Hükümetimiz büyük hizmetleri yerine getiriyor. Bu getirdiğimiz hizmetler sadece yol, sağlık, ekonomik çalışmalar değil, kültürel de çalışmalardır. Biz bu adımlarla geçmişimizde yapılan hataları telafi etmeye çalışıyoruz. Geçmişimizle ayrışmalarımızla kucaklaşmaya çalışıyoruz. Geçmişimizi iyi bilmeliyiz ki geleceğe ışık tutsun. Barış süreci de bunun bir parçasıdır. Bu süreç başarı ile devam ediyor. İnşallah gelecekte kardeş kavgası olmayacak geçmişteki değerlere sahip çıkılacaktır. Bu adımla birlikte gençler ecdadını iyi bilecek ve sahiplenecektir. Latin alfabemiz var ama geleceğe aydın nesiller yetiştirmek istiyoruz. Aydın olmak kolay değil. Aydın birkaç dil öğrenmelidir: inceleme yapmak  için tarihini iyi bilmelidir. Bu eksikliği kendimde de hissediyorum. Bu karar gündeme gelince ben de öğrenmek için karar verdim” diye konuştu.
 
AMACIMIZ SİYASET DEĞİL AYRIŞMAYI ENGELLEMEK
Sema Pekdaş ile yaşadığı tartışamaya değinen Delican, “Konak Belediyesi bu kursu düzenleme kararı almış. Biz de vesile olur öğreniriz diye başvuralım derken kurs kapatıldı. Biz Sema Pekdaş’a Türkiye’de artık bazı şeylerin normalleşmesi gerektiğini ve buna katkıda bulunması gerektiğini duyurarak çağrıda bulunduk. Aldığımız cevap pek hoş bir cevap değildi. Konuyu siyasi faaliyet olarak gördüğünü ve vazgeçtiğini duyurdu.  Demek ki kendisi bakımından siyasi görülüyor. Bizim yapmak istediğimiz buydu. Türkiye’yi kamplara bölmeyelim, ötekileştirmeyelim. Bu mahalle baskısından kurtulalım. Eğer başkan da mahalle baskısından kurtulsaydı, biz de oraya kayıt olurduk. İzmirli bunu daha çok benimserdi. Ama başkan bu baskıya dayanamadı. Sonra istiyorlarsa kendileri açsın diye bir mesaj gönderdi. Biz bu kursları açarız önemli olan açmak değil niyet etmektir” dedi.



İÇERDE DERS DIŞARDA EYLEM!
Öte yandan Osmanlıca kursunun ilk ders ilginç bir rastlantıya sahne oldu. 25 Aralık depreminin yıl dönümü nedeniyle STK'lar ve sol partiler Basmane'deki AK Parti İl Başkanlığı binası önünde eylem yaptı. Polisin önlem alarak set çektiği eylemde atılan sloganlar 'ilk ders' esnasında binadan duyuldu.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 13 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Burhan 26 Aralık 2014 Cuma 10:41

Tüm Kursiyerlere Başarılar Dileriz. Osmanlıcada Bir Harf, Başta Farklı, Ortada Farklı ve Sonda Farklı Yazılıyor; Örneğin ADANA Şeklinde Yazılıyor: A'ları Öğrenene AŞK OLSUN! Z'ye Varana da TAKDİR BELGESİ VERİLSİN!

Yorumu oyla      15      5  
Yorum 26 Aralık 2014 Cuma 10:29

Bu işleri bıraksın artık yöneticiler. O kadar çok sorun var ki. Türkçe bile birbirimizle anlaşamazken...

Yorumu oyla      17      5  
Ahmet Türkan 26 Aralık 2014 Cuma 09:57

Azıcık mantık lazım. Yıl olmuş 2014 nelerle uğraşıyorlar. Kendileri de biliyor saçmalığını ama dert bir kişiye yaranmak.

Yorumu oyla      16      5  
İzmirli 26 Aralık 2014 Cuma 09:46

Osmanlıcayı konuşmasını bekliyorum bu zatın. Sakın Türkçe konuşmasın. Bakalım konuşabilecek mi? Bu akepe 13 senedir hep boş işlerle milleti uyuttu. Milleti uyuturken trilyonları hortumladılar.

Yorumu oyla      17      5  
İZMİR'Lİ 26 Aralık 2014 Cuma 09:22

Bak,bak,baakk.Yağhanelerde inecek vaaarrr,duy beni ey saraayyy,seçimler geliyor bak ben osmanlıca öğreniyorummm,yani emirler anında yerine geliyoorr,e hadi görün beni,hani milletvekili adayı falan!!!

Yorumu oyla      21      6  
İzmirli 26 Aralık 2014 Cuma 08:53

Sen bizi güldürdün Delican Başkan Allah'ta seni güldürsün :)))

Yorumu oyla      16      5  
utku karademir 26 Aralık 2014 Cuma 08:35

çok lazım sanki osmanlıca

Yorumu oyla      16      5  
DELİ CANLI 26 Aralık 2014 Cuma 08:32

Osmanlıca kursu süreci başlangıcından bu yana reklam kokan hareketler yaptınız sayın Delican. Bu kadar mı reklama ihtiyacınız vardı. Asırlık yeni gazetenize bin lira verseydiniz tam sayfa reklam olurdunuz.

Yorumu oyla      16      5  
Söyle Bakalım Delican 26 Aralık 2014 Cuma 08:31

Sema Pekdaş olmasa sen bu kursu açabilirmiydin acaba? Bana göre parti ideolojin de ilk icraatın bu oldu. Sema hanıma teşekkür etmelisin.

Yorumu oyla      15      5  
yurttaş 26 Aralık 2014 Cuma 07:50

Reklam kokan hareketler bunlar. Pazartesi gidin bakalım Bülent Delican kursta olacak mı?

Yorumu oyla      24      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Aydın Şengül’den Kocaoğlu’na: Yürekli olan…
AK Parti İzmir Milletvekili Aydın Şengül kendisini eleştiren İzmir Büyükşehir ...
Flaş! Ve süre doldu: CHP’de kimler adaylık için istifa etti?
Genel seçim öncesi büyük hareketliliğin yaşandığı CHP İzmir İl Örgütü’nde ...
CHP Lideri’nden 16 yaşında tutuklamaya sert tepki
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, 16 yaşındaki lise öğrencisi M.E.A.'nın ...
 
Dil Derneği’nden Erdoğan'a Türkçe cevabı
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın, “Bugünkü Türkçe’yle felsefe yapılamaz” ...
CHP’li Türeli’den avukatlar için kanun teklifi
CHP İzmir Milletvekili Rahmi Aşkın Türeli, meslekte en az 8 yıl görev ...
CHP imzayı attı, pastayı kesti, hiç taşeron kalmadı!
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Sevgili taşeron işçileri, CHP'nin ...
 
Davutoğlu’ndan ‘16 yaşında tutuklamaya’ destek!
Başbakan Davutoğlu, 16 yaşındaki lise öğrencisinin Erdoğan'a hakaretten ...
CHP İstanbul’da başkan emriyle zoraki barış!
CHP İstanbul İl Başkanı Murat Karayalçın, Şişli Belediye Başkanı Hayri ...
Bakan Elvan Karayolları’ndaki depremi yalanladı!
Ulaştırma Bakanı Lütfi Elvan, Karayolları'nda görevden almaların yaşandığı iddialarına yanıt verdi.
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Değersizliğin olağan halleri
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İzmirli o üniversite bulutların üstünde!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bir Mayıs, çok renk…
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva