HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
8 Haziran 2012 Cuma - 09:50

9 bin kişi e-belediye üzerinden üç milyon TL ödedi

Konak Belediyesi’nin vergi mükelleflerine ödemede kolaylık sağlamak amacıyla 2010 yılında yaşama geçirdiği e-belediye uygulaması vatandaşlar tarafından çok büyük ilgi gördü.

9 bin kişi e-belediye üzerinden üç milyon TL ödedi

İZMİR - İlk başladığı yıl 924 kişinin yaklaşık 300 bin TL ödeme yaptığı uygulamanın ikinci yılında işlem sayısı 3 bin 421’e tahsilat ise bir milyon 126 bin TL’ye yükseldi. 2012 yılında veznelere uğramadan ödeme yapmanın kolaylığından ve pratikliğinden yararlanan yaklaşık 9 kin kişi e-belediye üzerinden toplam üç milyon TL ödeme yaptı.
        
Konak Belediye Başkanı Dr.Hakan Tartan, vatandaşların tek bir uygulama ile hiç beklemeden birçok işlemini artık e-belediye üzerinden gerçekleştirdiğini belirtti. Başkan Tartan, “Vatandaşlar uygulamayı çok sevdi. Geçmiş yıllarda, yağmur, çamur ve uzayan kuyruklar nedeniyle yaşanan sıkıntılar tümüyle ortadan kaldırıldı. Vergi mükellefleri ödemelerini tek bir tuş ile rahatlıkla yapabiliyor. Borcunu sorgulayabiliyor. Tahakkuk edilen rakamı görüp ödemesini yapabiliyor. Hizmette sınır tanımayan belediyemiz e-belediyecilik uygulaması başlatarak birçok belediyeye de örnek oldu” dedi.
            
Tek bir tuş ile kolaylık
Konak Belediye Başkanı Dr.Hakan Tartan, ilçe sınırlarındaki vergi mükellefi olan vatandaşların ödemelerini online sistemde bir tuş ile gerçekleştirebileceklerini belirtti.         e-belediyecilik hizmet ağını genişlettiklerini hatırlatan Tartan,” Vatandaşlar artık tüm vergi işlemlerini tek tuşla yapabiliyor. Mükellefler, www.konak.bel.tr web sitesinin e-belediye bölümüne girerek ödemeleri tıklayıp birkaç dakika içinde vergilerini kolaylıkla ödeyebiliyorlar. Ayrıca Konak ile ilgili her türlü bilginin yer aldığı sitede vatandaşlar bu bilgilere ulaşabiliyor” dedi.
               
Konak Belediyesi sitesinde e-belediyecilik hizmetlerinin artık daha etkin hale getirildiğini duyuran Başkan Tartan şöyle konuştu:“Konaklı vatandaşlara büyük kolaylık ve rahatlık sağladık. Emlak çevre temizlik, ilan ve reklam ile eğlence vergileri bir tuş ile tamamlanıyor. Vatandaşlar ayrıca, vergi değerleri, arsa rayiç değerleri, borç sorgulama ile evrak kayıtlarını da yeni sitemizden kolaylıkla öğrenebiliyorlar.”
       
Pratik bilgi alma
Belediyenin hizmetleri, yürütülen çalışmalar ve geleceğe yönelik projelerin de sitede yer aldığını hatırlatan Tartan şu bilgileri verdi:“Ayrıca tarihi yerler, müzeler, eğitim kurumları ve sinemalar ile ilgili bilgiler detaylı bir şekilde yer alıyor. Konak Belediyesi Meclisi ve Meclis üyelerini vatandaşlar tanıyabiliyor, meclis gündemi meclis karar özetleri ile meclis tutanaklarına ulaşabiliyor. Vatandaşlar belediye hizmetlerinde kullandıkları tüm dilekçe ve formların birer örneğini bu bölümde bulabiliyor. Şikayet ve istekleri iletip soru yöneltebiliyor. Kültür sanat etkinliklerini ve programları öğrenebiliyorlar. Belediyenin düzenlediği kursların nerelerde ve hangi branşlarda açıldığına dair bilgileri siteden rahatlıkla alabiliyorlar. Evlilik, veterinerlik ve sağlık gibi hizmetler konusunda işleyişi öğrenebiliyorlar. Konak Belediyesi ile ilgili basında yer alan haberleri yakından takip edebiliyorlar. İnternet ortamında bilginin serbest dolaşımı açısından önemli bir kamusal olanak sunuyoruz. Ekonomik, halkçı ve katılımcı yönetim anlayışını yaşama geçirdik.”
 
 
 
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir’e aktarma dopingi: Hilal yola çıkıyor
Raylı sistemi rahatlatacak Hilal Aktarma İstasyonu için inşaat çalışmaları ...
Gördes suyu İzmir'e pahalıya patlayacak!
Gördes Barajı'nın kirlenmesini önlemek üzere çıkarılan Su Havzaları Koruma ...
Yeni Fuar Alanı ihalesine de itiraz var!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Gaziemir’de yapmayı planladığı geçtiğimiz ...
 
İzmir Paris’teki tarihi sunuma hazır
Paris'te yapılacak genel kurul için hazırlıklar tamamlandı. İzmir heyetine ...
Karabağlar’da halk oyunları ve spor şöleni
Karabağlar Belediyesi’nin düzenlediği Spor Okulları Şenliği, çocukların ...
İzmir’in sütü isim arıyor: Son gün
“Okul Sütü”nden sonra 0-5 yaş grubundaki 125 bin çocuğa süt dağıtmaya ...
 
Kocaoğlu tarihi davanın savcılarını neden şikayet etti?
Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu tarihi dava öncesi belediyeye ...
Sındır: Doğanlar stat için en uygun yerdir
İzmir’de yeni stadyumun nereye yapılacağı tartışılırken Doğanlar’da Bornova ...
Karşıyakalı kadınlar çini ustalarına taş çıkardı
Karşıyaka Belediyesi hobi kurslarında yıl boyunca harikalar yaratan kursiyerler ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çöl tozu meselesi: Yararlı mı, zararlı mı?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Cumhuriyet'i ve Atatürk’ü anlamak
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
O gün bugündür!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva