HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
9 Eylül 2019 Pazartesi - 12:42

88. İEF’de 'sanat' var

88. İzmir Enternasyonal Fuarı kapsamında gerçekleşen Yüz Yüze Sohbetler, önemli isimleri sanatseverlerle buluşturmaya devam ediyor. Fuarın üçüncü gününde Tunceli Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu ve Kaybedenler Kulübü: Erol Egemen ile Kaan Çaydamlı, hem kitaplarını imzaladı hem de sevenleriyle bir araya gelme fırsatı yakaladı.Tiyatro oyunları da göz doldurdu. İsmet İnönü Sanat Merkezi’nde sergilenen “Azizname” ve İzmir Sanat Merkezi’nde gösterilen “Ben Marxist Değilim” oyunları, izleyenlerden tam not aldı. Fuar konuklarının yoğun ilgi gösterdiği etkinlikler, 15 Eylül Pazar gününe kadar d

88. İEF’de  sanat  var

İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde İZFAŞ tarafından düzenlenen 88. İzmir Enternasyonal Fuarı (İEF), kültür - sanat severleri önemli isimlerle bir araya getirmeye devam ediyor. 88. İEF,   Kültürpark’ın Lozan Kapısı’ndan başlayarak Kaskatlı Havuz’a oluşturulan Kitap Sokağı ve Yüz Yüze Sohbetler’le de keyifli anlar yaşatıyor. Fuarın üçüncü gününde Yüz Yüze Sohbetler’in konuğu Tunceli Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu oldu. Maçoğlu, “Burada olmak, İzmir’de olmak gerçekten çok mutlu ediyor bizi” ifadelerini kullandı.

AŞIK OLMA HAKKI ORTADAN KALKACAK
Son yıllarda gıda maddelerinin giderek değiştiğini ve gelecek nesilleri etkileyeceğini ifade eden Maçoğlu, “Dünyada yapılan araştırmalarda mutasyonun yaratmış olduğu durum artık sınırın üstüne çıkmaya başladı. Zil çalmaya başladı. Bizden sonraki nesillere bırakacağımız dünya ve yaşam çok daha kötü olmaya başladı. Bir hocanın araştırması var Hindistan’dan. Amerika kıtasından başlayarak bizim ülkemizin de içinde olduğu Avrupa ve Asya’nın bir bölümü, yapmış oldukları üretimden kaynaklı 30-  35 yıl sonra dünyaya gelecek on bebeğin üçü engelli doğacak. Ben 25 yıldan fazla sağlıkçı olarak çalıştım. Büyük risk olarak görülüyor. Yüz binde birken, bugün her yüz kişiden otuz kişi… Bunu hayal ettiğinizde ne olacak? 10 - 15 yaşına kadar ihtiyaçları karşılanır ama 15’ten sonra en az iki kişinin bakması gerekir. Sadece anne baba değil, yaşamdan, okuldan aldığı keyif olmayacak. Aşık olma hakkı ortadan kalkacak. Bu doğanın, ülkenin, dünyanın bize ait olduğuna dair algının gelişmesi lazım. Hepimizin buna dair sözü olması lazım” ifadelerini kullandı. 

Kaybedenler Kulübü: Erol Egemen ile Kaan Çaydamlı da Yüz Yüze Sohbetler’de yer aldı. Birçok sanatsever, ikiliyi merakla dinledi. Erol Egemen ile Kaan Çaydamlı’nın hayranları, söyleşinin ardından soru sorma imkanı da yakaladı. İkili; büyük ilgi gören “Kaybedenler Kulübü” filminin hikayesini anlatırken, program sonunda hayranlarının kitaplarını da imzalamayı ihmal etmedi. 

HEM GÜLDÜRDÜ HEM DÜŞÜNDÜRDÜ
İsmet İnönü Sanat Merkezi, önemli bir oyuna ev sahipliği yaptı.  Daha önce yapılan gösterimlerle on binlerce seyirciye ulaşan, usta yönetmen Yücel Erten tarafından yeniden uyarlanan “Azizname” izleyicilerle buluştu. Aziz Nesin’in öykü ve taşlamalarından yola çıkarak hazırlanan oyun, izleyicilerini toplumun gerçekliğiyle buluşturarak hem güldürdü hem de düşündürdü. Oyuncu kadrosunda Emre Altuğ, Bülent Çolak, Zühtü Erkan, Pınar Gülkapan, Hande Kaptan, Berk Sezenler, Burak Şentürk ve Fatih Topçuoğlu gibi güçlü isimlerin yer aldığı “Azizname” seyircileri, tüm salonu doldurdu. Sevenlerinin karşısına çıkan başrol oyuncusu Emre Altuğ, “Annem İzmirli olduğu için çocukluğum fuarda geçti. Çok renkli ve güzel günlerdi. Binlerce insan fuara akın ederdi. Şimdi yurt dışından da çok fazla sanatçının geldiğini görüyoruz ve bu bizi mutlu ediyor” dedi.

İzmir Sanat Merkezi’nde ise Karl Marx’ın hayatından kesitler sunan “Ben Marxist Değilim” isimli oyun vardı. Howard Zinn’in “Marx in Soho” isimli oyunundan, Özgür Tiyatro tarafından “doğumunun 201. yılında Karl Marx için” uyarlanan ve Özgür Başkaya’nın yönetip oynadığı “Ben Marxist Değilim”, izleyenlerden tam not aldı.

 
Erhan Kılıç’tan 88. İEF’te başkanlara fidan jesti
 
PKK'nın 'gizli gücü' 2 şüpheli yakalandı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erhan Kılıç’tan 88. İEF’te başkanlara fidan jesti
Buca başta olmak üzere İzmir’in yeşil varlığını korumak ve arttırmak için ...
Karşıyaka 9 Eylül’ü İzmir Marşı ile kutladı
İzmir’in düşman işgalinden kurtuluşunun 97’nci yıl dönümü, tüm kentte ...
İzmir'de 97. yıl gururu: 350 metrelik dev bayrak kentte dalgalandı
İzmir'in kurtuluşunun 97’nci yıldönümü kutlamaları yine büyük bir katılım ...
 
Narlıdere'de kupa heyecanı
Narlıdere Belediyesi’nin bu yıl ilk kez düzenlediği Narlıdere Deniz Festivali, ...
Seferihisarlı kadınların el emeği ABD vitrininde
Seferihisar Belediyesi bünyesinde Ürkmez Gençlik Merkezi’nde Gülten Kular ...
Okullar açıldı... İZUM teyakkuza geçti!
Yeni eğitim öğretim yılının başlamasıyla birlikte şehir içindeki trafiği ...
 
Bornova'da kurtuluş coşkusu
İzmir'in kurtuluşunun 97'inci yılı Bornova Belediyesi'nin düzenlediği ...
Işılay Saygın ismi önerilmişti... Çevik Bir kaldı, Kasaplar Meydanı değişti
Buca Belediyesi’nin önerisiyle İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin gündemine ...
Hazır giyimin dev buluşması başlıyor
Hazır Giyim sektörünün buluşma noktası ve profesyonellerin merakla takip ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva