HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
9 Eylül 2019 Pazartesi - 11:21

İzmir'de 97. yıl gururu: 350 metrelik dev bayrak kentte dalgalandı

İzmir'in kurtuluşunun 97’nci yıldönümü kutlamaları yine büyük bir katılım ve coşkuya sahne oluyor. Günün ilk etkinliği "Zafer Yürüyüşü"ne binlerce İzmirli katıldı. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin hazırladığı 350 metre uzunluğundaki Türk Bayrağı’nı taşıyan İzmirliler, Türk Ordusu’nun 9 Eylül 1922'de kente girdiği güzergâhı kullanarak Basmane Karakolu önünden Cumhuriyet Meydanı'na dek yürüdü.

İzmir de 97. yıl gururu: 350 metrelik dev bayrak kentte dalgalandı

Kurtuluş Savaşı'nın zafere uzanan son adımı niteliğini taşıyan İzmir'in kurtuluş günü yine büyük bir coşkuyla kutlanıyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kentin kurtuluşunun 97’nci yıldönümü nedeniyle düzenlediği etkinlikler her yıl olduğu gibi yine sabah 09.00’da Zafer Yürüyüşü ile başladı. Türk Ordusu’nun 9 Eylül 1922'de İzmir’e girerken kullandığı güzergâh üzerinde düzenlenen yürüyüş, Basmane Karakolu önünden Cumhuriyet Meydanı'na kadar sürdü. Yürüyüşe İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in yanı sıra İzmir İl başkanları, milletvekilleri, belediye başkanları, iş dünyası ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ile her yaştan ve her kesimden binlerce İzmirli katıldı.

FOTO GALERİ İÇİN TIKLAYINIZ

350 METRELİK BAYRAK AÇILDI
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin hazırladığı 350 metre uzunluğundaki Türk bayrağını taşıyan İzmirliler; Türk ordusunun kente girdiği tarihi güzergahı izleyerek Gaziler, Anafartalar ve İkiçeşmelik caddeleri üzerinden Cumhuriyet Meydanı'na ulaştı. Marşlar eşliğinde ilerleyen korteje çevredeki vatandaşlar da alkışlarla destek verdi. İzmir Büyükşehir Belediyesi bandosunun eşlik ettiği yürüyüşün ardından Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk anıtına, İzmir Valisi Erol Ayyıldız, Ege Ordusu Komutanı Korgeneral Ali Sivri ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer çelenk sundu. Çelenk sunumlarının ardından, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

TÜRK BAYRAĞI GÖKLERE ÇEKİLDİ
Daha sonra İzmir Valiliği önündeki törende atlı süvari birliklerinin 9 Eylül'de İzmir'e girişi ve Valilik binasında Türk bayrağını göndere çekişi canlandırıldı. Bu gösteri izleyenlerden alkış aldı.

Afyonkarahisar'dan getirilen Türk bayrağı ve toprak, Vali Ayyıldız'a teslim edildi. Türk bayrağını öperek teslim alan Ayyıldız, "Kutsal vatan toprağı sonsuza dek bizlere emanettir." dedi.

İZMİR DİRENİŞİN DESTANIMIZIN SİMGE KENTİ
Daha sonra yeniden Cumhuriyet Meydanı'nda devam eden törende konuşma yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde kazanılan 9 Eylül Zaferi'nin Türkiye tarihi için çok önemli olduğunu söyledi.

Bu zaferin 1923'te Lozan Barış Antlaşması ile sonuçlandığını anlatan Soyer, şunları kaydetti:

"Demokraside, kültürde, sanatta, sporda, siyaset ve ekonomide, yaşamın her alanında hem kökleri sağlam hem yenilikçi eserler oluşturmak için 9 Eylül'ü iyi hatırlamaya çok ihtiyacımız var. Bunu, içinde bulunduğumuz şartlar ne kadar zor olursa olsun başarabilmeliyiz, başaracağız.

Kurtuluştan kuruluşa giden bu tarihi yürüyüşte hiçbirimizin arasında siyasi uçurumlar yoktu, farklılıklarımızı ayrışmanın değil, bütünleşmenin, tek vücut olmanın gücü haline getirdik ve ülkemizi emperyalist devletlerin işgalinden hep birlikte kurtardık. Bugün yine aynı şiarla İzmir'i ve ülkemizi ayrışma ve kutuplaşmalardan arındırarak birlikle, bütünlükle, ortak vicdan ve akılla geleceğe taşımayı hedefliyoruz."

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın mesajının da okunduğu törende halk oyunları gösterisi ile çocuk korosu ve şiir dinletileri sergilendi.

Törenin sonunda Büyük Taarruz Bisiklet Turu kapsamında Afyonkarahisar'dan gelen bisikletliler, getirdikleri Türk bayrağı ve toprağı Vali Ayyıldız'a verdi. Törene katılan çocuklar protokol üyelerine fidan hediye etti.

KUTLAMALAR TÜM GÜN SÜRECEK
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği gün boyu sürecek 9 Eylül kutlamaları kapsamında Cumhuriyet Meydanı'nda saat 11.15'ten itibaren konser ve gösteriler gerçekleştirilecek. Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer burada İzmirlilere hitap edecek. Süvari birliklerinin saat 17.00’de Cumhuriyet Meydanı ile Gündoğdu Meydanı arasındaki yürüyüşünden sonra İzmir semaları saat 17.30'dan itibaren önce Solo Türk ardından da Türk Yıldızları'nın nefes kesen gösterilerine sahne olacak.

9 EYLÜL ORMAN KONSERİ
İzmir’de Ağustos ayında çıkan orman yangınların yaralarını sarmak için düzenlenen konser ise bu akşam Kültürpark'ta gerçekleştirilecek. Haluk Levent, Gazapizm, Anıl Piyancı, Serap Yağız, Niyazi Koyuncu, Oğuzhan Uğur, Edis, Halil Sezai, Gripin ve Hayko Cepkin’in katılacağı Orman Konseri, hem İzmir'in kurtuluş gününü kutlamak hem de yanan alanların yeniden yeşillendirilmesine katkı sağlamak için bir vesile olacak. 9 Eylül günü boyunca Fuar’a giriş 10 TL olacak ve buradan elde edilecek gelir İzmir ormanlarının korunması için kullanılacak.

 
AK Partili Aşlık’ın acı günü
 
Karşıyaka 9 Eylül’ü İzmir Marşı ile kutladı
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
9 Eylül 2019 Pazartesi 11:52

Her türlü çirkefliği yapan Akepe'nin ne işi var orada?

Yorumu oyla      6      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Narlıdere'de kupa heyecanı
Narlıdere Belediyesi’nin bu yıl ilk kez düzenlediği Narlıdere Deniz Festivali, ...
Seferihisarlı kadınların el emeği ABD vitrininde
Seferihisar Belediyesi bünyesinde Ürkmez Gençlik Merkezi’nde Gülten Kular ...
Okullar açıldı... İZUM teyakkuza geçti!
Yeni eğitim öğretim yılının başlamasıyla birlikte şehir içindeki trafiği ...
 
Bornova'da kurtuluş coşkusu
İzmir'in kurtuluşunun 97'inci yılı Bornova Belediyesi'nin düzenlediği ...
Işılay Saygın ismi önerilmişti... Çevik Bir kaldı, Kasaplar Meydanı değişti
Buca Belediyesi’nin önerisiyle İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin gündemine ...
Hazır giyimin dev buluşması başlıyor
Hazır Giyim sektörünün buluşma noktası ve profesyonellerin merakla takip ...
 
Efes Selçuk'un kurtuluşu törenle kutlandı
Efes Selçuk’un Düşman İşgalinden Kurtuluşu’nun 97. Yılı Atatürk Anıtı’nda ...
Uluslararası İzmir Yarı Maratonu renkli görüntüler
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği, “9 Eylül Uluslararası İzmir ...
88 yıllık heyecan 'dolu dolu' devam ediyor
“Fuardayız” sloganıyla bu yıl 88'incisi düzenlenen İzmir Enternasyonal ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
80’lik güzeller zamana nasıl ‘dur’ dediler?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
En popüler üçüncü içecek
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler (2)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva