HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
21 Mayıs 2013 Salı - 16:55

3 cepheden ‘elektrik’ krizi: Tatı, Akay ve Yörükler!

Pazar günü Bakan Eroğlu’nun sürpriz ziyaretiyle ortaya çıkan ve mikrofon kazasıyla farklı bir boyuta taşınan krizde 3 cepheden yorumlar geldi. Önce AK Parti İl Başkanı Akay konuştu, Eroğlu’yla şok diyaloglarına açıklık getirdi ve Tatı’yı eleştirdi. Ardından Tatı’dan Eroğlu’nu hedef alan sert açıklamalar geldi.

3 cepheden ‘elektrik’ krizi: Tatı, Akay ve Yörükler!

EGEDESONSÖZ - Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun Buca Gölet’te düzenlenen Yörük Şenliği’ne sürpriz ziyaretiyle ortaya çıkan gerginlik kentte günün konusu…

Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı’nın Bakan Eroğlu’nun şenliğe katılmasının ardından elektrikleri kestirdiği iddiası belediye ile AK Parti arasında bir demeç savaşına yol açarken, akabinde yaşanan mikrofon kazası krizi farklı bir boyuta taşımıştı.

Günün ilk açıklaması AK Parti İl Başkanı Ömer Cihat Akay’dan geldi. Başkan Ercan Tatı’yı sert sözlerle eleştiren Başkan Akay, mikrofonlar açıkken Bakan Eroğlu’yla aralarında geçen şok diyaloglara da açıklık getirdi.

- Akay’dan ‘açık mikrofon’ açıklaması…

Buca Belediye Başkanı Tatı ise açıklamasında Bakan Eroğlu’nu hedef aldı. Eroğlu’nun Akay’la diyalogundan hareketle sert ifadelere kullanan Tatı’nın sözleri çok konuşulacak cinstendi…

- Tatı sert çıktı: T.C.’yi kaldırmaya çalışan bakan…

Bu arada şenliğin ev sahibi de krize tepkisin kalmadı. Bir basın açıklaması yapan Yörükler Derneği yaşananların sorumlusu olarak Başkan Tatı’yı gösterdi.

Buca’daki dernek binasında açıklama yapan Yörükler Eğitim, Kültür, Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Gülcan, şenliğin siyasi bir yönünün bulunmadığını, Bakan Eroğlu’nu da bir Yörük Bey’i olduğu için alana davet ettiklerini söyledi. Gülcan “İzmir Yörük Beyi Ahmet Er, kendisi de Yörük Beyi olan ve bize her türlü desteği veren Orman ve Su İşleri Bakanımız Sayın Veysel Eroğlu’nu davet etti. Yoğun programına rağmen bizleri kırmayarak Sayın Bakanımız davetimize katıldı. Şenlik alanına gelerek çadırlarda ve alanda bulunan tüm Yörükleri samimi bir şekilde selamladı ve siyasi içerik olmadan, Yörükler için yaptıklarını ve yapacaklarını anlattı. Kendisinin de bir Yörük Beyi olduğunu söyledi ve İzmir Yörükler Derneği’ne Yörük Ormanı yapılması için talimat vereceğini dile getirdi. Bu ortam şölen alanında memnuniyetle karşılanarak bayram havası yarattı” dedi.

 
SADECE BİZDE KESİLDİ!
Bakan Eroğlu’nun ayrılmasından sonra programa devam ettiklerini ancak kısa süre sonra Başkan Tatı’nın alana geldiğini söyleyen Başkan Gülcan “Başkan Ercan Tatı bakanımızın ayrılmasından sonra Şölen alanına gelerek beni yanına çağırdı. Biz kendisini “Hoş geldiniz” diyerek karşılamamıza rağmen bize tepkili bir şekilde ağza alınmayacak küfür dolu hakaret ederek, alanını terk etmemizi istedi. Programımıza kaldığımız yerden devam ederken elektriklerimiz kesildi. Yan tarafımızdaki tüm tesislerde elektrik vardı. Biz bütün bu olumsuzluklara rağmen Şölenimize devam ettik. Bu olaylar başta Sayın Bakanımızı ve tüm dernek üyelerimizi, Yörük federasyon yetkililerini, yurtiçinden ve yurtdışından katılan misafirlerimizi üzmüştür. Olayı siyasallaştıran Buca Belediye Başkanı Sayın Ercan Tatı’yı şiddetle kınıyoruz. Dava açmayı şimdilik düşünmüyoruz ancak tüm Yörük dernekleri ile birleşerek eylem yapabiliriz. Biz siyasi bir ayrım yapmadık. Her partiyi davet ettik” diye konuştu. Başkan Gülcan, elektriklerin kesilmesinin ardından davul ve zurna eşliğinde eğlenceye devam ettiklerini, bir canlı yayın aracının jeneratöründen de faydalandıklarını ancak alanı 2 saat erken terk ettiklerini de sözlerine ekledi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 18 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
sabit DURAN 22 Mayıs 2013 Çarşamba 12:59

Elektrik kesintisi bu kadar dert sayılacaksa eğer; genel seçimlerde Ankara ve İstanbulda belli bölgelerde elektrik kesintisi sizce normal mi ?.

Yorumu oyla      11      5  
PROF DR ERDEM 22 Mayıs 2013 Çarşamba 12:44

Elektrikler kesilince Konya plakalı canlı yayın aracı ile sorunu çözmüşler ne güzel.

Yorumu oyla      12      5  
yavuz hırsız 22 Mayıs 2013 Çarşamba 12:36

elektrik kesinti ile uğrasağınıza,tatı ,bürokratları ve bazı müdürlerinin ve yakınlarının 01.04.2009 tarihinden bügüne kadar olan mal varlıkları ile uğraşın suni gündem yartılıp malzeme olmayın başkanın bazı şöfür ve yanındaki yasal olmayan korumaların mal varlıklarını gündeme taşıyın,vatandaşlık görevinizi yerini getirin buca belediyesi ve şirketlerinin batmasına ,icralık olmasına peşkeş çekilmesine sesiz kalmayın duyarlı olalım bu bozuk düzene dur diyelim

Yorumu oyla      13      5  
DR ERDEM 22 Mayıs 2013 Çarşamba 10:10

İnsanları bazılarında, düşünme, yorumlama, değerlendirme ve karar verme zaafiyeti hayra yorumlanamaz. Piknik, toplantı, düğün ve diğer etkinlikler için kullanılan alanın elektiriğini kesmek, kestirmek sadece eşkiyalıktır. Hukuku olan bir sistemde yaşıyoruz. Elektiriği kestirme hakkını kim veriyor, hangi hukuk maddesi veriyor??? Eşkiyalık yapan birine karşı hukuk işletilmelidir. Olaya böyle bakılmalı, siyasi bakılmamalı, kim katılmış o kadar da önemli değil, orası siyasi mekan değil, halkındır..

Yorumu oyla      15      7  
T.C.isimsiz 46 22 Mayıs 2013 Çarşamba 10:01

akape il başkanının da , bakanın da , belediye bşk.nın da elle tutulur yanları yok..Al birini vur ötekine ! Sonuçta vatandaş kaybediyor , bunların hiçbiri kaybetmeyip sürekli kazanıyorlar..Dürüst , temiz ve karşılıksız siyaset yapılmadan bu işler çok zor..Hep aynı kısır çekişmeler..

Yorumu oyla      12      5  
bülent ışık 22 Mayıs 2013 Çarşamba 08:46

1994 yerel seçimlerinden önce Manisa dan İzmir e gelen su borusunun aşırı basınçtan dolayı patlaması ve 15 gün bir bölgenin susuz kalması hafızalardadır.Borunun patlama sebebi neydi acaba ?

Yorumu oyla      12      5  
bozuk yapı 22 Mayıs 2013 Çarşamba 08:38

işte chp zihniyet yıllardır böyle hakaret kin küfür terör hepsi bunlarda var..

Yorumu oyla      15      14  
gercek bucalı 22 Mayıs 2013 Çarşamba 08:22

TATI BITIK DURUMDA OLDUGU ICIN KENDINI GUNDEMDE TUTMAK ICIN BU ELEKTIRIK KESINTISINI BILEREK YAPTIGINI BUTUN BUCA BILIYOR OYUSA ELEKTIRIK KESILSE BILE JENERETOR DIREK DEVREYE OTOMTIK GIRIER SISTEM DEVREYE AMA BUNLAR NE GOLETTEN NE DE BUCADAN SISTEM KALMADI YEDI BITIRDILER BAKAN İL BASKAN LA POLIMIGE GIRIYORKI GUNDEMDE KALA BUCADA BUTUN YETIMLERIN HAKKINI YIYEN BIR YONETIM ANLAYISI VAR AMA BU YOLUZLUGA NE ZAMAN DUR DENECEK BUNU DA DEVLETIMIZ BILIR

Yorumu oyla      17      10  
Erdi 22 Mayıs 2013 Çarşamba 06:09

Tatı kendisi söylüyor ben kestirdim diye

Yorumu oyla      16      10  
gizmo 22 Mayıs 2013 Çarşamba 00:53

bir bakanın yanında si...'li konuşabilecek kadar ahlak yoksunu bir il başkanıyla AKP izmir de daha çok nal toplar.Bir AKP'li olarak, kaçakçılığı mahkemeden tescilli, ağzı bozuk bir il başkanını İzmir halkı çekmek zorunda değil

Yorumu oyla      20      10  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Tatı sert çıktı: ‘T.C’yi kaldırmaya çalışan Bakan…
Yörük Şenliği’ndeki krizi sonrası yaşanan mikrofon kazasıyla gündem olan ...
Aliağa’da toplu sözleşme bayramı
Aliağa Belediyesi’nde çalışan 97 kadrolu işçiyi ilgilendiren toplu iş ...
Kıraç’ın vedası ve gözyaşları…
İzmir’de 6 yılı aşkın süredir görev yapan ve Diyarbakır'a atanan Vali ...
 
Narlıdere’de kazanan dostluk
Narlıdere Belediyesi Gençlik ve Çiçek Festivali kapsamında düzenlenen ...
“Karşıyaka” otistik çocukları rehabilite edecek
Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, 10-16 Mayıs Engelliler Haftası’nda ...
Çocuk senatörler Konak’a yol gösteriyor
Konak Belediyesi’nin çocuk senatörleri, semtleri dolaşıyor, yaşıtlarıyla ...
 
Güzelbahçe'nin kültür merkezi yola çıkıyor
Güzelbahçe Belediyesi, Yaka Mahallesi'ne dev bir kültür merkezi yaptırıyor. ...
'Mizahi Nesne'de ödül zamanı
İzmir’in neşeli müzesi Konak Belediyesi Neşe ve Karikatür Müzesi, 1.Mizahi ...
Ve İzmir Diyarbakır’a gidiyor: Heyette kimler var?
İzmir Büyükşehir Belediyesi, kentin farklı kesimlerini temsil eden 190 ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Değersizliğin olağan halleri
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İzmirli o üniversite bulutların üstünde!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bir Mayıs, çok renk…
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva