HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
21 Mayıs 2013 Salı - 14:23

Kıraç’ın vedası ve gözyaşları…

İzmir’de 6 yılı aşkın süredir görev yapan ve Diyarbakır'a atanan Vali Mustafa Cahit Kıraç, birim müdürleri, valilik çalışanları ve İzmirliler tarafından gözyaşlarıyla uğurlandı. Vali Kıraç, "Benim ve ailemin İzmir’e hakkı varsa helal olsun, siz de hakkınızı helal edin" dedi.

Kıraç’ın vedası ve gözyaşları…

İZMİR - Diyarbakır Valiliği görevine atanan Mustafa Cahit Kıraç, İzmir Valiliği Mavi Toplantı Salonu’nda yapılan törenle veda etti. Törene İzmir’deki kamu kurum ve kuruluşlarının il ve bölge müdürleri, valilik çalışanları, siyasi partilerin temsilcileri, bazı ilçe belediye başkanları katıldı. Toplantının başında Vali Kıraç'ın altı yıllık görev süresi boyunca yaptıklarıyla ilgili hazırlanan bir barkovizyon görüntüsü sunuldu. Vali Kıraç’ın barkovizyon gösterisi sırasında gözlerinin dolduğu gözlendi.
 
Törende konuşan Mustafa Cahit Kıraç, İzmir’e her zaman en iyi şekilde hizmet vermenin yollarını aradığını söyledi. İzmir’den ailesiyle birlikte güzel anılarla ayrıldığını söyleyen Kıraç, "Bundan sonraki süreçte de Allah bize ömür nasip ederse ömrümüzü bu millete hizmete vakfetmeye devam edeceğiz. İzmir’e inşallah gönlümüzün arzu ettiği mevzuatın öngördüğü kurallar çerçevesinde en iyiyi yapmanın hak edişiyle ayrılıyoruz. Tek bir düşüncemiz vardı gelirken, en iyi hizmeti getirmek için gönül birliği yapmaktı. Tabi ki hizmetler sınırlı, devlet memuriyetinde sınırlar var. Memuriyet bayrak yarışı gibidir. Aldığımız bayrağı bir sonraki burca dikmek görevimizdir. Benden sonra da Diyarbakır Valimiz Mustafa Toprak İzmir’de göreve başlayacak. Kendisine başarılar diliyorum. İzmirimiz, Türkiyemiz herkesin en iyisine layıktır" dedi.

 
Kıraç, ülkenin pek çok yerinde görev yaptığını kaydetti. Kıraç, şunları kaydetti: "Nöbet hizmetimiz Diyarbakır’a çıktı. Oradaki vatandaşlarımıza en iyi hizmeti vermeye çalışacağız. Ölçüyü aşmış bir davranışım olmuşsa, hukuka aykırı olmaz tabii bu, onlardan özür dilerim haklarını helal etmelerini isterim. İyi bir diyalogla kentle çalışmalarımızı tamamladık, şimdi veda zamanı. Yerel yönetimlerimizle, büyükşehir belediyemizle daha iyi hizmet üretmek adına zaman zaman gelen taleplerin hukuk boyutuyla yeniden incelenmesi istediklerim oldu ama kesinlikle önyargılı olmadım. Netice itibarıyla bu halka, bölgeye en iyi hizmeti, israf etmeden, kaynakları en iyi şekilde kullanarak daha iyiyi bulmanın gayreti içerisinde olduk. Ben artık Türkiye’nin en tecrübeli valilerinden biriyim. İzmir bir turizm şehri, 36 uygarlığa ev sahipliği yapmış, açık hava müzesi gibi bir şehir. Biraz sonra hava meydanına geçeceğiz ve İzmir’e son kez yukarıdan bakacağım. Geçtiğimiz gün Sancar Maruflu’yu (İzmir’i Sevenler Platformu Başkanı) ziyaret ettim. Bana büyük bir anahtar hediye etti. Bu anahtarın İzmir’deki tüm gönülleri açtığını söylemişti. Böyle bir anahtarım da var. Umut ederim ki hiçbir gönül kırmamış olalım. Eğer istemeden kırdıysam da özür diliyorum, af diliyorum, helallik istiyorum. Hepinize arzı veda ediyorum." 

Tören sonunda Valilik önünde veda seremonisi yapıldı. Vali Kıraç tören mangasını "Hoşçakalın" diyerek selamladı. Kıraç, Valilik önüne gelen İzmirliler, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve engelli vatandaşlarla kucaklaştı. Vali Kıraç, makam aracının hareket ettiği sırada kapıyı açarak alandakileri son kez ayakta selamladı.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Aday 22 Mayıs 2013 Çarşamba 10:23

Sayın Valiyle ilgili olarak İzmir Büyükşehir Belediye başkanlığı adaylığının alt yapısını hazırlıyorlar.

Yorumu oyla      12      5  
Sinan bu yakıştımı ? 21 Mayıs 2013 Salı 17:11

Sinan kardeşim.. İnsan sosyal bir değerdir ve yaşadığı her anının izlerini beraberinde taşır. 7 yıl bu kentte valilik yapmış birisi giderken duygulanır...insansa ağlar. Diyarbakır en az istanbul,ankara,izmir kadar önemlidir. Ve bu kentte özel bir görevle atanıyor. Onun gözyaşları ne kadar insan olduğu ve bu kentti ne kadar sevdiğiyle orantılıdır. Anlaşılan siz yeri değiştirilmiş bir memur arkadaşsınız. Lütfen" vefa" denen çok değerli bir ahlaki değer vardır. Her insanda olması gerekir.

Yorumu oyla      20      6  
Sinan Öztan 21 Mayıs 2013 Salı 14:38

Devlet memuru ülkemizin neresi olursa olsun aynı şevk ve görev bilincyle hareket etmek zorundaır.Ülkemizin batısıda,doğusuda güneyide her memur için aynıdır.Sayın Kıraç anlaşılan beklemediği bir tayinle karşılaştı.Birazda alınmışa benziyor.İzmir babasının mülkü olmadığına göre elbette hükümetin aldığı kararlara uyacaktır.Diyarbakır'da zorlu bir valilik görevi Sayın Kıraç'ı bekliyor.Hayırlı ve uğurlu olsun.

Yorumu oyla      12      16  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Narlıdere’de kazanan dostluk
Narlıdere Belediyesi Gençlik ve Çiçek Festivali kapsamında düzenlenen ...
“Karşıyaka” otistik çocukları rehabilite edecek
Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, 10-16 Mayıs Engelliler Haftası’nda ...
Çocuk senatörler Konak’a yol gösteriyor
Konak Belediyesi’nin çocuk senatörleri, semtleri dolaşıyor, yaşıtlarıyla ...
 
Güzelbahçe'nin kültür merkezi yola çıkıyor
Güzelbahçe Belediyesi, Yaka Mahallesi'ne dev bir kültür merkezi yaptırıyor. ...
'Mizahi Nesne'de ödül zamanı
İzmir’in neşeli müzesi Konak Belediyesi Neşe ve Karikatür Müzesi, 1.Mizahi ...
Ve İzmir Diyarbakır’a gidiyor: Heyette kimler var?
İzmir Büyükşehir Belediyesi, kentin farklı kesimlerini temsil eden 190 ...
 
Başkan Karabağ’dan Ankara’ya ‘Beni seçin’ filosu!
CHP Bayraklı İlçe Başkanlığı 10 otobüs dolusu partili ile Ankara’ya çıkarma ...
Karşıyaka’ya bir arena daha!
Karşıyaka’da yatırım atağı devam ediyor. 2013 yılına hızlı giren Karşıyaka ...
Bornova’da isteyen herkese bilgisayar kursu
Bornova Belediyesi, açtığı kurslarla 7’den 70’e herkese bilgisayar kullanmayı ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Değersizliğin olağan halleri
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İzmirli o üniversite bulutların üstünde!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bir Mayıs, çok renk…
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva