HABERLER>POLİTİKA
21 Mayıs 2013 Salı - 13:08

Akay’dan ‘açık mikrofon’ açıklaması

AK Parti İl Başkanı, kentte gündeme damga vuran mikrofon kazasına açıklık getirdi. Akay, AK Parti Karabağlar’ın yeni Başkanı’nın basınla buluşmasında Bakan Eroğlu’yla diyaloglarını ve ‘Yörük’ krizini anlattı. Bu arada Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı’dan Eroğlu’nu hedef alan da sert bir açıklama geldi.

Akay’dan ‘açık mikrofon’ açıklaması

EGEDESONSÖZ – AK Parti Karabağlar’da ilçe başkanlığına atanan Erol Körüklü, AK Parti İl Başkanı Ömer Cihat Akay ve Eski Başkan Kadir Uçar’la birlikte basın karşısına çıktı.

Körüklü başkanlığındaki yeni teşkilata ilişkin ilk mesajlar İl Başkanı Ömer Cihat Akay’dan geldi. Başkan Akay, Körüklü’ye yeni görevinde başarı dileyerek şunları söyledi: Onurla görev yapan eski ilçe başkanı ve yönetimine teşekkür ediyoruz. AK Parti teşkilatının terbiyesine yakışır şekilde görev yaptılar ve görevi en işi şekilde bıraktılar. Teşkilatta devamlılık esastır. Eski ve yeni ilçe başkanımız ekip çalışması içerisinde inşallah Karabağlar’da AK Parti’nin beklediği başarıya elde edeceklerine inanıyoruz. İl yönetimi olarak arkadaşlarımızın destekçiyiz. Önümüzdeki dönemde Karabağlar hizmetleri ve çalışmaları kaldığı yerden devam edecektir. Biz de hizmet devam ediyor. Bizim partimizde başka partilerde gördüğünüz kavganın, dövüşün olmadığını ifade ediyoruz. Başkanlarımız birlik ve beraberliğin en güzel örneğini sergilediler. 2014 yerel seçimlerinde AK Parti bayrağını birinci olarak dikmek istiyoruz” dedi.

LAYIK OLMAYA ÇALIŞACAĞIZ”
AK Parti Karabağlar’ın yeni patronu Körüklü ise yeni görevinin kendisini onurlandırdığını ifade etti. Parti yönetimine teşekkür eden Körüklü, “Bu güvene ve teveccühe layık olmaya çalışacağız. Bu da gece gündüz çalışarak olur. Önemli bir görevi üstlendiğimizi biliyoruz. Ancak zorlukların üstesinden gelmek başarıyı getirir. Şimdiye kadar yapmış olduğumuz çalışmalarda, aldığımız görevi hakkıyla yerine getirmeye çalıştık. Bunu bir nebze olsun başarmış olacağız ki yeni görevlerle teşvik ediliyoruz. Önceki ilçe başkanı ve yönetimine görev süresince yaptıkları çalışmalardan ve son süreçte göstermiş olduğu tavırdan dolayı kendisine teşekkür ediyorum. Kendisinin bilgi ve birikimlerinden yararlanmak istiyoruz” dedi.

“BU BİR BAYRAK YARIŞI”
Teşkilatın eski Başkanı Uçar, “Bu bir görev yarışı, bayrak değişimidir. Bizden önceki başkanımızdan aldığımız başarılı görevi yine aynı şekilde en yüksük seviyede bıraktık. Yeni ilçe başkanımıza ve yönetimine destek olacağız. Biz AK Parti ailesinden yetiştiğimiz terbiye ile vazifemizi en iyi şekilde yapmaya gayret gösterdik. 26 bin üye sayımızı 40 binlere çıkardık. 23 11 seçimlerinde başarılı bir sonuç aldık. Erol Bey v ekibi 2014 yerel seçimlerinde başarılı olacaktır. Elimizden geldiğince kendisine destek olacağız” ifadelerini kullandı.

Ve Pazar günü yaşanan şenlik krizi… Buca Gölet Tesisleri’nde yapılan Yörük Şenliği’ne Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun da ‘uğramasıyla’ çıkan tartışma AK Parti-Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı kavgasına dönüşmüştü. Bu arada AK Parti İl Başkanı Akay ile Bakan Eroğlu’nun konuyu masaya yatırırken mikrofonlarının açık olduğunu fark etmeden yaşadıkları diyalog gündemde bomba etkisi yaratmıştı.

- Bakan Eroğlu ve Akay'ın mikrofon kazası: Şok diyaloglar...

- Tatı'yla Sait birbirine girdi: Buca'da elektrik krizi... 

- Tatı: T.C'yi kaldırmaya çalışan bir bakan...

Karabağlar Teşkilatı’nın basınla buluşmasında konuyla ilgili soruları yanıtlayan Başkan Akay çarpıcı açıklamalarda bulundu. 



UCUZ SİYASET ANLAYIŞI!
Akay Pazar günü yaşananları şöyle anlattı: Orman ve Su İşleri Bakanımız Veysel Eroğlu, Emirdağlıların düzenlemiş olduğu Katmer Şenliği’ne ve Aliağa’daki tesislerin açılışına katılmak üzere geçtiğimiz Pazar günü İzmir’deydi… Buca Cennet Vadisi’nde Katmer Şenliği devam ederken Buca Gölet’te Yörüklerin yapmış olduğu pikniğin olduğunu söylediler. Başta Yörük Dernekleri Başkanı olmak üzere Bakanımızı pikniklerine davet etti. Bakanımız da bana, ‘Başkanımız yer yakın mı? Uğrayabilir miyiz’ dedi. Ben de uğrayabileceğimizi söyledim. Sağ olsunlar kırmadılar. Bakanımız oraya gittiğinde herkesin elini sıkmaya gayret etti. Kürsüde 5 dakika konuşma yaptı ve orada, “Size gelecek sene yapacağınız pikniği daha geniş bir mekanda hazırlamak benim görevimdir. Bunun sözünü veriyorum” dedi. Siyasi bir konuşma yapılmadı. Oradan ayrıldıktan sonra bize gelen bilgiye göre Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı, piknik alanına gelerek, ‘Burada AKP’nin şovunun yaptırtıyorsunuz, bakanları getirtiyorsunuz’ diye başta Yörük dernekleri başkanı olmak üzere ağza alınmayacak ağır sözler söylüyor. Elektriklerini kestiriyor. Bana olay intikal ettirildi, ben de Bakanımıza konuya aktardım. Konuyu aktarırken, mikrofonların azizliğine mi diyelim yoksa bizim gafletimiz mi ya da basın mensubunun kurnazlığına denk gelerek bir ifade kullandım. Kullandığım ifade belediye başkanının ifadesidir. Oradaki ağır ifadeler O’na aittir. Emirdağlıların yapmış olduğu pikniğe Karşıyaka Belediye başkanı Cevat Durak katıldı. Türkiye Cumhuriyeti’nin bir bakanı Buca’ya geliyor, Buca Belediyesi’nin başkanından beklenen Emirdağlılar’ın düzenlemiş olduğu pikniğe gelip, Bakanımıza ‘Hoş geldin’ demesidir. Devlet adamlığı, ciddiyete bunu gerektirirdi. Her iki pikniğe Sayın Bakanımızın katıldığını bilerek gelmemesi biraz tuhaf...
Burada mağdur olan Yörük Dernekleri, Sayın Bakanımız ve gıyabında bizleriz… Olay bu çerçevededir. Bu olay sadece düne mahsus bir olay değildir. Birileri AK Parti ve bakanlarımız üzerinden prim yapma gayreti içerisindeler. Bu ucuz siyaset anlayışıdır. Biz bunlara fırsat vermeyiz. Bakanımızla Ankara’da görüştük. Bizim açımızdan bu olayın bu şekilde aydınlatılmasından yarar gördük.

‘CEZA KESELİM-TESİSİ ALALIM’A NE YANIT VERDİ?
Akay, Bakan Eroğlu ile aralarından geçen ve mikrofonların açık olması nedeniyle deşifre olan sohbette kullanılan ‘Ceza keselim, tesisi alalım’ sözüne de açıklık getirdi. Akay, “Bakanımız orayı Orman Genel Müdürlüğü’ne ait bir alan olarak tahmin etti. Kendi alanında kendisine hakaret edilmesini hiç kimse istemez! Araştırmayı yaptık orası Cemil Şeboy başkanlığında Buca Belediyesi’ne verilmiş. Tesisi geri almak gibi bir şey yok. Burada bizi üzen, rahatsız eden bizden sonra olayın bizim üzerimizden prim yaptırılmak üzere basına lanse edilmesi… Mağdur olan, hakarete uğrayan biziz! Olayın başka yere çekilmesi bizi üzdü…” dedi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 14 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
BUCALI 22 Mayıs 2013 Çarşamba 09:54

Bu arada her buca haberlerine yorum yapan çakma demokrat arkadaş nerdeler .

Yorumu oyla      11      8  
Yiğit Sümer 22 Mayıs 2013 Çarşamba 00:24

Bir de hemen araştırma yapılmış yani Buca Belediyesi'nin elinden alınması için. Orman Kanunlarıyla yaşamaya devam

Yorumu oyla      13      8  
Tevfik AKTUĞLU 21 Mayıs 2013 Salı 20:37

İyi de, sinkaflı ifadelerle başlayan diyalogda Orman İl Müdürlüğü ile ilişkiye geçip, sanki bürokratlar AKP'nin memuruymuş gibi, işin halledileceğini söyleyen Sayın AKAY değil mi? Neden kendisi, açıklamada belirtilen sahiplik durumunu o noktada Bakan'a aktararak bu utanç verici tablonun önüne geçmemiş ki? Temel varsayım, halkın zeka özürlü ve basının tutsak olduğu için her şeyin istenildiği kadar çarpıtılabileği, yazık! Düzgün bir ülkede bakanın da başkanın da istifa etmesi gerekir.

Yorumu oyla      14      8  
gerçek akpartili 21 Mayıs 2013 Salı 16:33

seninde saltanatın bitecek cihat efendi işte o zaman sokağa nasıl çıkacaksın çok merak ediyorum izmir teşkilatları senin gibi birine şahit olmadı ama senin ve saz takımının heveslerini kursağında bırakacak başbakanım

Yorumu oyla      21      8  
Komik ;) 21 Mayıs 2013 Salı 16:27

Şaka gibi ya. Bide " Mağdur olan, hakarete uğrayan biziz! Olayın başka yere çekilmesi bizi üzdü" demez mi ;) VAllahide billahi de "şapka düştü kel göründü"

Yorumu oyla      23      7  
private35 21 Mayıs 2013 Salı 16:15

bu arkadaştan il başkanı olmaz.

Yorumu oyla      22      8  
mükremin 21 Mayıs 2013 Salı 16:13

Böyle başa böyle tarak, böyle partiye böyle il başkanı.

Yorumu oyla      24      8  
erdal... 21 Mayıs 2013 Salı 15:36

o koltuğun ağırlığını taşıyamıyorsanız bırakın bari BAŞBAKANIMIZI zor durumda bırakmayın.....cihat beyin yaptığı AK PARTİYE maal oluyor.bu kaçıncı gafınız

Yorumu oyla      16      10  
komik 21 Mayıs 2013 Salı 15:04

pessss diyorum başka bir şey demiyorum. vallahi pesss.

Yorumu oyla      20      8  
Murat Türk 21 Mayıs 2013 Salı 14:37

AKP tipi demokrasi böyle işliyor. Ömer Cihat Akay kırdığı potlarla yetinmedi, üzerine tüy dikti.

Yorumu oyla      20      8  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bahçeli’den Erdoğan’a 3 Amerikan deyimiyle öğüt!
Başbakan Erdoğan'ın ABD ziyaretine tepki gösteren MHP Lideri Bahçeli, ...
AK Partili Dağ ‘çözümü’ anlattı
AK Parti İzmir Milletvekili Hamza Dağ, çözüm süreci ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.
Güler'den Başbakan'a memleketinde sert çıkış!
İzmir Milletvekili ve CHP Parti Meclisi Üyesi Birgül Ayman Güler, Başbakan ...
 
Bomba iddia: CHP’li 3 başkan Günay’ın markajında!
Siyasi kulisleri hareketlendiren iddia gercekgundem.com haber portalı yazarı Barış Yarkadaş’a ait…
Şengül: Belediyeler milli bayramları istismar ediyor!
AK Parti İzmir Milletvekili Aydın Şengül, İzmir’deki yerel yönetimlerin ...
Son yerel seçim anketi: İzmir’de oy oranları nasıl?
ORC şirketi Mayıs ayı yerel seçim oranlarını açıkladı. Ankette 3 büyükşehirde ...
 
Kılıçdaroğlu’ndan ‘2014’e 3 sandık’a ilk yorum
CHP Genel Başkanı, özel güvenlik görevlilerinin statlardan geri çekilmesi ...
Yüksel'den 'bakan' çıkışı: İzmir böyle zulüm görmedi
CHP İzmir Milletvekili Alattin Yüksel, son olarak Orman ve Su İşleri Bakanı ...
Emniyet'ten kafa karıştıran memur alımı!
Stat ve üniversitelerde yaşanan olaylar, İçişleri Bakanlığı’nı harekete ...
 
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Mutluluğun ‘resmi’ budur!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva