HABERLER>EGE
21 Aralık 2014 Pazar - 18:13

200 yıllık mirastan yine pay alamıyorlar

Bodrum’da, Voyvoda Hacı Hüseyin Ağa'nın 200 yıl önce bıraktığı iddia edilen mirasın ilk bölümünün satışından elde edilen 280 bin liradan pay almayı bekleyen 30 kadar mirasçısı yine umduğunu bulamadı. Bodrum Sulh Hukuk Mahkemesi Yazı İşleri Müdürü'nün eşinin hastalanması nedeniyle gerekli ödemenin yapılamadığı bildirilince, mirasçılardan bazıları tepki gösterip salonu terk ederken, bazıları gözyaşlarını tutamadı. Ödemenin önümüzdeki haftalarda yapılacağı bildirildi.

200 yıllık mirastan yine pay alamıyorlar

Güvercinlik Mahallesi'nde 200 yıl önce yaşayan Voyvoda Hacı Hüseyin Ağa'nın torunları olduğunu iddia eden 550 kişinin, yaklaşık 75 milyon lira değerindeki 170 dönümlük arazinin tapusunun kendilerine verilmesi için Barın Emlakçılık Gayrimenkul Limited Şirketi yöneticisi Tuncer Rıfat Barın ve avukat Devrim Deniz araclığıyla Bodrum Sulh Hukuk Mahkemesi'nde üç yıldır sürdürdükleri hukuk mücadelesinin bir bölümü sona erdi. Üç hafta önce Bodrum 1'inci Sulh Hukuk Mahkemesi Satış Müdürlüğü'nde gerçekleşen ilk ihalede Hüseyin Ağa'nın torunlarının 17 dönümlük 3 arazisi satışa sunuldu. İki arazi toplam 280 bin TL'ye satılırken, bir araziye alıcı çıkmadı, ihale ertelendi. Satılan arazilerin parasının 30 mirasçıya, bugün saat 14.00'te Karaova Kültür ve Sanat Merkezi'nde dağıtılacağı üç hafta önce Barın Emlakçılık Gayrimenkul Limited Şirketi yöneticisi Tuncer Rıfat Barın ve Muğla Barosu avukatlarından Devrim Deniz tarafından açıklandı.
 
MÜDÜRÜN EŞİ HASTALANDI PARALAR ÖDENEMEDİ
Paraların dağıtılması için bugün düzenlenen toplantıya Avukat Devrim Deniz ile birlikte katılan mirasçılar kötü bir sürprizle karşılaştı. Barın Emlakçılık Gayrimenkul Limited Şirketi yöneticisi Tuncer Rıfat Barın, mirasçılara hitaben yaptığı konuşmada şöyle dedi:
"Bodrum Sulh Hukuk Mahkemesi Yazı İşleri Müdürü, eşinin hastalanması nedeniyle bize ödeme yapamadı. Bu nedenle sizlere yapılacak ödemeleri önümüzdeki haftalara ertelemek zorunda kaldık. Bugün hepinizden mail ve banka hesap numaralarınızı alacağız. Ödemeleri, direkt banka hesaplarınıza yapacağız. Ayrıca diğer üçüncü arsa da 5 Ocak 2015 tarihinde saat 13.10'da bir kez daha satışa sunulacak. Kalan 4 parsel arsanın da kısa sürede satışları yapılacak."
 
MİRASÇILARIN TEPKİSİ
Barın'ın konuşması sırasında paranın ödenmeyeceğini öğrenen mirasçılardan bazıları, "4 yıldır konuşuyorlar hala bir sonuç yok" diyerek tepki gösterip, toplantıyı terk etti. Kafeterya işletmecisi evli 3 çocuk annesi Fatma Gündüz de tepkisini şöyle dile getirdi: "Bu açıklamalar akla mantığa yatmıyor. Bugün paraların dağıtılacağı söylendi, ama olmadı. Hüsrana uğradım. Çünkü, yapılan açıklamalar birbiriyle çelişkili. Vekaletleri aldılar, banka hesaplarımızı ve yeni vekaletler istiyorlar. 'İşin peşine siz düşün' diyorlar. Daha net ve inandırıcı açıklamalar bekliyordum. Açıklamalar inandırıcılıktan uzak."
 
KENDİNİ TUTAMAYIP, AĞLADI
Mirastan payını almak için İzmir'den gelen evli 2 çocuk annesi 60 yaşındaki Hatice Atalı da kendini tutamayıp, ağladı. Atalı şöyle konuştu: "Bugün paralarımızı ödeyeceklerini söylediler. Eşim felçli, yatalak, iki çocuğum var. 4 yılda gide gele 4 bin TL masraf ve borç yaptım. Bugün de paralar ödenmeyince yıkıldım. Madem ödeme yapılmayacak neden bizleri çağırdınız? Bu arsalar 3 hafta önce satıldı, parası nerede? Hala parayı ne zaman vereceklerini söylemiyorlar. 4 yıldır bizi kandırıyorlar. Kimse inanıp, bunlara ne para ne de vekalet versin."
 
Kendini yerlere atan Atalı'yı yakınları sakinleştirdi.
 
Hüseyin Ağa'nın 3 eşinden 11 çocuğu olduğu, bunlardan 8'nin soyunun devam ettiği, bunlardan olan 33 torunuyla ilgili hukuki sürecin devam ettiği, çözüme ulaşmayı bekleyen 170 dönüm daha arazi olduğunu belirtildi. (dha)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ulku gencer 21 Aralık 2014 Pazar 22:16

abicim tayyip size 75 milyon yedirmez...memur rusvet almadan isinizi gormez...bosuna heveslenmeyin...burasi turkiye.....burada cakal cok

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
‘Cumhuriyetin bisikletçisi’ kalbine yenildi
Cumhuriyet döneminin ilk bisikletçilerinden Sabri Çakın, Muğla'nın Bodrum ...
Yine kask ihmali yine ölüm
Manisa’nın Turgutlu İlçesi'nde, yoğun sis nedeniyle park halindeki traktör ...
Tamir servisinde soygun!
Manisa’nın Turgutlu İlçesi'nde bulunan sanayi sitesindeki bir motosiklet ...
 
Nejat İşler'e Bodrum’da yoğun ilgi
Bölgesel Amatör Lig'de (BAL) mücadele eden Bodrum Belediyesi, Bodrumspor'un ...
Muğla'da doktor ihmaline soruşturma
Muğla'da, apandisit ameliyatı sırasında doktorun kasık ana damarını parçaladığı ...
Minik Nisanur'un akıl almaz ölümü!
Denizli'de ilkokul birinci sınıf öğrencisi 7 yaşındaki Nisanur Kalkan, ...
 
Hesaba itiraz eden şoföre ölümüne dayak ve alıkoyma!
Nazilli’de bir müzikholde eğlenen TIR Şoförü, 500 liralık hesaba itiraz ...
Manisa Valisi'nden şaşırtan kamera açıklaması!
Manisa Valiliği tarafından, il genelindeki neredeyse tüm esnafa, işyerlerine ...
Bodrum'a RES kuracak şirketten ilk açıklama!
Bodrum'da kurulması planlanan Akyar Rüzgar Enerji Santrali ile Geriş Rüzgar ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çocuk yaşında assolist oldu!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Gazeteci titizliğinden çıkan bir roman
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva