HABERLER>GÜNCEL
2 Şubat 2021 Salı - 16:18

'Teşkilatçı' kuryeye zorla getirme kararı

Polis denetiminde, "Bana teşkilatın numarasını verin" sözleriyle gündem olan kurye Cihan Aksu, duruşmaya katılmadığı için hakkında zorla getirme kararı çıkarıldı.

 Teşkilatçı  kuryeye zorla getirme kararı

Tuzla'da, maske denetimi sırasında polislere tepki gösteren kurye Cihan Aksu hakkında açılan davanın birinci duruşması görüldü. Hakkında, 7 ay 15 günden 5 yıl 3 aya kadar hapis cezası istemiyle dava açılan Cihan Aksu, duruşmaya katılmayınca zorla getirme kararı çıkarıldı. 

Denetim sırasında maskesiz olduğu gerekçesiyle hakkında işlem yapan polislere direnen ve kardeşini arayarak "Bana teşkilatın numarasını verin, eniştemin numarasını verin" dediği belirtilen kurye Cihan Aksu duruşmaya katılmadığı için hakkında zorla getirme kararı çıkarıldı. Duruşmada dinlenen polis memurları da olay gününü anlatarak, sanıktan şikayetçi olmadıklarını belirtti.

"ZOR KULLAN O ZAMAN GÖRÜŞÜRÜZ" DEDİ
Anadolu 46. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki ilk duruşmaya tutuksuz sanık katılmazken, polis memurları M.A., H.O. ve Ö.A. duruşmaya müşteki olarak katıldı. M.A. Tuzla'da devriye ekipleri amiri olarak görev yapan komiser yardımcısı olduğunu belirterek "Olayın meydana geldiği gün maske ve mesafe uygulamasıyla ilgili görev yapıyorduk. Olaydan önce de 8-10 kişiye işlem yaptık. Sanık Cihan Aksu motosikletiyle yanımıza yaklaştı; "Maskem var ya ben motor üzerindeyim, takmak zorunda değilim" diyerek boğazlığını çekip indirdi. Kimliğini istediğimde "Kimlik yok, vermiyorum" dedi. Kimliğini ibraz etmesinin zorunlu olduğunu, zor kullanma yetkimiz olduğunu anlattım. "Zor kullanın o zaman görüşürüz" dedi" ifadelerini kullandı.

"HANGİ TEŞKİLAT OLDUĞUNU SÖYLEMEDİ"
Sanığı motordan indirirken kendilerine direndiğini söyleyen M.A. şöyle devam etti: "Sanığı duvarın dibine yanaştırdık, sakinleşti ve idari işlem uyguladık. Ancak sakinleşmeden önce telefonda "Bana teşkilatın numarasını verin, eniştemin numarasını verin" dedi. Hangi teşkilattan olduğunu sorduğumda söylemedi." Duruşma savcısı M.A.'ya "Sen teşkilat denilince düzenli bir sistem anladın herhalde" dedi. M.A. da "Bana şimdiye kadar kimse öyle bir şey söylemedi, ilk defa duydum. Şahsi olarak şikayetçi değilim" diye konuştu.

"BİZİ ARAYAN OLMADI"
Polis memuru H.O. ise "Hangi teşkilattan olduğunu sorduğumuzda "Siz birazdan göreceksiniz" dedi. Hakim de bunun üzerine "Sizi arayan oldu mu?" şeklinde soru sorunca H.A. "Bizi arayan olmadı" dedi. H.A. da sanıktan şikayetçi olmadığını söyledi. Polis memuru Ö.A. da şikayetçi olmadığını belirtti.

SANIK HAKKINDA ZORLA GETİRME KARARI
Ara kararını açıklayan mahkeme, duruşmaya katılmaması sebebiyle sanık hakkında zorla getirme kararı verdi. Duruşma ertelendi.

İDDİANAME
Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede Tuzla'da 19 Eylül 2020 tarihinde motokurye Cihan Aksu'nun polisler tarafından durdurulduğu ve maske takmadığı için idari işlem yapılmak üzere kendisinden kimlik istendiği ancak Aksu'nın kimliğini vermediği anlatıldı.

Polislerin uyarısı üzerine Aksu'nun polis memurlarına "Sen zor kullan o zaman görüşürüz, bana ceza kesemezsin" sözleriyle tehdit ettiği ifade edilen iddianamede, Aksu'nun kardeşini arayarak "Teşkilatın numarasını gönderin bana ya, eniştemin numarasını gönderin" dediği belirtildi. İddianamede Aksu'nun "Zincirleme şekilde kamu görevlisine görevini yaptırmamak için direnme" suçundan 7 ay 15 günden 5 yıl 3 aya kadar hapis cezası istemiyle cezalandırılması isteniyor. (DHA)

 
Şadan Gökovalı'ya Muğla'da son görev
 
Gelecek Partisi İzmir'de 'istifa' depremi! Bir ilçe başkanı daha gitti
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Ankara 2 Şubat 2021 Salı 21:32

Polisler Sikayetlerinden Vaz Gectiklerine Gore; Teskilat Polisleri Aramis. Polisler Mahk. Yalan Soylemekteler O Halde; Yoksa Sikayetlerini Neden Geri Ceksinler;

Yorumu oyla      2      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Depremde İnci’yi kurtardı, otobüste doğum yaptırdı
İzmir depreminde görev yaparken, enkaz altındaki İnci Okan ile köpeği ...
Savcı, 'meşru müdafaa yok' dedi; müebbet hapis istedi
Antalya'da 2 çocuk annesi Melek İpek'in (31), kendisini dövüp, işkence ...
'Teşkilatçı' kurye hakkında zorla getirme kararı
İstanbul'da geçtiğimiz eylül ayında maske takması yönünde kendisini uyaran ...
 
Boğaziçi protestolarına ilişkin valilikten açıklama
İstanbul Valiliği, Boğaziçi Üniversitesi içerisinde 51 kişinin gözaltına ...
Yeniden yargılanan İyidil için flaş karar!
Yargıtay'ın bozma kararının ardından yeniden yargılanan eski eski Kara ...
MİT ve TSK'dan Kandil'e ortak operasyon
MSB: Türk Silahlı Kuvvetleri ve MİT'in koordineli çalışması sonucu Irak'ın ...
 
Selde can kaybı ikiye çıktı!
İzmir’in Menderes ilçesinde meydana gelen selde Kaan Soydan hayatını kaybetti, ...
Sağlık çalışanlarının korona aşısı kayboldu
Toros Devlet Hastanesi'nde sağlık çalışanları için getirilen corona virüs ...
Soylu'nun paylaşımına Twitter'dan uyarı etiketi
İçişleri Bakanı Soylu'nun "4 LGBT sapkını" ifadeli paylaşımına Twitter'dan uyarı etiketi konuldu.
 
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Mutluluğun ‘resmi’ budur!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva