HABERLER>POLİTİKA
16 Ekim 2023 Pazartesi - 18:39

'Milliyetçi tüm partiler tezkereye 'hayır' demeli'

CHP Parti Sözcüsü Faik Öztrak, ''Milliyetçi olduğunu iddia eden tüm partileri ve vatan toprağını aziz bilen milletvekillerini, yabancı askerlerin topraklarımıza girmesine izin veren söz konusu madde metinden çıkmadıkça, bu tezkereye 'hayır' demeye çağırıyoruz'' dedi.

 Milliyetçi tüm partiler tezkereye  hayır  demeli

CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK), Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında parti genel merkezinde toplandı. Parti Sözcüsü Faik Öztrak, toplantının ardından açıklamada bulundu. Öztrak Öztrak, Gazze’de büyük bir insanlık dramı yaşandığını belirterek, "Önce İsrail’e yapılan terör saldırısında İsrail’de, sonra da İsrail’in ölçüsüz cevabında Gazze’de yüzlerce sivil hayatını kaybetti. Kaybetmeye de devam ediyor. Bu süreçte yüzbinlerce insan yerini yurdunu, terk etmeye zorlandı. Hiçbir sebep, masum çocukların, kadınların, erkeklerin öldürülmesine, yerlerinden edilmesine haklılık kazandırmaz. Sivilleri abluka altına alıp, insani yardımları engelleyerek, aç bırakarak, elektriklerini ve sularını keserek, haklı mücadele olmaz. Gazze’deki hastanelerde, kuvözde yaşama tutunmaya çalışan yeni doğmuş çocukların, makineye bağlı hastaların canına kastederek, kimse haklılık iddiasında bulunamaz. Savaştan kaçan sivil konvoyu bombalayarak insanları öldürmek, savaş suçu olan fosfor bombalarını kullanmak, kendini korumakla açıklanamaz. Bunlar uluslararası hukukun açık bir ihlalidir. Bu meselede Türkiye’nin öncelikle savaş başka ülkelere yayılmadan ateşkesin sağlanması için, ardından İsrail ve Filistin meselesinin yan yana iki devlet şeklinde, tanınmış sınırlar içinde, adil bir barışın sağlandığı ortamda, kalıcı çözüme ulaşması için, elinden geleni yapmaya devam etmesi gerektiğinin altını çiziyoruz" dedi. 

'BU NE PERHİZ, BU NE LAHANA TURŞUSU'
Öztrak, bu hafta Meclis'te görüşülmesi planlanan tezkereye ilişkin, "Yabancı silahlı kuvvetlerin, topraklarımıza girmesine izin verme yetkisi veren tezkere, bu hafta Meclis’e geliyor. İsrail’in Gazze’ye saldırısının ardından, Doğu Akdeniz’e uçak gemisi göndermesi nedeniyle, Amerika’ya, 'Bay Amerika, orada ne işin var?' diyen Erdoğan’a soruyoruz; Sizin Meclis’e 'Terörle mücadele edeceğim' diye getirdiğiniz tezkerede, topraklarımıza yabancı askerleri davet etme yetkisi almaya çalışmanızın ne işi var? Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, 2017 yılında ABD’yi  'Sözleriniz lafta kalmasın, müdahale edin, bize bir görev düşerse de yaparız' diyerek, Suriye’ye çağırdığını biz unutmadık. Bir taraftan 'ABD’nin orada ne işi var' derken, bir taraftan, başka ülkelerin askerlerinin postallarının şehit kanlarıyla sulanmış aziz vatan topraklarını çiğnemesine izin veren bir tezkereyi Meclis’e gönderirseniz buna 'Bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu?' denir. Şimdi milliyetçi olduğunu iddia eden tüm partileri ve vatan toprağını aziz bilen milletvekillerini, yabancı askerlerin topraklarımıza girmesine izin veren söz konusu madde metinden çıkmadıkça, bu tezkereye 'hayır' demeye çağırıyoruz'' ifadelerini kullandı. 

'DİSİPLİNİN OLMADIĞI ÖRGÜT AYAKTA KALAMAZ'
Öztrak, Kemal Kılıçdaroğlu'nun genel başkan adaylığı ile ilgili soru üzerine, "CHP’de genel başkan adayını da genel başkanı da parti değil kurultay delegeleri belirler. Bir kere bunu baştan söyleyeyim. Kapma, kaptırma, çalma, CHP’de olmaz. Bizde demokratik kurallar çerçevesinde yarış olur. Kapma, çalma, çarpma, havuz medyasının desteklediği sarayda olur" diye konuştu.

Öztrak, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun kongreden sonra parti aleyhine konuşanları partiden ayıracağı yönündeki açıklaması ve buna genel başkan adayı Özgür Özel'in verdiği cevabın sorulması üzerine "Genel başkanımızın bahsettiği parti disiplinidir. Kurultaydan sonra partide kaosa yol açabilecek açıklamalara izin verilmemesi hususunu partinin kurumsal yapısını korumaya dönük olduğu partililerimiz tarafından anlaşılmıştır. Diğer taraftan bunu en iyi bilmesi gereken de bir dönem Cumhuriyet Halk Partisi grup başkanlığı ve grup başkanlığı görevlerini sayın genel başkanımızla uyumlu bir şekilde yürüten Sayın Özel’dir. Disiplinin olmadığı hiçbir örgütün ayakta kalamayacağını en iyi sayın Özel’in bilmesi gerekir" ifadelerini kullandı. (DHA)

 
Muğla'da firari FETÖ'cüler yakalandı!
 
Hamas'tan Kfar Azza'da toplanan İsrail askerlerine saldırı
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
HÜSEYİN 17 Ekim 2023 Salı 20:01

Erdoğan, ABD’ye Akdeniz’de ne işin var diyor. Doğru. Ama, önce Türkiye’de ne işin var demeli. Türkiye’nin her köşesinde ABD üsleri ve askerleri var. Öztrak da, yabancı askere karşıymış. ABD askerlerini yabancı saymıyor mu?

Yorumu oyla      3      3  
HÜSEYİN 17 Ekim 2023 Salı 20:01

Erdoğan, ABD’ye Akdeniz’de ne işin var diyor. Doğru. Ama, önce Türkiye’de ne işin var demeli. Türkiye’nin her köşesinde ABD üsleri ve askerleri var. Öztrak da, yabancı askere karşıymış. ABD askerlerini yabancı saymıyor mu?

Yorumu oyla      2      3  
Lombak 17 Ekim 2023 Salı 11:38

Etnik Milliyetçilik denince akla hemen onun adı gelir! KK, KK, KK!!!

Yorumu oyla      2      3  
Partili 17 Ekim 2023 Salı 08:09

Işte klasik bir parti ahkam kesme gösterisi kırk senedir partinin başındasınız bir arpa boyu yol alamadı bu halk sizden bıktı usandı ama sizler saltanata devam ediyorsunuz adamlar bir parti kurdu yirmi senedir ülke yönetiyor sizlerde kendi kendinizi dahi yönetemiyorsunuz koltuk ve makam düşkünleri...

Yorumu oyla      5      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İYİ Partili Zorlu'dan ikramiye açıklaması!
İYİ Parti Sözcüsü ve Medya İlişkileri Başkanı Kürşad Zorlu, emeklilere ...
'TSK’nın varlığı Kosova halkına güven veriyor'
 Kosova’da temaslara devam eden Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Sultan ...
AK Partili Çelik'ten Avrupa'ya 'Filistin' tepkisi
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, "Batılı hükümetlerin Filistin’e destek gösterilerine ...
 
Erdoğan, İran Cumhurbaşkanı ile görüştü
Cumhurbaşkanı Erdoğan, İran Cumhurbaşkanı Reisi ile telefonda görüştü. ...
CHP'li Kılıç'tan Yeniden Refah'a 'nafaka' tepkisi!
CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, Yeniden Refah Partisi’nin “nafakanın ...
AK Partili İnan'dan yerel seçim mesajı: İzmirliler cekete oy vermeyecekler
AK Parti Gençlik Kolları Başkanı ve İzmir Milletvekili Eyyüp Kadir İnan, ...
 
İYİ Partili Özlale’den çok konuşulacak ‘masonluk’ çıkışı: Üye olan ben değilim, Tunç Soyer!
Mason örgütünün kendisini desteklediği yönündeki iddiayı değerlendiren ...
Erdoğan'dan kuraklıkla mücadele mesajı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Dünya Gıda Günü etkinliğine gönderdiği ...
CHP İzmir kampa giriyor!
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir’de parti örgütü yerel seçim öncesi 3 günlük ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Böyle mi olacaktı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bardak boş mu dolu mu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Ben böyle inanıyorum!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva