HABERLER>POLİTİKA
5 Ocak 2020 Pazar - 19:44

'Libya konusunda meçhule hayır dedik'

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Libya'ya asker gönderme tezkeresine 'hayır' oyu verirken, Suriye'de yaşananlardan yola çıktıklarını söyledi. Akşener, "Buradaki ders, deneyim Libya konusunda 'meçhule hayır' dememize sebep oldu. Ben 8 sene Meclis'i yönettim. İlk defa ucu açık, belirsiz ve tüm yetkilerin cumhurbaşkanına verildiği tezkere ile karşı karşıya kaldık" dedi.

 Libya konusunda meçhule hayır dedik

İYİ Parti lideri Akşener, partisi tarafından düzenlenen 'Yerel Yönetimler Çalıştayı'na katıldı. Aralarında Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın da olduğu belediye başkanlarına ve belediye meclis üyelerine hitap eden Akşener, kendisini 'Türk milliyetçisi' olarak tanımlamış siyasetçi olduğunu, cumhuriyet değerleriyle ve Atatürk ile barışık olmanın Türkiye için gerekli olduğuna inandığını söyledi.

'MANSUR YAVAŞ BİZİM PROJEMİZDİ'
Türk milliyetçiliği yolunun, en az 150 yıllık birikime sahip olduğunu kaydeden Akşener, "Ama biz bu ülkeyi somut olarak yönetecek bir projeyi hayata geçiremedik. Mansur Başkan siz bizlerin projesiydiniz. Biz başbuğumuzu cumhurbaşkanı, başbakan yapamadık. Şimdi diyorlar ya 'Mansur Yavaş'ın seçilmesine Meral Akşener sevindirik oldu'. Sevindirik oldum başkanım; çünkü ilk defa bir arkadaşımız somut olarak Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin başkanı oldu. Elbette CHP'ye ve CHP Genel Başkanı'na da teşekkür borçluyum" diye konuştu. 

'ESAD İLE GÖRÜŞMEYE HAZIRIM'
Meral Akşener, Libya tezkeresi öncesi partisinin başkanlık divanını iki kez topladıklarını ve partinin uzmanları ile bir araya gelip, çalıştıklarını kaydetti. Libya tezkeresine 'hayır' oyu verdiklerini hatırlatan Akşener, şöyle konuştu:

"Suriye deneyiminden sonra elimizse ne geçti? Kimine göre 40, kimine göre 50 milyar dolar harcama, 5 milyon Suriyeli sığınmacı, kapımızda 250 bin civarında İdlib'den gelen sığınmacı. Bir bakana sordum, 'Kaç kişi olur' dedim, '2 milyon kişi' dedi. 'Durdurabilir miyiz' dedim, 'Mümkün değil, kapıları tutamayız' dedi. Etti mi 7 milyon? ABD şirketleri Beşşar Esad ile anlaşma imzalıyor. Emperyalistler önce Suriye'yi yıktılar şimdi kendi şirketlerine 700-800 milyar dolarlık yatırım yapılacak. Türkiye bu işten çırak çıktı. Önerimiz nedir? Kardeşim hissiyatı, duygusallığı, siniri bir kenara bırak. Rasyonel, gerçekçi, sağduyulu ol. Esad ile barış. Sayın Erdoğan sinirini yenemiyorsan rasyonel olamıyorsan ben Suriye'ye gidip, Esad ile görüşmeye, bu problemi çözmeye hazırım. Türkiye'yi yeniden çırak çıkarmanın bir anlamı yok. Buradaki ders, buradaki deneyim, Libya konusunda 'meçhule hayır' dememize sebep oldu."

'UCU AÇIK, NET DEĞİL'
Akşener, 8 yıl Meclis'i yönettiğini kaydederek, "İlk defa ucu açık, belirsiz ve tüm yetkilerin cumhurbaşkanına verildiği bir tezkere ile karşı karşıya kaldık. Çerçevesi yok, net değil" dedi.

İYİ Parti lideri Akşener, son yapılan kamuoyu araştırmalarına da değinerek, iyileştirilmiş, güçlendirilmiş parlamenter sisteme halkın yüzde 63’ünün destek verdiğini belirterek, "İyileştirilmiş ve güçlendirilmiş parlamenter sistemin dönüşün yolu açıldı, bundan kaçış yok" diye konuştu. (DHA)

 
İncirliova'da "deve güreşi festivali" ilgi gördü
 
Liderlik maçı nefes kesti!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Serkan Çağlar’dan kongre yarışında örnek davranış
2019’un son günlerinde Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Narlıdere İlçe Başkanlığı ...
Perinçek: Kasım Süleymani insanlığın şehidi!
Vatan Partisi Genel Başkanı Doğru Perinçek, İran Devrim Muhafızları Ordusu'na ...
MSB: Trablus'taki saldırıyı şiddetle kınıyoruz
Milli Savunma Bakanlığı, Libya'da Hafter güçlerinin Trablus'taki Kara ...
 
AK Parti'li vekilden Soyer'e: 'Sen kimsin, senin ne haddine'
Ankara’daki teskere görüşmeleri sonrası İzmir’e gelen AK Parti İzmir Milletvekili ...
Dışişleri'nden Trablus'taki saldırıya kınama!
Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Trablus’un güneyinde yer ...
CHP'de kıran kırana seçim: Bornova ve Bergama'da kazananlar belli oldu!
Olağan kurultay takvimi işlerken gün içinde Bornova ve Bergama’da sandıklar ...
 
Başkan Sürekli’den Buca çıkışı: Gereği yapılacak!
AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli Buca’da CHP’li Belediye Başkanı ...
Fatih YAPAR yazdı... Bu fasulye kaç lira?
Fatih YAPAR yazdı... Bu fasulye kaç lira?
Kılıçdaroğlu'ndan Kasım Süleymani açıklaması
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu 'Kadın Muhtarlarla Buluşma' toplantısında ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Şimdi ne olacak?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Yazık olmuş geçen yıllara'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Siyasette yumuşama devrimi mi başlıyor?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İtiraz seven kadınların kenti: İzmir
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Türkçem benim
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva