HABERLER>POLİTİKA
5 Ocak 2020 Pazar - 09:08

CHP'de kıran kırana seçim: Bornova ve Bergama'da kazananlar belli oldu!

Olağan kurultay takvimi işlerken gün içinde Bornova ve Bergama’da sandıklar kuruldu. Bornova'da seçimi 151 oyla Ertürk Çapın aldı. Selma Nalbantoğlu 139, Gürol Türkmentepe 130 oyda kaldı. Bergama'da mevcut Başkan Canbaz 233 oyla seçimi aldı. Yasa ise 146'da kaldı. Bergama'da Eski Belediye Başkanı Gönenç, Bornova'da Eski Belediye Başkanı Olgun Atila delege seçilemedi.

CHP de kıran kırana seçim: Bornova ve Bergama da kazananlar belli oldu!

Mehmet İŞLER/ EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Örgütü’nde gözler Bornova’da… Olağan kurultay takvimi işletilirken mahalle delege seçimleriyle başlayan süreç ilçe kongreleriyle devam ediyor. Her dönem parti içi yarışların hareketli geçtiği Bornova’da 3 adaylı bir seçim yaşandı.

İzmir siyasetinin ağır toplarının yer aldığı Bornova’da saat 10:00'da başlaması gereken ilçe başkanlığı yarışı 3 buçuk saat gecikmeli olarak 13:30'da Evka-4 Naim Süleymanoğlu Spor Kompleksi’nde start aldı. Önceki kongrede seçilen Nevzat Kavalar’ın genel seçimler için milletvekili adaylığına soyunması ve istifa etmesi sonrasında atanan ve mahallesinde delege seçilemeyen Başkan Asım Güven’in kongrede aday olmadı. 

Parti Meclisi (PM) eski Üyesi ve İzmir İl eski Başkanı Rıfat Nalbantoğlu’nun desteğini alan Selma Nalbantoğlu, Gürol Türkmentepe ile İlçe eski Başkanı Ertürk Çapın salona aday olarak girdi. 

Seçimi Ertürk Çapın 151 oyla göğüsledi. Selma Nalbantoğlu 139, Gürol Türkmentepe 130 oyda kaldı

GÜN İÇİNDE BORNOVA'DA NELER YAŞANDI?
İl Başkanı Deniz Yücel, milletvekilleri, belediye başkanları ve örgüt yöneticilerinin yakından takip ettiği kongreyi başlatan İlçe Başkanı Asım Güven, “Bornova’da şölen havasında bir kongre geçireceğiz” dedi. Güven adaylar Selma Nalbantoğlu, Ertürk Çapın ve Gürol Türkmentepe’yi sahneye çağırdı ve birlik fotoğrafı verdi. İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, kongrenin divan başkanlığına seçildi.

OYUMUZU CİDDİ ARTTIRDIK, BU BAŞARIDIR!
Açılış konuşmasını yapan Güven, “21 aylık görev süremde 2 seçim atlattık. Bu seçimlerde alanlarda el ele, omuz omuza diğer İYİ Partili arkadaşlarla birlikte çalıştık. Bu çalışmalar sonucu oyumuzu ciddi bir şekilde arttırdık. Yüzde 49 olan oyumuz yüzde 58’e yükseltilmiştir. Bu başarıdır. Atıl duran aracımızı hizmete soktuk. İlçe binamızın üst katını da yeni yönetimin hizmet yapması için aldık. Bunları sizlerin katkısıyla yaptı. Bütün üyelerimize, meclis üyelerimize, belediye başkanımıza teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.  

4 CHP’Lİ OTURUP OKEY OYNAMAYIN, ARANIZA 1 AKP’Lİ ALIN!
Vekil Bayır yaptığı konuşmada, “37 yıllık siyasi yaşamımda CHP’yi iktidara hiç bu kadar yakın görmedim. Adı çapacıya çıkmış bir milletvekili olarak söylüyorum. Eğer ben siyasetten biraz anlıyorsam, insanlardan aldığım mesaj CHP’nin iktidar ortaklarıyla birlikte İYİ Parti, Saadet Partisi ve dışarıdan HDP’nin desteğiyle iktidara gidiyoruz. Adımın Tacettin Bayır olduğuna ne kadar eminsem CHP’nin ilk seçimlerde iktidar olacağına o kadar eminim. Milletvekili olarak sorumluluğum var. İl başkanımızın, belediye başkanlarımızın sorumlulukları var. Bu üyelerimizle, kadınlarımızla, ak saçlılarımızla olacak, olmak zorunda. Elma ağacına uzanıp elmayı koparacak kadar yakınız iktidara. Türkiye nüfusunun yarısından fazlası CHP iktidarıyla yönetiliyor. Yerelde iktidarız aslında. Şimdi örgüt ve belediye başkanı birbirini kucaklayacak. Hiç kimse dışarıdan, ‘bunlar yine kendi içlerinde kavga ediyor’ diyemeyecek. Bunu diyenlere bir çift lafım var. Birçok kongreyi yaptık. Bütün kongrelerimiz şölen havasında yapıldı, devam edecek. Hiç kimse bizden kavga etmemizi beklemesin. Mahalle delege seçimlerinde ‘bu bana kazık attı, çelme taktı, onun çocuğu işe girdi, girmedi’ laflarını bir kenara bırakın. İktidara gidiyoruz arkadaşlar, bunu anlayın! İktidara giden partinin neferleri kimin bakan, müsteşar, il müdürü olacağına kafa yorar. Büyük düşünün! Siyaset yapma üslubumuzu değiştiriyoruz. Birbirimizle kenetleneceğiz. Artık kendi ayağımıza sıkmayacağız. Kendi partilimizi eleştirmekten vazgeçeceğiz. Bize oy vermeyen insanlardan oy isterken onlara öcü gibi bakmayacağız. ‘Bunlar bize oy vermez’ demeyeceğiz. Sistem değişti. İlk seçimde yüzde 50 artı 1’e ihtiyacımız var. AKP ve MHP’ye oy veren insanlara ihtiyacımız var. Geçmişte yaptığımız gibi yapmayacağız. Oy verdiği lidere hakaret ederek onun oyunu çeviremezsiniz. CHP’liler üzerinde çalışmaktan vazgeçin, onlar zaten bizim. 4 CHP’li oturup okey oynamayın, aranıza 1 AKP’li alın. Sayın İmamoğlu’nun üslubunda fark görüyor musunuz? İstanbul’da 40 gün birlikte çalıştım. Bize oy vermeyen yerleri ziyarette bulunuyordu” açıklamasını yaptı.

AK PARTİ TERÖR ÖRGÜTLERİYLE YAN YANA GELEN BİR ANLAYIŞ ARIYORSA AYNAYA BAKSIN!
İl Başkanı Deniz Yücel kongrede yaptığı konuşmada önemli açıklamalar yaptı. Başkan Yücel, “Çok onurlu bir görev yapıyor, değerli bir mücadele veriyorsunuz. Bu ülkeye demokrasi, adalet, huruz, barış getirmek için mücadele ediyorsunuz. Çocuklarımızın yatağa aç girmediği, anne babalarımızın intihar etmediği, gazetecilerin sırf haber yaptıkları için hapse atılmadıkları Türkiye için mücadele ediyorsunuz. 31 Mart seçimlerinde zor bir süreç yaşadık. Genel başkanımız, başkan adaylarımız, meclis üyesi adaylarımız akıl almaz çamur atma ve iftira kampanyasına maruz kaldılar. CHP adaylarını ve partimizi terör örgütleriyle yan yana göstermeye çalıştılar. Millet İttifakı’na illet, zillet ittifakı dediler. Adalet ve Kalkınma Partisi terör örgütleriyle yan yana gelen bir anlayış arıyorsa dönüp aynaya bakacaklar. Oslo görüşmelerini, Dolmabahçe mutabakatını biz yapmadık, Habur mahkemelerini biz kurmadık. Valilere, ‘PKK’ya dokunmayın’ talimatını biz vermedik. TSK’yı, emniyeti, bürokrasiyi, yargıyı FETÖ’ye biz teslim etmedik. 15 Temmuz hain darbe girişimini Türkiye’ye biz yaşatmadık! Terör örgütleriyle iş birliği yapan kim? Tüm bu saldırılara rağmen yılmadık, yorulmadık, mücadelemize devam ettik, ‘Mart’ın sonu bahar olsun’ dedik ve baharı getirdik. 31 Mart yerel seçimlerinde CHP’nin elde ettiği başarı sizlerin başarısıdır. Bu başarı CHP’nin ve ittifakın başarısıdır. 25 sene sonra İstanbul’u kazandık, Ankara’yı kazandık. İstanbul ve Ankara… AKP’ye genelde iktidarı getiren illerdir. 25 senedir bu iki belediyenin nimetlerinden kendi yandaşlarına pay verdiler. Biz bunu 31 Mart’ta kırdık. Bu başarı ittifakın ve CHP’nin başarısıdır. Ancak bu başarının bir de mimarı var. Göreve geldiğinden yana kimseyi ötekileştirmeyen, ittifak sürecini doğru yürüterek 31 Mart ve 23 Haziran başarısının mimarı olan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun kutluyorum ve İzmir İl Örgütü adına şükranlarımı sunuyorum. Bugün CHP’yi iktidara taşıyacak kadroları seçmesi için bir aradayız. CHP bugün hiç olmadığı kadar iktidara yakın. CHP bugün yeni bir Türkiye’yi, fabrika ayarlarına dönmüş cumhuriyeti kurmaya hiç olmadığı kadar yakın. Ben bu kongre sürecimizi CHP’yi iktidara taşıyacak kadroları seçtiğimiz dönemler olarak görüyorum. Seçilen delegelerimizi kutluyorum ve sandığa irade yansıtan tüm üyelerimize de teşekkür ediyorum. Bugün birbirinden değerli 3 arkadaşımız var. Ben, her birinin bu görevi layıkıyla, hakkıyla, birileri için değil partileri için görev yapacaklarına yürekten inanıyorum. Bugün Bornova ilçe örgütü olarak güçlenerek çıkacağımıza inanıyorum.  31 Mart’ta Bornova’da bir başarı var. Oylarda bir artış var. CHP olarak yüzde 57 buçuk gibi bir oy oranıyla kazandıysak bunda emeği olan İlçe Başkanı Asım Güven ve yönetim kuruluna, o dönem görev yapan Belediye Başkanı Olgun Atila, meclis üyelerine seçilen Belediye Başkanı Mustafa İduğ’a teşekkür ediyorum. Bornova ilçe örgütümüz bizim göğsümüzü kabartmıştır” diye konuştu.

BİRBİRİMİZİ KUCAKLAYACAĞIZ VE İKTİDAR OLACAĞIZ!
Yücel ayrıca, “Bizim ülkemize, partimize, yaşadığımız kente karşı sorumluluğumuz, görevimiz var. Birbirimize kenetlenerek birbirimizle uğraşmayacağız. Birbirimizi aşağı çekmeyeceğiz. Biz CHP olarak birbirimizi kucaklamazsak toplumu kucaklayamayız. Sonrasında iktidar olacağız. Geçmişte hangi partiye oy vermiş olursa olsun CHP ile aynı hassasiyeti taşıyan herkesi kucaklamaya devam edeceğiz. Ülkemizin geleceği için CHP’yi iktidara taşıyacağız. Kendi kişisel beklentileri için bu dayanışmayı bozmak isteyenler çıkabilir. Onlara asla ve asla izin vermeyeceğiz. Çünkü CHP’nin iktidar mücadelesi kişisel gelecek kaygılardan çok daha değerli ve onurlu bir mücadeledir. 2 konuyu hatırlatmak istiyorum. Geçtiğimiz günlerde Sözcü davası sonuçlandı. Emin Çölaşan ve birçok gazeteci sırf doğru habercilik yaptıkları için hapis cezasına mahkum kaldılar. Bizim sansürlenmemiş, baskılanmamış, korkutulmamış ve sindirilmemiş özgür bir basına ihtiyacımız var. O yüzden mücadelemize devam edeceğiz. 2 Ocak’ta TBMM’de bir tezkere oylandı. Mehmetçiği Libya’ya bir iç savaşa müdahale etmek için oylandı. Cumhur İttifakı gözlerini dahi kırpmadan asker göndermek için altına imza attılar. Bu savaş bizim savaşımız mı? Libya ile komşuluğumuz var mı? Libya’ya asker göndermede ortak bir çıkarımız var mı? Yok! O halde Türkiye’yi maceraya sürüklemeye hakları var mı? Yok! Bu siyaset anlayışına ‘dur’ demek için mücadelemize güçlenerek devam edeceğiz” dedi.

İSTANBUL’DA İMAMOĞLU, İZMİR’DE SOYER İKTİDAR, ŞİMDİ KILIÇDAROĞLU’NUN İKTİDAR OLMA ZAMANIDIR!
Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ ise, “Aday olduğum dönemde 60 gün beraber çalışan örgütüme teşekkür ediyorum. 8-9 aylık belediye başkanıyız ama aslında 6 aydır belediye başkanıyız. İstanbul seçimlerinden dolayı 6 aylık bir icraatımız var. 105 aracı satın alarak Bornova’nın önemli bir gider kalemini kasada bıraktık. 2 yıl önce kapatılan Özkanlar Pazar Yeri’ni geçtiğimiz hafta hayata geçirdik. Önümüzde yıllar var. İlçe örgütüne ihtiyacımız var. Biz Bornova’yı birlikte yönetmek, büyütmek için geldik. Yerel seçimlerde başarı elde ettik. Yerel iktidarız. Burada herkes iktidar olmaktan söz etti. İstanbul’da Ekrem İmamoğlu, İzmir’de Tunç Soyer iktidar, şimdi Kemal Kılıçdaroğlu’nun iktidar olma zamanıdır. 3 arkadaşımız aday oldu. Uyum içinde çalışacağımız bize yardımcı olacak bir başkan olmasını diliyorum. Kim kazanırsa kazansın CHP kazansın” diye konuştu. 

POLAT: CHP’NİN İKTİDAR OLMA ZAMANI GELMİŞTİR!
İzmir Milletvekili Mahir Polat sözlerine, “Bu salonun benim için çok özel bir anlamı var. 8 yıl önce profesyonel siyasi hayatıma bu salonda ilçe yöneticisi seçilerek başlamıştım. Heyecanlıyım” başladı. Polat ayrıca, “CHP’liler olarak üzerimizde sorumluluk taşıyoruz. CHP’nin ülkemiz için iktidar olma zamanı gelmiştir. Ülkemizde ekonomi iyiymiş gibi anlatılsa da siyanürle ailesini zehirleyen insanlarla sınanıyoruz. Bu ülkede tarım bitti. Sanayici makinelerini durdurmuş, esnaf kepenk kapatmış durumda. Bu ülkenin kaynakları saraya peşkeş çekiliyor. Yeniden üreten bir iktidar zamanıdır. Bu kongreler çok önemlidir. CHP’nin iktidar kongrelerdir bunlar. Bu kadrolar CHP’yi iktidara taşıyacaktır. Bugün 3 aday arkadaşımız var, hepsi birbirinden değerli. Bu arkadaşlarımızın kadroları CHP’yi iktidara taşıyacak kadrolardır. Biz bu kongreden kaybederek değil birleşerek ve kazanarak ayrılacağız. 3 adayımıza ve ekiplerine başarılar dilerken inanıyorum ki biz, CHP ve Türkiye kazanacak” ifadelerini kullandı.

VEKİL SERTEL 2 İSME SELAM GÖNDERDİ!
İzmir Milletvekili Atila Sertel yaptığı konuşmada, “Bugün burada ben 2 arkadaşımın, 2 ağabeyimin eksikliğini hissediyorum. İlçede görev yaptığı sırada ‘kahrolsun şeriat’ yazdığı için gericiler tarafından tehdit edilen, asla yılmayan, Selami Cihaner’i sevgi ve saygıyla anıyorum. Onun dik duruşunun devamındaki tüm ilçe başkanlarımız Bornova’ya hizmet etti. Mete Tataroğlu’nu sevgiyle saygıyla anıyorum. Çok genç yaşta aramızdan ayrılan kardeşimizin yoldaş tavrını özlüyorum. Geçen kongrede buradaydılar ama şimdi yoklar. Biz birbirimizin ardından musalla taşında iyi, güzel sözleri söyleyip helalleşenler olmayalım. Yaşarken de birbirimizi övmeliyiz. Biz yoldaşız. Bizim yoldaşlığımız kardeşlikten öte. İnsan kardeşini seçemiyor ama bizim yoldaşlık bağımız ölümsüzdür. Asım kardeşime minnetlerimi sunuyorum. 21 ay yönetimi kurulu üyesi olarak girdiği ilçeyi devralmış ve bugüne kadar 3 seçimi kendisini düşürmek isteyenlere karşı direnerek bize bir örgüt emanet ederek ayrılıyor” açıklamasını yaptı.

FAŞİZME, ZULME, BASKIYA KARŞI DİRENMELİYİZ
İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, “Önceki kongreden bugüne kadar örgütümüze, partimize katkı vermiş olan herkese teşekkür ediyorum. İktidar olmak zorundayız. Nerede zulüm varsa CHP karşısındadır. Biz güçlü olmak zorundayız. Faşizme, zulme, baskıya karşı direnmeliyiz. Bizim şiarımız ne ezen ne ezilen hakça, insanca düzendir. Atatürk’ün bıraktığı bu cumhuriyeti korumak, kollamak ve çağdaş uygarlıkların üzerine taşımak asli görevimizdir. Seçilecek arkadaşlarımıza başarılar diliyorum” dedi.

KURAYI KAZANAN TÜRKMENTEPE İLK KONUŞMACI OLDU: YENİ BİR UMUT ÖRGÜTLEYECEĞİZ!
Divan Başkanı Bayır adayların konuşma sırası için kura çekimi yaptı. Bunun sonucunda kürsüye ilk olarak Türkmentepe geldi. Türkmentepe, “CHP’nin iktidar mücadelesinde Bornova’dan umut ışığı yakmak için kadın, genç, örgüt varsa ben de varım. Gençliğimiz onurlu geleceğimize feda olsun. Yoldaşlarım memleketimizin tüm kaleleri zapt edilmiş. Fabrikalar kapatılmış, çiftçimiz, kadınımız perişan, üretim yok. Bu ülkeye emek vermek isteyen her insan sindirilmiş. Yoksulluk burnumuzun dibinde ama birileri sarayda lüks ve şatafat içinde haramın sefasını sürmektedir. Bu ülkede kurucular fabrikalar yaparken birileri çiftçiye ‘ananı da al git’ dedi, şeker ithal etti. Şimdi halkımızın inancıyla ülkeyi parsel parsel satanlara karşı mücadele azmi gerekmektedir. Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu önderliğinde hak, hukuk, adalet diyerek demokrasiyi geri getireceğiz. İlk genel seçimlerde partimizi iktidar yapacağız. Memleketin her karesinde yeni bir umut örgütleyeceğiz. Dil, din, ırk ayrımı yapmadan bir ağaç gibi tek ve hür bir orman gibi kardeşçesine diyerek bu memleketi kurtaracağız. CHP idam fermanlarını boynuna şeref madalyası takanlar tarafından, otel lobilerinde değil savaş meydanlarında kurulmuştur. CHP barut kokusu içinde kurulurken dikta ile değil kurultaylar ile demokrasi ilkesiyle kurulmuştur. Partimiz, ‘milletin istiklali yine milletin azim ve kararıyla kurtarılacaktır’ diyen bir kurucu lidere sahiptir. Yenilenmeye ise sokaktan, caddeden itibaren başlamıştır. Faşizmin çanları ülke sokaklarında çalarken bu işten kavgayla çıkmamızı bekleyenlere karşı birlikle delegasyon seçimlerimizi tamamladık. Şimdi ise iktidara giden kadroları belirlemek için kongremizdeyiz” ifadelerini kullandı.

BİRİLERİNİ BELEDİYE BAŞKANI, VEKİL YAPMAK İÇİN DEĞİL PARTİYİ İKTİDAR YAPMAK İÇİN GELİYORUZ
Türkmentepe ayrıca, “AKP faşizmi ile mücadele etmek için, partimizin iktidarı için örgütümüzün desteği ile Bornova İlçe Başkanlığı’na adayım. Dinamik, genç bir ilçe başkanıyla yol almaya hepimizin ihtiyacı var. Hepimiz birlikte hareket edeceğiz. Yol yürüdüğüm, yoldaş olduğum tüm ekibimle Bornova siyasetine nefes aldırmanın sözünü veriyoruz. Genç, kararlı bir ilçe yönetimi kurmak için yola çıktık. Ayrımcılığa, bürokrasiye karşı değişimi sağlayacak ve halkın sesi olacağız. Birlikte üretmek, yol almak, ortak akıl kılavuzumuz olacak. Karar alma mekanizmasını dar bir kesimin değil herkesin katıldığı bir mekanizmaya dönüştüreceğiz. Biz karar aldık, siz yapın değil birlikte karar almayı genel ve geçer kılacağız. Her zaman her yerde ön seçimi savunacağız. Olmadığında eğilim yoklaması yapıp, ‘ilçemizin temsiliyeti’ diyeceğiz. Yıllardır aynı tarzda, halktan kopuk yönetim anlayışına karşı gençler ve kadın var demek için, onları kotalara sıkıştırmamak için adayız. Bir CHP’li olarak sorumluluk alacağıma ve sizden farklı olmayacağıma söz veriyorum. ‘Herkes farklı herkes eşit’ temel ilkemiz olacak. CHP’yi dayanışma ve kucaklaşmanın merkezi olacak. Mahallelerimizi meclislerle yöneteceğiz. Demokrasiyi geçerli kılmak adına kapı kapı çalışacağız. Koltukta değil sokakta Bornova’yı birlikte yöneteceğiz. Belediye başkanımızla, il başkanımızla, genel merkezimizle uyumlu çalışacağız. Birimler arasında köprü kuracağız. Birilerini belediye başkanı, milletvekili yapmak için değil, genel başkan kemal Kılıçdaroğlu’nun önderliğinde halkın iktidarını kurmak için geliyoruz. Parti akademilerini etkin kılmak için geliyoruz. Parti binasını eğitimlerin gerçekleştiği, Türkiye politikasına dair açmazların masaya yatırıldığı mekanlar haline getireceğiz. Diğer aday arkadaşlarımızın da içinde olacağı etkin bir anlayış getireceğiz. Katılımcı ve aktif üyelik sistemini hayata geçireceğiz. 2023 seçimlerine ya da olabilecek erken seçime yarın seçim olacak gibi hazır bir ilçe örgütü yaratacağız. Sokak örgütlenmesi projesini çok önemsiyoruz. Örgütlenmeyi aktif hale getirmemiz gerekiyor. Üyelerin partiye gelmesi günlük hayatlarının bir parçası haline gelecek. Çeşitli kesimlerdeki insanların yeteneklerini parti için seferber etmesini sağlayacağız. Mahalle üyeleriyle düzenli toplantılar düzenleyeceğiz. Kadınların politikada daha etkin olması için eğitim akademilerini kuracağız. Kadınlarımızla ortak projeler üreteceğiz. Dinleyerek Bornova’yı bir kadın kenti haline getireceğiz. Gençliğin hamurunu sağlamlaştıracağız. Belediyemizin bütün projelerine destek vereceğiz ve her karışta onları anlatacağız. Bornova ilçe örgütünü salonlara tıkılan bir örgüt olmaktan çıkaracağız. Bir makamdan güç almak için değil örgütümüzle birlikte Bornova’mızda yeni bir mücadeleyi örgütlemek için geliyor. Dün vardık, bugün varız, yarın da var olacağız. Kemal Kılıçdaroğlu’nu halkın iktidarının lideri yapmak için geliyoruz. Onun dava adamı olmak için geliyoruz. Mücadelemizde gelecek güzel günleri birlikte örgütlemek için kendimizi örgütümüze emanet ediyoruz” dedi.

MANİFESTOSUNU OKUDU!
Türkmentepe sonrasında kürsüye Ertürk Çapın geldi. Çapın yaptığı konuşmada, “Ülkemiz cumhuriyet tarihinin en zorlu ekonomisinin yaşandığı dönemden geçiyor. Çöküş aşamasındayız. Basın özgürlükleri kalktı. Halkımız hak, hukuk, adalet istemiyle sokaklarda yürümek zorunda kaldı. Eğitim sistemini deneme tahtasına çevirdiler. Halkımız birçok soruna ‘artık yeter’ dedi ve ‘Mart’ın sonu bahar’ dedi. Tunç Başkan’ımızla aşkla İzmir’i yaşıyoruz. Yeni süreçte göreceğiz, ‘kalp soldan atar’ dönemini göreceğiz ve Kemal Kılıçdaroğlu’nun iktidarı olacak. Yakında CHP iktidarı yaşanacak. Yolun sonu göründü ve çok yakın. Ben ömrümü CHP’ye adadım. Bana ilçe başkanlığı ve adaylığı teveccühünde bulunanlara teşekkür ediyorum. Bu sürecin sonu değildir. 10 yıllık mücadelenin ürünüdür. Bu zorlu yola çıkarken size alın teri ve emek vaat ediyorum.  Herkesin bu onurlu göreve aday olma hakkı vardır. Ben daha önce bir manifesto ile neden aday olmak istediğimi açıklamıştım. Uzun sürecek bu yolculuğun sağlam temellere dayandığını bilmenizi isterim” dedi. Çapın manifestosunun maddelerini salonda okudu.

NELER YAPACAĞINI ANLATTI
Çapın ayrıca, “Kadınlarımızı ve gençlerimizi siyasete sokacağız. İktidara giden bu yolda genel merkezimizin politikalarını Bornova halkıyla buluşturacağız. Kendimi ve yönetim kuruluna aday olan arkadaşlarımı delegeye teslim ediyorum. Büyükşehir ve ilçe belediyemizle ilgili çalışmaları arttıracağız. Tüm örgütümüzle dikkat çekici toplantılar ve organizasyonlar düzenleyeceğiz. Yerel iktidarımızı genel iktidara taşımak amacıyla örgütlülüğün tabandan tepeye taşınması hedeflenecektir” açıklamasını yaptı.

ÇAPIN’DAN BOMBA ÇIKIŞ: TUNÇ SOYER DÜŞMANI OLDUK, YOK ÖYLE BİR ŞEY
Çapın ayrıca yerel seçimler öncesinde yaşananlara değindir ve “Belediye seçimleri geçirdik. Aday adayı arkadaşlarımız vardı. Delegasyonun yanlış yönlendirilmemesi adına söylemek zorundayım. Herkesin bir tercihi olduğu gibi benim de vardı. Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı noktasında Kamil Okyay Sındır’ı istiyordum. Olmadığı takdirde ise adayımız Tunç Soyer’di! Bunu benim yakınlarım çok iyi bilirler. O tarihlerde biz Tunç Başkan’ı desteklediğimiz için eleştirenler, Tunç Başkan’a her türlü hakareti yapanlar onlar bugün Tunç Başkan adına siyaset yaptıklarını söylüyorlar. Biz Tunç Başkan’ı destekleyenler Tunç düşmanı olduk. Yok öyle bir şey. Tunç Başkan’ın ekibi varsa biziz. Aziz başkan tekrar aday olduğunu ilan ettiğinde benimle, arkadaşlarımla dalga geçenler sanki onun karşısındaymışız, onlar da yanındaymış gibi algı yapıyorlar. Bu konuda lütfen yanılmayın. Hepsi bizim başkanlarımızdır. Kimse Büyükşehir adına ‘şu aday desteklenecek’ deme hakkına sahip değildir. Kimse meclis gurubunu da siyasete alet etmesinler. Tunç Başkan’ın bilgisinin olmadığını ve desteklemediğini biliyorum. Burada hepinizden çok yakın biri varsa benimdir. Ben belirttiğim nedenlerle aday oldum. Kendimi sizin iradenize emanet ediyorum. Benim adaylığım bir erkin iradesiyle ortaya çıkmadı, bir güce karşı da aday değilim. Ben ilçe başkanı olmak için adayım. Ben milletvekili, belediye başkanı olmak için aday değilim. Seçim öncesinde istifa etmek için aday değilim. Bunu herkes bilsin. Bize görev verirseniz partimiz için en iyisini daha önce nasıl yaptıysak yine yapacağız. Bornova’daki bayrağı daha yukarı taşıyacağız” dedi.

HALKIMIZIN CHP’YE VERECEĞİ OYLARA GÖĞSÜMÜZÜ GERE GERE TALİP OLACAĞIZ
AK Parti iktidarıyla mücadele etmenin önemli olduğunu vurgulayan Selma Nalbantoğlu da yaptığı adaylık konuşmasında net mesajlar verdi. Nalbantoğlu, “AK Parti iktidarına karşı çalışmalıyız. Seçimden seçime değil halkla sürekli iç içe olacağımız sistemi yaratmalıyız. AKP’ye oy vermiş kesimin dikkati bile CHP’ye ve çözüm önerilerine yönelsin. Her eve nüfuz etmenin yollarını kurabilirsek halkımızı anladığımız kadar halkımız da CHP’yi anlar. Bunun yolu Kemal Kılıçdaroğlu’nun önümüze koyduğu sokak örgütlenmesi ödevidir. Bu 2013 yılından beri önümüzdedir. Bunu partimizin politikası haline getirirsek halkımız CHP’nin dönüştürücü yönünü o kadar iyi tanıyacak. Halkımızın CHP’ye vereceği oylara göğsümüzü gere gere talip olacağız. Parti olarak bu ödevi başaracağımıza, ilçe örgütümüzü buna hazırlayacağımıza inanıyorum. Kadınlarımız, gençlerimiz sadece seçimler sırasında değil sokak örgütlenmemizin de temel taşıdır. Üniversite kenti ilçemizde gençlerin partimize ilgisinin artacağına inanıyorum. Düzenleyeceğimiz eğitim, panel, çalıştay faaliyetlerinde daha çok kadının, gencin katılımına tanık olacağız” diye konuştu.

KILIÇDAROĞLU’NUN ÖNÜMÜZE KOYDUĞU ÖDEV VAR!
Nalbantoğlu, “CHP Türkiye’nin birleştirici gücü iken bizim enerjimizi birbirimize harcamamız düşünülemez. Kemal Kılıçdaroğlu tarafından önümüze konulan halkın içinde olma ödevini yapacağız. Ön seçim dahil parti içi demokrasinin tüm unsurlarını hayata geçirmek teme hedefimiz olacaktır. Bornova’mızın geleceğine, CHP’nin iktidarına yürekten inanıyorum. Partimizde ve ülkemizde her şey çok güzel olacak. El tutuşa tutuşa, sizlerle, örgütümüzle, Kemal Kılıçdaroğlu ile iktidara gidiyoruz” dedi.  

LİSTELERDE KİMLER VAR?
Ertürk Çapın yönetim asil listesi: Metin Akgün, Yıldız Dilek Albayrak, Necdet Altın, Fikri Altundağ, Remzi Anavatan, Sibel Arar, Metin Arhan, Hüseyin Baba, Ömer Baş, Ali İhsan Bayer, Duygu Bölük, Sabri Çam, Nusret Demir, Şükrü Demir, Ferda Dingil, Şahırmerdan Göktepe, Ecem Gül, Cemal Hocaoğlu, Ezgi Kamiloğlu, Sibel Kaya, Nilay Koloğlu, Ezgi Solan, Halil Şeker, Hüseyin Uygutalp

İl delegeleri: Mustafa İduğ, Perihan Yardımcı, Sadık Yıldız, Mehmet Çıtak, Mustafa Arslan, Ayşe Aktaş, Coşkun Beşok, Niyazi Behiç Kabadayı, Engin Daşdemir, Belgin Güler, Adile Yılmaz Ildız, Ramazan Genç, Murat Taşkıran, Mahmut Erdem, Selda Çetinkaya, Hatice Kalkan, Alişan Han, Kemal Ergüneş, Bülent Hasekioğlu, Songül Oğuz, Ertürk Çapın, Efkan Muhtar, Özdemir Sökmen, Cumhur Dereli, Ali Sözer, Kazım Danışman, Ceyhan Keser, Süleyman Algül, İzel Çelik, Murat İpek, Ayşe Türksever, Muharrem Ekici, Mümin Yılmaz, Gürsel Durmaz, Esra Seçen Bilgi, Şerif Özdemir, İsmet Güven, Bülent Özmen, Fatma Akkuş, Mustafa Çiftçi, Asım Güven, Erol Mutlu, Pakize Namdar, Adnan Hocaoğlu, Uğur Nazlıoğlu, Gamze Bakkallar, Özgürcan Beşok, Sergen Şengül, Halis Güneş, Kadir Sağlam, Sevil Demirtaş, Mustafa Yazıcıoğlu, Hacer Özdoğan, Halime Demirbağ, Burcu Yılmazsoy, Cumhur Yılmaz, Doğan Bektaş, Musa Akyıldırım

Gürol Türkmentepe yönetim asil listesi: Mustafa Alkan, Hamit Altındere, Muammer Atasever, Zeynep Atmaca, Alpaslan Bakırcı, Ozan İbrahim Beşyıldız, Turan Bilmez, Nihat Çam, Özlem Derin, Nazım Doğan, Aziz Görücü, Doğukan Ahmet Gül, Çiğdem Güneş, Fezayir Karadağ, Sinem Kılıç, Derya Kurtulan, Veis Harun Metin, Muzaffer Özbek, Yaşar Öztütüncü, Özge Orman Revan, Ayhan Şenel, Canan Uytun, Kamer Zincidi

İl delege listesi: Gökçe Aydın, Ramis Acar, İrfan Akbulut, İnan Aksu, Ali Aydın, Nevin Ballı, Ahmet Bay, Tuncay Bayazıt, Doğan Bektaş, Filiz Buanoğlu, Kemal Bulut, Hatice Burguç, Burcu Semiz Civan, Mustafa Çelik, Sedat Çetin, Coşkun Çiftlik, Akif Mehmet Çolak, Nilgün Bayraktar, Cafer Ergin, Nesrin Yurtkoru Görücü, Yüksel Gül, Şerafettin Gümüşkaya, S. Benal Hovardakaya, Mustafa İduğ, Ethem İnal, Simge İnal, Hamdi Kanlıoğlu, Gülten Karakuzulu, Necdet Karlı, Bülent Kasap, İrfan Ramazan Kılınç, Şeyda Karaduman Kök, Ezgi Mantıcı, Songül Oğuz, Taner Özbek, Gürsel Özdemir, Mihriban Özdoğan, Dilara Özmen, Hüseyin Polat, Şükran Polat, Servet Salman, Eren Seçgin, Funda Sezer, Onur Sezer, Ali Sözer, Şahin Şanlı, Yaşar Tekin, Ahmet Tokem, Gürol Türkmentepe, Habibe Uçar, Pınar Uslu, Ali Üsküp, Can Üzelün, Fikret Vatansever, Şaban Yaprak, Hadi Yıldız, Mehmet Yıldız, Serap Yılmaz, Celal Yurdagül

Selma Nalbantoğlu yönetim asil liste: Abdurrahman Aktan, Hüseyin Alkaç, Ali Şeref Altıparmak, Hüseyin Altop, Hasan Aydın, Bülent Aysal, Ece Balkan, Ramis Baltalı, Nihat Çalışkan, Sultan Çeker, Zübeyde Çelik, Hatice Değirmenci, İffet Falay, Deniz Devrim Fidan, Mustafa Gülen, Arzu Hakbilir, Pervil Koç, Onur Özkan, Özer Özoğul, Remzi Topal, Alptekin Tunç, Hüseyin Yazal, Canip Yurdakul, Özkan Zafer

İl delege listesi: Yılmaz Küçük Akbıyık, Talat Aslan, Olgun Atila, Özgür Ayaz, Barış Mehmet Aysal, Neşe Bay, Zeki Baycu, Eray Büyük, Sedef Çavuşoğlu, Ayten Demirbilek, Bahar Dinçbudak, Sibel Doğan, Güven İbrahim Durak, Enver Dündar, Süleyman Esetekin, Çiğdem Eski, Erkan Güler, Ümit Gümüş, Ertan Güneş, Zeynel Gür, Hasan Gürbüz, Ahmet Gürdal, Yasin Gürkan, Buket Mertoğlu Gürpınar, Savaş Güven, Mustafa İduğ, Nevzat Kavalar, Mukadder Kırlı, Filiz Kocaoğlu, Behçet Koç, Bilgin Koç, Onur Koçanalı, Ramize Koçanalı, Bilgin Kömürcü, Abdülkerim Kuşlar, Elif Maşeroğlu, Selma Nalbantoğlu, Pakize Namdar, Gül Oral, Eros Gülören Öcal, Şener Özel, Veysel Özkan, Osman Peri, Elçin Polat, İbrahim Sağlam, Düriye Sessiz, Ali Sözer, Gözde Şehirlioğlu, Mustafa Tokmak, Alev Taştan, Burcu Yaman, Kemal Yapıcı, Özgür Yaşar, Bilge Yazıcı, Cesim Yıldız, İbrahim Yıldız, Zafer Yılmaz, Emine Yiğit, Engin Yurt

BERGAMA'DA CANBAZ YOLA DEVAM ETTİ!
Ayrıca Bergama’da da delegenin önüne sandık konuldu. İlçe Başkanı Mehmet Ecevit Canbaz ile Akın Yasa yarıştı. Mevcut Başkan Canbaz 233 oy aldı. Yasa ise 146'da kaldı. Eski Belediye Başkanı Gönenç delege seçilemedi.

Mehmet Ecevit Canbaz asil yönetim kurulu listesi: İsmail Acar, Hüseyin Altun, Hüseyin Arslan, Mustafa Çandır, Selma Durak, İsmail Durmaz, Nafize Gökkaya, Birsel Güdenler, Ayten Hoşçakar, Ali Sara, Cemil Kural, Çağdaş Memişoğlu, Gamze Özateş, Cengiz Özkaya, Ali Osman Öztaş, Mert Atıl Yıldırım

İl delegeleri listesi: Güven Akkın, Necla Birinci, Mehmet Ecevit Canbaz, Fethiye Çalış, Ümit Nuri Çiftçi, Cavit Demirci, Gökay Kartalkaya, Veli Kiraz, Özgül Özçakmak, Olgu Öztürün, Seçkin Neşe, Ercan Sevinç, Ahmet Ülker

Akın Yasa’nın asil yönetim kurulu listesi: Sedat Akbulut, Ömercan Avcı, İbrahim Borla, Ersan Bilgili, Şennur Böke, Tülay Çobanoğlu, Mehmet Demir, Halit Duran, Serpil Güler, Halil Güngör, Nayan Harputlugil, Derya Kurt, Mehtap Mantar, Ersin Pacar, Nail Şen, Aynur Türkdoğan.

 İl delegeleri listesi: Gürcan Akkaya, Cahide Akkuş, Esra Barut, Nilgül Bingöl, İhsan Coşkun, Mesut Çelik, Mustafa Dönmez, Mehmet Gönenç, Mert Can Şekerci, Akın Yasa, Yaşar Yaşa, Oğuzhan Yeltekin, Aysel Yılmaz

 
'ABD üslerinden uzak durun' çağrısı!
 
Mehmet KARABEL yazdı... Çocuklar geleceğin 'ikbal ışığı' olacak!
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Kamil 6 Ocak 2020 Pazartesi 11:08

Kongrenin en acı tarafı da memleketi yönetmeye talip olanların, milletvekillerinin, eski yeni belediye başkanının bir tanesinin ağzından dün şehit edilişinin yıl dönümü olan Fethi SEKİN'i anmamaları. Sertel mahalle arkadaşlarını andı Fethi SEKİN'i anmadı. Yazık !!! Siz Kılıçdaroğlu kesin tekrar genel başkan ben onu öveyim diyen dalkavuklardan öteye gidemezsiniz.

Yorumu oyla      6      5  
Kamil 6 Ocak 2020 Pazartesi 11:03

Salonda elinde kalem kağıtla gezen Bornova Belediye Başkanı 30 kişiyi işe alma sözü vererek Çapın'a salonda seçim aldırmıştır. Asıl üzücü olan örgüt vicdanı dediğimiz olgunun kalmamış olması. 31 aralık günü işten atılanlar Olgun Atila aldı diye işten atılanlar tehditle ve çıkar uğruna Çapın'ın listesinde yer aldı. Düne kadar Aziz beye kızanlar daha yolun başında bunları yapıyorsa 2 sene sonrasını düşünemiyorum. Örgütten bi evladı işten atıldığında sesi çıkmayanlar sadece kendi yakınım işe girsin diye renk değiştiriyorsa o örgüt bitmiştir. Tv ye çıkıp ben belediye çalışanının delege olmasına karşıyım diyen iduğ delege olanları oy karşılığı belediyeye aldı. Tebrikler Gürol Türkmentepe hiçbir kamu gücünü arkana almadan bu dinazorlara karşı çok büyük bir zafer kazandın. Mücadeleye devam.

Yorumu oyla      6      5  
BAK BAK 5 Ocak 2020 Pazar 23:13

DARISI KARŞIYAKANIN BAŞINA BELEDİYE BAŞKANLARI İŞİNİZE BAKIN ZATEN YETERİNCE SIKINTINIZ VAR ONLARA ÇÖZÜM ÜRETİN

Yorumu oyla      4      5  
Sağduyu 5 Ocak 2020 Pazar 13:28

ATİLLA SERTEL'e Ben eğer kongreye katılırsa Atilla Sertel'in konuşma yapmasını dört gözle bekliyorum, Buca Kongresinde Kadın aday olduğu için açık desteğini belirten vekil, acaba burada konuşabilecek mi ? konuşursa bu kez orada da kendisi ile çelişmeden ve tutarlı davranarak kadın adaya desteğini açıklayacak mı ? çok merak ediyorum, ancak şunu düşünebilir, ben vekilim bunun altında kalkamayacak ne var, konuşma yapmam olur biter, veya kongreye gitmem olur biter böylelikle çifte standardımı kimse anlamaz.. Ön seçim yapıldığında sana oy veren parti tabanında çok büyük yaralar aldın artık ağzınla kuş tutsan bu taban seni ve birlikte hareket ettiğin kadronu asla unutmaz ..hadi bakalım Bornova kongresine çık ta Kadına bakış açını orada da göster o zaman görelim samimiyetini...

Yorumu oyla      10      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Sürekli’den Buca çıkışı: Gereği yapılacak!
AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli Buca’da CHP’li Belediye Başkanı ...
Fatih YAPAR yazdı... Bu fasulye kaç lira?
Fatih YAPAR yazdı... Bu fasulye kaç lira?
Kılıçdaroğlu'ndan Kasım Süleymani açıklaması
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu 'Kadın Muhtarlarla Buluşma' toplantısında ...
 
Buca krizinde yeni gelişme: O isimler ihraç mı edilecek?
Buca Belediyesi’nin meclis toplantısında kredi çekme kararı ve denetim ...
CHP’li Vekil’den çarpıcı çıkış: Cami imamından oy isteyeceğim hiç aklıma gelmezdi!
İstanbul seçimlerinden örnekler veren Vekil Bayır, “Cami imamına gidip ...
‘Kale’de fotoğraf netleşti: ‘Serdar’lar yarışı ilan etti!
Karşıyaka İlçe Kongresi’nin 18 Ocak’ta yapılacağı kesinleşti. Mevcut Başkan ...
 
Bakan Akar'dan 'Sarıkamış' mesajı
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, "Tarihimizde ve toplumsal hafızamızda ...
CHP'den memur maaş zammına tepki!
CHP Genel Başkan Yardımcısı Lale Karabıyık, memurların ocak ayında yüzde ...
AK Parti'den Bayındır'da danışma toplantısı
AK Parti Bayındır İlçe Başkanlığı, daraltılmış danışma meclis toplantısı yaptı.
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Ölüm fermanı neden şimdi?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Köylüler tarımı bırakmaya başlayınca neler oldu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmirli bir hukuk kahramanı: Bekir Behlül
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Düzen
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Ülkeme adalet diliyorum, gönüllere vefa!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
İmamoğlu’nun suskunluğu!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Muhalefete muhalefet…
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
‘Paranın içinden geçmişler...’
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Can dostlar tartışması!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Beyaz tren...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva