HABERLER>POLİTİKA
14 Kasım 2016 Pazartesi - 13:02

''Kaymakamı şehit edenler yakalandı''

Hükümet Sözcüsü Kurtulmuş, Derik Kaymakamı'nın şehit olduğu saldırıyla ilgili ana faillerin yakalandığını ve şu ana kadar 62 kişinin gözaltına alındığı açıkladı.

 Kaymakamı şehit edenler yakalandı

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Bakanlar Kurulu sonrası açıklama yaptı.
Hükümet Sözcüsü Kurtulmuş, Derik Kaymakamı Muhammet Fatih Safitürk'ün şehit edilmesine ilişkin, "Şu ana kadar 62 kişi gözaltına alındı. Bunlardan 10 tanesi serbest bırakıldı, geri kalanların sorgulaması devam ediyor. Olayın failleri, ana failleri yakalanmıştır. İstanbul'dan bombanın kargoyla gönderilmesinden bombanın patlatılma anına kadar bütün bu süreçlerde kimlerin dahli olduysa bunlara aşağı yukarı ulaşılmış, arkasında daha başka kimler varsa bunlara da ulaşılacak ve bu olay bütün detaylarıyla ortaya çıkarılarak, hesap sorulacaktır" dedi.

''BİZİM KAPIMIZ DA SONUNA KADAR AÇIKTIR''
Anayasa değişikliği çalışmaları konusunda CHP'ye de seslenen Numan Kurtulmuş ''Gönlümüz arzu eder ki CHP de bu görüşmelerin bir parçası olsun. CHP'nin 'kapımız açıktır' sözüne karşı biz de şunu söylüyoruz; bizim kapımız da sonuna kadar açıktır'' diye konuştu.

Kurtulmuş'un açıklamalarından satır başları şöyle:
''(Derik saldırısı) Şu ana kadar 62 kişi gözaltına alındı. Bunlardan 10 tanesi serbest bırakıldı, geri kalanların sorgulaması devam ediyor. Olayın failleri, ana failleri yakalanmıştır. İstanbul'dan bombanın kargoyla gönderilmesinden bombanın patlatılma anına kadar bütün bu süreçlerde kimlerin dahli olduysa bunlara aşağı yukarı ulaşılmış, arkasında daha başka kimler varsa bunlara da ulaşılacak ve bu olay bütün detaylarıyla ortaya çıkarılarak, hesap sorulacaktır.

AB'YE TEPKİ
AB İlerleme Raporu, tamamıyla Türkiye'yi köşeye sıkıştırmak, siyaseten Türkiye'nin özellikle teröre karşı verdiği zor mücadelede, Türkiye'nin mücadelesini de bir şekilde etkileyebilecek olan yanlı bir rapordur. Bu raporun içeriğini kabul etmediğimizi, bu raporun yazılmasındaki düşüncenin de çok dostane olmadığını ifade etmek isterim. Kaldı ki Avrupa Parlamentosu Başkanı Sayın Schulz'un açıkça tehditkar sözlerine de anlam vermek mümkün değil. Şimdiye kadar Türkiye, bu kadar çok terörle mücadelede nice badirelerden geçmişken bir kere Avrupa Birliği, çok yüksek perdeden, bu raporda ortaya koyduğu gibi, terörü lanetleyen bir cümle söylemiş midir?

ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ ÇALIŞMASI
Kapsamlı anayasa değişikliği yapılabilmesi başkla bir zaman bırakılacak. Şu anda üzerinde durdurğumzu konu başkanlık sistemine geçişin alt yapısını yapacak olan anayasa değişikliği sistemidir. 330'u bulduğumuz an anayasa değişikliği Meclis'e gelir. 367'yi bulursan ne ala 367'yi bulsak bile millete gideriz. MHP ile görüşmelerimiz devam ediyor. Gönlümüz arzu eder ki CHP de bu görüşmelerin bir parçası olsun. CHP'nin 'kapımız açıktır' sözüne karşı biz de şunu söylüyoruz; bizim kapımız da sonuna kadar açıktır. CHP, yeni anayasa değişikliği süreçleri içerisinde yer almak isterse, bütün görüşlerini getirebilir, bunları konuşabiliriz.

BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ'NE REKTÖR ATAMASI
Rektör seçimleri konusunda geçtiğimiz dönemlerde her rektör seçimi sırasında hemen hemen maalesef üniversitede kamplaşmalar olur. Şu tarafın adamı bu tarafın adamı diye... Rektörlük seçimi bittikten YÖK tarafından sıralama yapılıp Cumhurbaşkanı tarafından atandıktan sonra bile o tartışmalar devam ederdi. Zaten YÖK sıralıyor. Geçmişte de az oy alanın rektör seçildiği dönemler oldu. Gerginliklerin ortaya çıkmaması bakımından böyle bir KHK çıkarıldı. Sayın Cumhurbaşkanımız da önüne konulan isimlerden birini seçmiş oldu.

VATANDAŞLIKTAN ÇIKARILMA KONUSU
Türkiye'nin FETÖ'yle mücadelesi geçici bir mücadele değildir. 'Bir ay, iki ay, üç ay mücadele edelim ondan sonra bu işi bitirelim...'. 40 yıldır devletin içerisine sinmiş olan gizli bir çeteden, bir terör örgütünden bahsediyoruz ve bunların bir kısmının da maalesef yurt dışına çıktığını biliyoruz. Devletimiz, millet adına bu unsurları Türkiye Cumhuriyeti devletinin içinden temizlemek için her türlü çalışmayı yapacaktır, bundan emin olun. Gerekirse yasal süreçler tamamlandıktan sonra, yurt dışına kaçanlarla ilgili de vatandaşlıktan çıkarma çalışması yapılabilir. Ne gerekiyorsa o olur ama şu an itibarıyla bu çalışmanın netleşmiş bir takvime bağlanmadığını ifade etmek isterim.

KAMUDAKİ TAŞERON İŞÇİLERİN DURUMU
720 bin vatandaşımızı şu an itibarıyla ilgilendiren bir karar. Öyle bir uygulama yapmak durumundayız ki hem vatandaşlarımızın beklentilerini karşılayalım hem de devletin çekemeyeceği bir yükü kamunun üzerine koymayalım. Titizlikle bunlar çalışıldı. Son noktaya gelse teferruatıyla bilgilendirirdim ama çerçevesi konuşuldu. İnşallah bu anlamda adımlar atılacak.

DOLARIN YÜKSELİŞİ
Dolar, Trump'ın seçilmesiyle dünyada yükselişte. Telaşlanacak korkacak bir durum olmadığını söylemek isterim. Evet birden bu kadar pahalanması yeni tablo karşımıza çıkarıyor ama bu tablo kalıcı değil. Yapısal sorunlarımızdan kaynaklanan bir durum değil.''

 
Türkiye sınırında tuhaf çatışma!
 
İzmir'in inanç turizmi merkezi: Klaros
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kılıçdaroğlu'dan Yenikapı açıklaması: Pişman değilim!
CHP Lideri Kılıçdaroğlu, ''Yenikapı'da düzenlenen mitinge niçin gittiniz? ...
İZBAN topuna Güven de girdi: AKP isteseydi grev olmazdı!
CHP İl Başkanı, AK Parti İl Başkanı Delican’ı eleştirirken, “AKP İktidarı ...
İzmir’de selin vurduğu köye Kalkan desteği!
Menderes’in Develi Köyü’nde sel ve hortum sonucu yaşanan zararları karşılamak ...
 
Gökçek'ten Baykal yorumu: İntikam alıyor!
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, eski CHP Genel Başkanı ...
14 yıldır bir ilk: AK Partililer CHP önergesine…
TBMM’de 14 yıllık Ak Parti iktidarı döneminde bir ilk yaşandı. Komisyonda ...
AK Partili yöneticiden eleştiride son nokta: Eskiden kızlar daha güzeldi!
AK Parti İzmir İl Başkan Yardımcısı Mehmet Tozlu yerel yönetimleri eleştirirken ...
 
CHP’li Meclis Üyesinin başını ‘yasak aşk’ yaktı!
Büyükşehir ve Bayındır Belediyesi Meclis Üyesi Uludağ istifa etti. Adı ...
Bakan Çavuşoğlu'ndan AB'ye sert yanıt!
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, "İdam gelmediği sürece müzakereleri durdurmayı ...
Erdoğan: Türkiye'nin en büyük sorunu...
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Türkiye'nin en büyük sorunu kendini doğru bir ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Gözü kara’ lidere veda!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çöl tozu meselesi: Yararlı mı, zararlı mı?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Cumhuriyet'i ve Atatürk’ü anlamak
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva