HABERLER>POLİTİKA
14 Kasım 2016 Pazartesi - 10:03

14 yıldır bir ilk: AK Partililer CHP önergesine…

TBMM’de 14 yıllık Ak Parti iktidarı döneminde bir ilk yaşandı. Komisyonda AK Partili üyeler, CHP önergesine oy verip sadece hukuk mezunlarının uzlaştırmacı olmasının kabul edilmesini sağladı.

14 yıldır bir ilk: AK Partililer CHP önergesine…

Komisyonda AK Partili üyeler, CHP önergesine oy verip sadece hukuk mezunlarının uzlaştırmacı olmasının kabul edilmesini sağladı.

Hürriyet’te yer alan habere göre TBMM’de 14 yıllık Ak Parti iktidarı döneminde bir ilk yaşandı. TBMM Adalet Komisyonu’nda avukat kökenli üyeler, sadece hukuk fakültesi mezunlarının uzlaştırmacı olması için ortak hareket etti.

Uzlaştırmacıların görev alanını genişleten madde üzerinde söz alan Türkiye Barolar Birliği Temsilcisi Ekim Ergen, uzlaştırmacıların düzenleyeceği belgenin mahkeme ilamı yerine geçtiğini belirterek, bunu hukuk fakültesi mezunlarının düzenlemesi gerektiğini savundu.

Türkiye’de 65 bin hukuk öğrencisi olduğunu, 95 bin civarında avukat bulunduğunu anlatan Ergen, yeterli hukuk fakültesi mezunu olduğunu, fakültede hukuk başlangıcı dersi almış bir mühendise bu yetkinin verilmemesi gerektiğini belirtti.

İLK DESTEK AK PARTİ’DEN
AK Parti Nevşehir Milletvekili Murat Göktürk, baro temsilcisinin sözlerine katıldığını söyledi. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Muharrem Özen de “Meslek taassubu olarak algılanmasın lütfen” diyerek, bu işin hukuk fakültesi mezunlarına bırakılmasını istedi.

CHP Eskişehir Milletvekili Cemal Okan Yüksel de iktisat fakültesinde hukuk görmüş kişi ile hukuk fakültesi mezununun bir olmayacağını anlattı. CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça da “Acile siz doktorun dışında birini görevlendirebilir misiniz? Bu da tıp kadar önemli değil mi?” dedi.

Komisyon Başkanı Ahmet İyimaya da uzlaşma kurumunun temel orijininin ceza hukuku olduğunu kaydederek, “Hukuk öğrenimi görmüş herhangi bir kişi, ya hukuk başlangıcını ya hukuk sosyolojisini veya borçlar hukukunu öğrenecektir. Oysa ceza hukuku gerçekten bir tekniktir. Yani, uzlaşmayı yaptığınız alanın hukukuna vâkıf olmayanın ısrar edeceği çözümler ve seçenekler malul olabilir. Bakanımın da bu noktada geçici olarak bir ılımlama noktasına gelebileceğini farz ediyorum” diye konuştu.

MEZUNLARA YENİ ALANLAR
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ise bazı ülkelerde hukuk fakültesi mezunlarına uzlaştırmacılık yasağı olduğunu, uzlaştırmacı olarak halen hukuk fakültesi mezunu olmayanların da görev yaptığını dile getirdi. Hukuk fakültesi mezunları için yeni olanaklar getireceklerini bildiren Bozdağ, noter yardımcıları ve seçim müdürlerine hukuk mezunu olma koşulu getireceklerini, bin 500 avukat alacaklarını açıkladı.

OYLARINI DEĞİŞTİRMEDİLER
Daha sonra uzlaştırmacıların hukuk fakültesi mezunları arasından görevlendirilmesine ilişkin CHP önergesi oylandı. AK Partili üyelerden de el kaldıran olunca Bakan Bozdağ, “Meslek dayanışması yapıyorsunuz, yanlış yapıyorsunuz. Genel kurulda değiştiririz onu” diye uyardı.

Bazı AK Partililer, oturdukları yerden “Gidin nerede değiştiriyorsanız değiştirin” diye laf atarak oylarını değiştirmedi. Bozdağ ise “Yanlışta Adalet Komisyonu’nun ittifakı kadar yanlış bir şey olamaz. Bir yanlışta komisyon meslek hassasiyetiyle ittifak ediyor. Ben de avukatım ama yaptığınız yanlış arkadaşlar, meslek dayanışması bu yaptığınız” ifadesini kullandı. (Hürriyet)

 
Konak’ta başkanlar nikah masasında buluştu!
 
Yeni Zelanda ikinci depremle sallandı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Partili yöneticiden eleştiride son nokta: Eskiden kızlar daha güzeldi!
AK Parti İzmir İl Başkan Yardımcısı Mehmet Tozlu yerel yönetimleri eleştirirken ...
CHP’li Meclis Üyesinin başını ‘yasak aşk’ yaktı!
Büyükşehir ve Bayındır Belediyesi Meclis Üyesi Uludağ istifa etti. Adı ...
Bakan Çavuşoğlu'ndan AB'ye sert yanıt!
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, "İdam gelmediği sürece müzakereleri durdurmayı ...
 
Erdoğan: Türkiye'nin en büyük sorunu...
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Türkiye'nin en büyük sorunu kendini doğru bir ...
Kocabıyık'tan çarpıcı mesaj: Bir suikast olursa...
AK Parti İzmir milletvekili Hüseyin Kocabıyık çarpıcı açıklamalarda bulundu.
Aliağa krizinde 3 CHP’li için ne karar çıktı?
Aliağa’da MHP’li Başkan Acar’ın ‘Milletin ekibi’ projesine dahil oldukları ...
 
Kılıçdaroğlu: Başbakan'a kapımız açık
CHP Lideri Kılıçdaroğlu, anayasa değişikliği konusunda Başbakan Yıldırım'la ...
Delican’dan Kocaoğlu’na kontra: Vebale ortak mı olsaydım?
Kocaoğlu dün Selçuk’ta yapılan açılışta Delican’a topa tutarken Büyükşehir ...
Kılıçdaroğlu'ndan örgüte: Ben tıp konuşuyor muyum?
Basına kapalı yapılan toplantıda Genel Başkan Kılıçdaroğlu'nun milletvekillerinden ...
 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu vapur bir milletin kaderini nasıl taşıdı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva