HABERLER>KÜLTÜR - SANAT
11 Ağustos 2015 Salı - 17:19

'Istanbul Photo Awards' sergisi İzmir'de

Anadolu Ajansı’nın düzenlediği uluslararası haber fotoğrafı yarışması "Istanbul Photo Awards"ın ödüllü fotoğraflarından oluşan sergi, İzmir Adnan Menderes Havalimanı'nda açıldı.

 Istanbul Photo Awards  sergisi İzmir de

 İZMİR - Türkiye'nin uluslararası düzeyde gerçekleştirilen ilk ve tek haber fotoğrafı yarışması olan "Istanbul Photo Awards"ın ödüllü fotoğraflarından oluşan sergi, Adnan Menderes Havalimanı'ndaki TAV İzmir Galeri'de, izlenime sunuldu.
 
Türk Hava Yollarının sponsorluğu, Başbakanlık Tanıtma Fonu’nun desteğiyle düzenlenen sergide, ziyaretçiler geçen yılın önemli olaylarını ve dünya gündeminin özetini, hafızalara kazınan fotoğraflarla bir arada görme imkanı bulacak.
 
Yarışmanın "haber" ve "spor" dallarında ödül kazanan tekil ve seri fotoğraflarından oluşan sergide,  yarışmanın "yılın fotoğrafı" ödülüne layık görülen Daniel Berehulak'ın, ebola salgını yaşandığı dönemde Liberya’da çektiği fotoğraf ile "spor" dalının birincisi Byhangst Matthias, Bercelona'nın yıldız futbolcusu Messi'nin 4 rakip oyuncuyla mücadelesini ortaya koyan fotoğrafı en dikkat çekici eserler arasında yer alıyor.


 
İZMİR VALİSİ TOPRAK İLK GÜN ZİYARETÇİLERİNDEN
İzmir Valisi Mustafa Toprak, serginin ilk gün ziyaretçileri arasında yer aldı. Anadolu Ajansı Görsel Haberler Yayın Yönetmeni Ahmet Sel, Kurumsal İletişim Direktörü Esra Kireçci ve İzmir Bölge Müdürü Mehmet Yılmaz Güldaş eşliğinde sergiyi gezen Toprak, fotoğraflar hakkında bilgi aldı.
 
Sergi ziyaretinin ardından izlenimlerini ve duygularını paylaşan Toprak, Anadolu Ajansı'nın düzenlediği uluslararası haber fotoğraf yarışması "Istanbul Photo Awards"ın ve sonrasında yarışmanın ödüllü fotoğraflarıyla hem yurtdışında hem de yurtiçinde düzenlediği serginin ülke tanıtımı açısından önemli olduğunu belirterek, AA yöneticilerini kutladı.
 
Sergide yer alan fotoğrafların çok etkileyici olduğunu ifade eden Toprak, şunları söyledi:
 
"Hakikaten fotoğraflar öyle ki, fotoğrafın içinde canlı olarak fotoğrafı yaşıyormuş duygusu yaratıyor, ben de o hissiyata kapıldım. Dolayısıyla hem Anadolu Ajansımızı hem Anadolu Ajansında bu işe yön veren arkadaşlarımızı ve tüm katılan katılan profesyonel fotomuhabirlerini kutlamak lazım. Bize bu güzelliği, heyecanı fotoğrafın içinde olacak şekilde hissettirdiler."
 
Ankara'da daha önce Esenboğa Havalimanı'nda açılan ve jüri üyelerinden Pulitzer ödüllü Liu Heung Shing'in davetiyle halen Çin'in Şangay kentindeki Şangay Fotoğraf Merkezi'nde bir eşi devam eden sergi, 25 Ağustos'a kadar gezilebilecek. 
 
ÖDÜLLERİ FOTOĞRAF DÜNYASININ ÖNDE GELENLERİ BELİRLEDİ
Anadolu Ajansı, "Istanbul Photo Awards 2014" kapsamında, yılın en iyi haber fotoğraflarını seçmek için fotoğraf dünyasının en prestijli profesyonellerini İstanbul’da bir araya getirmişti. Profesyonel fotoğrafçıların teknik ve estetik ögeleri birleştirdikleri haber fotoğrafları, son derece özverili bir çalışmanın sonucunda seçildi.
 
Yarışmanın jürisi, Time dergisinin uluslararası fotoğraf editörü ve jüri başkanı Alice Gabriner, Pulitzer ödüllü foto muhabiri ve Şangay Fotoğraf Merkezi'nin Direktörü Liu Heung Shing, Stern Dergisi fotoğraf editörü Harald Menk, Getty Images yöneticisi Georges De Keerle, World Press Photo ödüllü  Guillaume Herbaut,  World Press Photo ödüllü savaş Muhabiri Patrick Chauvel, AFP fotoğraf dağıtım ve iş geliştirme direktörü Michel Scotto, AA Görsel Haberler Yayın Yönetmeni Ahmet Sel ve AA Fotoğraf Editörü Fırat Yurdakul'dan oluşmuştu.
 
Jüri, yılın fotoğrafı "Photo of the Year 2014"ün yanı sıra "tekil haber", "seri haber", "tekil spor" ve "seri spor" kategorilerindeki ödüllerin sahiplerini de belirlemişti. Yarışmada "yılın fotoğrafı" ödülünün yanı sıra dört kategoride 7 ülkeden 11 fotoğrafçı ödül kazanmıştı.
 
AVRUPA DİJİTAL İLETİŞİM ÖDÜLLERİ FİNALİNDE
Anadolu Ajansı'nın dünyanın en prestijli haber fotoğraf yarışmalarından biri olmaya aday olan "Istanbul Photo Awards" yarışması, Avrupa Dijital İletişim Ödülleri'nin "online yarışma" kategorisinde finale kalarak, bu yoldaki iddiasını ortaya koydu.

Yarışmayla ilgili ayrıntılı bilgiye, özel olarak hazırlanan internet sitesi "istanbulphotoawards.com" ve "anadoluimages.com" adreslerinden ulaşılabiliyor.
 

 
CHP’ye bir Barış Bloku salvosu da Karataş’tan!
 
CHP MYK’sından flaş koalisyon kararı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Edebiyatın yas günü: Tarık Dursun K’yı kaybettik
Gazeteci, yazar, şair, eleştirmen Tarık Dursun K, İzmir'de tedavi gördüğü ...
Aliağa Caz Günleri’ne muhteşem final
Aliağa Belediyesi tarafından bu yıl 2'ncisi düzenlenen 'Caz Günleri'nin ...
Duvara Karşı'nın yıldızı sokakta yaşıyor!
'Duvara Karşı' filminin yıldızı Birol Ünel, Berlin'in Türk mahallesi olarak ...
 
Selçuk’ta kazı kapışması: Avusturyalı ve Türk bilim insanları karşı karşıya!
Selçuk İlçesi’nde yıllardır çalışmalar yapan Avusturya Arkeoloji Enstitüsü ...
Sakin Şehir'de rock zamanı: Mor ve Ötesi coşkusu
Seferihisar İlçesi'nde başlayan 'Alive Open Air'ın üçüncü gününde sahne ...
Bademli'de Grup Yorum coşkusu
İzmir'in Dikili İlçesi'ne bağlı Bademli Köyü'nde bu yıl ikincisi düzenlenen ...
 
Çeşme’yi Anadolu Ateşi Yaktı!
Kuruluşunun 15. Yıldönümü nedeniyle Çeşme’de bir gösteri gerçekleştiren ...
Sanat dünyasının acı kaybı: Fikret Otyam vefat etti
Böbrek yetmezliği nedeniyle bir süredir tedavi gören ünlü ressam, gazeteci-yazar ...
İzmir’de Alive Open Air coşkusu
İzmir’in Seferihisar ilçesinde başlayan Türkiye'nin en büyük festivallerinden ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Değersizliğin olağan halleri
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İzmirli o üniversite bulutların üstünde!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bir Mayıs, çok renk…
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva