HABERLER>KÜLTÜR - SANAT
9 Ağustos 2015 Pazar - 14:17

Çeşme’yi Anadolu Ateşi Yaktı!

Kuruluşunun 15. Yıldönümü nedeniyle Çeşme’de bir gösteri gerçekleştiren Anadolu Ateşi, seyirciler tarafından ayakta alkışlandı.

Çeşme’yi Anadolu Ateşi Yaktı!

Anadolu medeniyetlerini danslarına yansıtan grup, iki bölüm halinde gerçekleştirdiği gösterisinde izleyicilere unutulmaz anlar yaşattı.

Gösterinin başında Atatürk’ün dans ederken resminin bulunduğu ‘İlk Dans Öğretmenimize Saygıyla’ yazısı ise ayakta alkışlandı.

ANADOLU ATEŞİ ÇEŞME'DE  - FOTO GALERİ
Anadolu Ateşi’nin kurucusu Mustafa Erdoğan, video mesajı ile yaptığı açıklamada şu görüşlere yer verdi:

‘Anadolu Ateşi'nin temel konsepti medeniyetler buluşmasıdır. Doğu ile batı kültürlerinin buluşmasını hedefleyen, evrensel barış mesajları veren bir dans portresidir. Halk danslarını bale, modern dans ve dansın diğer disiplinleri ile sentezleyerek dünyaya modern standartlarda bir gösteriyi, bir kültürel şöleni sunmaktadır. Kaynağını Anadolu’nun binlerce yıllık mitolojik ve kültürel tarihinden alan Anadolu  Ateşi hemen hemen her yöreden derlenmiş 3000 halk dansı figürü ve halk müziğini içinde barındıran özgün bir projedir. Bu proje, Anadolu’nun binlerce yıllık kültür ve tarih mozaiğinin barışla harmanlanan ateşini tüm dünyaya tanıtmayı hedeflemektedir.

1999 yılında, yıllar öncesine dayanan bir hayali gerçekleştirmek üzere ilk adımımızı attığımızda, eski adı Sultan’s of theDance olan projenin tempolu çalışmalarını  başlattık. Önce gazetelere “dansçı aranıyor” ilanları verildi. 750 aday arasından 90 genç  seçildi ve bir buçuk yıl sürecek zorlu bir çalışma temposu başladı. Günde 8, zaman zaman 16 saat süren çalışmalar devam etti. Kostümler hazırlandı, müzikler tamamlandı. Estetik egzersiz, dietisyen ve masaj uzmanları ile çalışıldı. Strech ve yoga yapıldı. Çalışmalar halk dansları adımları, bale ve modern dans konularında yoğunlaştı. Dansçılar Anadolu ritmlerininnotasyonu konulu teorik dersler aldılar.

Ve 3 Mayıs 2001 tarihinde 3-4 gösteri için sahne alıp daha sonra yurt dışında  sahnelenmesi planlanan gösterinin, aylar önce biletlerinin tükenmesi nedeni ile  Türkiye’deki programının uzatılması kararı alındı. Anadolu Ateşi, 2002 yılında dünya  turnesine başlayarak 85 ülkede (bir çok ülkeye defalarca gidilmiştir) 3.500 gösteri ile 20 milyonu aşan sanatsever tarafından izlenildi. Bugüne kadar yapılan yurtdışı turneleri ve tanıtım çalışmalarıyla dünyanın sayılı dans  toplulukları arasında gösterilen Anadolu Ateşi, ulusal kültürümüzün gücüyle, evrensele ulaşan en görkemli projedir. Ülkemizin büyük organizasyonlarında Eurovision 2004- Formula 2005-Universiade 2005 sahne alan topluluk dünya basını tarafından ilgiyle izlenmeye devam ediliyor. Grup, Amerika’da New York Madison SquareGarden, Chicago’da Chicago Theater, Fransa’da Bercy, Çin’de Çin Halk Parlamento Binası, Moskova’da Kremlin Palace, Mısır’da tarihi Muhammet Ali Camisi ve Piramitlerin Önü gibi dünyanın en önemli  merkezlerinde gösteri yapmış ve başta cumhurbaşkanları, başbakanlar, krallar olmak üzere ülke liderleri tarafından ayakta alkışlanmıştır.

Anadolu Ateşi 2001'den bugüne İsrail, Almanya, Çin, Hollanda, Belçika, İsviçre, K.K.T.C., Japonya, Avusturya, Katar, Lübnan, Rusya, Azerbaycan, Ürdün, Sibirya,  Romanya, Bulgaristan, Mısır, Fransa, Amerika, Macaristan, Saray Bosna, Bahreyn, Malezya, Yunanistan, Gürcistan, Makedonya, Sırbistan, Hırvatistan,  Dubai, Slovenya, Polonya, Beyaz Rusya, Letonya, Kazakistan, Ukrayna, Kırım,Yeni Zelanda, Tunus, İtalya, Slovakya, Arnavutluk, Filistin, İspanya, Portekiz, Suriye, İngiltere, Martinik Adası-Karayipler’de gösteriler sunmuş ve Anadolu kültürünü tüm dünyaya  tanıtmıştır.

Dünyaca ünlü Dans Grubu Anadolu Ateşi düzenli olarak her yıl Nisan-Kasım arası yaz döneminde kendi gösteri mekanı Antalya Aspendos Arena’da haftada 2 gün sahne almakta ve Ülkemize gelen turistlere kültürel zenginliğimizi gerçekleştirdikleri gösterilerle sunmaktadır. Anadolu Ateşi ilgili dünya basınında haberlerin sayısı 10 bini geçmiştir. Grup, 250 kişilik dansçı kadrosuyla aynı anda dünyanın farklı 3 yerinde gösteri yapabilmektedir.’
 

 
İzmirli müteahhitlerin başkanından Göz-Göz'e stat önerisi!
 
Kamu-Sen açlık ve yoksulluk sınırını açıkladı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Sanat dünyasının acı kaybı: Fikret Otyam vefat etti
Böbrek yetmezliği nedeniyle bir süredir tedavi gören ünlü ressam, gazeteci-yazar ...
İzmir’de Alive Open Air coşkusu
İzmir’in Seferihisar ilçesinde başlayan Türkiye'nin en büyük festivallerinden ...
Efsane dizi dönüyor!
Fenomen dizi Prison Break, yeni sezonuyla 2016'da ekranlara geri dönüyor.
 
‘Rocky’nin eşyaları satışa çıktı!
Amerika Birleşik Devletleri, 'Rocky' filminin hayranlarını heyecanlandıracak ...
2 birlikten ‘konserleri durdurun’ çağrısına yanıt
MÜYAP ve MÜYORBİR 'Hayat durmasın' dedi Yaşanan terör saldırıları sonrası ...
Aliağa’da caz günleri 'A Capella Boğaziçi' ile devam ediyor
Ayşe Gencer & İmer Demirer, Authentic Anatolian Project, Şenay Lambaoğlu ...
 
Tarihi Agora yeşillendi
İzmir’in kent merkezindeki tarihi hazinesi Agora'da çevre düzenlenmesi ...
Karşıyaka’nın orkestrası dünyaya açılıyor
Karşıyaka Belediyesi tarafından geçtiğimiz Ocak ayında kurulan ve kısa ...
Aliağa’da Caz Günler tam gaz
Aliağa'da Ayşe Gencer konseriyle başlayan, grup 'Authentic Anatolian Project' ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Değersizliğin olağan halleri
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İzmirli o üniversite bulutların üstünde!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bir Mayıs, çok renk…
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva