HABERLER>GÜNCEL
14 Temmuz 2018 Cumartesi - 12:27

''Her sela okuduğumda 15 Temmuz aklıma geliyor''

İzmir'in Torbalı ilçesinde FETÖ'nün darbe girişiminde bulunduğu 15 Temmuz gecesi sela okuduğu için kalabalık bir grubun saldırısına uğrayan din görevlisi Ekrem Kara, üzerinden 2 yıl geçmesine rağmen yaşadıklarını unutamıyor.

 Her sela okuduğumda 15 Temmuz aklıma geliyor

 İzmir'in Torbalı ilçesinde, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminde bulunduğu 15 Temmuz gecesi sela okuduğu sırada kalabalık bir grubun saldırısına uğrayan din görevlisi Ekrem Kara, 15 Temmuz'un üzerinden 2 yıl geçmesine rağmen yaşadıklarını unutamıyor.

Torbalı ilçesi Pancar Mahallesi'ndeki Merkez Camisi'nde sela okudukları için kalabalık bir grup tarafından müezzin arkadaşıyla saldırıya uğrayan Kara, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ailesiyle evinde otururken hain darbe girişimini televizyondan öğrendiğini belirtti.
atandaşları meydanlara davet etmek amacıyla sela okumak için oğluyla camiye geldiğini anlatan Kara, "50-60 kişi gruplar halinde camiyi bastı. Akla hayale gelmeyecek şekilde ezanı ve selayı susturmaya çalıştılar. Camiye ayakkabılarıyla girerek caminin camlarını kırmaya çalıştılar. Bizi linç etmeye çalıştılar." dedi.

Beraber zaman geçirdikleri, kahvede çay içip cenaze törenlerinde beraber oldukları kişilerin camiyi basmasına, ezanı ve selayı susturma çabalarına halen bir anlam veremediğini ifade eden Kara, 15 Temmuz gecesi birkaç genç sayesinde linçten kurtulduklarını anlattı.

HER SELA OKUĞUMDA AKLIMA 15 TEMMUZ GELİYOR
Halen Konak ilçesindeki Murat Reis Camisi'nde imam olarak görev yapan Kara, "Her sela okuduğumda 15 Temmuz, o gece vatanı için şehit olan vatandaşlarımız aklıma geliyor. Allah korusun böyle bir olayın yaşanması durumunda 2 oğlumla beraber hiç düşünmeden vatan uğruna canımı seve seve feda etmeye hazırım" diye konuştu.


Kara, 15 Temmuz gecesi ikinci bir Kurtuluş Savaşı ve Çanakkale Savaşı yaşandığını, halkın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın her zaman arkasında olduğunu ifade ederek, halkın asker kıyafeti giyen hainleri unutmayacağını söyledi. Ülkesinin bayrağının özgürce dalgalanması, ezanlarının susmaması için bedenlerini tanklara siper eden şehit ve gazilerin haklarının ödenemeyeceğini kaydeden Kara, şöyle konuştu:
"Çanakkale Savaşı'nda nasıl ki kahraman Mehmetçik, ordumuz ve 15 yaşlarındaki kınalı yavrularımız düşmanın mermilerine göğüslerini siper ettilerse o gün de o iman, birlik ve beraberlik duygusuyla bizim şanlı ecdadın şanlı torunları göğsünü F-16'lara, tanklara, mermilere siper ederek bu hayasızca girişime engel oldu. FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in yurdumuza getirilmesi ve gerektiği şekilde cezalandırılması benim en büyük ümidimdir."
OLAY
FETÖ'nün darbe girişiminin yaşandığı gece, Torbalı ilçesi Pancar Mahallesi'ndeki Merkez Camisi'nde sela okuyan müezzin ve cami imamına sözlü saldırıda bulunarak kamu malına zarar verdikleri iddiasıyla gözaltına alınan 23 kişiden 8'i tutuklanmıştı
Soruşturma kapsamında 23 sanık hakkında, "Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs, basit yaralama, hakaret ve Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs" suçlamalarıyla ağırlaştırılmış müebbet ve 13 yıl 6'şar ay hapis cezası istemiyle dava açılmıştı. Tutuklu 8 sanık, ilk duruşmada adli kontrol şartıyla tahliye edilmişti.

 
Kırmızı ışıkta dehşet anları! Baltayla saldırdı, ciğeri dışarı çıktı
 
Bodrum'da kirlilik alarmı! Balık çiftlikleri tedirgin ediyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kırmızı ışıkta dehşet anları! Baltayla saldırdı, ciğeri dışarı çıktı
Karabük’ün Safranbolu ilçesinde Akif S.(32), otomobiliyle kırmızı ışıkta ...
Minik Nilda'nın boğazından çıkan şey şok etti...
İki yaşındaki Nilda, annesinden habersiz yediği kabak çekirdeği nedeniyle ...
Buca'daki yangınla ilgili flaş gelişme: Gözaltılar var!
İzmir'in Buca ilçesinde dün, tarlada başlayan ve ormanlık alana sıçrayan ...
 
Mobilya sektörü kendi ustasını kendi yetiştirecek
Mobilyacılar, imece usulü fon oluşturup meslek liselerinin mobilya bölümü ...
Okulda iğrenç olay! Hizmetli küçük kızı taciz etti
Konya'da hizmetli olarak çalıştığı ortaokulda, 6'ncı sınıf öğrencisi K.Ç.'ye ...
'Fatih Terim'i dövdüm' demişti, gerçek ortaya çıktı
Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim'i dövdüğünü iddia eden kebapçı ...
 
TSK'dan açıklama! İşte öldürülen terörist sayısı
Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Irak'ın kuzeyindeki ...
Şehirde iğne atsan yere düşmüyor! Vatandaşlar sokakta sabahladı
Edirne'ye Kırkpınar Yağlı Güreşleri'ni izlemeye gelen birçok kişi, otellerde ...
Afrin kahramanları İzmir'de aileleriyle buluştu!
AFRİN'deki 'Zeytin Dalı Harekatı' kapsamında görev yapan, İzmir'in Bornova ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Kardiçalı'yı kurtarmak çok mu zor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İnsanlık durumu; vasat altı
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Hilafet Çalıştayı ve İslamcılık parantezi
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Erdoğan yalnız değil; Özgür Özel de istiyor!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva