HABERLER>SPOR
30 Mayıs 2012 Çarşamba - 21:06

"Beşiktaş'a zarar veren karşısında beni bulur"

Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, UEFA Tahkim Kurulu'nun verdiği 1 yıl Avrupa kupalarından men cezasıyla ilgili kulüp binasında basın toplantısı düzenledi.

 Beşiktaş a zarar veren karşısında beni bulur

İSTANBUL - Avukat Emin Özkurt ile birlikte basın mensuplarının karşısına çıkan Beşiktaş Kulübü Başkanı, verilen cezadan dolayı çok üzüntülü olduğunu belirterek "Artık Beşiktaş'a zarar verenler karşısında beni bulacak" dedi.
 
İŞTE FİKRET ORMAN'IN AÇIKLAMALARI...  
Bugünkü dava ile ilgili hem alınan kararı hem de gelinen süreci anlatacağım.
 
Her sene UEFA fair play kuralları gereğince 31.03 tarihi itibariyle kulüpler UEFA’dan lisans alıyor. 2011-2012 senesinde Beşiktaş lisansını aldı. Ama bu lisans UEFA tarafından izlenmekte. UEFA Komitesi bir müfettişe bu lisansı inceleme görevi vermiş. Müfettiş bir rapor hazırlamıştır. Bu rapor sonucunda da Beşiktaş Kulübü’nün davası oluşmuştur.
 
Ben ve yönetimim bunu çok önemsedik. Bize iletilen konularda arkadaşlarımız gerekli cevapları verdi. Beşiktaş 8-9 maddelik bir suçlama ile karşı karşıya kaldı ve gerçeğe aykırı olmaktan suçlandı.
 
Biz Beşiktaş’ın büyük bir kulüp olduğunu ve bizim zihniyetimizi anlattık. UEFA Disiplin Komitesi bizi dinledi, iyi niyetimizi anladı, 5 sene gözetim altında tutacaklarını söyledi. Müfettiş tahkime başvurdu, bugünkü dava da oydu. Onlara da durumları ve Beşiktaş’a ceza vermenin UEFA’ya bir şey kazandırmayacağını anlattık. Onlar da bize müsaade edin dediler ve “Evet, biz sizin iyi yolda gittiğinizi düşünüyoruz ancak geçmişi de yok sayamayız. O nedenle sizi Avrupa’dan men ediyoruz” dediler. Ben şahsım ve yönetimim adına üzüntülüyüm.
 
Oldukça üzüntülüyüm. Şunu da söylemek istiyorum. Beşiktaş ilk defa Avrupa’ya gitmiyor. Şampiyon olan ezeli rakibimiz de Avrupa’ya katılamadı, öbür rakibimiz de katılamadı. Biz şikayet etme makamı değil çözüm bulma makamıyız. Radikal kararlar alacağız demiştik. Bu da bizi daha fazla şevklendirdi. Beşiktaş, kamuoyuna şirin gözükecek transferler yapmaktan çok kendi bütçesiyle hareket etmeye mecburdur.
 
“AVUKATIMIZ EMİN BEYLE ÇALIŞMAKTAN MEMNUNUM”
Avukatımızla çalışmaktan çok memnunum. Bu kararlar ikili ilişkiler kararı değildir. Öyle olsa ilk mahkemede pozitif karar verilmişti. Yapılan bir hata varsa onlar savunma değil, o dönem yapılan icraatlarla ilgilidir. Ben Emin’le beraber çalışmaktan çok memnunum.
 
Beşiktaş’ın itilaflı dosyalarının olduğunu biz bildirmişiz. Suçlamalar ise onların itilaflı olmadığını, Beşiktaş’ın ödemelerini yerine getirmediğini, sonucunda CAS’ı beklediğiyle alakalıydı. Bazı dosyalar vergi ile alakalıydı. Biz gerekli olan tüm cevapları verdik.
 
Ben konumum itibariyle UEFA ile olan ilişkilere değinmek istemem. Ancak Beşiktaş’ın böyle davalar içinde olması bana ızdırap veriyor. Beşiktaş’ın şanlı tarihine yakışmayan bir durumdur. Benim olduğum dönemde olmayacak.
 
“DEMİRÖREN’LE KONUŞACAK BİR ŞEY YOK”
Beşiktaşlı iş adamları bizim camiamızın adamları. Onlar da bizim dostlarımız. Onları karalamak benim için en kolay şey olur. Onlar da günü gelirse kendi açılarından Beşiktaş’a faydalı olacaklardır. Benim de görevim Beşiktaş’ta olan herkesi savunmaktır.
 
Beşiktaş Başkanı olarak, Beşiktaş’ı mahkeme salonunda savunmak beni üzer. Biz anlı şanlı tarihi olan bir takımız. Demirören’le konuşacak bir şeyim yok. Yönetim Kurulu toplantımızda fikir alışverişi yapacağız. Bizim asil görevimiz Beşiktaş’ın menfaatlerini korumaktır. Beşiktaş için ne yapmak gerekiyorsa yapacağız, hiçbir şeyden çekinmeyeceğiz.
 
“ANTRENÖR İÇİN ZAMANIMIZ ARTTI”
Bizi kendi rotamızda gidiyoruz. Beşiktaş bütçesi çerçevesinde yönetilecek. Bizim için şimdi süreç uzadı. Ligler 18 Ağustos’ta başlayacağı için zamanımız uzadı. Daha radikal olacağız. Her türlü tedbiri alacağız. Bir daha bunlar yaşanmasın diye gerekiyorsa tüzükte bile değişikliğe gideceğiz. Bir gün gelecek ben de Beşiktaş’tan ayrılacağım ama kimsenin Beşiktaş imajını sarsmaya hakkı yok.
 
“İNANIN Kİ ÇOK ZORLANIYORUZ”
Biz direksiyonu aldığımızdan beri kurallara uymaya çalışıyoruz. İnanın ki çok zorlanıyoruz. UEFA’ya gidememenin maliyeti onların verdiği paralardır. Stadyumla alakalı gişe gelirleri olabilir ama Beşiktaş, ilk kez Avrupa’ya gidemiyor değil. Beni en çok üzen Beşiktaş’ın bu tarz konularla muhatap olmasıdır. Bundan sonra her türlü mücadelemizi vereceğiz.
 
“TFF YETKİLİLERİ İLE GÖRÜŞMEDİM”
Dava bittikten itibaren, arkadaşlarımla görüştüm. Onlara bilgi aktardım. O kadar çok arayan oldu ki demeç almak için. Oyunculara para vermediği için böyle bir ceza aldığı söylendi. Beşiktaş’ın finansman sorunu ile bir ilgisi yok. Hiçbir TFF yetkilisi ile görüşmedim.
 
“BU DURUMDA TRANSFERE 4-8 MİLYON EURO VERİLMEZ”
Beşiktaş ile alakalı her şey beni ilgilendirir. Bugün Türkiye ile alakalı 3 karar vardı ama oraya giden tek kulüp başkanı bendim. Bunlar benim görevim içindedir. UEFA’nın kuralları çok belli. Siz onlara uyduğunuz sürece bir problem olmaz. 2013’ten sonra bütçenizde olmayan bir transfer yapamayacaksınız. Planlamalarımızı düzenleyeceğiz. Kurallar çok açık, ‘Siz uyun’ deniyor. Beşiktaş’ın eğer şu anda ödemesi gereken bir parası varsa 4 milyon, 8 milyon verip yeni bir transfer yapmasına gerek yok. Alacaklı olan insanlarda ‘sizin paranız yoktu’ soru işaretlerini yaratırsınız.
 
“BEŞİKTAŞ’A ZARAR VEREN KARŞISINDA BENİ BULUR”
Şirketin değeri yüzde 38 düştü. Beşiktaş’ta bundan maddi manevi zarar gördü. Bir karar vermemiz gerekiyorsa biz bundan asla çekinmeyiz. Ne yapmamız gerektiğini arkadaşlarımla konuşmadım. O şekilde bir açıklama yapmam ayıp olur. Beşiktaş’a kim zarar verirse beni karşısında bulur.
 
“ARTIK BEYAZ BİR SAYFA AÇILMALI”
Tüm kulüpler futbol ailesinin bir parçası. Artık Türk futbolunda olan oldu, beyaz bir sayfa açılmalı. Fair-play’in olduğu, sahada mücadelenin yapıldığı bir yola gitmek gerekiyor. Bizim işimiz futbol ailesine hizmet. Spor, ahlaklı zeki ve çevik insanların yaptığı iştir. Tüm kulüpler buna destek verirse futbol eski haline geri gelecektir.
 
EMİN ÖZKURT: “DEĞERLENDİRMELERİ YÖNETİM KURULUMUZ YAPACAK”
Bugün UEFA tarafından verilen karar kesin karardır. Bunun başka temyiz mercii yok. Ancak CAS’ta Beşiktaş’ın temyiz başvurusunda bulunma hakkı var. Bu hakkı Yönetim Kurulu değerlendirecek. Yürütmeyi durdurma hakkı için dava açmaya hakkı var. Avrupa’ya gidecek takımların belirlenmesi için çok az bir zaman var. Gerekli değerlendirmeleri yönetim kurulu yapacaktır.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Hamit: Galatasaray'la anlaştım
Real Madrid'de oynayan Hamit Altıntop, Galatasaray'la anlaştığını açıkladı.
'Fenerbahçe şampiyon olmasın diye pas vermedim'
Şike davasında eski Eskişehirspor Sportif Direktörü Ümit Karan, "Trabzonspor ...
Göztepe Ramazan Kahya ile yollarını ayırdı
Bank Asya'dan düşmekten son iki haftada kurtulan Göztepe'de yaprak dökümü ...
 
Şok: Beşiktaş, Bursa ve G. Antep'e Avrupa’dan 1 yıl men
UEFA, ödemelerdeki aksaklık nedeniyle Beşiktaş'ın ardından Bursaspor ve ...
Flaş: Aziz Yıldırım hastaneye kaldırıldı
Şike davasının tutuklu sanığı Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, rahatsızlanınca ...
Akigo yola Hamzaoğlu’ya devam edecek
Spor Toto Süper Lig’in yeni takımı Akhisar Belediyespor, Teknik Direktör ...
 
Örnekköy stadı imzaya kaldı
İzmir'e yapılacak iki stattan, Kuzey'de inşa edilecek olanı için ön hazırlıklar ...
Karşıyaka’nın 100. yılında patron Büyükoral
Hüseyin Çalışkan’ın görevi bırakmasının ardından yapılan olağanüstü kongrede ...
Ve Emre Arda’ya takım arkadaşı oldu
Fenerbahçeli futbolcu Emre Belözoğlu, Arda Turan’ın da oynadığı Atletico Madrid ile anlaştı.
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Şimdi ne olacak?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Yazık olmuş geçen yıllara'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Siyasette yumuşama devrimi mi başlıyor?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İtiraz seven kadınların kenti: İzmir
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Türkçem benim
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva