HABERLER>SPOR
31 Mayıs 2012 Perşembe - 08:54

Karşıyaka’nın 100. yılında patron Büyükoral

Hüseyin Çalışkan’ın görevi bırakmasının ardından yapılan olağanüstü kongrede zafer Cihan Büyükoral’ın oldu oldu.

Karşıyaka’nın 100. yılında patron Büyükoral

Fatih YAPAR/EGEDESONSÖZ – 100.yılını kutlayan Karşıyaka Spor Kulübü Nikah Sarayı’nda yapılan kongre ile yeni başkanını seçti. Büyük heyecana sahne olan oylama sonucunda zafer Cihan Büyükoral’ın oldu.

Uzun yıllar sonra iki adayla yapılan seçim nefesleri kesti. Büyükoral 184 oy alırken rakibi Azad Yeşil ise 147 oyda kaldı. 351 delegenin üç sandıkta oy kullandığı seçimde 20 oy geçersiz sayılırken Büyükoral ilk sandıktan 50, ikinci sandıktan 80 ve üçüncü sandıktan ise 52 oy aldı.

- KONGREDEN EN GÜZEL KARELER İÇİN TIKLAYINIZ... 

İŞTE KAZANAN LİSTE
Cihan Büyükoral'ın listesinde Karşıyaka AK Parti eski İlçe Başkanları Tuncay Bozkurt, Mehmet Karal, Bayraklı Belediyesi AK Parti Meclis Üyesi Hüsnü Boztepe, Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan'ın danışmanı Hakan Düzdemir, DSP eski İlçe Başkanı KASİAD Başkan Vekili Mehmet Yıldırım, Mavişehir'de yapılması gündeme gelen yeni Karşıyaka Stadı'nın proje danışmanı Eskidji Firması Ortağı Ali Erten başta olmak üzere Seyhan Evlioğlu, Veli Aksoy, Mutlu Altuğ, Esen Özbek, Şekip İriböz, Ahmet Özkan, Umut Demir, Ali Arpacıoğlu, Güçlü Aydoğdu, İlhami Tanrıverdi, Şevket Uluç Serim, Volkan Sintaç, Uluğ Atasoy, Selami Gönülkırmaz, Bahadır Mete, Sadi Tolga Kantarcı, İbrahim Yıldız, Serdar Işıldar, Ahmet Ertem, Murat Polat, Bülent Gürkan, ve Togan Toprak yer aldı. Büyükoral'ın yedek listesinde Ünlü Fotoğrafçı Hamza Rüstem'in torunu AK Parti Karşıyaka İlçe Yöneticisi Mustafa Hamza Rüstem gibi isimler de kendisine yer buldu.

KAYBEDEN LİSTEDE KİMLER VARDI?
Karşıyaka Onursal Başkanı Selçuk Yaşar, Belediye Başkanı Cevat Durak, Kulüp Başkanı Hüseyin Çalışkan ve CHP'li birçok ismin desteğine rağmen yarışı kaybeden Azad Yeşil'in listesinde ilginç bir gelişme yaşandı. AK Partili birçok ismin Büyükoral'ın listesinde yer almasına rağmen Yeşil, listesine partiden transfer yaptı. AK Parti Karşıyaka İlçe Başkanı Kerem Ali Sürekli, Büyükoral'ın listesine destek verirken en yakınındaki isim Yeşil'in safına geçti. AK Parti Karşıyaka Teşkilattan Sorumlu İlçe Başkan Yardımcısı Harita Mühendisi Tanfer Kemerli karşı tarafta yer aldı. Yeşil'in listesinde yer alan bir başka AK Partili ise Kemal Büyükkesim oldu. Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ'a karşı mecliste yaptığı sert muhalefet ile bilinen Boztepe'nin en yakın arkadaşı Belediye Meclis Üyesi Kemal Büyükkesim de Yeşil'e destek verdi.
Yeşil'in listesinde Karşıyaka Belediyesi CHP'li Meclis Üyeleri Haydar İnanç, Mustafa Özçakar, Ahmet Diker, Ömer Fitöz, Çiğli Belediye Meclis Üyesi Cemal Vahit, Bayraklı Belediye Meclis Üyesi Ali Alan gibi isimlerin yanında İsmail Mehmet Peköz, Mustafa Taşova,Ayhan Gültekin, Şeref Turan Yazıcı, Zeki Boran Turan, Veysi Kubba, Yıldırım Kerman, Koral Kalpaklıoğlu, Avni Yelkenbiçer, Celal Özbaş, Rıfat Ilgazlı, Atılgan Erdem, Bülent Çeken, Yusuf İzzettin Güven, Osman Dal, Özgür Aris, Fatih Diniz, Ziyanur Hasbay, Yücel Çağatay, ve Ali Talak yer buldu. Karşıyaka Belediyesi CHP'li Meclis Üyesi Mithat Salepçioğlu ise yedeklerde yer aldı.

GECE ZİRVESİNDE UZLAŞMA ÇABASI SONUÇSUZ KALDI
Uzun süre sonra ilk kez iki adayla kongreye giden Karşıyaka’da Onursal Başkan Selçuk Yaşar’ın, “Uzlaşma sağlanıp seçime tek listeyle girilsin” çağrısı üzerine dün gece bir araya gelen Azad Yeşil ve Cihan Büyükoral anlaşamadı. İki adayın, “Sen başkan ol, biz senin altında çalışalım” önerisini götürdüğü Eski Başkan İbrahim Koç ve Divan Kurulu Başkanı Tahir Türetken teklifi kabul etmedi. Adaylar başkanlık yapacak isim ve liste konusunda anlaşamayınca iki listeyle kongreye gidildi.

KONGREDE NELER YAŞANDI?
 


Kongreye Karşıyaka Kaymakamı Mehmet Emin Avcı, Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, ESİAD eski Başkanı Mehmet Ali Kasalı, CHP İlçe Başkanı Adnan Alabay, AK Parti İlçe Başkanı Kerem Ali Sürekli, belediye ve il genel meclis üyeleri, kongre delegeleri ve çok Karşıyakalı katıldı.
 
“BU BAŞARISIZLIĞA RAĞMEN BİR ARADA OLMAK BAŞIRIMDIR!”
Açılış konuşmasını görevi bırakan Karşıyaka Spor Kulübü Başkanı Hüseyin Çalışkan yaptı.
Çalışkan, "Karşıyaka'ya bakınca samimiyet görüyorum. Bizim tarihimizde övünülecek şampiyonluklar değil kimliğimiz vardır. Mustafa Kemal Atatürk tarafından da bu tescillenmiştir. Bugün bir sandık kırılacak ve Karşıyaka kazanacak. Kaybeden olmayacak. Birbirimize güzel sözler söyleyelim. Daha iyisini yapacağımızı söyleyelim. Buradan Karşıyakalı olarak ayrılalım. El ele kol kola yürüyelim" dedi. 



Karşıyaka Spor Kulübü'nün faaliyetleri ile ilgili de konuşan Başkan Çalışkan, “Başarıya genelde futbol olarak bakıldığı için başarısız olduk. Biz Karşıyaka olarak birlik ve beraberlik noktasında ne kadar eksik görüyorsak başarıda da o kadar geride kalıyoruz. Hangi isimlerin görev alacağı önemli değildir. Hepimiz Karşıyakalıyız. Seçilmeyenlerin ve görev almayanların da kulübe destek vermesi gerekiyor. Basketbol takımımız elendi, voleybol takımımız ise başarı elde etti. Yüzme ve yelken kulübünde de çalışmalarımız oldu. Ama ne yazık ki futbol kulübüne bakılıyor. Biz yola çıkarken 'Bunu başarmalıyız' diye çıktık. Herkesin iyi niyeti vardı. İyi niyet noktasında arzu ettiğimizin gerisinde kaldı. Bütçe olarak geçen yıla oranla 1-2 milyon TL daha borçlu olduk. Bu sorumluğu da ben üstleniyorum. Biz artık 100. yılda şampiyonluk iddialarıyla değil, hep birlikte birlik ve bütünlük içerisinde gitmeliyiz. Karşıyaka tarihinde iki adaylı genel kurul yapıyoruz. Ne olursa olsun biz bir araya geldik. Bu kadar başarısızlığa rağmen insanların bir arada olması da benim başarımdır. Kulüpte çok güzel iki yıl yaşadım. Görev bana verilen en büyük onur oldu. Keşke sporda da başarılı olsaydık ama olmadı. Aileme, çocuğuma bırakacağım bir onur ve görev oldu” diye konuştu.

‘BABA’NIN MESAJI OKUNDU
Çalışkan’ın konuşmasının ardından Yaşar Holding ve Karşıyaka Spor Kulübü'nün Onursal Başkanı Selçuk Yaşar'ın mesajı okundu. Yönetim Kurulu mali yönden oy çokluğu ile ibra edilirken idari yönden de oy birliği ile ibra edildi.

BORÇ 19 MİLYON
Karşıyaka’nın toplam borcu 19 milyon TL olarak açıklandı. Yeşil-kırmızılılar 22 milyon Lira olarak planlanan geçen yılın taslak bütçesinden 2 milyon 278 bin Lira açık verdi. Eski yöneticilerin toplam alacağı 1 milyon 400 bin Lirası temlikli olmak üzere 3 milyon 612 Lira. Eski-yeni oyuncu kadrolaranına ise toplam 8 milyon Lira borç var. 2012-13 sezonunun tahmini taslak bütçesi 24 milyon Lira olarak belirlendi.

‘KARIŞIK-KURUŞUK İŞLER’

Bu gelişmelerin ardından tekrar kürsüye çıkan Hüseyin Çalışkan tartışmalı stat projesi hakkında açıklamalarda bulundu. Çalışkan, “Sık bir şekilde kürsüye gelip tekrar tekrar konuşmak bana mutluluk veriyor. Başkanlıkta son zamanlarımı yaşıyorum. Büyük bir onurla bu görevi yaptım. Yaşadığım onur ve gururu size yaşatamadığım için özür diliyorum" dedi.

Çalışkan Mavişehir'de yapılması planlanan ve tartışmalara neden olan projeyle ilgili olarak da, “Bu konu defalar gündeme geldi. Benden konuşma yapmamı istediler. O yüzden fikrimi söylüyorum. Orada gerçekten karışık-kuruşuk işler yapmak isteyenler var. Bu stat ve tesisler konusunda kazanacak olan TOKİ ya da başka bir kişi (Diyarbakır Spor Kulübü eski Başkanı Ali İhsan Kaya) değil Karşıyaka Spor Kulübü'dür. Aksini kesinlikle kabul etmiyoruz. Göreve gelecek olan kişilere yapılacak çalışmalarla ilgili elimizden gelen katkıyı koyacağız. Bu konudaki fikrimiz budur” diye konuştu.

BÜYÜKORAL: HİÇE SAYILMAYI HAKARET OLARAK GÖRDÜM
İki adaydan kurula seslenen ilk isim Cihan Büyükoral oldu. Cihan Büyükoral, “Neden adayım? Bu sene hepimiz izledik. Başarı gelmedi. Olabilir, her sene başarı istenir, beklenir ama gelmez. İstemek önemli ama ruhunu vermek lazım... Son dört hafta kala düşme potasındayız… Gazetede bir açıklama gördüm, 'Biz yokuz' diye. Ardından 'Biz de yokuz' açıklaması geldi. Ben de ardından 'Biz varız' dedim. Sonra hepimiz sustuk ve odaklandık, önümüze baktık. İnşallah Onursal Başkanımız da aramızda olur ve sağlığına kavuşur. Ben eski başkan olarak şunu beklerdim. ‘Niyetin ciddi mi?’ diye sormalarını isterdim. Beni toplantıya çağırıp ‘Kimsin, necisin?’ demediler. Beni hiçe saydılar. Beni yok saydılar. Bunu kendime ve kulübüme hakaret olarak görürüm. Bana bu kulüp 33 yaşında emanet edildiyse 56 yaşında hayli hayli edilir. Ben büyük vaatler vermem. İnşaat mühendisiyim. Hesabı da iyi yaparım. Ayağımı yorgana göre uzatırım. Gelir ve gider tablosunda sıkıntı var. Yeni gelecek yönetim borç ödeme takvimi yapmalıdır. Taslak bütçe benim için iyi... Azaltmam ama arttırırım. Bu kulübü play-off'a gelecek duruma getireceğime söz veriyorum” dedi.

Projelerinden bahseden Büyükoral, “Bir kere kesinlikle tesisleşmeye gideceğiz. Bunun takipçisi olacağım. Kulübün büyümesi için lobi şart. Kimseyle kavga etmeye gelmiyoruz. Biz belediye ile iktidarı bir arada tutacağız. Kulübün menfaatleri doğrultusunda faaliyetlerde bulunacağız. Bunun da sözünü veriyorum. Bucaspor, altyapıya önem veriyor. Biz de vereceğiz. Altyapı okullarının olmasını istiyorum. Büyük camia olmak için Karşıyakalılık ruhunu bölgeye yaymak zorundayız. Ben bu ruhu Çanakkale'ye kadar yaymayı görev biliyorum. Komşu ilçelerde Kaf-Sin-Kaf sevgisini yaşatacağız. Bölgeye sırtını dönmeyen bir yapı oluşturacağız. Ben ruhumla bütün gücümle Karşıyaka'nın emrindeyim. Taraftarımla ağlayan, taraftarımla gülen başkan olmak istiyorum” diye konuştu.

YEŞİL: ADAY OLMAK BİLE ONUR
Büyüoral’ın ardından kürsü Azad Yeşil’indi… Sözlerine eski başkanlara ve kulübe hizmet edenlere teşekkür ederek başlayan Azad Yeşil, “Ben bu renge, sevdaya gönül verdim. Her türlü her yerde her şartta çalışırım. Şimdi bu yönetime ikinci yüzyılın başlangıcında talibim ve geleneklerine uygun olarak çalışacağımı vaat ediyorum. Başkan değil başkan adayı olmak bile büyük onur ve gururdur. Ben bu gururu yaşıyorum. Size gerçekleşmeyen bir söz vermeyeceğim. Tesisleşme konusunda çalışmalar yapacağız. Amatör branşlarda gelişmeler yapacağız. Göreve gelirsem Çiğli Spor Tesisleri için de yüzme alanında imkanlar tanıyacağım. Kulübümüzün borcu var ama doğru planlama ile kurtulabiliriz. Doğru planlama ile bu gerçekleşecek. Sponsorlarımız olacak. Mevcut hükümet ile işbirliği içinde öncelikle stat konusunda bir arada çalışacağız. Kadro değişimleri başarısızlık getirdi. Yönetim kurulunda ortak akıl olacak. Başarı aile birlikteliği ile sağlanır. Kaynaklarımızı önceki yılların 7-8 katı daha fazlasına çıkartacağız. Yalı'daki Karşıyaka Stadı'nda suni ve doğal çim yapacağız. Altyapı olanakları için açılacak. Futbol, basketbol ve voleybol alanında çevre ilçelerle birlikte çalışacağız. Biz sadece Karşıyaka'ya değil Ankara'daki çalışmalara destek veriyorsak yapacaklarımız bellidir. Ben müteahhidim. Stat konusunu yakından izliyorum. Kendi öz kadrom ile bu projede çalışacağım. Bu yola çıktık. Kulübün kapısından geri dönmek yok” dedi.

YEŞİL'DEN ŞANTAJ İDDİASI
Kongrede oylama başlar başlamaz büyük bir kaos yaşandı. Divan Başkanı Yılmaz Özşener sık sık uyarı yaptı ve salonda bulunan polisi göreve çağırdı. Karmaşanın devam etmesi üzerine mikrofonu eline alan Başkan Adayı Azad Yeşil, “Burada yönetim kurulu listemde bulunan isimler şantaj ve tehdit ile karşı karşıya... Karşıyaka delikanlıların takımıdır. Burası tribün değildir. Böyle bir seçim süreci olmaz” dedi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 15 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
kerem 1 Haziran 2012 Cuma 16:19

spor ve siyaset zıt iki uc noktasıdır fakat ksk yapılanları gorup kimi sececegini ii bildi. bi cocugun adı ali ve ya veli olması fark etmes. amac alinin ve ya velinin iyi yerlere gelmesidir. bu yonetim batan gemiyi bırakmayıp batan gemiyi su yüzeyine dahi cıkaracaktır. sadece son söz olarak ksk kendine yakısanı yaptı. bu yonetimle nice yıllara ve nice başarılara dilegiyle....

Yorumu oyla      12      5  
BAYRAKLILI 31 Mayıs 2012 Perşembe 13:21

ARKADAŞLAR HAYAL GÖRMEYİN GERÇEK TRİBÜNDEN GELEN KSK LİLER ANCAK BU LİSTEDEKİLERİ TANIR.BAZILARININ CEBİNDE SİGARA PARASI YOK HAYAAAAAAAALLLLLLLLLLLLL

Yorumu oyla      12      10  
METİN ALABAY 31 Mayıs 2012 Perşembe 11:52

CİHAN ABİ SANA BAŞKANLIK YAKIŞIYOR BELEDİYENİNDE BAŞINDA SENİ GÖRMEK İSTİYORUZ ALLAH YAR VE YARDIMCIN OLSUN.

Yorumu oyla      24      13  
serhat 31 Mayıs 2012 Perşembe 11:52

öncelikle hayırlısı olsun Karşıyakamıza ama bence kazanan bariz ak parti oldu. kulüp ne yazıkki bir süre kullanılıp atılacak. Ta ki önümüzdeki belediye seçimlerine kadar orada da CB aday olacak. Daha sonra da değişmek zorunda kalacak olan yaşam tarzı vs. tabi KSK sportif başarılar elde edecek bence bu süreçte ama Kasımpaşa'dan artık hiçbir farkı kalmadı.

Yorumu oyla      20      10  
dobo2 31 Mayıs 2012 Perşembe 09:54

Benim kongrede ki izlenimim Chp'li belediye başkanımız Cevat Durağın bir daha ki yerel seçimlerde aday olması halinde sonucun onun için pek iyi olmayacağıdır.Taraftarı hiçe saymanın ölçüsünü kongrede aldı çünkü.Artık kimse boş vaat istemiyor.Bakın iddia ediyorum AKP Ksk'ye destek olur ve başarı gelirse Karşıyakada dengeler çok değişir dün bunu gördüm.İnsanlar bıkmış artıkCHP toparlansın.Dün kazanan Karşıyakaydı ama kaybeden BELEDİYEYDİ!

Yorumu oyla      25      6  
ksk1912 31 Mayıs 2012 Perşembe 09:53

Kulüp sonunda kurtuluş için ilk adımını attı. darısı bld nin başına..

Yorumu oyla      21      11  
dobo 31 Mayıs 2012 Perşembe 09:50

bu sonuç çok iyi araştırılsın.CHP'li cevat durak gemi batarken biz yokuz açıklaması yapıp selçuk baba'da ona uyup bende yokum diyerek inanılmaz bir tepki topladılar.Ardından allah razı olsun cihan büyükoral "bu kulup sahipsiz değil" diye aday olup AKP desteğini alınca belediye tayfası tutuştu apar topar AZAT YEŞİL aday gösterildi.Azad bey'e de saygı duyuyoruz ama Belediye 'ye karşı taraftarın sabrı tükenme noktasına gelmişti.Şu iyi görüldü ki bu kulubün gerçek sahibi taraftar!

Yorumu oyla      24      8  
kaf kaf 31 Mayıs 2012 Perşembe 09:31

sıra şimdide karşıyaka doğumlu belediye başkanını seçmeye geldi haydi karşıyaka

Yorumu oyla      23      12  
Yusuf Erkek 31 Mayıs 2012 Perşembe 09:28

5 ay içerisinde Karşıyaka tribünleri seçim propagandasına başlar. Azat Başkan olsaydı Karşıyakamızı bir şekilde süper lige taşırdı. Cihan Büyükoral'a gelince "Eskiye rağbet olsaydı bit pazarına nur yağardı"... AK Partiye değil karşıtlığım bu kulübün siyasi işler içine girmesine karşıyım. Ne Ak Parti, Ne CHP ne MHP ne de DSP. Karşıyaka Karşıyakalılarındır!!!

Yorumu oyla      20      16  
31 Mayıs 2012 Perşembe 09:02

BELEDİYE SEÇİMLERİNDE DE OLMADIGINDA DUA EDELIMDE AKP YE YANİ BELEDIYEYIDE TESLIM ETMESINLER

Yorumu oyla      17      12  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ve Emre Arda’ya takım arkadaşı oldu
Fenerbahçeli futbolcu Emre Belözoğlu, Arda Turan’ın da oynadığı Atletico Madrid ile anlaştı.
Ege'de sporun en iyileri belli oldu
Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) İzmir Şubesi tarafından düzenlenen ...
Milli Takım’ı Büyükşehir’in okçuları sırtladı
Türkiye Okçuluk Milli Takımı’nın Avrupa Şampiyonası’nda bronz madalya ...
 
Göztepe’de Sadıklar dönemi: Hedefler çok büyük
Göztepe'de istifa eden Serdar Samur'un yerine başkan vekilliğine getirilen ...
“Fenerbahçe'de 2 milyon cemaat mensubu var”
Yeni yönetimde yer almayan Nihat Özdemir, 'Cemaat Fenerbahçe'yi ele geçirmek ...
Bucasporlu Emre ve Berkay Beşiktaş'ta
Transferin hareketli kulüplerinden Bucaspor, Süper Lig ekiplerinin gündemindeki ...
 
Milli Takım kampında olay: Evinden aldırmazsam!
Milli Takım kampında tartışma2014 Dünya Kupası Eleme Grubu hazırlıklarını ...
Play Off ‘off’ oldu!
Yayıncı kuruluş geçtiğimiz sezon uygulanan Play-Off sisteminin 2012-13'te ...
Fenerbahçelileri şoke eden istifa kararı
Fenerbahçe Ülker'de Aydın Örs şoku yaşanıyor... Takımın Genel Koordinatörü Örs, istifa etti.
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Şimdi ne olacak?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Yazık olmuş geçen yıllara'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Siyasette yumuşama devrimi mi başlıyor?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İtiraz seven kadınların kenti: İzmir
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Türkçem benim
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva