Oytun NALBANTOĞLU
Yüzyılın rezaleti!
29 Aralık 2023 Cuma

Türk futbolunda yaşanan rezilliklerin ardı arkası kesilmiyor. Hakem Halil Umut Meler’e atılan yumruğun izleri henüz silinmeden bu akşam 20:45 de Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da oynanması planlanan Süper Kupa finali "Atatürk krizi" sebebiyle iptal edildi. Isınmaya Atatürk tişörtleri ile çıkmak isteyen Galatasaray ve Fenerbahçe’ye izin vermeyen Suudi yetkililerin ayrıca “Yurtta Sulh Cihanda Sulh" ve "Ne Mutlu Türküm Diyene" sözlerinin yer aldığı pankartlarla sahaya çıkılmasını reddetmeleri bardağı taşıran son damlalar oldu. Şan ve şeref dolu 100 yılı geride bırakan Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kurucu lideri Mustafa Kemal Atatürk’e karşı sergilenen bu tutuma karşılık maça çıkmama kararı alan Galatasaray ve Fenerbahçe’yi canı gönülden kutluyorum.

Yüce Türk Milletine eşsiz bir vatan ile rengini şehit kanından almış ay yıldızlı bayrağı ilelebet emanet eden atamızın mirasına sahip çıkmak her vatandaşımızın en asli görevidir. Böyle kritik bir karşılaşmayı kendi topraklarımız yerine maddiyata dayalı unsurları öne sürerek Suudi Arabistan’da oynatmak "gaflet dalalet ve hatta hıyanettir" Bu yüzden TFF Başkanının ve tüm kurulların istifalarını almak mecburiyettir. Bu olay yüzyılın rezaletidir, kesinlikle örtbas edilemez.

Fenerbahçe ve Galatasaray’ın sergilemiş olduğu bu dik duruş ister profesyonel isterse amatör liglerde yer alan tüm takımlarımız adına Atatürk ve Cumhuriyet ruhunun sonsuza kadar ışıldayacak olmasının en kıymetli ispatıdır.

TFF, iş bilmez, acemi ve liyakatsiz yapısıyla Türk futbolunun altına dinamit yerleştirmiştir. İstiklal marşımız da dahil olmak üzere hiçbir kutsalımız yabancı ellerin memleketinde pazarlık malzemesi haline getirilemez. Hiçbir Arap, Fransız, Alman veya Yunanlı Türk takımlarının soyunma odasına kendi kafasına göre polislerini dikemez, arama yapamaz, saçma sapan şartlar sunamaz. Bu utanç verici reaksiyonlara sebep olan makam ve mevki sahipleri Türkiye'ye döner dönmez önce milletimize sonra da yetkili organlara gereken hesabı vereceklerdir.

Bu gece milattır, Türk futbolunun marka değeri  resmen sıfırlanmıştır. Bu büyük krizin nasıl ve ne şekilde yönetileceğini hep birlikte yakından takip edeceğiz.

"En büyük savaş, cahilliğe karşı yapılan savaştır"

Mustafa Kemal Atatürk

Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Levent 30 Aralık 2023 Cumartesi 13:26

Atatürk siyaset üstüdür,hassas noktamız ve kırmızı çizgimizdir.Bayrağımız ve marşımızda varlığımız ve onurumuzdur.

Yorumu oyla      6      1  
orhan semirkıran beyefendiye 30 Aralık 2023 Cumartesi 12:16

Organizasyona ev sahipliği yapan Suudi Arabistanlı yetkililer, TFF ile kulüplerin bu maç için özel hazırladığı Atatürk ve Cumhuriyet konseptli pankart, tişört, video ve 100. Yıl Marşı’na “Siyasi” diyerek karşı çıktı.Sen neyin kafasını yaşıyorsun biraz dik dur.HERŞEY PARA DEMEK DEĞİLDİR

Yorumu oyla      6      1  
sezarın hakkı sezara 30 Aralık 2023 Cumartesi 11:42

aşağıda Orhan Demirkıran isimli şahıs Atatürk gibi "yurtta sulh cihanda sulh" diyen birini hitler ve mussolini gibi soy kırım yapan faşistler ile bir tutmuş. bence şu yazı ekran görüntüsü alınıp yargıya taşınmalı.

Yorumu oyla      8      1  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Yükselen trend; Ucuzluk
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Bana bir masal anlat baba
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
İş ahlakı
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bir tatlı huzur almaya geldik ‘Göztepe’den!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
İzmir'den…
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Modası geçmez 1984
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Haziran 14!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Futbol ve siyaset...
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kırmızı çizgiler ne olacak?
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Avrupa'daki mesaj!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva