Mehmet KARABEL
Belediyeyi mi kilitlediniz yoksa İzmir'i mi?
4 Ağustos 2017 Cuma

"Cefa bitti, sefa başladı..." başlığı İzmir'de 23 gün süren İzdeniz grevinin bittiğini müjdeliyordu...

Herkes sevindi, hatta "Sefa nasıl oluyormuş?" diyerek, vapura hasret kaldığı için iskelelere koştu!

Şaka bi'yana...

İzmir'i sinir eden İzdeniz grevi neden 23 gün sürdü?

Cevabını bu yazının sonunda bulacaksınız...

Efendim...

Bir hafta önce İzmir Büyükşehir Belediye Bsşkanı Aziz Kocaoğlu, Ankara'da Türkiye Denizciler Sendikası'nın bağlı olduğu Türk İş Genel Başkanı ile buluştu, sıkıntıyı anlattı, olumlu karşılık aldı ve İzmir'e dönünce hemşehrilerine şöyle seslendi:

"Ankara'da Türk İş Genel Başkanı ile görüşerek, karada görev yapan İzdeniz personeli için 2 puan daha verdik; zam oranını yüzde 12'ye çıkardık... Yüzde 25'lik vergi avantajını doğrudan maaşlarına yansıttığımız denizci personelimize de yüzde 5 verdik... Ancak, Ankara'da uzlaştığımız ve bitti gözüyle baktığımız grev, İzmir'deki sendikacı arkadaşlar tarafından sürdürülmek isteniyor..."

Aynen bunları söyledi Kocaoğlu... Grev dört gün daha sürdü, çektiğimiz çile katmerlendi... Taaa ki, Çarşamba akşamına kadar... Sendika-Belediye aynı masada buluştu, "hayırlı" imzalar atıldı... 

Peki, zamlar hangi oranlara yükseldi?

Hiç...

Ankara'dan dönen Kocaoğlu ne rakam verdiyse o oldu...

23 gün sonra imzalanan toplu sözleşmeye göre, İzdeniz'in kara personelinin maaşına yüzde 12, deniz adamlarının maaşına da yüzde 5 zam geldi... Biraz da sosyal haklar arttı...

Helâli hoş olsun, iyi günlerde harcasınlar...

Madem Kocaoğlu'nun verdiği ile imzalanan sözleşmedeki rakamlar aynı, o zaman bu grev beş gün daha neden uzadı?

Cevap yok...

Doğan Haber Ajansı'nın haberinde bir ayrıntı daha var ki, şaşırırsınız...

Türkiye Denizciler Sendikası'nın Başkanı Dr. Hasan Pekdemir, imza töreninde şöyle diyor:

"Grev sonuçlanmıştır... Izmir halkına, çalışan arkadaşlarıma, emek dünyasına hayırlı olsun... 23 gündür Izmir Büyükşehir Belediyesi'nde İzdeniz'de grevimiz vardı... Belediye'yi kilitlemiştik... Daha doğrusu ulaşımı kilitlemiştik! Bugün itibarıyla anlaşma sağladık..."

Elimizi vicdanımıza koyup soralım:

Bir sendika lideri, "İzmir'i kilitlemekten" bu kadar mı mutlu olur? Bu "kilit" sendikacılık hayatının madalyası mı olacak?

Gönülden dilerim ki, sayın sendika başkanının dili sürçmüştür!

Sonsöz: "Hayatımız, Yılmaz Erdoğan'ın dediği gibi Haybeden Gerçek Üstü Aşk oldu..."

Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
YORUMLAR
Toplam 11 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
sezarın hakkı sezara 4 Ağustos 2017 Cuma 21:41

arkadaşlar sayın karabel bu yazısında Belediyeyi savunmuş zaten. bende şaşırdım ama öyle yani :) yazıyı okumadan bir günde yazınızın konusu şu olsun diye yorum yapmayın bence. Birde grev gereksiz yere 5 gün uzamış neden diye sormuş! sizce neden olabilir sayın karabel.sendikaların kimden emir aldıgını çok iyi biliyoruz! ohalde grev olmayacagı halde. ve ülkenin ekonomik durumu bir türlü krizden çıkamazken. sadece izmirde grev olmasınında neden oldugunu çok iyi biliyoruz. izmir halkı her grevde niye belediyeye değilde işçiye kızıyor sanıyorsunuz?

Yorumu oyla      14      6  
efe 4 Ağustos 2017 Cuma 20:29

Yine Türkiye Gerçeği Patronlar haklı işçiler hain

Yorumu oyla      12      8  
Cevapsız sorular 4 Ağustos 2017 Cuma 19:20

Sayın Karabel; bir gün de yazınızın konusu şu olabilir mi? İzmir toplu ulaşımından herkes çok memnun.En sınır köye bile belediye otobüsü gidiyor, özel halk otobüsü yok, tek bilet 90 dakika.Soru şu; Belediye toplu ulaşımda bu kadar başarılı iken hükümet tarafından İzmir hariç bütün şehirlere metro yatırımı için ödenek verilirken neden İzmir‘e neden verilmiyor? Belediye kendi imkanları ile metro projesi yapıp Ankara‘ya onaya gönderiyor, neden aylarca onaylanmıyor? Bayraklı ve Karabağlar ilçe sınırları İzmir‘lilere rağmen çizildi vatandaş hala tepkili neden düzeltilmiyor? Süt kuzusu projesini İzmir haricinde bir belediye başarsa idi dünyaya reklam edilirdi.İzmir milletvekiliyim diye Tbmm koltuklarında oturanların herhangi biri belki cevap verir sorulara ne dersiniz?

Yorumu oyla      14      6  
4 Ağustos 2017 Cuma 15:16

Burada bir avuç insan maaşlarına zam alacak diye işine geç kalan vatandaş ne olacak ?

Yorumu oyla      15      6  
ali 4 Ağustos 2017 Cuma 14:32

çok isabetli bir yorum.

Yorumu oyla      13      5  
halit alcura 4 Ağustos 2017 Cuma 14:30

Beyler, bu sarı sendikanın İstanbul''daki toplu sözleşme sürecini ve sonuçlarını izleyin lütfen.Sonra durumu daha iyi anlayacaksınız.

Yorumu oyla      17      6  
misafir 4 Ağustos 2017 Cuma 14:28

Bakın bu kez katılıyorum size. Ama sizden rica ediyorum, şube başkanlarını izleyin lütfen, bu işin iktidarla bağı, kokusu eniğnde sonunda çıkacaktır, lütfen takip edin!

Yorumu oyla      16      6  
Hasan pekdemir 4 Ağustos 2017 Cuma 13:27

Sn karabel sözleşme ile ilgili bilgilerinizin eksik olduğunu gördüm grev kimsenin arzu ettiği bir durum değildir ancak yapacak başka birşey yoksa başvurulacak son çare dir gerv önce ne idi grev sonrası ne kazanımlar ellde ettiğimiz öğrenmek isterseniz görüşebiliriz aramanızı bekliyorum iyi günler

Yorumu oyla      12      13  
İşçi 4 Ağustos 2017 Cuma 12:10

Keşke işçilerin yanına gelip biraz araştırıp yazınızı öyle yazsaydınız biraz sosyal hak dediğinizin içeriğini araştırmanızı tavsiye ederim işçi için kazanılmış hakkı böyle küçük görmeye hakkınız yok galiba sizinde kaleminiz yada klavye nizam sürttü

Yorumu oyla      12      12  
nurtaç taşkın 4 Ağustos 2017 Cuma 09:18

zengin sendika agaları nolucak işçiden bir yömiye her ay bürüt 150 tl ise 150 tl 250 tl ise 250 tl bu paralar ne oluyor 25 tl aidat neyinize yetmez esas soygun bu hani elektrik faturasını göstererek bu soyguna kım dur diyecek diye bu sendika aidat soygunu ve agalıgına kim dur diyecek

Yorumu oyla      20      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Mutluluğun ‘resmi’ budur!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva