Berivan KAYA/EGEDESONSÖZ-
Menemen Doğa Mahallesi’nde 6 etaptan oluşan proje için hazırlıklar sürüyor. Projenin yapılması planlanan alan mera vasfından çıkarılmıştı.
ÇED OLUMLU RAPORU VERİLDİ
5 bin konut, 7 adet ticaret merkezi 3 adet okul, 3 adet cami ve rekreasyon alanını kapsayan projeye ÇED olumlu kararı verildi.
Doğa Köy’de yaşanan vatandaşlar bölgede tarım ve hayvancılık yaptıklarını dile getirerek, TOKİ’nin konut projesine karşı çıktıklarını dile getirmişlerdi.

TOKİ PROJESİ YARGI YOLUNA GİDİYOR
Doğa Köy Muhtarı Nevim Sevinç, bölge halkının TOKİ’nin projesine karşı dava açacaklarını duyurdu.
SEL FELAKETİNİ HATIRLATTI
Avukat Saim Akkurt ise dava açacaklarını belirterek, “Ben Yanık Köy’de yaşıyorum. Ailemde hala orada yaşıyor. Çiftçilikle uğraşıyor. Avukatım aynı zaman çiftçilikle yapıyorum. Orası tarım alanı. Orada 3 bin yıllık antik kent var. 101 ada 9 parsel antik kentin bulunduğu parsel. ÇED raporu 2 yer için düzenlenmiş. 101 ada 8 parsel ve 9 parsel için düzenlenmiş. Raporda o konuya hiç değinilmemiş. Orada tarım ve hayvancılık yapılıyor. Orman kadastrosu daha kesinleşmedi. ÇED raporunda bunlarla ilgili hiçbir açıklama yok. Şu anda zaten o bölgede altyapı hiç yok. Bir de birkaç gün önce sadece felaketi yaşandı. Öyle bir durumda oraya toplu konut yapılması, oranın atık sularının köyleri akması demek olacak. Herhangi bir yapılaşma yokken sel felaketi yaşadık. Orada yapılaşma olursa bir felaketle daha karşı karşıya kalırsak atık suların tamamı köylerden geçecek” dedi.

SOSYAL VE DEMOGRAFİK YAPI DEĞİŞECEK
Akkurt açıklamasının devamında şu ifadelere yer verdi;
“Köylüler, sosyal ve demografik yapının değişeceğini düşünüyor. Necati Başar Eryılmaz’ın da söylemek istediği buydu. Doğa köyün 600, Yanık Köyün bin civarında nüfusu var. Buraya toplamda 15 bin konut yapılırsa konut başına 3 kişi yaşasa 45 bin nüfus demek. Adeta yeni bir kent demek.”




