Berivan KAYA/EGEDESONSÖZ- İzmir’de su krizi sebebiyle 6 Ağustos’tan bu yana su kesintileri uygulanıyor. Merkez ilçelerde 2 günde bir yapılan su kesintisi her gün uygulanmaya başlamıştı. Su kesintileri devam ederken İzmirli otelciler, İZSU’ya tepki gösterdi.

Otellerde yaşanan su kesintilerinin turizm açısından tehlikeli olduğunu dile getiren İzmir Otelciler Odası Başkanı İbrahim Veral, ‘su olmadan turizm olmaz’ dedi.

25 01 10 Ibrahim Veral 1024X576

BÜYÜK DERT OLACAK
İbrahim Veral açıklamasında, “Su kesintileri İzmir’in başına çok büyük bir dert olacak. Biz bunu yerli turistlere anlatıyoruz. Ancak yabancı bunu kabul etmiyor. Gecenin 2’sinde resepsiyona inip ‘neden su yok’ dediğinde cevap bulamıyoruz. Otellerde 3 tonluk acil kesintilere göre su tankları var. Ancak tüm gece su vermezseniz bu su yetmez. Biz otellerimize 20-30 tonluk su depomuz yok. Üyelerimiz çok şikayetçi. Su deposu koyacak yeri olmayan otellerimiz var. Biz su kesintilerinin biteceğini umarken arttırdılar. Gün boyu su alamayan ilçelerimizde otellerimiz var. Gün boyu şikayetler alıyoruz. En çok şikayet Konak bölgesinden geliyor. Merkez ilçelerin tamamı susuzluktan muzdarip. Su olmadan turizm olmaz. İZSU dışında su sağlayan başka bir durum da yok. Biz sektör olarak da zorluk yaşıyoruz” dedi.

ADALETSİZLİK VARDI
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, yaz sezonunda bu otel ve restoranlar için su tarifesi ve atık vergilerinde indirim için ilçe belediyeleriyle ortak çalışma yapılacağını duyurmuştu. Atık su bedellerinin aylardır gündemlerinde olduğunu dile getiren İbrahim Veral, “Biz daha önce bu durumun adaletsizlik olduğunu Cemil Tugay ile görüşemediğimiz için yardımcısına ilettik. İzmir’in çeşitli ilçelerinde alınan kararlarda çok büyük eşitliksizler oluyordu. Örneğin, Karşıyaka’da 4 bin, Alsancak’ta 15 bin, Karabağlar’da 8 bin gibi rakamlar ortaya çıkıyordu. Biz bunu kanuna ve hukuka aykırı olduğunu söylemiştik. Onlar da finansal zorluklardan bahsetmişti. Araya Bolu yangını girince gündemden kalmadı” dedi.

İnşaat malzemeleri satıyordu… ‘Mega’ firma iflas etti!
İnşaat malzemeleri satıyordu… ‘Mega’ firma iflas etti!
İçeriği Görüntüle

ANORMAL ARTIŞLAR OLUYOR

Veral açıklamasının devamında şu ifadelere yer verdi;

“Biz şu anda Türkiye’nin en pahalı suyunu kullanıyoruz. Bir de buna katı atık bedeli eklenince anormal bir fiyat artışı oluyor. İnsanlar istemeye istemeye bu paraları ödüyor. En azından eşit bir şekilde dağıtılması gerekiyor. Esnaf 800 liralık su kullanmış, 40 bin lira katı atık bedeli var. Su faturalarını biz Büyükşehir’e sunduk. Üyelerimizin ve otelcilerin çok büyük tepkisi vardı. Bu düzenleme yapılırsa memnun oluruz.”