EGEDESONSÖZ- Soma’da faaliyet gösteren Soma Termik Santral Elektrik Üretim A.Ş, artan zararları gerekçe göstererek üretim faaliyetlerini kış dönemi sonuna kadar tamamen durdurma kararı almış ve şirket, asgari personel dışında kalan çalışanların ise ücretsiz izne çıkarılacağını duyurmuştu.

AK Parti Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Bahadır Yenişehirlioğlu ise yaptığı açıklamada Soma Termik Santrali'nde çalışan işçilerin haklarının korunması ve üretimin kesintisiz sürmesi için devletin gerekli adımları attığını bildirmişti.

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Besim Dutlulu bugün Soma Termik Santrali önünde çadır kurarak grev yapan işçilere destek ziyaretinde bulundu.

Dutlulu, yaptığı paylaşımda, "İşçi kardeşlerimize verilen bir nebze de olsa iyi haberleri paylaşmanın ve bu mücadelenin ortakları olduğumuzu bir kez daha yinelemenin huzurunu yaşadık" ifadelerini kullandı.

Başkan Dutlulu'nun yaptığı paylaşım şöyle:

Otobüs durağına çarpan otomobildeki çift yaralandı!
Otobüs durağına çarpan otomobildeki çift yaralandı!
İçeriği Görüntüle

"Soma’da emekçi kardeşlerimiz ve değerli aileleriyle iftar soframızda bir araya geldik.

​Termik santral sürecinde yaşanan belirsizliklerin ve işsizlik kaygısının ne kadar ağır olduğunu biliyoruz. Ancak bugün, Milletvekilimiz Vehbi Bakırlıoğlu, Soma Belediye Başkanımız Sercan Okur, ve Kırkağaç Belediye Başkanımız Üstün Dönmez ile birlikte işçi kardeşlerimize verilen bir nebze de olsa iyi haberleri paylaşmanın ve bu mücadelenin ortakları olduğumuzu bir kez daha yinelemenin huzurunu yaşadık.

En kısa sürede çok daha güzel haberleri, yine bu sofralardaki gibi omuz omuza vererek almak, en büyük temennimizdir.

​Soma’nın emeğine, işçinin alın terine sahip çıkmaya devam edeceğiz. Oruçlarımız ve dualarımız kabul, birlik ve beraberliğimiz daim olsun."