İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekipleri, Yenişehir Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, bölgede sistematik şekilde tefecilik ve yağma suçlarını işleyen suç örgütünü takibe aldı. Yaklaşık 3 ay süren teknik ve fiziki takibin ardından suç örgütünün, kendi işlettikleri kıraathane görünümlü kumar ortamlarında özellikle bölge çiftçilerini hedef aldığı belirlendi. Kumar masalarına oturttukları kadınları kullanarak mağdurları oyuna teşvik eden şüphelilerin, bu yöntemle vatandaşlara yüksek miktarlarda para kaybettirdikleri tespit edildi. Kumarda parasını kaybeden kişilere yüksek faizle borç verip, zorla senet imzalatan çetenin, borcunu ödeyemeyen mağdurları ise ofislerde alıkoyarak ölümle tehdit ettiği ve darbettiği belirtildi.

Bakan Tekin, İzmir’de Fen Bahçeleri'nin açılışına katıldı: Eğitim vurgusu!
Bakan Tekin, İzmir’de Fen Bahçeleri'nin açılışına katıldı: Eğitim vurgusu!
İçeriği Görüntüle

Özel gereksinimli çocuğa şiddet, mal varlığına el koyma
Baskı altına aldıkları çok sayıda kişinin evlerini, arsalarını ve mal varlıklarını ellerinden alan şüphelilerin, borcunu ödeyemeyen bir mağdurun özel gereksinimli çocuğunu da darbettiği belirlendi. Çetenin, dikkat çekmemek için mağdurlardan zorla aldıkları tapuları örgüt üyelerinin üzerine devrettirdikleri ve paraları da farklı hesaplara aktardıkları tespit edildi.

Amasya’da askerlik yaparken gözaltına alındı
Şüphelilerin, örgüt liderinin talimatları doğrultusunda hareket ederek mağdurlar üzerinde sürekli baskı kurup, korku ve sindirme yöntemiyle sistematik şekilde haksız kazanç sağladığını tespiti üzerine 5 Mayıs’ta harekete geçen ekipler, Özel Harekat polislerinin de desteğiyle önceden belirlenen adreslere eş zamanlı operasyon düzenledi. Tefecilik ve yağma suçlarını işledikleri tespit edilen B.B., M.T., V.E., S.B., H.B. ve B.A. isimli 6 şüpheli yakalanırken, devam eden süreçte gözaltı sayısı 14’e yükseldi. Şüphelilerden birinin askerlik görevini yaptığı Amasya’da yakalanarak Bursa’ya getirildiği bildrildi.

Operasyon kapsamında şüphelilere ait ikamet ve iş yerlerinde yapılan aramalarda, 1 ruhsatsız tabanca, 8 fişek, 2 pompalı tüfek, mağdurlara zorla imzalatıldığı belirtilen çok sayıda senet ile mağdurların borçlarını yazdıkları 2 ajanda da ele geçirildi.

Şüpheliler, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’ndeki işlemlerinin ardından Yenişehir Adliyesi’ne sevk edilecek. (DHA)