Berivan KAYA/EGEDESONSÖZ- Meslek Fabrikası önünde tahliye sonrası başlatılan nöbet üçüncü gününe girerken, alandaki bekleyiş ve farklı kesimlerden destek açıklamaları sürüyor.
İzmirli sanatçılar bugün Meslek Fabrikası direnişine destek vermek için alana geldi. Alanda basın açıklaması gerçekleştiren sanatçılar, “Omuz omuza, yan yana. İzmir için sanat için pankartı taşıdı.”
PARTİ MESELESİ DEĞİL İZMİR HALKINA EZİYET
Sanatçılar tarafından yapılan açıklamayı Burak Özbaykuş okudu. Özbaykuş açıklamasında, “Biz İzmirli sanatçılar olarak bugün İzmir'in değerine, kültürüne, tarihine sahip çıkmak için buraya geldik. Meslek Fabrikası binası yıllardır İzmir halkına birebir temas eden, doğrudan hizmet veren ve aynı zamanda istihdam için de katkı sunan bir bina olarak faaliyetlerini sürdürmüştür. Bugün böyle bir binaya el konulması bir parti meselesi değil, İzmir halkına eziyet etmektir. Üstelik İzmir Büyükşehir Belediyesi başkanı sayın Cemil Tugay ve belediyenin kıymetli bürokratlarından aldığımız bilgiye göre bina hakkında hukuki süreç hala devam etmekte ve henüz kararın ne olacağı bilinmemektedir. Hâl böyleyken halka doğrudan hizmet veren bu kadar kıymetli bir binanın kapılarının halka kapatılmasını anlamamız mümkün değildir” dedi.
YETKİLİLERE ÇAĞRI: MAĞDURİYET GİDERİLSİN
İzmirli sanatçılar olarak çağrı yapan Özbaykuş, “İzmir halkının hakkı ve mülkü olan bu binanın yine tüm İzmirlilerin kullanımımda kalması, Meslek Fabrikası gibi kıymetli bir yapının siyasi çekişmelere alet edilmemesi ve halka hizmet vermeye devam etmesi gerekmektedir. Yetkililere çağrımız hukukun üstünlüğünü ve adaleti sağlamaları ve özellikle İzmir halkı üzerinde yaratılan bu mağduriyetin ivedilikle giderilip Meslek Fabrikası'nın yeniden halkın hizmetine açılmasıdır. Biz İzmirli Sanatçılar
olarak da bu süreç boyunca sadece bugün değil; mahkemenin adil bir şekilde sonuçlanacağı güne kadar İzmir halkının yanında yer alacağımızı buradan ilan ediyoruz” ifadelerine yer verdi.




