Berivan KAYA/ EGEDESONSÖZ - İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 13 Şubat 2026 tarihli Şubat ayı üçüncü birleşiminde, kentin raylı ulaşım sisteminin işletmecisi olan İZBAN ile ilgili önemli bir gündem maddesi ele alınacak.
Gündeme eklenen önergeye göre, İZBAN’ın temizlik ve güvenlik personellerine ilişkin işçilik alacakları nedeniyle açılan davalarda mahkemelerce hükmedilen tutarların tahsili için şirket aleyhine icra takipleri başlatıldı. Şirket, söz konusu icra takiplerinin istinaf süreci sonuna kadar durdurulabilmesi amacıyla banka teminat mektubu kullanmak istediğini bildirdi.
Bu kapsamda İZBAN’ın, Türkiye Vakıflar Bankası İzmir Şubesi ile görüştüğü ve banka nezdinde şirket adına 100 milyon TL’ye kadar teminat limiti tahsis edildiği ifade edildi. Ancak söz konusu limitin 2026 yılından itibaren kullanılabilmesi için Belediye Meclis kararı gerektiği belirtildi.
Bankanın tahsis ettiği 100 milyon TL’lik teminat limitinin kullanılabilmesi için, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin şirketteki yüzde 47’lik ortaklık payı oranında kefalet vermesi talep edildi. Buna göre, teminat limitinin dilimler halinde ya da tek seferde kullanılabilmesi amacıyla belediyenin yüzde 47 oranında müteselsil kefil olması, krediye ilişkin garanti ve teminatların verilmesi, gerekli sözleşme ve protokollerin imzalanması ile banka ve resmi kurumlar nezdindeki işlemlerin yürütülmesi için İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı’na yetki verilmesi konusu mecliste görüşülecek.
Talep, İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 13 Şubat 2026 tarihli gündeme alınacak.
Gündem maddesi şu şekilde:
IZBAN A.Ş'nin yazı doğrultusunda; temizlik ve güvenlik personelleri tarafından gerek hizmet alımı yapılan gerekse IZBAN A.Ş aleyhine açılan işçilik alacaklarına ilişkin davalar sonucunda mahkemelerce hükmedilen alacakların tahsili amacıyla IZBAN A.Ş aleyhine icra takipleri başlatıldığı ve söz konusu icra takiplerinin istinaf süreci sonuna kadar durdurulabilmesi amacıyla IZBAN A.Ş tarafından banka teminat mektubunun kullanılmasına ihtiyaç duyulduğu belirtilmiş olup, teminat mektubunun kullanılması amacıyla İZBAN A.Ş tarafından Türkiye Vakıflar Bankası T.A.O. İzmir Şubesi ile görüşüldüğü, banka nezdinde IZBAN A.Ş adına limit tahsisinin bulunduğu, 2026 yılından itibaren geçerli olmak üzere Meclis Kararının bankaya ibraz edilmesi gerektiği bildirilmiş ve bu çerçevede, bankaca 100.000.000-TL tutarına kadar tahsis edilen teminat limitinin IZBAN A.Ş. tarafından kullanılabilmesi için, Izmir Büyükşehir Belediyesinin ortaklık payı olan %47'si oranında kefaleti talep edildiğinden bahsi geçen bankaca tahsis edilen 100.000.000-TL tutarına kadar teminat limitinin, IZBAN A.Ş tarafından dilimler halinde ya da tek seferde kullanılabilmesi için ortaklık payımızın %47'si oranında borçlunun ve kefillerin borçlanmaya engel bir durumun bulunmadığı hususu ile Şirketi asaleten ve kefaleten borçlanmaya/borçlandırmaya yetkili olması, kredinin %47'si oranında müteselsil kefil olarak kefalet imzasının alınması, kredinin sağlanması ve kullanılması, borçlanmaların yapılması, krediye ait gerekli garanti ve teminatların verilmesi ile bu işlerle ilgili her türlü sözleşme, taahhütname ve protokollerin imzalanması, kredi kullanımı ile ilgili oluşabilecek bankalar ve resmi kurumlar nezdinde her türlü işlemlerin yapılması ve tamamlanması, sözleşme, taahhütname imzalanması ile ilgili banka/bankalar nezdinde her türlü hesap açılması ve krediye ait her türlü yazışmalarda bulunulması konularında İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı'nın yetkilendirilmesi hususlarının görüşülmesi.
-
Gizlilik Politikası | Ege'de Son Söz Gizlilik Sözleşmesi İletişim Topluluk Kuralları | Ege'de Son Söz Yayın İlkeleri | Ege'de Son Söz Dünyadan EgeTeknoloji Yerel Politika Yerel Yönetimler Aliağa Haberleri Balçova Haberleri Bayındır Haberleri Bayraklı HaberleriBergama Haberleri Beydağ Haberleri Bornova Haberleri Buca Haberleri Çeşme Haberleri Çiğli Haberleri Dikili HaberleriFoça Haberleri Gaziemir Haberleri Güzelbahçe Haberleri Karabağlar Haberleri Karaburun Haberleri Karşıyaka Haberleri Kemalpaşa Haberleri




