Berivan KAYA/EGEDESONSÖZ- Harmandalı Katı Atık Bertaraf Tesisi’nin Danıştay kararı ile kapatılmasının ardından İzmir’de çöp tesisi krizi başladı.
Krizin ardından Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı devreye girdi ve Harmandalı için 31 Ekim tarihine kadar ek süre vermişti. Süre uzatımı bölge halkının tepkilerine neden olurken İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin sürenin uzatılması için, Bakanlığa ek bir rapor verdi.
Sürenin uzatılma ihtimaline karşı Çiğli’de muhtarlar harekete geçti. Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Fatma Akçelik, Harmandalı Gazi Mustafa Kemal Atatürk Mahallesi Muhtarı Sevcan Yelman, İnönü Mahallesi Muhtarı Pınar Yiğitoğlu, savcılığa giderek giderek Çevre, Şehircilik İl Müdürlüğü ve İzmir Büyükşehir Belediyesi hakkında suç duyurusunda bulundu. 3 kadın muhtar 31 Ekim gecesi süre bittikten sonra bölgede nöbet tutacaklarını dile getirdi.

NÖBET TUTACAĞIZ!
Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Harmandalı Gazi Mustafa Kemal Atatürk Mahallesi Muhtarı Sevcan Yelman, “Biz savcılığa giderek Çevre, Şehircilik İl Müdürlüğü ve İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne suç duyurusunda bulunduk. Mahkeme kararına rağmen izin çıktı. Ancak en son ben AK Parti Genel Sekreteri ve İzmir Milletvekili Eyyüp Kadir İnan ile görüştüm. İnan, 31 Ekim’de son olacağını ve izin vermeyeceklerini söyledi. Büyükşehir rapor sundu ancak imza eksikliğinden dolayı reddedildi diye biliyorum. Biz çok tedirginiz. Dilekçeler yazdık, suç duyurusunda bulunduk. Biz 31 Ekim gecesi saat 00’da sonra orada olacağız. Biz 3 kadın muhtar suç duyurusunda bulunduk. Biz muhtarlar olarak nöbet tutacağız. 20 gün önce suç duyurusu yaptık ancak hala cevap gelmedi” dedi.
![]()
TUGAY SANKİ BİZE CEPHE ALMIŞ
Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Fatma Akçelik ise açıklamasında, “Biz 3 muhtar olarak suç duyurusunda bulunduk ama bizi ciddiye almadıklarını düşünüyorum. 20 gün geçmesine rağmen hala dönüş olmadı. Bizden sonra yırtıp attılar mı onu da bilmiyoruz. 1 Kasım’da orada olacağız. Nöbet tutacağız. AK Parti kesinlikle uzatım olmayacağını söylüyor. Biz mahalleliye söyleyin dediler. Ancak ben yaymayacağımı söyledim. Basın açıklaması yapsınlar, öyle inanalım. Biz Kaymakam Bey ile devamlı görüşüyoruz. Çiğli Belediye Başkanı Onur Emrah Yıldız çöpün gelmesine karşı. Cemil Bey sanki bize cephe almış. Hiçbiri gelip gitmedi. Benim 2. Senem ben daha Cemil Bey’i burada görmedim” dedi.
3 MUHTAR BİRLİKTE YOL YÜRÜDÜK
İnönü Mahallesi Muhtarı Pınar Yiğitoğlu ise, “3 muhtar birlikte yol yürüdük. 1 Kasım’da Harmandalı’nda olacağız. Çöpün gelmemesi için nöbet tutacağız.” dedi.




