HABERLER>POLİTİKA
6 Mart 2019 Çarşamba - 21:04

Zeybekci: İzmir'e 3 yeni şehir planımız var!

Cumhur İttifakı'nın İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Nihat Zeybekci NTV canlı yayınında soruları yanıtladı. Projelerini anlatan Zeybekci, "Önümüzdeki 20 yılda bizim İzmir'de projelerimizde olan kuzeyde, doğuda ve güneyde 150'şer bin nüfuslu 3 tane yeni şehir planımız var, herşeyi ile planlanmış yeni şehirler planımız var. " dedi.

Zeybekci: İzmir e 3 yeni şehir planımız var!

Cumhur İttifakı'nın İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Nihat Zeybekci'nin açıklamalarından satır başları;

Dünyada yeni hikayeler yazılıyor. Bundan iki yıl önce bildiğimiz tüm doğrular artık doğru değil. Üretimlerin kendi ülkesine dönme dönemi başladı. Türkiye'de bu değişime ayak uyduruyor, kendi hikayesini yazıyor. Bizim de İzmir olarak yeni bir hikaye yazmamız lazım, bu hikayeyi de İzmirlilerin yazmazı lazım. Bu hikayenin kahramanları İzmir ve tüm İzmirlilerdir. 

Geniş kapsamlı çalışmalar yaptık. 84 bin kişiye sorduk, yüz yüze sorduk, anket yöntemleriyle sorduk. İzmirlilerin şikayetlerini, beklentilerini sorduk. Vatandaştan duyduğumuz "Biz artık mazeretlerden bıktık, bahanelerden bıktık". İzmir patinaj da yapmıyor geriye doğru gidiyor. İzmir'de genç işsizlik oranı çok yüksek. İzmir'de genç beyinler İstanbul'a gidiyor. İzmir'in geleceğini kaybetme gibi bir durumu var. Bu bir siyaset meselesi değil bu bir İzmir meselesi. İzmir çektiğimiz resimde zemin kaybediyor.  2000 yılında Ankara ile eşit olan İzmir ekonomisi, şimdi Ankara 100 değerindeyse İzmir 67 değerinde. İzmir bir zamanlar lojistik merkezi, kültür merkezi, turizm merkezi ulaşım merkezi bir zamanlar liman şehri. 

İzmir katı atıklarını dağlara atıyor, çevreye atıyor. Kanalizayon ve foseptik sorunu var. Problem aslında teknik bir sorun. Kanalizasyona yağmur suları veriliyor. Katı atıkla ilgili sorunları çözeceğiz. 

Şehir içinde ulaşım sorunu var. 2 yılda 28 köprülü kavşak yapacağız. 6 ay içinde yol kalitesinde bir tane bile çukur bırakmayacağız. 9. ayın sonunda bu projelerin ihaleleri tamamlanmış olacak.  Karşıyaka ve Alsancak'da birbirinden bağımsız şekilde çalışan tramvay hattımızı körfezi U şeklinde tamamlayarak Bayraklı üzerinden sahilden Karşıyaka ile Alsancak'ı birbirine bağlayacağız ve Karşıyaka'dan Çiğli'ye 18 km tramvay hattını en kısa zamanda yapacağız.

Otoparkla ilgili 80 bin hedefimiz var. 5 yıl içersinde 80 bin otopark yapacağız. 

İzmir'de iş imkanını büyütmedik, mutluluğu büyütmedik refahı büyütmedik. Organize sanayi bölgeleri kurmadık, kuramadık. İzmir'de bunu yapması gereken yerel yönetim. Organize sanayi bölgesi ilan ederseniz kamu arazilerini toplarsınız. Yeni serbest bölgeler ilan etmemiz lazım. Bunların hepsi iş demek, istihdam demek. İzmir'de yetişen beyinlerin gitmemesi demek.. 

İzmir'de merkezde Karabağlar ilçesi var. 500 bin nüfuslü bir ilçede bir tek bile kapalı spor salonu yok, bir tek tiyatro salonu yok, bir tek sinema salonu yok. İnsanların gideceği 1-2 bin metrekarelik park alanı yok. Trafik problemi var, hava kirliliğ problemi var, altyapı problemi var. Çarpık kentleşmeyle ilgili problem var. Bunları çözmek kolay sadece dertli olmak lazım, sevdali olacak, inanacak. Biz son 20 yılda şehir olarak mevzi kaybettik. 

Önümüzdeki 20 yılda bizim İzmir'de projelerimizde olan kuzeyde, doğuda ve güneyde 150'şer bin nüfuslu 3 tane yeni şehirler planımız var, herşeyi ile planlanmış yeni şehirler planımız var. Ve kent merkezimizde de olduğu gibi yerinde  vatandaşımızın razı olacağı kentsel dönüşüm planımız var. Vatandaşımızın itiraz edeceği hiçbirşeyi yapmayacağız.(NTV)

 
Milli Piyango İdaresi'nden yılbaşı talihlisi açıklaması
 
'Sorunları çözmek yerine halının altına süpürüyorlar'
YORUMLAR
Toplam 22 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
selim 7 Mart 2019 Perşembe 09:36

Zeybekçiyi tanımak isteyenler gidip denizliyi görsün. Her yıl giderim, değişime inanamıyorum. Yaşanacak şehirlerden biri olmuş denizli.

Yorumu oyla      5      7  
Z.B 7 Mart 2019 Perşembe 08:53

Sayın ZEYBEKÇİ şimdi de edebiyata el attı. İzmir'in hikayesini yazacakmış ve biz İzmirlilerde bu hikayeyi okuyacakmışız. Doğru, daha öncede yayınlanmış hikayeleri var Sayın ZEYBEKÇİ'nin. İlki Belediye başkanlığı HİKAYESİ. Ama biraz edebi değeri düşük gibi. Patlayan bir su borusu hikayesi bence en eğlenceli olanıydı. Dün yayınlandı, okumayanlara duyurulur. İkinci hikaye Ekonomi Bakanlığı HİKAYESİ... Aman Allah'ım hiç güncelliğini yitirmiyor. Bir Dünya pardon Türk klasiği. Tüm Türkiye hala bunun etkisi altında yaşıyor. Sen çok yaşa Sayın ZEYBEKÇİ. Yeni eserlerini heyecanla bekliyoruz.

Yorumu oyla      10      8  
ali haydar sunan 7 Mart 2019 Perşembe 08:48

ülkeyi böldüler sıra izmirde

Yorumu oyla      9      7  
Yorumcu 7 Mart 2019 Perşembe 08:44

Bu adamcağıza kim akıl verip, yön veriyor? Adamcağızı, İzmirden bi haber konuşturuyorlar. Hemen her bölgede istenilen salon var. Olimpik yüzme havuzu esas ihtiyaç. Stadyuma gerek yok. Var olanlar bile bence fazla. Çöp dağlarının sorumlusu, bakanlık, sorunun çözümünü sürekli erteleyerek engelliyorlar. 80 araçlık otopark, İzmir'e ihanettir. Trafiğe daha çok araç demek. Batı tipi toplutaşım planlanıyorsa, özel araç kullanımını düşürecek politikalar lazım. Yeşil alanlar konusunda ise, müteahitlere imara açmazlarsa merkezden arazileri, bir sürü yeşil alan var.

Yorumu oyla      8      8  
Ercan 7 Mart 2019 Perşembe 07:20

Sayin zeybekçi üyesi bulunduğunuz iktidar partisi izmir için ne yapti. Gerçekten izmirin kalkınmasını istedi mi., önce onu bir sorgulayin.Organize sanayi bölgelerinden bahsetmişsiniz izmir icin.Sayin zeybekçi mevcutlrin bile nerdeyse yarisi boş.Insanlar dogak olarak

Yorumu oyla      8      7  
İbrahim Yüncü 7 Mart 2019 Perşembe 04:37

Nihat bey, geldiğimiz noktada insanlar Karabağlar'da olmayan sinemanın ya da kapalı salonun peşinde değiller. Düşünün çocuğunuz var her akşam eve dönerken bu gün de iş bulamadım baba diyor. Çünkü yatçıya tanınan ucuz mazot, ya da bir başkasına verilen ucuz elektrik soğan, patates diken köylüye verilmiyor... Nohut, mercimek ithal ettik diye gururla söyleniyor. İthalat ile başka ülkelerin köylüleri zengin ediliyor. Her geçen gün daha da kötüye gidiyoruz. 200 cc su alacak parası yok insanların. Biraz daha mülkiye tasarruf yapsa... yüksek fiyatlı makam arabalarına mani olunamıyor örneğin tekrardan yerli markalara dönüş kararı verilse.

Yorumu oyla      9      6  
muhalif 7 Mart 2019 Perşembe 02:01

AKP.nin amacı belli izmirin rantını istiyorlar projeleri yeni şehirler, inşaat inşaat.. başkan yardımcısı Dağ da öğle diyor, yeni imar planlarından bahsediyor, yani İstanbuldan sonra İZMİRE DE İHANET.....

Yorumu oyla      11      6  
metin ksraahmetoğlu 7 Mart 2019 Perşembe 00:24

Hepsi beğenilecek projeler. Ancak şehir büyütülmemeli. ihtisaslaşma alanlarına gõre ilçe merkezleri büyütülmeli. Merkezde yaşam kalitesi yükseltilmeli ve kentsel dönüme hız verilmeli. Merkezden ilçelere hava,deniz, karayolu ve demiryolu ulaşımları geliştirilmeli. Bu model üç yeni şehir kurmaktan çok daha ucuz, çok daha doğal ve çok daha tarihsel, coğrafi,kültürel ve ekonomik yönlendirmelere uygun.

Yorumu oyla      8      5  
Artık ikna oldum 7 Mart 2019 Perşembe 00:13

Bu şehri AKP adam eder sadece. Devlet desteği olmadan İzmirimiz açığını kapatamaz. Açíklanan projeler çok güze, büyük ve maliyetli. Ancak devlet desteği ile olur. Gaziemirli olarak trafik için havaalanı ile otoban (çevreyolu) arasında iki tane otoban bağlantılı yol projesi çok hoşuma gitti. Optimum ESBAŞ trafik yoğunluğu ancak böyle giderilir. Bu projelerin desteklenmesi gerektiğini düşünüyorum. Oyum AKP''ye değil. Nihat Zeybekci ye...!!!! Yani projeye...

Yorumu oyla      7      13  
Merkez 6 Mart 2019 Çarşamba 23:57

Zeybekci ile İzmir in önü açık bir araba reklamındaki gibi Zeybekçi yi bir görsün İzmir''li bir sever tam sever.

Yorumu oyla      8      15  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP adayı Arda'dan liste adımı: Gaziemir'in amazonları yola çıktı
Kadının insan hakları, toplumsal cinsiyet eşitliği, ülkemizde kadınların ...
Millet İttifakı ilk ortak mitingini Denizli'de yaptı!
Millet İttifakı'nın ilk ortak mitingi, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ...
İYİ Parti'den o anket sorusu hakkında suç duyurusu!
İYİ Parti Aydın İl Başkanı Cemal Sarı, Gezici Araştırma şirketinin, "Millet ...
 
AK Parti Çiğli adayı Korkmaz: Acil kodlu sorunlarımız var!
Cumhur İttifakı'nın Çiğli Belediye Başkan Adayı Opr. Dr. Okan Korkmaz; ...
Futbolcuların vergi oranının arttırılması için kanun teklifi
CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen, Türkiye’de futbolcuların ödediği ...
İzmir'in o ilçesinde 'Bayrak' istifası!
İYİ Parti Dikili İlçe Başkanı Altan Aktuğ, Millet İttifakı'nın adayı CHP'li ...
 
4 dil becerisi sınavı ortaokullarda başlıyor
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Türkçe'de 4 dil becerisinin ölçülmesine ...
AK Partili Çiftçioğlu'ndan proje lansmanına davet
Ak Parti Karşıyaka İlçe Başkanı İsmail Çiftçioğlu yapmış olduğu açıklamada; ...
CHP Konak'tan Öykü Arin için kök hücre bağışı kampanyası
İzmir'de CHP Konak İlçe Başkanlığı, nadir görülen Juvenil Miyelomonositik ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Polis kurşunu ile ölen ilk üniversiteli!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva