HABERLER>SPOR
27 Mayıs 2022 Cuma - 09:51

Yılmaz Vural İzmir futbolunu yorumladı: Düşmenin sıkıntısı yönetim!

Ünlü teknik adam Yılmaz Vural, Spor Toto Süper Lig’den düşen Göztepe ve Altay’ın yaptığı hataları şu sözlerle değerlendirdi: "Başkanlar artık öyle bir noktaya geldiler ki yardımcı antrenör oldu hepsi. Yönetmek idari anlamda olur, tekniğe müdahale edemezsiniz. Göztepe tekrar yukarı çıkmak için daha şanslı. Altay işin içinden zor çıkar. Keşke kayyuma kalsaydı. Taşıma suyla değirmen dönmez.”

Yılmaz Vural İzmir futbolunu yorumladı: Düşmenin sıkıntısı yönetim!

Yeni Asır'dan Burak Hakerler'in haberine göre; futbolun renkli siması teknik direktör Yılmaz Vural Süper Lig'den düşen Göztepe ve Altay'ın yaptığı hataları yorumladı. 69 yaşındaki teknik adam iki kulübün birlikte küme düşmesini yönetimsel hatalara bağladı ve 'Sorun tamamen idari' tespitini yaptı.

Vural, "Kulüp yönetimlerinin kendi hoca ve oyuncu seçimlerine bakıyorsunuz. Çok fazla antrenör değişikliği var. Altay'ın sıkıntılarını oyuncuların kendinden duyduk. Hiçbir şey gizli kalmıyor sonuçta. Yöneten arkadaşlarımız, 'Biz ne yaptık, bu hale düşürdük?' diye sormalı kendine. Yönetim sıkıntısından kaynaklandığını görecekler. Bundan sonra yöneticilerin hataları tekrar etmemeleri gerekiyor" dedi.

ÖNEMLİ HATALAR YAPTILAR
"İki takım da düşmek istiyoruz dercesine önemli hatalar yaptı" diyen Vural, "Başkanlar artık öyle bir noktaya geldiler ki yardımcı antrenör oldu hepsi. Yönetmek idari anlamda olur, tekniğe müdahale edemezsiniz. Sonra işte 'Sizin yaptığınız takımlardan bu kadar olur' mantığı çıkar. Güvendiğin bir teknik direktör seçeceksin, transferi de ona bırakacaksın" dedi. Vural şöyle devam etti: "Göztepe burada bilançosunu ayarlayan bir takım. Şanslı yukarı çıkmakta. Altay ise büyük sorun yaşıyor. İşin içinden zor çıkar. Taraftar arkadaşların talip olması çocuk oyuncağı değil. Keşke kayyuma kalsaydı. Ben bunun örneğini Bursa'da yaşadım. Bir taraftar grubu başkanlığa geldi. 6 ay para almadan çalıştık. Taşıma suyla değirmen dönmez."

ALTAY'A GÜÇLÜ BİR GRUP GELMELİ
Altay için umut verici konuşmayan tecrübeli teknik adam, "Altay büyük sorun yaşıyor. Kongre yapıyor, başkan bulamıyor. Ekonomisi güçlü bir grubun gelip yönetimi devralması gerekli. Bir takımın en az 6 hafta kala sezonu açması lazım. Haziran'ın son haftasına girildiğinde kadrosunu hazırlayıp 25 kişiyle kampa gitmesi lazım" şeklinde konuştu.

ÜMRANİYE ÖRNEĞİ
Kadrolar ve yönetim kötü olduğunda taraftar desteği ve sayısının pek önemi olmadığını belirten Vural, "Süper Lig'de oynayacak tesisi olmamasına ve 300-400 taraftara oynamasına rağmen Ümraniye lige çıkıyor. Bursa, Eskişehir, Sakarya, Kocaeli ciddi taraftar potansiyelleri olmasına rağmen çok sıkıntılar çekiyorlar. Eyüp, Ümraniye, Başakşehir 250 kişi değil ama bu iş sahada oynanıyor" dedi.

TOMAS TERCİHİ SIKINTILIYDI
Göztepe'nin Stjepan Tomas tercihini de eleştiren Vural, "Tomas benim çok yakından tanıdığım gencecik bir kardeşimiz. Tomas'ın yerine krizden çıkarabilecek bir teknik adam takımın başına geçmeliydi. Yoksa başarılı olma şansınız daha zayıf olur. Göztepe için 120 milyon Euro'lar istenirken 40 milyon Euro'lara kadar düştüler. Çok yazık bu kadar emek verdik. Bu takımı lige çıkarana kadar çektiklerimi bir ben bilirim bir Allah" yorumunda bulundu.

MUSTAFA DENİZLİ İLE DEVAM EDİLMELİYDİ
Altay'ın efsane ismi Mustafa Denizli ile sezonu tamamlaması gerektiğini ifade eden Vural, "Ben olsam Mustafa Denizli ile bu sezonu bitirirdim. Büyük Mustafa, kulübün efsanesi. Hem kendi prestiji söz konusu. Bırakın Mustafa hocamızı, koca Mustafa Denizli bu, takım düşmesin diye elinden geleni yapar. G.Saray da Fatih Terim ile sezonu tamamlamalıydı. Bu idarecinin korkaklığından kaynaklanıyor. Bu krizleri aşacak kaç tane adam var ki Türkiye'de" dedi.

GÖZTEPE'Yİ ŞAMPİYON YAPMIŞTI
Ünlü teknik direktör Yılmaz Vural, 2016-2017 sezonunun bitimine 9 hafta kala Göztepe'nin başına geçerken, İzmir ekibini Play-Off'a taşımış ve finalde de Eskişehirspor'u penaltılarla eleyerek 14 yıllık Süper Lig hasretine son vermişti.

 
Şengül ailesi 'termal' işine girdi... Sağlık turizmine yatırım!
 
İZSU talep etti Büyükşehir düğmeye bastı: Liderlik perçinleniyor!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
gezici 27 Mayıs 2022 Cuma 11:40

Göztepenin mali yapısı sağlam zaten bunu bilmeyen yok. Göztepenin düşmesi tamamen KMehmet sepil ve yönetiminin yanlış tercihlerinden kaynaklı. günü kurtarma çabasından kaynaklı. 5 sezonda maalesef ileriye dönük bir proje geliştiremediler ve günlük yaşayıp sonuçlarına rağzı oldular. Ama aşöyle bir şey var hakikaten mali yapı olarak yani gider gelir dengesi olarak göztepe bu konuda oldukça iyi durumda 1-2 sezona tekrar geri gelir.

Yorumu oyla      2      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Türkiye Kupası'nın sahibi Sivasspor
Sivasspor, normal süresi 1-1 biten maçta Kayserispor'u uzatma sonunda ...
İzmirli Zeynep'in hedefi dünya şampiyonluğu
Bulgaristan'ın Burgaz şehrinde düzenlenen Avrupa Wushu Şampiyonası'nda ...
Kaf-Kaf'ta yaprak dökümü!
ING Basketbol Süper Ligi'nde Play-Off çeyrek finalinde Euroleague'de üst ...
 
Altay'da Kazımcan formülü!
Spor Toto Süper Lig'den 371 milyon TL'lik tarihi borç yüküyle düşen Altay'da ...
Altınordu'da rota eski yıldıza döndü!
Spor Toto 1'inci Lig kulüplerinden Altınordu, dış transferde rotayı yine ...
Menemenspor'da Yazıcı ile yola devam!
2'inci lige düşen Menemenspor yola teknik direktör Recep Yazıcı ile devam ...
 
Futbolu bırakıyor mu? Arda Turan'dan açıklama
Galatasaray'da sözleşmesi sona erecek olan Arda Turan, 'futbola devam ...
Özil'den 100 milyon dolarlık anlaşma
Fenerbahçe'de kadro dışı kalan Mesut Özil'in M10 markası, Endonezya´da ...
Son biletin sahibi İzmir'de belli olacak!
TFF 2. Lig'den Spor Toto 1. Lig'e yükselecek son takımın belli olacağı ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Polis kurşunu ile ölen ilk üniversiteli!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva