HABERLER>POLİTİKA
20 Ekim 2015 Salı - 10:09

Yıldırım: İzmir’i yatırım cenneti yapacağız

Türk Amerikan İşadamları Derneği'nin düzenlediği toplantıya katılan AK Parti İzmir Adayı Yıldırım, "İzmir’i yatırımcı cenneti yapacağız. Ne lazımsa gereğini yapacağız…" dedi.

Yıldırım: İzmir’i yatırım cenneti yapacağız

AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım Türk Amerikan İşadamları Derneği (TABA)’nin Kaya Termal Otelde düzenlediği toplantıya katıldı.

Konuşmasında Türkiye ile Amerika arasındaki stratejik otaklığın tek boyutlu olarak sadece askeri alanda olduğunu dile getiren Binali Yıldırım sivil stratejik ortaklığın geliştirilmesi gerektiği mesajını verdi.

Türkiye Amerika arasında 55 yıldır süren stratejik ortaklığın anlamı ve geldiği noktayı yeniden değerlendirmek gerektiğini söyleyen Yıldırım “ acaba yarım asırda ne kadar yol aldık. Bunu hem Amerikalı dostlarımızın hem de bizim düşünmemiz lazım. Bu sürede bir arpa boyu yol almadıysak gerçek anlamda stratejik ortak olmanın ve bunu derinleştirmenin yolunu arayıp bulmalıyız. Bu gün TABA’nın yaptığı çalışmalar buna katkı sağlayacak. Ege Serbest bölgesinde 7 tane Amerikan menşeli şirket var. Şirketlere memnun musunuz diyince ‘çok memnunuz, İzmir gibi yer mi bulacağız’ diyorlar. İklimi güzel, manzarası güzel, tecrübeli, araştırmaya açık yetişmiş insan gücü var. 9 üniversite var her yıl her branştan binlerce insan yetişiyor. Bütün bunlar İzmir’de yatırım yapılmasına elverişli bir iklim oluşturuyor. Buna rağmen neden yatırımcı az geliyor buna kafa yormak lazım.”dedi.

İYİ PROJEYE HERKES PARA VERİR
Konuşmasında İş yapılırken her şeyden önemlisinin iyi proje ve akıl olduğuna dikkat çeken Binali Yıldırım “30 senede yapılacak işi 10 seneye sığdırdım. Dünyada para çok yeter ki aklı başında proje olsun. Kendini finanse edebilecek bir projeye herkes para veriyor.” diyerek Alın terinin yerini akıl terinin aldığını hatırlattı.

TERÖRÜN ARAÇLARINI ELİNDEN ALDIK
Yapılan hizmetlerden örnek veren Yıldırım havayolu ulaşımının geldiği noktayı anlatarak, “Havayolu halkın yolu oldu. Karadeniz’in hırçın sularının üzerine bile havalimanı yaptık. Hakkâri’ye, Şırnak’a, Bingöl’e, Ağrı’ya Iğdır’a havalimanı yaptık. Terör örgütü telaşlandı. ‘Sizi sömürüyorlar hizmet yapmıyorlar’ diyemeyeceklerini anlayınca ülkeyi bölmekten vazgeçtiler. Ellerindeki bütün bölücülük araçlarını aldık. Planları tutmadı, bunların iradesi kendi elinde değil, onlara patronları iş veriyor, bu gün git şurayı bas, şurayı bombala diyor. Hakkâri havalını 3 yıl geciktirdiler. 99 kez bastılar. Biz de inat ettik, hizmeti yaptık. Ulaşım, iletişim, hizmet oldukça kardeşlik böyle sağlanıyor” diye konuştu.

KÜRESEL BARIŞA ÇAĞRI
“Küresel anlamada da uzun vadeli barışa yatırım yapmamız lazım” diyen Yıldırım “yerinden yurdundan ettiğiniz her insan size bir gün bedelini ödetir. Adalet mülkün temelidir. Adalet olmayan yerde sonuç gözyaşı ve hüsrandır. Dünyada ve ülkemizde adaleti sağlamakla yükümlüyüz. Dünya Avrupa ile Amerika’dan ibaret değil. Tüm ülkelerdeki sorunları çözmek lazım... Sorumluluk hali vakti yerinde olan ülkelere düşüyor” dedi.

İZMİR’İ YATIRIMCI CENNETİ YAPACAĞIZ
İzmir’in yatırımlar konusunda geri kaldığını da sözlerine ekleyen Yıldırım şunları söyledi: İzmir’in imkânlarını tanıtamıyoruz. Potansiyelini gösteremiyoruz. İyi tarafları değil, eksik tarafları üzerinden siyaset yapılıyor. İzmir hep kaybediyor. Artık İzmir kaybetmesin istiyoruz. İzmir’e yakışan İstanbul ile yarışmaktır. Artık İzmir kaybetmeyecek, İzmir’i yatırımcı cenneti yapacağız. Ne lazımsa gereğini yapacağız…

 
‘Barış Şehitleri’ Karşıyaka’da yaşayacak
 
Kadifekale'deki turist pazarına büyük ilgi
YORUMLAR
Toplam 19 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Engin ' e 20 Ekim 2015 Salı 17:15

Türkiye'nin en uzun 2.hattı bizde olabilir ancak yeterli mi değil mi, doğru projeler mi diye bakmak lazım. Alsancak'ta metro var mı, yok, yapılması düşünülüyor mu, hayır. Tramvay işe yarar mı, hayır. Alsancak'ta trafik sorun mu, evet. Gar önü yer altına alınacaktı. ihale iptal oldu, bir daha ses çıkmadı. Bu şekilde yapılırsa tramvay verimli olur mu, hayır. Gökdelenler bölgesinde trafik sorun mu, evet; metro ihtiyaç mı, evet, yapılması düşünülüyor mu hayır, bu nasıl master plan? Sahilleri düzenliyoruz diyorlar, gökdelen bölgesi şehrin prestij bölgesi olacak deniyor ancak bakıyorsun, sahile köprülü kavşak yapılıyor. 10 yıl sonra bölge alt ve üst yapı olarak önlem alınmazsa çökecek. İzban mevzusu ise baştan yanlış. Bütün yapılan metro projelerini at çöpe, metro lazım olan yere banliyö hattı yap. Güzergah üzerinde ihtiyaç 2-3 dakika da ama 10 dakikada bir sefer yapılmak zorunda. Uzun bir sürede bu şekilde kalacak. Baştan böyle olacağını kestirmek zor olmasa değil mi? Ancak hazırlanan raporlarda 15 dakika sefer sıklığı yeter denmiş. 😟 Metro konusunda ise 20 yılda 20 km hat yapıldı. Oldukça başarılı. Istanbul'da belediye bakın bakanlık demiyorum, kendi başına bir çok hat yaptı, Kadir Topbaş en son 2 hattın temelini daha attı. Öyle 3-5 km de değil. Şu an bile 15-20 km lik hatların yapımı sürüyor. Kredi derecesi İzmir'le aynı. Orası 5 hat yapıyorsa sen bütçenle 2 hat yapabilmen lazım. İzban yerine yapılması gereken ise aynı Güzergahta yer altından metro, üstten ise Bergama-Selçuk arası klasik banliyö hattıydı. Bergama tarafı Alsancak son, Ödemiş Selçuk tarafı ise Basmane ' de son bulmalıydı. Ucuz olsun diye yaptılar, hem yeterli değil, hem de şehri ikiye böldü. Şehir zaten şehircilikte sınıfta kalmış, bu da üstüne kaymak oldu. 11 km aldık, 100 km çalışıyor demekle iş bitmiyor.

Yorumu oyla      13      7  
20 Ekim 2015 Salı 16:49

Engin arkadaşım ben mi AKP'YE oy vermişim? 😀😁😂😃 35 projenin içinde yapılmayanları eleştirelim ancak hiçbir şey yapıldı demek... Ortada yapılan projeler var. Örneğin İstanbul -İzmir otoyolu çok önemli bir projedir. 1414 projeyi ise niye yapsın ? Belediye başkanı seçilirsem yapacağım dediği projeler.

Yorumu oyla      13      8  
engin 20 Ekim 2015 Salı 14:46

Türkiyede en uzun 2.raylı sistem izmirde.Hala bumu belediyecilik diyebiliyorsunuz.Biraz dürüst olun kardeşim.Bal gibide akp'ye oy vermişin.35 proje sonrasında 1414 proje deyip seçim sonrasında bu projeleri yapmayan bir partiye izmirli oy vermez.

Yorumu oyla      20      7  
muhalif 20 Ekim 2015 Salı 14:10

daha önce de izmir milletvekiliydiniz ve ulaştırma bakanlığı yaptınız.her seçim öncesi izmiri uçuruyorsunuz ama seçim sonrası herşey unutuluyor.bu vaadleri yerel yönetimi AKP. de olan illerde yapın. izmirde değil.izmirli vaadlere değil, mevcut duruma bakar.

Yorumu oyla      24      5  
cubacuba 20 Ekim 2015 Salı 14:02

13 senedir neredeydiniz ? niye yapmadınız? Bu saatten sonra yapmayın . Yeni kent merkezi gerekli önemi kazandıracaktır izmire! daha şimdiden avrupa konuşuyor.İş için gele yabancı dostlar değişimi çok olumlu buluyor.

Yorumu oyla      23      6  
20 Ekim 2015 Salı 13:59

Binalı Yıldırım 'a oy vermedim ancak hakkını yemeyelim. Çevre yolunun kalan kısmı, havaalanı, Konak ve Sabuncubeli Tünelleri-, İzban ortaklığı, İstanbul-İzmir otoyolu, hızlı tren gibi biten ve devam eden projeler var. Eleştirilecek konularda var tabi ki ancak ne yaptınız demek biraz haksızlık. Bizim ilçe belediyeleri ne bakıyorsun kentsel dönüşüm yok. Devamlı kaldırım taşı değiştirme var. Mahalle ful gecekondu ama bakıyorsun mahalleye asfalt açılıp, kaldırım taşı ya da parke taşı döşeniyor. Bu mu belediyecilik ?

Yorumu oyla      13      17  
burası izmir 20 Ekim 2015 Salı 13:59

metro projeleri , yat limanları , körfez köprüsü , otoyollar , bayraklı ve tepecikte kampüs hastaneleri ne oldu binali bey ? 13 yıldır iktidardasınız neden yapmadınız ?

Yorumu oyla      24      5  
vatandaş unutmaz 20 Ekim 2015 Salı 13:29

Bugüne kadar neden yapmadınız? Elinizi tutan mı vardı?

Yorumu oyla      23      6  
tarafsız 20 Ekim 2015 Salı 12:53

Bize gölge etmeyin başka ihsan istemiyoruz.Belediyemiz hallediyor

Yorumu oyla      22      6  
private 20 Ekim 2015 Salı 12:11

Hadi bakalim, yermisin izmir yemezmisin oyunu basladi.Ama yemez bu bos laflari izmir.

Yorumu oyla      23      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Partili vekile canlı yayında 'ses kaydıyla' suç duyurusu
CNN Türk’teki Tarafsız Bölge programında Diyarbakır Baro Başkanı Tahir ...
MHP Adayı Kılıç: Ülkemiz mülteci kampı olmasın
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İzmir 1'inci Bölge Milletvekili Adayı ...
Yıldız Sarayı'ndaki koltuklara hilaller sonradan konuldu!
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Almanya Başbakanı Angela Merkel’i ağırladığı ...
 
Bahçeli muhtarlara Twitter'dan seslendi
'MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, muhtar maaşlarını bin 400 liraya çıkaracaklarını ...
Flaş! Abdullah Gül'den taziye açıklaması
11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün, Ankara'da 102 kişinin yaşamını yitirdiği ...
Yıldırım: HDP’nin barajı geçmesine sevindim ama…
AK Parti İzmir Milletvekili adayı Binali Yıldırım, barış adına HDP'nin ...
 
Delican'dan İzzetbegoviç mesajı: Bilge kral bağımsızlık demektir
AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican Bilge Kral Aliya İzzetbegoviç’in ...
Kılıçdaroğlu: Tıpış tıpış görev verecek!
CHP Lideri Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı hükümeti kurma görevi ...
Bergama AK Parti Adayı Kırkpınar’ı bağrına bastı
AK Parti 2. Bölge Milletvekili adayı Bilal Kırkpınar Bergama'da köyleri ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Polis kurşunu ile ölen ilk üniversiteli!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva