HABERLER>POLİTİKA
14 Ekim 2016 Cuma - 18:00

Yıldırım'dan İzmir'de 'başkanlık' mesajı: Sistemi getirelim...

Başbakan Yıldırım, İzmir'de katıldığı toplu açılış töreninde, "İstikrarı sürekli hale getirmek için tek başına iktidar sağlayacak bir sisteme ihtiyaç var. Bu da başkanlık sistemidir. Başkanlık sistemini getirelim, sorunları bitirelim." dedi.

Yıldırım dan İzmir de  başkanlık  mesajı: Sistemi getirelim...

Başbakan Binali Yıldırım, Ödemişlilere seslenirken, "Türkiye alçak ve haince bir darbe girişimi yaşandı. Bu girişim karşısında Türkiye'nin her yerinde olduğu gibi İzmir’de de Ödemiş’te de bayrağımıza sahip çıktınız, al yıldızlı bayrağımızı yere düşürmediniz, darbecilere darbe vurdunuz. Türkiye'nin yolunu, önünü açtınız." dedi.

Yıldırım, Ödemiş ilçesinde, İzmir'de 780 milyon liralık yatırımla hayata geçirilen 175 projenin toplu açılış törenine katıldı. 

Ödemiş'teki toplu açılış töreninde 780 milyon liralık bedelle yapılan 175 projenin toplu açılışını yapacaklarını dile getiren Yıldırım, projelerin İzmir’e ve Türkiye'ye kazandırılmasında emeği geçenlere teşekkür ederek sözlerini şöyle sürdürdü:

"Türkiye alçak ve haince bir darbe girişimini yaşadı. Bu girişim karşısında Türkiye'nin her yerinde olduğu gibi İzmir’de de Ödemiş’te de bayrağımıza sahip çıktınız, al yıldızlı bayrağımızı yere düşürmediniz, darbecilere darbe vurdunuz. Türkiye'nin yolunu, önünü açtınız. Durmayacağız, yorulmayacağız, yola devam edeceğiz. 15 Temmuz'da darbeyi sona erdirdiniz ama durmadınız, 27 gün boyunca işinizde gücünüzde akşam da demokrasi nöbetlerinde meydanları boş bırakmadınız, Allah sizden razı olsun. İzmir, çok büyük bir iş yaptı. İzmir, darbecilere hakettikleri dersi en iyi şekilde verdi." 

İzmir'de devam eden proje yatırımlarına değinen Yıldırım, İstanbul-İzmir otoyolunu 2018'de, Ankara-İzmir hızlı trenini de 2019'da açmayı hedeflediklerini, böylece İzmir'den yola çıkan birinin 12 saatte İstanbul ve Ankara'ya gidip tekrar dönebileceğini kaydetti. 

"Başkanlık sistemini getirelim, sorunları bitirelim"
Yıldırım konuşmasında, MHP Genel Başkanı Bahçeli'nin başkanlık sistemi açıklamalarına ilişkin şunları kaydetti: "Biliyorsunuz 2 gün önce Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli dedi ki, 'Artık şu anayasa meselesini halledelim. Bizim düşüncemiz, yani Milliyetçi Hareket Partisi'nin düşüncesi parlamenter sistemi daha da güçlendirmek.' Ama biz de diyoruz ki, darbeleri önlemek için, istikrarı sürekli hale getirmek için, zayıf hükümetlerle Türkiye'nin kayıplarını önlemek için mutlaka ve mutlaka güçlü, tek başına iktidar sağlayacak bir sisteme ihtiyaç var. Bu da başkanlık sistemidir. Başkanlık sistemini getirelim, sorunları bitirelim. Biliyorsunuz yaptığımız referandumla birlikte Cumhurbaşkanı artık sizler tarafından seçiliyor. Şimdi bu fiili durumu, mevcut durumu anayasayla düzeltmek gerekiyor. Bahçeli bunu da söylüyor. Biz de diyoruz ki eğer böyle diyorsanız biz de hazırız. Gelin bu anayasa değişikliğini Meclis'ten geçirelim ve milletin önüne götürelim. Milletten korkulur mu? Milletten korkulmaz. Darbe savuşturan milletin önünde selam durulur, selam. Onun için bu anayasayı Meclis'e getireceğiz, Meclisten 330 oyu ve üstünü alır almaz doğru önünüze geleceğiz. Sizlerin onayına sunacağız. 367 dahi olsa yine millete soracağız. Çünkü bu önemli iş. Önemli işlerin adresi millettir."

15 Temmuz'da namusumuza hep birlikte sahip çıktık
Başbakan Yıldırım, "Milletin emaneti bizim namusumuzdur. 15 Temmuz'da namusumuza hep birlikte sahip çıktık. Ceketimizi, şapkamızı alıp kaçmadık. Darbelerde şapkasını alıp kaçan iktidarlar gibi olmadık. Darbe karşısında dimdik duran bu aziz milletin karşısında şapka çıkardık. Katillerle göğüs göğüse mücadele ettik. Milli iradeye sahip çıktık. Şehitler verdik, gazilerimiz oldu ama namerde boyun eğmedik." dedi.

 
FETÖ'cülerin 'Eagle'dan gizli yazışmaları ortaya çıktı
 
İşte o anlar: 15 Temmuz gecesi Genelkurmay
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Flaş! Bakan Çavuşoğlu: 3 FETÖ üyesini teslim aldık
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Malezya ile karşılıklı temaslar sonucunda ...
Erdoğan: Koalisyon güçleri içinde yer almakta kararlıyız
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin koalisyon güçleriyle birlikte çalışmaya ...
Yıldırım'den İzmir'de Milli Tarım Projesi'ni açıkladı
Başbakan Yıldırım, 'Tarımda havza bazlı üretime destek verilecek. Şimdiye ...
 
Erdoğan Cuma namazını Davutoğlu ile birlikte kıldı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 42 tesisin toplu açılış ve 42 temel ...
Yıldırım’dan İzmir’deki zirvede Kılıçdaroğlu’na stat yanıtı: Siz bırakın da…
Başbakan Yıldırım, CHP Lideri’nin statlar konusundaki, “Siz İzmir’i bırakın. ...
CHP'li Oran: Bizde mağdur yok, nokta atışı!
Çeşme İlçe Başkanı Oran, FETÖ operasyonları sonrası yaşanan mağduriyetlerin ...
 
MHP'den CHP'ye çok sert yanıt: PKK'nın don lastiği!
Büyükataman, "Siyaset kuklası CHP’li Selin Sayek Böke, Sayın Genel Başkanımıza ...
Yıldırım’dan ‘DEÜ’ mesajları: O geceyi anlattı, Körfez Geçiş için tarih verdi!
İzmir temaslarına Dokuz Eylül Üniversitesi akademik yıl açılış töreniyle ...
CHP’de Haznedar hakkında istenen ceza belli oldu
CHP’de MYK kararı ile disipline gönderilen Beşiktaş Belediye Başkanı Murat ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Acil çözüm şart!’
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Beyaz tren...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
'Memleket' küçülüyor!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Afyon üstünden Akşehir’e... (Gezi notları)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva