HABERLER>POLİTİKA
3 Kasım 2015 Salı - 14:29

Yıldırım’dan 1 Kasım mesajı: Yatarak değil çalışarak!

AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, partisinin her ilçede oyunu artıran tek parti olduğunu, her partiden ve yeni seçmenden oy aldıklarını belirterek, "Oy artışı yatarak değil çalışarak oldu" dedi. İzmir'de yüzde 31 oy alan AK Parti'den seçilen Yıldırım, "Ben sadece AK Partili seçmenin değil, bana oy vermeyen yüzde 69'un da milletvekiliyim" dedi.

Yıldırım’dan 1 Kasım mesajı: Yatarak değil çalışarak!

AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, seçim gecesi düzenlediği basın toplantısının ardından Ankara'ya gitti. Seçim gecesi twitter adresinden paylaştığı "Yüze vurur ifadesi tek başına iktidarız birtanesi" videosu ile sosyal medyada yankı yaratan Yıldırım, videoyu sevincini paylaşmak için yüklediğini söyledi. Yıldırım, DHA'ya yaptığı açıklamada, Türkiye'de olduğu gibi İzmir'de de seçimin kazananının AK Parti olduğunu öne sürerek, bunun için çok çalıştıklarını şöyle anlattı:
 
"AK Parti, meclise giren üç muhalefet partisinin toplamından daha çok oy aldı. Tek başına iktidar oldu. Seçim gecesi bu sevinçle twitter'da o videoyu paylaştım. Çok da beğenildi. İzmir'de eylül ayı sonunda denizci selamıyla yola çıktık. Bize oylarıyla rüzgar olan herkese minnet borçluyuz. 7 Haziran'da aldığımız oy yüzde 26.2'ydi. Bunu yüzde 31'e çıkardık. Seçim sistemi nedeniyle oy artışını milletvekili sayısına yansıtamadık. Birinci bölgede 4 bin oy farkla 5. vekili çıkaramadık, Cemal Bekle'yi Ankara'ya getiremedik. Buna rağmen İzmir'de seçimin galibi AK Parti'dir. 30 ilçenin tamanında oylarımızı en az 2 puan artırdık. Torbalı ve Kemalpaşa 8 puanlık artışlarla yüzümüzü daha çok güldürdü. İzmir'de üç kişiden biri AK Parti'yi tercih etti. Partili kadınlarımız ev ev gezdi, gençler sokakta stant açtı, vaatleri anlattı. 13. sıra adayımız da 1. sıradaki aday gibi heyecanla çalıştı. Alsancak'ta kafelere de girdik, dağ köylerindeki tarlaya da. Kordon'da da oturduk, Kadifekale'ye de çıktık. Oy artışı yatarak değil, çalışarak oldu. Bu başarıda her partilimin alınteri ve emeği var."
 
"YÜZDE 69'UN DA MİLLETVEKİLİYİM"
AK Parti İzmir Milletvekili Yıldırım, her partiden ve yeni seçmenden oy aldıklarını en çok artışı kırsalda yarattıklarını belirterek, "İzmir'de muhalefetin yürüttüğü kentin hak ettiğini alamadığı yönündeki eleştirilerini ellerinden alacağız. İzmir'de yerel yönetimlerin eksikliklerini gören, CHP'li belediyelerden hizmet alamayan seçmen de bizi tercih etti. CHP'den, MHP'den, HDP'den, yeni seçmenden oy aldık. Çünkü İzmirli seçmen hizmetin kimden geleceğini biliyor. CHP daha seçimin ateşi düşmeden birbirine girdi, hüsranın faturasını birbirlerine kesmeye başladılar. Vatandaş bunu görüyor. 7 Haziran bir yol kazasıydı. 2014 Mart'ında İzmir'de yüzde 37 oy aldık. Kentteki kemik oyumuz yüzde 35. Bunun üzerine de çıkacağız. Büyükşehir Belediyesi'nin hizmeti seçim öncesi hatırlayıp, kırsala ağırlık vermesine rağmen kırsaldan biz çok oy aldık. Bunda seçim vaatlerimizin etkisi büyük. Kent merkezinden daha çok oy alabilmek için İzmirli'nin zihnindeki endişeleri de yok edeceğiz. Ben sadece AK Partili seçmenin değil bana oy vermeyen yüzde 69'un de milletvekiliyim" dedi. (dha)

 
Delican’dan Başkan Gönenç’in ‘şiirli mesajı’na sert tepki!
 
Altınordu’nun gençleri gözde!
YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 6 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
TC misafir 3 Kasım 2015 Salı 18:18

Başarınız sizin değil Devlet Bahçelinin tutumu ve HDP'nin emanet oylarla şımarıp pkkya mesafe koymamasındandır 13 yıllık düzen devam edecek kimse değişiklik beklemesin yargı kararlarına rağmen "biz yaptık oldu"lar yine devam edecek , taşeronlar yine devam edecek, işçi ölümleri yine devam edecek, eğitim sistemi yine değişir, emekli ve asgari ücretlinin geçim sıkıntısı yine devam eder, milliyetçi oyları alan Akp kesinlikle çözüm sürecine girmez terör olayları artarak devam eder buna ışidin eylemleri de eklenir, yolsuzluklar yine devam eder yine yargının eli kolu bağlanır...

Yorumu oyla      17      12  
Egeden 3 Kasım 2015 Salı 17:00

Şehrin %70 i CHP,MHP ve HDP ye oy dağıtmış.En yakın Rakibinden de %16 fark yemişler.Yerel seçimlerde 6 ilçe almışlardı 3 e düşmüş!Neye bu kadar seviyorlar anlamadım ??

Yorumu oyla      18      10  
3 Kasım 2015 Salı 15:28

körfez tüp geçit ne oldu? İstanbul olunca şak diye yapılıyor.

Yorumu oyla      14      14  
Mustafa ÖZDEMİR 3 Kasım 2015 Salı 15:25

Bence, Binali Yıldırım'lı Akp için bu sonuç çok güzel.Binali Bey bu dönemde verdiği sözleri yerine getirdiği takdirde bir sonraki seçimde Akp Chp'yi İzmir'de geçecektir..

Yorumu oyla      20      15  
Işık Dikicigil 3 Kasım 2015 Salı 15:07

DOĞRU SÖYLÜYOR. GİRİLMEDİK MAHALLE ÇALINMADIK KAPI, DOLAŞILMADIK PAZAR YERİ KALMADI. İYİ PARA HARCADI...

Yorumu oyla      18      14  
reco 3 Kasım 2015 Salı 15:03

once asgari ucreti 1300 yapin beyim

Yorumu oyla      20      8  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Delican’dan Başkan Gönenç’in ‘şiirli mesajı’na sert tepki!
Bergama Belediye Başkanı’nın 1 Kasım seçimleri sonrası Nazım Hikmet’in ...
Davutoğlu: Bu coşkuyu Cumhurbaşkanımız da yaşıyor
1 Kasım seçimlerinden sonra ilk kez İstanbul'a gelen Başbakan Ahmet Davutoğlu, ...
Gürsel Tekin: Kılıçdaroğlu’nun istifasını gerektirecek…
1 Kasım seçimlerinin ardından toplanan MYK'dan sonra açıklama yapan CHP ...
 
Balbay’dan mesaj yağmuru: Kurultay büyük şans!
CHP İzmir Milletvekili 2 çarpıcı yazı sonrası canlı yayında yaptığı kapsamlı ...
İzmir derbisine TRT seti: 18.30’da diretiyor!
Karşıyaka ve Göztepeli yöneticilerin pazar günü saat 18.30'da oynanacak ...
CHP İzmir’de yas: ‘Ulu Çınar’a veda…
Partinin en yaşlı üyelerinden olan ve 7 dönem İl Genel Meclisi Üyeliği ...
 
1 Kasım'da oylar neden bu kadar hızlı sayıldı?
1 Kasım seçimi, seçim sonuçlarının çok hızlı sayılması tarihe geçti. Peki, ...
Yalçın Akdoğan: Öcalan’ı diri diri gömdüler!
Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan seçim sonuçlarına ilişkin açıklamalar ...
CHP İzmir’den ‘Lidere’ ilk istifa çağrısı!
Basın, Medya ve Halkla İlişkilerden Sorumlu İl Eski Başkan Yardımcısı ...
 
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
AVM krizinde kim kazandı?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Alkışlayalım mı? Eleştirelim mi?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bumerang!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Netameli bir tür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Yumuşama mı, oyun kurmak mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bitki kıyameti
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Gerçek annelik
Kemal ARI
Kemal ARI
Şirince’de Manoli’nin izinde (1)
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva