HABERLER>İŞ DÜNYASI
17 Aralık 2022 Cumartesi - 09:08

Yılbaşı öncesi Kordon’dan ‘sahte içki’ uyarısı: Bilmediğiniz mekana gitmeyin!

Yaklaşan yılbaşı dolayısıyla kaçak içki uyarısında bulunan Kordon İşadamları Derneği Başkanı Ömür Şanlı , “Hangi işletmede yakalanırsa oraya büyük bir pano asıp deşifre etmek gerekiyor” dedi. İZTO Restoran, Kafe ve Eğlence Yerleri Grubu Başkanı Yiğit Altınkapı ise “Vatandaşların güvendiği bildiği mekânları tercih etmesi ve kapalı içkilerin tercih edilmesi gerekiyor” dedi.

Yılbaşı öncesi Kordon’dan ‘sahte içki’ uyarısı: Bilmediğiniz mekana gitmeyin!

Diren ÇELİK/ EGEDESONSÖZ- Yılbaşına sayılı günler kala İzmir’de hazırlıklar hızlandı. İzmirliler, yeni yılı kutlamak için şimdiden mekânlarda rezervasyon arayışlarına başladı. Yüksek alkol fiyatları ise kaçak içki endişesi yaratıyor.

Kordon İşadamları Derneği Başkanı Ömür Şanlı, kaçak içki kullanan ve mühürlenen mekânların deşifre edilmesi gerektiğini söyledi. İZTO Restoran, Kafe ve Eğlence Yerleri Grubu Başkanı Yiğit Altınkapı ise güvenilen mekânların tercih edilmesi gerektiğini vurguladı.

PLANLAMALAR BAŞLADI
Egedesonsöz’e açıklamalarda bulunan Kordon İşadamları Derneği Başkanı Ömür Şanlı, Yılbaşı hazırlıklarının başladığını belirterek, “hazırlıklar kapsamında esnafımız yavaş yavaş menüleri oluşturuyor. Planlamalar başladı. Şu sıralar menü fiyatları hazırlığı ve menü içeriği çalışması yapıyorlar.  Özel program yapan dükkân sayısında bu sene artış yok. Ruhsatlarında canlı müzik olan esnaf sayımız belli. Onlar programa devam edecekler. Ruhsatı olmayan esnafımız özel program yapamıyor” ifadelerini kullandı.

“Vatandaşlar program yapmak için daha çok son günleri tercih ediyor” diyen Şanlı, “Geçtiğimiz yıl iyi geçti. İşlerimizdeki yansıması olumlu geçti. Bu yıl da işlerimize iyi yansıyacağını tahmin ediyorum.” dedi.

KAÇAK İÇKİ SATANLAR DEŞİFRE EDİLMELİ
Sahte içki konusunda da uyarı yapan Başkan Şanlı, “Ne kadar denetim olursa bizim için mutluluk demektir. Çünkü insan sağlığı bizim için çok önemli. Kordon dışında bazı yerlerde kaçak içki yakalanıyor ancak Alsancak-Kordon diye adının geçmesi bizi töhmet altında bırakıyor. Hangi işletmede yakalanırsa oraya büyük bir pano asmak gerekiyor. Cezanın dışında da, ‘Bu mekan kaçak içkiden mühürlenmiştir’ diye onu deşifre etmeliyiz. İnsan sağlığı bu kadar ucuz olmamalı. Nasılsa istenilen ücret gelen misafirler tarafından karşılanıyor ve bunu ücrete yansıttığınızda itiraz eden olmuyor. Kaçak içki kullanıldığı zaman 3-5 kuruş fazla kazanabilirsiniz ancak insanların sağlığıyla oynarsınız ve kimse bize hakkı vermiyor. Lütfen insanların sağlığıyla oynamayalım” dedi.

YILBAŞI PROGRAMLARININ PAHALI OLMASININ NEDENİ ALKOL FİYATLARI
İZTO Restoran, Kafe ve Eğlence Yerleri Grubu Başkanı Yiğit Altınkapı ise artan enflasyon dolayısıyla mekânlarda fiyatların arttığını belirterek, “Pandemiden çıktık, insanlar yılbaşını dışarıda geçirmek için salgının bitmesini beklediler. Sıkkın ve mutsuzlar. Ayrıca fiyatlar enflasyona bağlı olarak çok yükseldi. Vatandaşlar bu fiyatları karşılayabilecek mi, karşılayamayacak mı onu yılbaşı günü göreceğiz. Bu pahalılık karşısında insanlar yılbaşı gecesini evde planlayabilir. Rezervasyonlar orta derecede ama şu an için kapalı kutu. İşletmecisi olduğumuz Altınkapı Restoran’da fiyatlar, kişi başı menü alkolsüz her şey dâhil 200- 220 TL arası, alkollü olursa 400 TL’yi buluyor. Tüm yılbaşı programlarının pahalı olmasının asıl sebebi alkol fiyatlarının yüksek olması. Kaçak içki, dikkat edilmesi gereken önemli konulardan birisi. Vatandaşların güvendiği bildiği mekânları tercih etmesi ve kapalı içkilerin tercih edilmesi gerekiyor. Konak İlçe Tarım Müdürümüz Ruhşan Özdemir, sık sık denetim gerçekleştiriyor. Yılbaşına yakın bu denetimleri sıklaştırırlar. Kendilerine teşekkür ediyoruz, olması gereken de buydu” şeklinde konuştu.

 
ÇEŞTOB Başkanı Demir’den vergi yorumu: Bakanımıza hiç yakışmadı!
 
Yılbaşı zehir olmasın… Önce QR kod, sonra şerefe!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
ÇEŞTOB Başkanı Demir’den vergi yorumu: Bakanımıza hiç yakışmadı!
Çeşme Turistik Otelciler Birliği Başkanı Yakup Demir, 1 Ocak’ta yürürlüğe ...
Kyme’nin ölüm fermanı!
Habaş’ın Kyme Antik Kenti’nin sınırları içerisinde kurmak istediği kireç ...
THY, Narita Havalimanı'na yeniden sefer başlattı
Dünyanın en çok ülkesine uçan Türk Hava Yolları (THY), Japonya'nın başkenti ...
 
Ünlü baklavacı için iflas kararı verildi
Bakırköy 1. Asliye Ticaret Mahkemesi, bir süre önce mali girdaptan çıkmak ...
Asgari ücrette kritik gün 20 Aralık!
Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun 3'üncü toplantısı, 20 Aralık'ta Çalışma ...
İzmir'in vişne-ceviz deposuna maden ocağı!
Kiraz’da vişne ve ceviz ağaçları kaplı Bahçearası Köyü’nün sınırlarına ...
 
EYT için işletmelere KGF geliyor!
EYT kapsamında işverenlere yüzde 75 kefalet oranıyla Kredi Garanti Fonu desteği sağlanacak.
TTI İzmir Fuarı'na ziyaretçi akını!
Fuarcılığın başkenti ve yıllardır düzenlenen turizm fuarı ile sektörün ...
GDO’suz Pamuk A.Ş'de yeni başkan Bülent Uçak oldu!
GDO’suz Pamuk A.Ş. ilk genel kurulunu gerçekleştirdi. Yapılan genel kurulda ...
 
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Güneşli günler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Eskiçağ İnançlarında ve Ritüellerinde Şarap
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Ha’di, öldür beni!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Paradigma çökmesi bir gerçek
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Amma velakin, bir şey yapmalı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kılıçdaroğlu’nun öfkesi ve yeni dengeler…
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva