HABERLER>İŞ DÜNYASI
15 Aralık 2022 Perşembe - 11:43

GDO’suz Pamuk A.Ş'de yeni başkan Bülent Uçak oldu!

GDO’suz Pamuk A.Ş. ilk genel kurulunu gerçekleştirdi. Yapılan genel kurulda GDO’SUZ Pamuk A.Ş.’nin sermaye artırımı yapıldı ve Yönetim Kurulu Başkanı Barış Kocagöz’ün istifası dolayısıyla yeni yönetim kurulu belirlendi. Yapılan seçimin ardından Barış Kocagöz görevini İzmir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Bülent Uçak’a devretti.

GDO’suz Pamuk A.Ş de yeni başkan Bülent Uçak oldu!

Bu değişiklikle birlikte GDO’suz Pamuk A.Ş. yeni Yönetim Kurulu şu isimlerden oluştu: Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Uçak (İTB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı), Yönetim Kurulu üyeleri: Bertan Balçık (UPK Yönetim Kurulu Başkanı) ve Muhammet Zekeriya Tanrıverdi (İTHİB Yönetim Kurulu Üyesi.)

Genel Kurul sonrası açıklamalarda bulunan İzmir Ticaret İzmir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve GDO’suz Pamuk A.Ş.’nin yeni Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Uçak, seçilmesi dolayısıyla duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Borsamız geçmiş dönem Meclis Başkanı ve GDO’suz Pamuk A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Barış Kocagöz’e bu zamana kadar ülkemize, Borsamıza, GDO’suz Pamuk A.Ş. ve GMO Free Turkish Cotton markasının ülke içi ve dışında tanıtımına verdiği destek, markanın büyümesine sağladığı katkı ve görev dönemi boyunca imza attığı başarılı çalışmaları dolayısıyla teşekkür etti.

Bülent Uçak, Barış Kocagöz’den devraldıkları bayrağı daha ileriye götürmek için üzerlerinde büyük bir sorumluluk olduğunu vurgulayarak, GMO Free Turkish Cotton markasının daha da güçlenmesi adına azimle çalışmaya devam edeceklerini belirtti.

GMO Free Turkish Cotton markasının hem pamuğun kendi özelliklerine hem de üretim süreçlerinin sürdürülebilirliğine odaklanması açısından oldukça avantajlı olduğunu dile getiren Uçak, “Dünyanın en önemli pamuk üreticisi ülkelerinden biriyiz. Tekstil ve konfeksiyon sanayimiz de büyük bir üretim potansiyeline sahip. Aynı zamanda tüketim açısından da önde gelen pazarlar arasındayız. Bu potansiyeli GDO’suz Türk Pamuğu markamız ile desteklediğimizde hem pamuk üretimimizin hem de sanayimizin rekabet gücüne orta ve uzun dönemde önemli katkı sağlamış olacağımıza inanıyorum. Yeter ki sektörün tüm paydaşları projeyi sahiplenerek destek olsun. Ayrıca, markamızın sadece tekstil ve konfeksiyon sektörü açısından değil, pamuk çekirdeğinden elde edilen yağ ve yem sanayi için de büyük önem taşıdığını belirtmek isterim. Standardımız bu ürünlerin belgelendirilmesini de kapsıyor.” diye konuştu.

Geçtiğimiz günlerde yapılan Genel Kurul toplantısı ile aynı gün gerçekleştirilen lansmanda Orta Anadolu Tekstil ve Söktaş Tekstil’in de GMO Free marka etiketlerini kullanmaya başladıklarını kamuoyu ile paylaştıklarını belirten Uçak, temennilerinin ve hedeflerinin yeni yönetim döneminde marka ağına katılacak sektör ve kuruluşların artarak devam etmesi olduğunu dile getirdi.

GDO’suz Pamuk A.Ş. nedir?
“GMO FREE Turkish Cotton” projesi ile ülkemiz pamuklarının ve pamuktan üretilen asıl ve yan ürünlerin markalaşması ve sürdürülebilir pamuk üretiminin desteklenmesi amaçlanıyor. Bu kapsamında İzmir Ticaret Borsası, Ulusal Pamuk Konseyi ve İstanbul Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği iş birliğinde “GMO FREE Turkish Cotton” ibaresi ile Türk Patent Enstitüsü’nden ‘Garanti Markası’ tescili alınmıştır. Ayrıca, markanın yönetimi amacıyla GDO’suz Pamuk A.Ş. isimli şirket kurulumu gerçekleştirilmiştir. 
 
 

 
İçişleri'nden CHP'li Bakan'a suç duyurusu!
 
Altınordu'da yeni hoca için sürpriz karar!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ücretli çalışan sayısı Ekim'de yüzde 7,4 arttı
Sanayi, inşaat ve ticaret-hizmet sektörleri toplamında ücretli çalışan ...
İzmirli beyaz eşyacılardan ‘enflasyon’ uyarısı: İki kat zam gelebilir!
İzmir Ticaret Odası 26. Ev Aletleri Grubu Komite Başkanı Orhan Şenses, ...
İZSİAD Yönetimi TÜSİAD YİK’te yerini aldı
Türk iş dünyasının en güçlü sivil toplum kuruluşları arasına yer alan ...
 
ELİDAŞ yüzde yüz doluluğa ulaştı
Ülkemizde ilk defa lisanslı depoculukta pamuk ile depolama ve elektronik ...
Türk Metal yetkiyi almıştı… Vestel’den itiraz!
Türk Metal’in çoğunluğu sağladığı Vestel’in beyaz eşya ve elektronik fabrikalarında ...
Akgermanlar dönemi sona erdi!
İzmir iş dünyasının önde gelen isimlerinden Öner Akgerman ile oğulları ...
 
Şırnak ve EGİAD iş dünyası arasında ticaret hattı
Şırnak İşadamları Derneği Başkanı Nihat Bilişik, EGİAD Ege Genç İş İnsanları ...
Menemen Ticaret Odası'ndan Ankara çıkarması!
Menemen Ticaret Odası Yeni Yönetim Kurulu ve Meclis üyeleri ile birlikte ...
Asgari ücrette ikinci toplantı bugün!
İşçi, işveren ve hükümet temsilcilerinden oluşan Asgari Ücret Tespit Komisyonu, ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Modası geçmez 1984
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Ondan sonra kral gelmedi!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Haziran 14!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Futbol ve siyaset...
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kırmızı çizgiler ne olacak?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kapalı kapıların ardında
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford, Alice Harikalar Diyarında ve otizm
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Avrupa'daki mesaj!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
İzmir'in meltemi Manisa'nın poyrazı!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Takkiye
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva