HABERLER>POLİTİKA
15 Aralık 2022 Perşembe - 11:36

İçişleri'nden CHP'li Bakan'a suç duyurusu!

Geçtiğimiz günlerde CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan’ın sosyal medya üzerinden paylaştığı video gündeme oturdu. Videoda, T.C. kimlik numarası ile vatandaşların verilerine ulaşılabildiği görülürken, Bakan, bu bilgilerin çalınması veya satılması hakkında İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya soru sordu. Bunun üzerine İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy, sistemin en güvenli sistemlerden biri olduğunu belirterek CHP’li Bakan hakkında suç duyurusunda bulunduklarını söyledi.

İçişleri nden CHP li Bakan a suç duyurusu!

EGEDESONSÖZ – CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, dün sosyal medya hesabı üzerinden yayınladığı video ile bir internet sitesi üzerinden T.C. kimlik numarası ile eğitim ve sağlık gibi birçok veriye ulaşılabildiği görüldü.

‘DEVLETİN ELİNDE OLMASI GEREKEN BU BİLGİLERE NASIL ULAŞILIYOR?’
Aynı uygulamayı kendisinin de denediğini ve bütün bilgilere ulaştığını söyleyen Bakan, “Teröristlerin ayakkabı numarasını biliyorduk. Şimdi tüm dünya Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının tüm kimlik bilgilerini biliyor. Süleyman Soylu, İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü’nün elinde olması gereken bu bilgiler çalınmış mıdır? Satılmış mıdır? Bu rezaletin sorumlusu kim? E-devlette olması gereken bilgilere bir internet sitesinde VPN ile bağlantı kurup rastgele bir e-posta ile ulaşabilirsiniz. Sorgulama için ücret istiyor. Kredi kartından para yükleyip bu bilgiler satın alınabiliyor. Devletin elinde olması gereken tüm vatandaşların en mahrem bilgilerine nasıl ulaşılabilir? Devletin harim-i ismetine ikinci defa girilmiş oldu. Birincisi FETÖ’nün kozmik odaya girmesiydi ikincisi ise budur. Bunun sorumlusu Süleyman Soylu, biraz onurun varsa istifa et. Bu bilgiler sadece bu internet sitesinde olsa iyi Telegram’da da ücret karşılığı kimlik, telefon sorgulaması yapan birçok grup var. Bu çok önemli güvenlik sorunudur. Tüm bilgilerimiz uluslararası istihbarat örgütlerinin elinde anlamına da gelir” dedi.

BAKAN YARDIMCISI ERSOY: SUÇ DUYURUSUNDA BULUNUYORUZ
CHP’li Bakan’ın iddialarının ardından sosyal medya hesabı üzerinden cevap veren İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy ise Merkezi Nüfus İdare Sistemi’nin (MERNİS) dünyanın en güvenli sistemlerinden biri olduğunu belirterek, CHP’li Bakan hakkında suç duyurusunda bulunduklarını ifade ederek “CHP Milletvekili Murat Bakan, yine bildik FETÖ taktikleriyle milletin kendisine verdiği vekaleti, milletin kafasını karıştırmak, devlete ve kurumlara güveni sarsmak için kullanarak, her gün yeni bir yalanla karşımıza çıkıyor. Keşke bu enerjisini doğru bilgiye ulaşmak için harcayan bir vekil olabilseydi. Merkezi Nüfus İdaresi Sistemi (MERNIS) intranet (kapalı devre) çalışan, internet ortamına kapalı bir sistemdir ve her yıl düzenli olarak bağımsız farklı firmalara sızma testi yaptırılmaktadır. Bugüne kadar yaptırılan sızma testlerinde, güvenlik sistemlerinin çok iyi olduğu raporlarla ortaya konmuştur. Ayrıca verilerin sızdırılmasına yönelik herhangi bir zaafiyetin olmadığı tespit edilmiş dünyanın en güvenli sistemlerinden birisidir. MERNIS altyapısında bulunmayan bir takım sorgulama bilgilerinin, MERNIS bilgisiymiş gibi sunulması en basitinden sisteme ve verilen emeğe saygısızlıktır. Kasıtlı olarak bu tür dezenformasyon bilgileri yayan ilgiliyi kınıyor ve hakkında suç duyurusunda bulunuyoruz” diye cevap verdi.

‘YAVUZ HIRSIZ EV SAHİBİNİ BASTIRIR’
Ersoy’un suç duyurusunda bulunacaklarını söylemesinin ardından CHP’li Bakan sosyal medya üzerinden Ersoy’a yanıt verdi. Verilerin siber saldırı ile çalınmaması durumunda hırsızın sistem içerisinde olduğunu söyleyen Bakan, şu ifadeleri kullandı:

İçişleri Bakanlığı, Mernis sisteminin verilerinin çalınması ile ilgili konuyu gündeme getirdiğim için hakkımda Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulanacakmış. Buna halk arasında, "Yavuz hırsız ev sahibini bastırır" derler. Bir devlet adamının yapması gereken, konuyu ciddiye almak ve bu verilerin nasıl sızdığını araştırmaktır. Kapalı devre intranet sistemden veriler siber saldırı ile çalınmamış ise, hırsız kapalı devre sistemin içinde demektir.

 
MİT'ten PKK'nın sözde 2 sorumlusuna operasyon
 
GDO’suz Pamuk A.Ş'de yeni başkan Bülent Uçak oldu!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Hanzade ÜNUZ yazdı... Beyaz topa kim vurdu?
Hanzade ÜNUZ yazdı... Beyaz topa kim vurdu?
Kılıçdaroğlu: Milli iradeye vurulan darbedir
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na yönelik hapis ...
Kılıçdaroğlu'ndan Aziz Kocaoğlu hatırlatması... Mücadelesinde haklı olduğu kanıtlandı!
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin İstanbul Belediye Başkanı ...
 
Türkiye'nin gözü kulağı İstanbul'da... Başkanlar bir arada!
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu için verilen 2 yıl ...
Büyükşehir'de gündem Grand Plaza ve İZBETON... CHP ve AK Parti arasında 'aklın yetmez' tartışması
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Aralık ayı meclis oturumuna İZBETON ve ...
Kılıçdaroğlu, Almanya'dan dönüyor!
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında hapis cezası çıktı, CHP Genel Başkanı ...
 
İzmir siyasetinden İmamoğlu kararına tepki!
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na hapis cezası ve ...
Davutoğlu'ndan Meral Akşener'e ziyaret
Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, İYİ Parti Genel Başkanı ...
Doğalgaz açıklaması: Ortak adımlar atılacak
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye'nin Azerbaycan doğal gazının ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çok mu çok oluyor bu Çeşme?
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Can dostlar tartışması!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Beyaz tren...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
'Memleket' küçülüyor!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Afyon üstünden Akşehir’e... (Gezi notları)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva