HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
6 Şubat 2023 Pazartesi - 17:58

Yeni emniyet binası planlarına Konak’tan onay

İzmir İl Emniyet Müdürlüğü’nün Umurbey Mahallesi’nde hayata geçirmeyi planladığı yeni binası için İzmir Valiliği plan değişikliği önerisini yeniden Konak Belediyesi’ne gönderdi. Bugün gerçekleştirilen oturumda gündeme gelen plan revizyonu önerisi, meclis üyelerinin oy birliği ile kabul edildi

Yeni emniyet binası planlarına Konak’tan onay

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - Konak Belediyesi Şubat ayı olağan meclisinin ikinci oturumu gerçekleştirildi. Selahattin Akçiçek Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen oturuma Belediye Başkanı Abdül Batur Başkanlık yaptı.

Meclis açılışında konuşan Başkan Batur, İzmir’de tam bir uyumla çalışarak deprem bölgesine gidecek yardımların koordinasyonunun sağlandığını ifade etti. Başkan Batur, Konak Belediyesi olarak, afet durumları için hazırda beklettikleri, bin adet yatak, 2 bin adet gıda kolisi, bin adet battaniye, 50 adet çadır, 5 bin atkı, bere, eldiven, 3 bin adet yetişkin ve çocuk giyimi, 200 adet kar maskesi, 150 adet elektrikli soba, bin adet bebek bezi, 500 adet iç giyim, 100 adet uyku tulumu ve kamp lambası, bin adet yastık, 100 adet sac soba, bin adet çocuk kaban, kazak ve çizmesi, 500 adet lastik çizme, 500 adet yağmurluk, bin adet hazır yemek ve bin adet makarnadan oluşan malzemeleri, ilk giden yardım uçağına gönderdiklerini dile getirdi ve şöyle konuştu:



“Maalesef bugün üzücü bir haberle güne başladık. Cumhuriyet tarihimizin en büyük felaketlerinden birini yaşıyoruz. Sabah 04.17 sularında Kahramanmaraş Pazarcık merkez üssü olmak üzere on ülkenin ve on şehrin etkilendiği çok büyük bir deprem meydana geldi. Şiddetinin önce 7.4, daha sonra 7.7 ve 7.8 şeklinde düzeltildiği bir deprem. Acımız büyük. Oradaki insanların hem soğukla boğuşması hem vatandaşlarımızın böyle bir felaketle karşı karşıya gelmesi hepimizi çok üzdü ve üzmeye devam ediyor. O bölgedeki yardım çığlıklarına duyarsız kalmadık. Sayın valimizin başkanlığında AFAD ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız, sivil toplum örgütlerimiz, ilçe belediyelerimiz tam bir koordinasyon içinde çalışmaları yürütüyoruz. 12.00’de İzmir Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyeleri, tüm sivil toplum örgütleriyle birlikte bir toplantı yaptı. Daha sonra sayın valimizin başkanlığında AFAD’da toplantı devam etti. Saat 14.00’te yeniden büyükşehir ve ilçe belediyeleri toplantı yaptı. Yardımların koordineli bir şekilde yerine ulaşması için çalışmalar yürütüyoruz. Saat 17.30 itibariyle de ilk yardım uçağı Adana’ya hareket edecek. Konak Belediyesi olarak, bu tür durumlarda kullanılmak üzere hazırda beklettiğimiz malzemeleri gönderdik.”

KONAK SEFERBER OLDU
Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, belediye olarak deprem bölgesi için bir de yardım kampanyası başlattıklarını duyurdu. Kampanya kapsamında, vatandaşların, bölgeden gelen acil ihtiyaç listesindeki malzemeleri belediyenin Basmane’deki merkez binasına getirdiklerini söyleyen Başkan Batur, yardım eli uzatan vatandaşlara teşekkürlerini iletti. İhtiyaç duyulan malzemelerin battaniye, çocuk bezi, çorap, iç giyim, yetişkin ve çocuk kıyafetleri (giyilmemiş), ısıtıcı, uyku tulumu, el feneri, taşınabilir şarj cihazı, pil ve ışıldak olduğunu hatırlatan Başkan Batur, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Elimizden gelen katkıyı sunacağız. Zaten Konak’taki hemşehrilerimiz de hemen duyarlılıklarını belli ettiler. Gediz’deki şantiye depolarımıza, gelen malzemeyi taşıyoruz. Allah bir daha böyle felaket vermesin. Bu başımıza gelen felaketi dayanışma içinde, devletin gücüyle, yerel yönetimlerin gücüyle atlatacağız. Tek temennimiz ölümlerin az olması. En büyük handikap da o bölgedeki hava şartları. Süreci dayanışma içerisinde götüreceğiz. Orada kaybettiğimiz vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum. Yaralı vatandaşlarımıza da geçmiş olsun, acil şifalar diliyorum.”

EMNİYET PLANLARI YENİDEN ASKIYA ÇIKIYOR
İzmir'de 30 Ekim 2020'de meydana gelen 6,9 büyüklüğündeki deprem sonrasında hasar alan ve boşaltılan İzmir Emniyet Müdürlüğü binası için yeni yer arama çalışmalarına başlanmıştı. Umurbey Mahallesi'nde yer alan 45 bin metrekarelik taşınmaz üzerine yapılması planlanan İzmir İl Emniyet Müdürlüğü kompleksi için TAKS: 0.60, KAKS: 2.50, Yençok: 60.00 metre yapılaşma koşullu Resmi Kurum Alanı belirlenmesi talebi meclis üyeleri tarafından kabul edilmişti. Kentsel SİT alanında kalan alana dair imar planları 1/1000’lik plan değişikliği İzmir 1 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu ve İzmir 1 Numaralı Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’na gönderilen plan değişikliği iki kurulda değişiklik yapılmasını talebiyle geri dönmüştü.

Kurulların talepleri sonrası Valilik tarafından revizesi yapılan plan değişikliği önerileri yeniden Konak Belediyesi Meclis gündemine geldi. İlgili komisyonlara sevk edilen gündem maddesi oy birliği ile kabul edilirken, meclis gündemine gelen plan değişikliği, meclis üyeleri tarafından da oy birliği ile kabul edildi.

Meclis kararının kesinleşmesinin ardından ise plan değişikliklerinin askıya çıkması bekleniyor.

 
Kızılay'dan acil çağrı: Kan bağışı günlere yayılmalı
 
Güzelbahçe deprem bölgesi için tek yürek
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Mehmet79 7 Şubat 2023 Salı 20:02

Sayın başkan Konak ilçesini bir an önce dönüştürün gerekirse Büyükşehirle beraber yapın. Çok geç olmadan.

Yorumu oyla      2      3  
gültepeli 7 Şubat 2023 Salı 10:01

sayın başkan bir an önce gültepe kentsel dönüşümüne başlayın yoksa gültepede böyle bir depremde yerlebir olur

Yorumu oyla      2      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Balçova’dan deprem bölgesine yardım eli
Balçova Belediyesi’nin yaptığı çağrıyla vatandaşların topladığı yardım ...
Aliağa Belediyesi’nden deprem bölgesi için yardım kampanyası
Aliağa Belediyesi, Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde meydana gelen 7,7 ...
Soyer'den ilçe belediye başkanları ile deprem zirvesi!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, 10 kenti etkileyen deprem ...
 
Bornova'dan depremzedelere yardım eli
Bornova Belediyesi, Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve 10 ili etkileyen ...
Menemen'de deprem bölgesine taze kuvvet!
Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve birçok ili etkileyen 7,7 büyüklüğündeki ...
Torbalı’dan ilk araç yola çıktı
Merkez üssü Kahramanmaraş-Pazarcık olan 7,7 büyüklüğünde deprem sonrası ...
 
Selvitopu'ndan dayanışma çağrısı: Yaraları saralım!
Karabağlar Belediyesi, Kahramanmaraş merkezli ve büyüklüğü 7'yi geçen ...
İzmir Valiliği'nde deprem zirvesi!
İzmir Valilği'nde depremzedelere gönderilecek yardımlarla ilgili koordinasyon toplantısı düzenlendi.
Deprem bölgesi için Büyükşehir'den el birliği... Umut Hareketi, İzmir'den başladı!
Düzenlenen basın toplantısında konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Statlara sığmayan 23 Nisanları özledik!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İlk Milli Bayramımız!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
CHP ne yaptı, ne yapmalı?
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
CHP'li ıstakozlar iş başında...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva