HABERLER>GÜNCEL
12 Eylül 2021 Pazar - 10:59

Yeni başkandan Vet Akademi müjdesi!

Veteriner Hekimler Odası İzmir Şubesi’nin yeni başkanı Selim Özkan, önceliklerinin üyelerle oda arasındaki iletişim kopukluğunu gidermek olacağını  belirtti. Vet Akademi projesi kapsamında veteriner hekimlere ücretsiz mesleki eğitim verileceğini açıklayan Başkan Özkan, “Afet durumlarında göreve hazır olacak gruplar oluşturacağız. Veteriner hekim adayı İzmirli kız öğrencilere, Türkiye’nin neresinde okurlarsa okusunlar, küçük de olsa burs vereceğiz” dedi.

Yeni başkandan Vet Akademi müjdesi!

Muhittin AKBEL / EGEDESONSÖZ – Bir ay önce yapılan seçimi kazanarak Veteriner Hekimler Odası İzmir Şubesi Başkanı olan Selim Özkan, önümüzdeki süreçte hayata geçirmek istedikleri projelerini anlattı. Gökhan Özdemir’den bayrağı devralan yeni Başkan Özkan, önceliklerinin, üyelere temas etmek, onlara yakınlaşmak olduğunu söyledi. Üyelerle oda arasında iletişim kopukluğu olduğunu öne süren Başkan Özkan, “Üyelerimizdeki, odamız bizim için ne yaptı, algısını ortadan kaldıracağız. Yoğun biçimde bölgesel toplantılar yapacağız. Ödemiş, Tire, Bergama ve diğer ilçelerimizde üyelerimizle buluşacağız, kendimizi ve yapacaklarımızı anlatacağız. Odanın, kendilerine ulaşmadığı yönündeki sitemlerine son vereceğiz” açıklamasında bulundu.

TOPLANTI VE EĞİTİM SALONU OLAN BİR YERİMİZ OLSUN İSTİYORUZ

Odanın mevcut bir hizmet binası olduğunu ancak ihtiyaçlara cevap veremediğini belirten Başkan Selim Özkan, “Binayı kazandıran herkese saygı duyuyoruz, teşekkür ediyoruz. Ancak bizim yönetimimiz, odamıza, toplantı salonu, eğitim salonu olan bir bina kazandırmak istiyor. Üyelerimizin aileleriyle oturabileceği bir sosyal tesisimiz olsun istiyoruz. Şimdiki yerimizi satıp, üzerine para koyup, ihtiyaçlarımızı karşılayabileceğimiz bir yer almanın planlarını yapıyoruz” dedi. Odaya ait bir de misafirhane olmasını çok istediklerinin altını çizen Başkan Özkan, “Dışarıdan gelen üyelerimizin konaklayabileceği, gerektiğinde sivil toplum kuruluşlarının da yararlanacağı bir yerimizin olmasını çok istiyorum” diye konuştu.

3 BİN EUROLUK DEĞİL, ÜCRETSİZ EĞİTİMLER VERECEĞİZ

“Vet Akademi” başlıklı bir çalışmaları olacağını ve bu projeyi çok önemsediklerini anlatan Başkan Selim Özkan, şu bilgileri verdi:

“Vet Akademi projemiz kapsamında, veteriner hekimlere ücretsiz mesleki eğitimler vereceğiz. Mesleki gelişime katkı koymak için bu projeyi önemsiyoruz. Antalya’da, şurada burada mesleki eğitimler veriliyor ancak katılım için kişi başı 3 bin eurodan bahsediyorlar. Bunlar ciddi rakamlar. Biz bu eğitimleri ücretsiz yapacağız. Meslek odalarının asli görevi, üyelerine her türlü eğitimi ücretsiz vererek onların iyi yerlere gelmesini sağlamaktır. Hepimiz fakülteden mezun olduk ancak sahaya çıktığımızda, mesleğimizin çok çeşitli alanları olduğunu gördük. Kültür balıkçılığı var, tavukçuluk, yumurtacılık var, arıcılık var, gıda işletmeleri, mezbahalar, sokak hayvanları var. Bu alanlarda yetkin, donanımlı veteriner hekimler yetiştireceğiz. Bunları ücretsiz yapacağız. Finansmanı ya kendi bütçemizden ya da sponsorların katkılarıyla sağlayacağız.”

OLASI AFETLERE HAZIR EKİPLER OLUŞTURACAĞIZ

Yangın, deprem, sel gibi afetlerde görev yapacak eğitimli, donanımlı ekipler oluşturacaklarını açıklayan Veteriner Hekimler Odası İzmir Şubesi Başkanı Selim Özkan, “Yeni bir birim oluşturuyoruz. Yangın ve selde gördük, hiç kimse ne yapacağını bilmiyordu. Herkes gönüllü olarak çalışıyordu ama organizasyon yoktu. Bu konuda her zaman hazırlıklı olacak, meslektaşlarımızdan kurulu ekipler kuracağız. Gönüllülük esasıyla çalışılacak. Afet durumunda, sahada olacağız. Mesela Bayraklı’da bir deprem oldu, hayvanları ne yapacağımızı bilemedik. Böyle bir durumda 7/24 hizmet verecek arkadaşların telefonlarını, adreslerini odamızın internet sitesinden yayınlayacağız. Herhangi bölgede yaşanmış bir afet durumunda, anında müdahale edecek arkadaşları işaret edeceğiz ve bu hizmetler de ücretsiz olacak. Ayrıca, veteriner hekimin ana amacı, koruyucu hekimliktir. Hayvan sağlığıyla ilgili önlemler alarak, çalışmalar yaparak, insan sağlığını korumaktır. Sokak hayvanlarından insanlara geçen hastalıklar var, belediyelerin sokak hayvanlarıyla ilgili sorumlulukları var. Kısırlaştırmasından kuduz aşısına kadar, yapılması gereken müdahaleler söz konusu. Bunları sağlayabilirsek, koruyucu hekimlik görevimizi yerine getirmiş oluruz. Veteriner hekimler, daha net ve sağlıklı, daha organize çalışacak.”

VETERİNERLİK OKUYAN KIZ ÖĞRENCİLERE BURS

Başkan Selim Özkan, bir başka projelerinin de, veteriner hekimlik eğitimi alan kız öğrencilere burs vermek olduğunu söyledi.  Özkan, İzmir’de ikamet eden, ancak Türkiye’nin herhangi bir yerinde veteriner hekimlik fakültesinde okuyan kız öğrencilere, küçük de olsa bur vereceklerini, bu projeyi de en kısa zamanda hayata geçireceklerini sözlerine ekledi.

 
Seferihisar’da 11 Eylül coşkusu
 
Birlik başkanından gümrük vergisi tepkisi: Çiftçiye ithalat sopası gösterildi!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Sendika başkanından eğitimde ilk hafta yorumu: Sorunlar ciddi boyutta!
Öğretmenlerin PCR testlerinin mobil ekiplerle okullarda yapılması gerektiğini ...
Çeşme'de yıkım kararı: Acun Ilıcalı ve Mesut Özil'in de evi var
Alaçatı'da inşa edilen ve içlerinde Acun Ilıcalı ile Mesut Özil'in de ...
Jandarmadan Lice kırsalında SİHA operasyonu
İçişleri Bakanlığı, Diyarbakır'ın Lice ilçesi kırsalındaki SİHA destekli ...
 
Ege'de bir tarih daha gün yüzüne çıkıyor
Muğla'nın Ula ilçesindeki Doğu Roma İmparatorluğu'ndan kalma kalede kazı ...
2032'ye kadar binek araçların yarısı elektrikli olacak
Küresel binek araç satışlarının yüzde 50'sinin 2032'ye kadar elektrikli ...
İzmir'de kontrolden çıkan otomobil direğe çarptı: 2 yaralı!
İzmir'in Gaziemir ilçesinde, sürücüsünün direksiyon kontrolünü kaybettiği ...
 
İzmir'de taksi şoförü kazada hayatını kaybetti!
İzmir'in Buca ilçesinde otomobilin taksiyle çarpışması sonucu taksi şoförü ...
Manisa'da feci kaza: 1 çocuk öldü, 6 kişi yaralandı!
Manisa'nın Akhisar ilçesinde, 3 aracın karıştığı kazada Güngör Emir Eren ...
İzmir'de şüpheli ölüm... Ormanda ceset bulundu!
İzmir'in Bornova ilçesinde, Suriye uyruklu Hüseyin Elmuhammed (55), ormanda ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Polis kurşunu ile ölen ilk üniversiteli!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva