HABERLER>GÜNCEL
12 Eylül 2021 Pazar - 10:38

Sendika başkanından eğitimde ilk hafta yorumu: Sorunlar ciddi boyutta!

Öğretmenlerin PCR testlerinin mobil ekiplerle okullarda yapılması gerektiğini belirten Eğitim Sen İzmir 2 Nolu Şube Başkanı Veysel Beyazadam, ilk haftada göze çarpan problemleri, “45 kişilik sınıflarda fiziksel mesafe kuralı çiğneniyor. Yardımcı hizmetli elemanı sıkıntısı nedeniyle özellikle ikili eğitimin olduğu okullarda temizlik sorunu yaşanıyor. Çocuklar, 40 dakika maskeyle ders dinleyemiyor, sıkılıyor; bu süre 30 dakikaya indirilmeli”  şeklinde sıraladı

Sendika başkanından eğitimde ilk hafta yorumu: Sorunlar ciddi boyutta!

Muhittin AKBEL / EGEDESONSÖZ – Covid 19 pandemisi devam ederken başlatılan yüz yüze eğitimde ilk haftada ne gibi sorunlar yaşandı? Eğitim Sen İzmir 2 Nolu Şube Başkanı Veysel Beyazadam, öne çıkan sorunları, Egedesonsöz’e anlattı. İki aşısını tamamlamamış öğretmen ve personel için haftada iki gün PCR testi yaptırması şartını değerlendiren Başkan Beyazadam, “Eğitim Sen olarak, salgının başından beri, bilimsel temele dayalı önlemlerin alınması gerektiğini savunduk. Dolayısıyla biz öğretmenlerin aşı karşıtlığı durumu söz konusu olamaz” dedi. Aşısını tamamlamamış öğretmen ve personele yönelik bu kuralın, ilk haftada işletilmediğini, ancak önümüzdeki günlerde sıkıntılara yol açabileceğini bildirdi.

PEK ÇOK OKUL BİRLEŞTİRİLDİ, ÖĞRENCİ SAYISI ARTTI

Öğretmenlerin ve personelin, mesai saatleri dışında hastaneye giderek PCR testi yaptırmasının, zaman kaybı ve risk içerdiğini anlatan Başkan Beyazadam, bu işin doğrusunun, sağlık ekipleri oluşturarak mobil araçlarla testlerin okullarda yapılması olduğunu ifade etti. 30 Ekim depreminde özellikle Bayraklı ve Karşıyaka’da pek çok okulun hasar gördüğünü, hasarlı okulların öğrencilerinin başka okullarla birleştirildiğini belirten Beyazadam, şu bilgileri aktardı:

45 KİŞİLİK SINIFLAR VAR

“İkili eğitim doğru yaklaşım değil. Bunu sürekli savunuyoruz. Bugün itibariyle ikili eğitim yapan çok okulumuz var. Bu durum, pandemi sürecinde tehlikeli bir durumdur. Sabahçılar okulu boşalttığında, öğlenciler sınıflara girinceye kadarki o kısa zamanda her yerin yeniden temizlenmesi, dezenfekte edilmesi, mümkün değil.  Öğlenci öğrenci ve öğretmenler risk altındadır. Depremden bu yana okulların fiziki yapılarıyla ilgili hiçbir önlem alınmadığını görüyoruz. 3-4 yıldır bitirilemeyen okullar var. Okulların birleştirilmesiyle 40-45 kişilik sınıflar oluştu. Sınıfların kalabalıklaşması sonucu, fiziksel mesafe kuralına uyulamıyor. Her ne kadar maske takılıyor olsa da fiziksel mesafe kuralı çiğneniyor.”

YARDIMCI HİZMETLİ YOK DENECEK KADAR AZ

Yardımcı hizmetli sıkıntısı yaşandığını, bu sıkıntı nedeniyle temizlik konusunda problem yaşandığını gördüklerini vurgulayan Eğitim Sen 2 Nolu Şube Başkanı Veysel Beyazadam, “1300 öğrencili okullarda, İŞKUR üzerinden gönderilen 2 yardımcı hizmetli çalıştırılıyor. Dolayısıyla okul hayatını bilmedikleri için yeterli olamıyorlar. Oysa bu kişiler eskiden müstahdem dediğimiz kişiler gibi kadrolu olsalar, çok daha sağlıklı hizmet alınır. Okullarda güvenlik sorunu da çok büyük. Pek çok okulda yardımcı hizmetli ve güvenlikçi, yok denecek kadar az” şeklinde konuştu. Tam gün eğitimde, öğrencilerin pandemi dönemi öncesinde de var olan, öğlen arasında dışarı çıkma yasağı nedeniyle çocukların aç kaldığına dikkat çeken Başkan Beyazadam, kantindeki ürünlerin çok pahalı olduğuna dair şikayetler aldıklarını bildirdi. Beyazadam, “Bir şişe su, 2 lira olur mu?” diye çıkışırken, “Madem tam gün eğitimde çocuklar öğle arası dışarı çıkarılmıyor, bu durumda devletin, bu çocuların beslenme ihtiyacını karşılamak durumundadır. Kantin fiyatları denetlenmeli, makul rakamlara çekilmeli” dedi.

DERS SAATİ, 30 DAKİKAYA İNDİRİLMELİ

Sendika olarak yüz yüze eğitimi her zaman istediklerini, ancak bakanlığın, sanki 18 aydır pandemi koşulları hiç yaşanmamış gibi ders saatini 40 dakika olarak devam ettirdiğini belirten Beyazadam, öğretmenlerin önerisini açıkladı:

“Maskelerle ders yapmak, bu sıcakta sorun yaratıyor. Çocuklar, çok sıkılıyor, maskeleri çıkarmak istiyor. Haliyle dersin ikinci yarısını dikkatli dinleyemiyor. Ders saatinin 30 dakikaya indirilmesini, teneffüs süresinin uzatılmasını istiyoruz. Okulsuz kalmayalım ama şartları oluşturalım, sağlıklı eğitim verilsin. Ders saatinin 30 dakikaya indirilmesi, faydalı olacaktır.”

 
Büyükşehir'den yüzülebilir körfez için yeni adım
 
'Dünya Mirası Yolunda' pedal çevirdiler
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çeşme'de yıkım kararı: Acun Ilıcalı ve Mesut Özil'in de evi var
Alaçatı'da inşa edilen ve içlerinde Acun Ilıcalı ile Mesut Özil'in de ...
Jandarmadan Lice kırsalında SİHA operasyonu
İçişleri Bakanlığı, Diyarbakır'ın Lice ilçesi kırsalındaki SİHA destekli ...
Ege'de bir tarih daha gün yüzüne çıkıyor
Muğla'nın Ula ilçesindeki Doğu Roma İmparatorluğu'ndan kalma kalede kazı ...
 
2032'ye kadar binek araçların yarısı elektrikli olacak
Küresel binek araç satışlarının yüzde 50'sinin 2032'ye kadar elektrikli ...
İzmir'de kontrolden çıkan otomobil direğe çarptı: 2 yaralı!
İzmir'in Gaziemir ilçesinde, sürücüsünün direksiyon kontrolünü kaybettiği ...
İzmir'de taksi şoförü kazada hayatını kaybetti!
İzmir'in Buca ilçesinde otomobilin taksiyle çarpışması sonucu taksi şoförü ...
 
Manisa'da feci kaza: 1 çocuk öldü, 6 kişi yaralandı!
Manisa'nın Akhisar ilçesinde, 3 aracın karıştığı kazada Güngör Emir Eren ...
İzmir'de şüpheli ölüm... Ormanda ceset bulundu!
İzmir'in Bornova ilçesinde, Suriye uyruklu Hüseyin Elmuhammed (55), ormanda ...
Kemal ANADOL yazdı... Bir gece arayla iki darbenin anatomisi!
Kemal ANADOL yazdı... Bir gece arayla iki darbenin anatomisi!
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva